Форум Рідного Міста

Що робити, коли поганий настрій?

Андрій Пелещишин - 28-6-2006 у 17:14

Буває таке - ніби усе гаразд, а настрій паршивий, нічого робити не хочеться, навіть спати набридло.
Що ви робите в такому разі?

Hanor Narasson - 28-6-2006 у 17:26

(с) "Пейте пиво пенное, морда будет - вот такенная!":baddevil:

Ігор+ - 28-6-2006 у 17:41

Коли поганий настрій, я знаю точно або підсвідомо що є причиною чи причинами цього. В залежності від можливостей можна зробити крок назустріч подолання цих причин/проблем, або відволікти себе улюбленою справою і переконати, що все буде добре. Для декого ця улюблена справа лежить на дні пляшки, для іншого прогулянка парком чи хоббі.
Часто допомагає навести порядок у голові перенесенням всіляких думок на папір, наприклад якщо треба багато що робити і постійно думаєш за різні речі, записати їх на папір і обдумувати по-одинці.
Найгірше коли звикаєш до поганого настрою, проти цього треба боротись.

Юрій Сєров - 28-6-2006 у 19:11

Найкращим виходом є вирішення проблеми, яка спричинила поганий настрій. Правда це не завжди можливо. Можна просто з кимось поговорити про це.
Коли маю поганий настрій, то маю звичку прокручувати купу разів в голові якісь розмови чи події, які спричинили цей поганий настрій. Знаю, це не вирішення проблеми, а мазохізм. Ніяк не можу позбутися цього...

Олеся Козак - 29-6-2006 у 13:53

Я так розумію, йдеться про поганий настрій БЕЗ причини. Особисто в мене такий настрій буває від одноманітності побуту, наприклад: підйом-дитина-робота-сім"я-сон..., якщо та одноманітність ой як затягнулася! В такому випадку бачу кілька виходів:
-розірвати ту одноманітність чимось на зразок поїздки кудись (можна і на день-два);
-поставити собі якусь конкретну мету обмежену часом, щодня робити хоч щось для її досягнення і з нетерпінням чекати того дня, коли мета реалізується;
-шоппінг - для жінок; друзі-пиво-футбол - для мужчин (можна навпаки););
-найефективніший метод - почастіше зустрічатися з добрими друзями! Хоча для декого зустріч з недругом - ліпша за будь-які ліки...;)

tysovska - 29-6-2006 у 15:14

А я чомусь не надто вірю, що людина сама здатна впливати на свій настрій. Для мене, щоб вийти із такого депресивного стану, потрібно, щоб щось ззовні сталося приємне. (Особливо якщо це "щось" напряму пов'язане з причиною поганого настрою - а без причини, на моє переконання, нічого не буває).

Андрій Пелещишин - 29-6-2006 у 17:31

Самому вийти з поганого настрою справді важко - частіше виходить так, як написав Юрко (постійно прокручуєш в голові якусь фігню).
Але буває що якась дрібниця може зіграти роль імпульсу. Наприклад, якийсь голосний звук (типу птаха крикнула). І після такого ніби переключаєшся, зіскакуєш з тих рельсів поганого настрою.
Може того люди тарелі бють в нервах?

Demyan - 30-6-2006 у 07:49

Можна просто почати робити фізичні навантаження, наприклад віджиматися, або якщо є груша - побити грушу, це корисно і при збільшенні навантаження, перестаєш думати про погане.

Тарас Гулка - 30-6-2006 у 09:04

А мені в таких випадках завжди помагає якась покупка. Завжди щось є, що дуже хочеться, але або шкода грошей або розумієш, що хочеться, але ця річ не зовсім потрібна. А от коли поганий настрій ідеш і купуєш і зразу стає краще.
Останнє, що купив, коли був ну дуже поганий настрій - це велика картина . Приніс до хати, повісив на стінку і поганий настрій тут же пропав :)

Зараз пригледів гарну, але трохи дорогу книгу. От чекаю поганого настрою :)

Недолік цього методу - інколи незаплановано страждає сімейний бюджет.

Hanor Narasson - 30-6-2006 у 13:09

Десь читав, що шоколад містить в собі речовини, які стимулюють виділення "гормону гарного настрою". Точніше не скажу, бо не біолог.
Однозначно, від плитки шоколаду сімейний бюджет не так постраждає.:sing:

Василь Яворський - 30-6-2006 у 14:50

Я також далекий від біології і медицини, але гормон, що відповідає за настрій, називається ендорфін (якщо помиляюся, хай медики поправлять) і виділяється він не тільки від шоколаду... при чому є доступні способи природнім методом підняти його значно сильніше ніж шоколадом.

