Форум Рідного Міста

Ідея інтернет проекту.

Іван Корицький - 4-7-2007 у 09:55

Потрібна порада дописувачів форуму. Є одна оригінальна, можна навіть сказати унікальна, ідея інтернет проекту. Ну і звичайно, як з кожного проекту, хочеться получити який-то прибуток. Можна було би продати ідею, але хто її купить, можна і самому все розробити і розкрутити. Але тут і є проблема. Якщо почати розкручувати такий проект, то можуть зявитися ще компанії(конкуренти), які підхоплять ідею, і розкутять це набагато швидше. Отже, треба запатентувати її. Але як тут бути, як її запатентувати? де це можна зробити? і патент має бути який то міжнародний, а то, знайдеться хтось з росії, хто "вкраде" ідею. Які є думки, стосовно того?

Вікторія Котлярова - 4-7-2007 у 10:50

На мою думку, будь-що, навіть запатентоване, в Інтернеті у Вас перекопіюють. Зараз український інтернет нестабільний й хаотичний. І якщо таке станеться - процесс суду буде довгим затяжним (якщо взагалі буде).

Запатентувати винахід чи ідею можна в Укрпатенті.

Особисто моя порада - дуже швидко реалізуйте проект й запустіть, поки хтось не додумався до такого ж чи схожого раніше. Або шукайте інвестора.

Рост - 4-7-2007 у 14:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Вікторія Котлярова
Особисто моя порада - дуже швидко реалізуйте проект й запустіть, поки хтось не додумався до такого ж чи схожого раніше. Або шукайте інвестора.

Палка в двох кінцях. Ви можете швидко реалізувати, але на вашу реалізацію гляне якась здорова корпорація, побачить ефективність, вкладе мільон, зробить цілу мережу подібних реалізацій і за місяць обійде вас за всіма критеріями.

Знайти інвестора теж складно. Ви ж мусите розказати цій людині (людям) суть ідеї. Де гарантія, що вона(и) нею не скористаються самостійно? Крім того рідко хто погодиться вкладати гроші навіть в розкішну ідею, але віддати при цьому контрольний пакет автору. Автор то нічим не ризикує, якщо він десь помилився і все не так розкішно, а інвестор ризикує конкретними грішми.

Тому патентувати треба. Детально все на http://www.ukrpatent.org
Можна звернутися і на місці, до патентного повіреного, але це зайві грошові витрати. Правда. не доведеться в тих усіх паперах самому розбиратися.

ПС. Не кожна хороша ідея дає хороший прибуток. З економічної точки зору все гаразд? Розрахунки показують, що буде все добре? Ринок споживачів сформований?

Іван Корицький - 4-7-2007 у 16:15

Цитата:

Тому патентувати треба. Детально все на http://www.ukrpatent.org
Можна звернутися і на місці, до патентного повіреного, але це зайві грошові витрати. Правда. не доведеться в тих усіх паперах самому розбиратися.


Але ж патент буде діяти тільки в межах україни!?

Demyan - 4-7-2007 у 16:39

Як на мене якщо є дійсно така ідея великого масштабу яка принесе великі прибутки і при тому всьому хочеться все зробити самому - краще почати її чуть-чуть, локально, або як це можливо - тобто заробляти потихеньку не привертати уваги, а потім вже при певних фінансах і т.д. наймати юристів, патентів тощо і тоді розгортати.

Рост - 4-7-2007 у 21:50

Іване, Іване... Це юнацький максималізм, чи таки дійсно геніальна ідея? :)
Патент, якщо ви того захочете, буде діяти у всінькому світі. Але! Ви будете здатні моніторити увесь світ на предмет контролю за використанням вашої ідеї? У вас вистарчить засобів судитися з якоюсь міжнародною компанією? Або ще гірше - російською? Ви не станете банкрутом, якщо внаслідок програшу суду доведеться відкомпенсовувати судові збитки тої компанії? Ні, направду, це така супер-колосальна ідея? Її ніхто не запатентував досі? Ви впевнені?
Так що кроком руш на сайт Укрпатенту. Почитати, що потрібно для отримання патенту. Подивитися існуючі патенти у цій галузі. Якщо справа дійде до якихось серйозних моментів, складних предметних консультацій, я познайомлю вас зі своїм батьком, першим заступником директора Укрпатенту. Але попереджаю, на усі, практично, свої запитання до нього щодо сфери авторських прав, я чую у відповідь "це є на нашому сайті!". І таки дійсно є :)