Форум Рідного Міста

Чому українські виконавці починають співати російською?

Юрій Сєров - 17-6-2007 у 09:49

Вже стало "хорошою" традицією, що співак (переважно поп), рано чи пізно починає співати російською.
Буває по різному. Дехто співав українською лише для того, щоб стати "заслуженим". Іра Білик перейшла на рідну їй мову, після різкого спаду популярності, повернути яку їй російськомовна попса не допомогла. Таких прикладів купа.
І ось учора побачив ще одну таку знаменну подію.
Андрій Князь (в миру Фурдичко), зрозумів у чому криється причина його не надто високої популярності :baddevil:, і почав співати російською... Тепер всьо, слава забезпечена! :)
Тремтіть Океани і Скрипка - тепер все бабло буде в Андрійка! :)

Особисто мені по-барабану: я його раніше не слухав, а тепер тим-більше не стану.
Просто дивує позиція людей: "Перейду на абщєпанятний і все стане добре". Думаю, якщо ти не співак українською, то ти не станеш співаком і російською. А грошики тата не змусять людей слухати такі "пісні". :)

p.s. Зрештою, що можна вимагати від львівянина, який підтримував Януковича? :baddevil:

Tempika - 17-6-2007 у 12:03

...при чому тут мова, якщо вони просто нездари...

Ярема П. - 17-6-2007 у 13:12

При тому й мова:baddevil:

Tempika - 17-6-2007 у 14:48

..ну то й прекрасно, що йдуть на експорт - скатертю дорога.

Andreas - 17-6-2007 у 17:48

Правильно, Темпіко, мова тут ні до чого.
Так само, як і Янукович. Чи талант співака тепер визначається його політичними поглядами?

Hanor Narasson - 17-6-2007 у 21:57

Тут такий каламбур-с: "Поганому тенорові співати тенором заважають ті самі, що й поганому танцюристові".:baddevil:

Odarka - 18-6-2007 у 11:34

Зараз хто навіть у бізнесі не переходить на російську. тому важко зробити карєру, ось в такі рамки ми самі себе загнали.

Народ сам винен.
Я бачила як люди "валили" на коецрти Меладзе, чи Сердючки - аншлаги...а на наших виконавців укрїномовних, також були заповнені зали, але всеодно не так...і на наших виокнавців квитки були втричі дешевші.

Dmy - 18-6-2007 у 13:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Andreas
мова тут ні до чого. Так само, як і Янукович.
Чи талант співака тепер визначається його політичними поглядами?

Талант політичними поглядами не визначається. Так само, як зміна мови виконання пісень. Але в нашому випадку і перше, і друге є досить очевидними кон'юктурними кроками, що вже предметно характеризує особистість. Тому P.S. у першому пості теми цілком зрозумілий.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
на наших виокнавців квитки були втричі дешевші

Наприклад, на ОЕ?
В будь-якому випадку років 10 тому квитки на наших виконавців були дешевше не в три, а в тридцять разів, якщо взагалі за гроші.
І річ тут не в украмовності, а у браку розкрутки. Доказом цього є хоча б те, що щось не пригадується жодного виконавця, який би збільшив свою популярність, перейшовши на вабщєпанятний.

Nazar - 18-6-2007 у 13:32

Не все так погано.
По-перше, це стосується виконавців поп продукту. У їх ключі це питання можна ставити в розряд аналогічних, ну, скажімо "Чому російськомовного споживача попси є більше, ніж україномовного" і подібні.
По-друге, такий факт мене тішить, бо не люблю відверто примітивної музики, і тому розумію це як акт самознищення.

Ну а щось поганого сказати на російську мову у сегменті троха кращої музики, аніж поп, то не можу. Більше того, слухаю таку без відвертої відрази:)

Юрій Сєров - 18-6-2007 у 19:50

Та власне, що мало того, що співати не вміють (у Львові правда свої завжди мають якісь концерти), то ще й думати не вміють - бачать проблему в мові...

Максим Стюфляєв - 27-2-2008 у 23:38

Російською виконавці починають співати, бо впевнені, що це допоможе їм розкрутитися і, як наслідок, отримати більші прибутки. Наприклад, сподіваються, що їх одразу почнуть крутити на "Русском радио", Хит-ФМ та інших станціях. Такі надії, на мій погляд, є абсолютно ілюзорними. Ви можите назвати хоч одного раніше україномовного виконавця, якому перехід на російську справді приніс славу у нас або в Росії (адже прагнення "вирватися" на російський ринок- теж один з чинників)? Я- ні. Згадується тільки Повалій, але вона відома в Росії лише тому, що співає разом з Басковим. З іншого боку, маємо приклад ВВ, які відомі в Росії саме як виразно українська група. Тобто, на мою думку, українські співаки дуже помляються, коли гадають, що зміна мови автоматично принесе їм світову славу і казкові прибутки.

Юрій Сєров - 28-2-2008 у 12:11

Цитата:
З іншого боку, маємо приклад ВВ, які відомі в Росії саме як виразно українська група

Та й Океан Ельзи не слід забувати, який визнаний кращою Рок-групою в Росії!!!! :o