Що робити, коли поганий настрій...?

Богдана Курилюк - 14-7-2007 у 21:01

Досить часто, в нашому житті виникає ситуація коли "настрій на нулі", все довкола сіре і нудне... :(

Що Ви робите в такому випадку і що порадите іншим в таких випадках?

Tempika - 14-7-2007 у 21:10

1. лежу плачу поки не виплачуся
2. качаю з інтернету хорошу легку книжку
3. перу все, що попадає під руку
4. йду гуляти поки ніженьки не відваляться
5. роблю собі подаруночки
6. сиджу в чаті всю ніч
7. дивлюся хорошу фільмушку

Богдана Курилюк - 14-7-2007 у 21:20

Думаю, що мені точно щось з вище наведеного допоможе.

Дякую!

Юрій Сєров - 14-7-2007 у 21:30

Тема з точнісінько такою назвою уже була :)
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4615
Пиво або шоколад!

Богдана Курилюк - 14-7-2007 у 21:37

Прошу вибачення! З такою темою ще не стикалася на форумі :)

Hanor Narasson - 14-7-2007 у 23:47

Кажуть, що є таке прованське прислів'я:
"Хочеш бути щасливим вечір - напийся;
хочеш бути щасливим тиждень - оженися;
хочеш бути щасливим місяць - заколи свиню!" :sing:

Іван Дівеєв - 15-7-2007 у 09:22

Депресію кожен лікує як вміє, тут вже точно сам собі лікар. Найкраще, думаю, зануритись з головою у своє хоббі. Я в таких випадках починаю досліджувати свою колекцію музики на компі, або риюсь в букмарках бравзера чи в колись заінстальованих і забутих програмах. Часом допомагають хороші казуальні ігри, тобто такі що затягують з головою, але на короткий час.

Андрій Пелещишин - 15-7-2007 у 10:29

Прочитав у якійсь книжці цікаву думку. А саме:
Люди, коли мають гарний настрій, починають активно працювати, втягуються в нові проекти, беруть нові зобовязання тощо. Тим самим лише розтринькують гарний настрій і залазять у суспільні борги (типу купу розпочатих проектів).
Коли поганий настрій - нічого не роблять, копаються в собі, лише погіршуючи ситуацію.

Мораль автора - треба робити навпаки.
Коли гарний настрій - нічого суттєвого не робити, жити для себе і ближніх, отримувати задоволення, займатися самовдосконаленням і самокопанням.
Коли починається поганий настрій - залазити з головою в роботу. У цьому стані людина критичніша і зоседженіша на проблемі.


В принципі, щось в тому є.

Андрій Пелещишин - 15-7-2007 у 13:29

Цитата:
Тема з точнісінько такою назвою уже була :)
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4615
Пиво або шоколад!


Зєднав

Іван Лихобор - 16-7-2007 у 09:05

Поганий настрій "лікують"... сміхом!
Почитайте собі Швейка і одразу ви-лі-ку-є-те-ся! :rolleyes:

Ось непоганий узірець (як на мене):

Цитата:
Ярослав Гашек "Пригоди бравого вояка Швейка"
[...]
Одинадцята рота виступила о пів на шосту на Турову-Вольську. Швейк брів позаду із штабом роти й санітарним відділом, а надпоручник Лукаш об'їжджав усю колону, щохвилини повертаючись назад поглянути, що діється в санітарному відділі, де на підводі під брезентом везли в незнане майбутнє поручника Дуба на нові геройські подвиги, а також щоб скоротити собі дорогу розмовою із Швейком, який терпляче ніс свій заплічний мішок і ґвинтівку, розповідаючи фельдфебелю Ванекові про те, як свого часу приємно було марширувати на маневрах біля Вельке Мезіржичі.

- Місцевість там була, ну, просто на диво подібна до цієї, однак ми йшли не в такому бойовому порядку, бо тоді ми навіть і не знали, що це таке запасні консерви, а якщо наш взвод коли-небудь і одержував консерви, то ми на найближчому ж нічлігу їх пожирали, а замість них у мішки напихали цеглу. В одному селі з'явилася інспекція, перевірила наші мішки й геть повикидала всі цеглини. Їх було стільки, що якийсь чолов'яга потім збудував собі з них будиночок.

За хвилину Швейк карбованим кроком марширував поруч надпоручника Лукаша і розповідав про польову пошту.
- Гарна була промова, нічого не скажеш. Воно, безперечно, кожному військовому дуже приємно одержати хорошого листа з дому. Але я, коли свого часу служив у війську в Будейовицях, дістав до казарми лише один лист; я його й досі бережу.

