Форум Рідного Міста

Що стелити під паркет?

Кутузік - 19-6-2007 у 18:07

Мене в принципі цікавить тільки одне питання - чи є доцільність стелити під паркет фанеру (якщо в квартирі - новобудова - якісна стяжка)?
Думки радників-аматорів розділилися. В магазині "Світ паркету" - однозначно рекомендують фанеру. Майстри кажуть, як хочу, можуть і на стяжку.
Ціна питання - 40 грн за кв.м.
80 х 40 = 3200грн.
Як на мене, не дуже то й мало.

Прошу кваліфікованої поради.

Андрій Пелещишин - 19-6-2007 у 19:05

В мене є досвід житла як з таким так і з таким паркетом. Я би однозначно радив не економити. Принципово інші відчуття, навіть важко точно охарактеризувати.

Юрій Сєров - 19-6-2007 у 19:16

Варто.
Паркет до стяжки ви лише приклеїте., а фанеру до стяжки б'ють дюбелями, тому ймовірність, що відскочить суттєво нижча. А до фанери паркет тримаєтьсязначно краще. В ідеалі, під фанеру ще кладуть дерев'яні рейки.
Якщо Вас стало на 80м.кв. житлової площі (думаю у кухні, ванні, туалеті буде не паркет?) у новобудові, то ще 600 уйо на фанеру - не варто економити.
Тим більше, що враховуючи сам паркет + клей + роботу + лак, ціна фанери підніме загальну вартість паркету відсотків на 10-20.
Економити не варто.

Ярема П. - 19-6-2007 у 22:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Паркет до стяжки ви лише приклеїте., а фанеру до стяжки б'ють дюбелями, тому ймовірність, що відскочить суттєво нижча.


Не згоден. Якщо стяжка рівна, рівень витриманий, фанера нічим не допоможе. А то, що фанера не відскочить, неправда - відскочить, ще й з квадратом паркету на ній, а дюбеля ще й діру в бетоні виривають. Добрий клей приклеїть намертво паркет, так що не відірвеш, хіба що з кавалком бетону. Крім того, забезпечується однорідність паркету, що навіть при значних коливаннях температури і вологості забезпечує його стабільність. На клею паркет рухається як одне ціле.

У випадку рівної стяжки можна економити на фанері, якщо нерівна - то або вирівнювати (є вирівнювачі), або ж класти фанеру.

Кутузік - 22-6-2007 у 16:09

Що знав - те і довідався :)))))))))