Швейк витяг із брудного шкіряного гаманця заяложеного листа і, тримаючи крок з надпоручниковим конем, який ішов легким клусом, почав читати:
- "Ти підлий негідник, розбійник і мерзотник! Пан капрал Кржиж приїхав до Праги у відпустку, я з ним танцювала "У Коцанів", і він мені розповів, як ти витанцьовуєш у Будейовицях у ресторані "Зелена жаба" з якоюсь дурною шльондрою і що ти мене вже зовсім покинув. Щоб ти знав, я пишу цього листа у вбиральні на
дошці біля діри, і між нами все кінчено. Твоя колишня Божена.
Щоб не забути, цей капрал добре вміє те, що треба, а також можеш бути певний, що він тобі дасть добре прикурити, я його про це просила. І ще, аби не забути, коли ти прийдеш у відпустку, то мене вже між живими не знайдеш".

Зрозуміло, - проказував Швейк, підтюпуючи поруч з кобилою, - коли я приїхав у відпустку, вона була між живими, та ще між якими живими! Я її знайшов знов "У Коцанів". Там коло неї впадали двоє солдатів з іншого полку, а один з них був такий жвавий, що привселюдно запхав їй руку під корсет, немов хотів, насмілюсь доповісти, пане обер-лейтенанте, витягти звідти пилок її невинності, як пише Венцеслава Лужицька, або як сказала одного разу, розплакавшись, молода дівчина років шістнадцяти на уроках танцю одному гімназистові, коли він ущипнув її за плече: "Ви, пане, стерли пилок моєї невинності". Всі, звичайно, зареготали, а її мамуня, що за нею наглядала, відвела її в коридор у "Бесіді" І аж ногами затупотіла на ту свою дурну Каську. Я, пане обер-лейтенанте, дійшов такого висновку, що все ж таки сільські дівчата куди щиріші, ніж оті заморені міські дівульки, які ходять на всякі там уроки танців. Коли ми свого часу стояли табором у Мнішеку, я ходив танцювати до "Старого Кніна". Там і познайомився з такою собі Карлою Векловою, але я їй не дуже подобався. Якось у неділю ввечері пішов я з нею до ставка. Сіли ми на греблі й сидимо. Коли сонце стало заходити, я її спитав, чи любить вона мене. А навколо, насмілюсь доповісти, пане обер-лейтенанте, рай земний: повітря тепле, птахи співають, - а вона зареготала, як сатана, і відповіла: "Я тебе так люблю, як кольку на дупі. Ти ж йолоп". А я справді був йолопом, та ще й яким! Я, насмілюсь доповісти, пане обер-лейтенанте, доти, гуляючи з нею по полях між високим збіжжям, де нас не бачила й жива душа, жодного разу навіть і не сів, а лише звертав її увагу на божу благодать і, як послідущий бовдур, пояснював сільській дівчині, що це жито, а це пшениця, а он там овес...
[...]


svejk1.gif - 13kB

Андрій Пелещишин - 16-7-2007 у 10:30

Офтопимо, Іване! Ні, щоби створити нову тему - "Переклади Гашека", наприклад.
І я би долучився до такої теми. Маю гарну збірку його сатиричних творів.

Ната Толмачова - 16-7-2007 у 10:46

музика сильно впливає на душевний стан людини, тому настрій може підняти музика :)

Іван Лихобор - 16-7-2007 у 10:59

Насмілюсь доповісти, пане адміністраторе, - зовсім не офтопимо!
Хіба може бути "офтоп" те, що по своїй суті якраз підходить до нашої теми: кавалок тексту зі "Швейка" і отой невинний, такий гарний малюночок, гадаю, можуть бодай трохи, але поліпшити ваш настрій. :sing:

Анастасія Кулакова - 16-7-2007 у 11:39

А я сідаю за кермо і їду за місто. Трохи погасаю заміськими дорогами (Донецьке шоссе, Харківське, Запорізьке) і настрій поліпшується. О, забула, і обов'язково оптимістична музика в машині щоб гучно співала:)

Богдана Курилюк - 16-7-2007 у 19:43

Коли в мене поганий настрій, то найбільше помагає виплакатися і піти до церкви помолитися. Після цього настає спокій... :saint:

Віктор Кудрявцев - 21-8-2007 у 13:39

Вітаю!
Шановний Адміністраторе, минуло майже два місяці з моменту появи теми (28-6-2006). Скажіть будь-ласка, як успіхи?

Юрій Сєров - 21-8-2007 у 19:31

Якщо бути точним то рік і майже 2 місяці. :)

Андрій Пелещишин - 21-8-2007 у 20:50

Ну якщо про мене, то за той час настрій вже багато раз помінявся і туди, і назад, і я навіть не згадаю, який настрій я мав, коли писав - може я й не мав, тоді поганого настрою, просто хотів підняти тему.
Інший момент - я таки з того часу виробив для себе рецепт - найкраще виходити з поганого настрою, це вольовим зусиллям взятися за роботу. Притому за таку, щоби швидко був видний результат. Коли її зробиш, усе стає набагато кращим.

Богдана Курилюк - 21-8-2007 у 21:36

Цього літа досвідчила, коли поганий настрій варто зорганізувати собі подорож. Тоді можна трошки заспокоїтися і розвіятися. Добре коли ця подорож є поїздкою до якогось святого місця... :saint:

Віктор Кудрявцев - 22-8-2007 у 13:57

Привіт!
Дякую, Юріє, за зауваження :) я й подумати не міг, що тема така давня :saint: І, напевно, ніколи до кінця не вичерпається. Як каже Андрій "за той час настрій вже багато раз помінявся і туди, і назад".
Вам, Андрій, теж дякую за відповідь :) Радий за Вас. Мене цікавило практичність утилізації порад. Ми здебільшого даємо свої поради ніж застосовуєм чужі ("страна совєтов"). Ви, наскільки я зрозумів, винайшли свій власний вихід. Мені він нагадав знайому, котра любить збирати пуцлі :) так, через зусилля і впорядкування чогось зовнішньому світі, налагоджується і порядок в душі.
Думаю, поганий настрій може бути верхівкою айсбергу і чи будете шукати у темній воді відповідей чи ні, то вже залежить від вас і тих умов, за яких ви з тим айсбергом зустрілись.
В кожному разі, є можливість заручитися фаховою підтримкою.

Юра Чеботарьов - 14-11-2007 у 14:56

Мені допомагає ,можливо це не така вжей і новина для всіх Але це все ж таки пошук нових відчутів у сексі.(без особистих помислів до будь кого).

Лєна Дадукевич - 20-11-2007 у 18:02

Всі рецепти тут вже перебрали. Добавляти ще щось немає сенсу. Мораль рецептів яка - змінити хід думок. Для цього і подорож згодиться, і зайнятись терміново якимось ділом підійде, і походити по магазинах і купити щось теж не поганий варіант :P Кожному свій рецепт.
Я таким методом кинула палити, між іншим. За те тепер закрутки вмію робити :sing: А стаж паління у мене був - ого!

Катруська Пономаренко - 18-2-2008 у 23:40

А ще кльовий спосіб - почати наспівувати якісь веселі пісеньки, мені часто допомагає, але краще, коли нікого вдома немає, бо в іншому випадку брат каже -мала, перестань, в тебе голосу нема- (це я м*яко перефразувала його висловлювання) і тоді настрій стає ще гіршим.

Горват Корнелія - 28-8-2008 у 10:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Десь читав, що шоколад містить в собі речовини, які стимулюють виділення "гормону гарного настрою". Точніше не скажу, бо не біолог.
Однозначно, від плитки шоколаду сімейний бюджет не так постраждає.:sing:




А ще можна з"їсти банан - фрукт щастя. І взагалі, я пробую поспати (поплакати перед тим) і так воно забувається...

Горват Корнелія - 28-8-2008 у 10:33

А взагалі, була в мене подруга колись, яка могла ні з того, ні з сього заплакати. Та ще й казала, що "план по сльозам" за тиждень не виконала. Мораль - потрібна розрядка, а в кожного вона індивідуальна...

Марія Вибранівська - 28-8-2008 у 14:59

Для жінок гарний спосіб - перукарня. А потім ідеш з високо піднятою головою, носа задерла, ще можна височенні каблуки натягнути і піднімається настрій...
Жінка є жінкою, що би вона про себе не думала...
(Це я самокритично)

Юрій Сєров - 13-2-2010 у 15:18

Цитата:
А звичайні методи не помагають: ні шоколад, ні кава, ні прогулянка, ні фізична нагрузка і навіть, перукарня...

Ви забули найкращий метод - алкоголь! :)

Андрій Пелещишин - 13-2-2010 у 15:42

Робота - це найкращі ліки.

Ольга Косовська - 13-2-2010 у 19:54

а для мене найкращі ліки -- це вишивка хрестиком

сумна - 13-2-2010 у 20:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Робота - це найкращі ліки.


100 % :-)

Ярема П. - 13-2-2010 у 21:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Робота - це найкращі ліки.


200%!!!