Форум Рідного Міста

Юрій Луценко і корупція

Юрій Сєров - 25-7-2007 у 23:09

Прочитав статтю про Луценка і прибутки його дружини на УП. http://www.pravda.com.ua/news/2007/7/25/61854.htm

Звісно, що заказухи і чорного піару в інтернеті неміряно. І що 2 політичні сили, а можливо лише одна - БЮТ, дуже зацікавлені в поливанні болотом своїх "колег" по електоральному полю.
Тепер пан Юрій, який до речі нещодавно завів персональний блог мусить відоповісти і за себе і за дружину і за кумів. Бо якось воно дивно виглядає, забагато співпадінь.

Odarka - 26-7-2007 у 10:43

Юрку, моя родина знає Луценка особисто. Він дуже порядна людина, він такий який він є...
Йому нема чого приховувати.

Юрій Ришковець - 26-7-2007 у 10:52

Всі вони такі білі і пухнасті, їм головне до керма влади прийти і про все забувають, повна амнезія.

Олексій Мачехін - 26-7-2007 у 11:03

Та годі, Одарко, яка там дуже порядна ;) Чому всі порядні люди не відпочивають в Греції в п'ятизіркових готелях? Ти ось давно відпочивала в Греції взагалі, хоч і в тризірковому готелі? ;)

Але заради справедливості треба зазначити наступне:
Документи, які наведені в статті, кореспондентом видання через нефаховість, або, що найпевніше, зумисне неправильно трактовані.

Зокрема у статті зазначається: «у чергових частинах міліції (!) запровадити замість стаціонарних телефонів GSM-шлюзи, які б знову ж таки замикалися на фірму-посередника»

У розпорядженні ж бачимо наступне: «У випадку значних витрат на туримання телефонів мережі загального користування (проводного зв'язку) у чергових частинах розглянути можливість впровадження GSM-шлюзу з можливістю підключення його до мобільної мережі з тарифними пакетами послуг "Безлімітний" або "Необмежений"».

Це не заміщення стаціонарних телефонів, а розмежування трафіку - мобільний і міжміський - по GSM мережі, а міський - по стаціонарній. Розмежування цілком виправдане і широковживане, я можу стверджувати це, оскільки безпосередньо впроваджував не одне подібне рішення. Доречі, налаштування біллінгу в одному з підрозділів МВС для оцінки інтенсивності телефонних розмов і виправданості установки GSM-шлюзу справа моїх рук. Там таки справді велась повноцінна робота.

Кореспондент, вочевидь, сподівався своєю неправильною оцінкою скерувати оцінку читача зазначених документів.

Мова тут може йти тільки про підозрілість тендеру на вибір постачальника зв'язку - оператор надав би такому клієнту як МВС кращі умови за посередника.

Підозри щодо некомпетенції Новікова теж, м'яко кажучи, дивні - зв'язок МВС це пряма справа внутрішньої безпеки.

Сергій Бєляєв - 26-7-2007 у 11:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Ришковець
Всі вони такі білі і пухнасті, їм головне до керма влади прийти і про все забувають, повна амнезія.

А про що йому забувати. Він і до того, як отримав можливість міністерством покерувати, бідною людиною не був. До того ж у таких умовах http://www.tabloid.com.ua/news/2007/7/12/1718.htm краще про народне щастя думається.

Odarka - 26-7-2007 у 12:08

Ну і що, що в Греції, якби я мала депутатську зарплату я б також їздила відпочивати до Греції...Це не показник.
Такий відпочинок може доволити собі людина яка заробляє 4000 баксів на місяць(або навіть і менше).
Я не знаю, чи в Луценка рильце в пушку чи не в пушку...але звинувачувати людину в тому, що вона собі довзолиа відпочинок у 5 зірковому готелі...це смішно.

Користувач Олесь - 26-7-2007 у 12:10

Цитата:
А про що йому забувати. Він і до того, як отримав можливість міністерством покерувати, бідною людиною не був. До того ж у таких умовах http://www.tabloid.com.ua/news/2007/7/12/1718.htm краще про народне щастя думається.


Дивився статтю за вказаним лінком. Той, хто писав, навмисне множив Rate per room, яка є наприклад 300 еур, на кількість осіб, щоб показати ніби-то вищу ціну на готель. Хоча якщо Rate per room, то ціна буде однакова незалежно від кількості поселених осіб. Не знаю, на кого то розраховано, якщо вони самі навели скріншот з веб сторінки готелю. А самі ціни якраз цілком помірні, той, хто має дурні гроші, зупиняється в дорожчих готелях.

Odarka - 26-7-2007 у 12:15

Стаття смішна. Я, напркилад, також не можу сказати правильної посади свого чоловіка це занадто довге словосполучення.
Фінансові директори заробляють багато і це не секрет, я не розумію з чого роздувати таку помпу???
Ви соіб не у являєте як це дратує, коли тоіб лізуть в особисте життя...
Практично більшість і Україні утримує нелегальну зарплату і нічого всі сидять тихо...

Олексій Мачехін - 26-7-2007 у 12:30

1. Кожна публічна людина сама спричиняє пересуди. Власне, своєю поблічністю. Наша справа - судити об'єктивно. Насамперед для самоповаги.
2. Луценко не міг не знати назву компанії дружини, це очевидно, бо фірму і справді підставили у структуру міністерства.
3. Луценко власне і заявив боротьбу з цими конвертами, так що перевірка легітимності його прибутків найперша ж його справа. Він сам має демонструвати прозорість власних грошей і не казати «навіщо мені створювати вам інформаційний привід, який я не хочу?» Прихованість - перша ознака брехні.

Сергій Бєляєв - 26-7-2007 у 12:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
Ну і що, що в Греції, якби я мала депутатську зарплату я б також їздила відпочивати до Греції...Це не показник.
Такий відпочинок може доволити собі людина яка заробляє 4000 баксів на місяць(або навіть і менше).
Я не знаю, чи в Луценка рильце в пушку чи не в пушку...але звинувачувати людину в тому, що вона собі довзолиа відпочинок у 5 зірковому готелі...це смішно.

Це не смішно. В принципі у Греції можна відпочивати і без депутатської зарплати (до того ж Юра, як мені пам'ять не зраджує, вже давно склав депутатські повноваження). Питання у тому як відпочивати.

Берем для прикладу країну з давніми демократичними традиціями - Велику Британію. Тоні Блер, що нещодавно залишив посаду прем'єр-міністра, до того як її обійняти мусив жити у робітничому районі. Не тому, що кращого собі не міг дозволити, а тому що лідери партії мусять жити серед електорату, який забезпечує їм підтримку. Діти його мусили ходити до безплатної громадської, а не до платної приватної школи. Знову ж не тому, що то йому не по кишені було, а тому що партія обстоює як приорітет безкоштовну середню освіту. Коли пізніше їх перевели до католицького коледжу, розташованого в іншому районі, він мусив довго пояснювати громадськості мотиви цього вчинку, наголошуючи на тому, що його діти католики і тому можуть там енавчатися безкоштовно, а не на тому, що такий коледж дає кращу освіту. І продовжили його старші діти навчання не в Оксфорді чи Кембриджі.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
Практично більшість і Україні утримує нелегальну зарплату і нічого всі сидять тихо...

Але Юра то тихо сидіти не хоче, тому мусить пояснювати і про себе, і про дружину. А якщо до того ж позіціонує себе як лівого політика, "рве тєльняшку на грудях" - борець за народне щастя, "Народну самооборону" очолив, їздив по містах - збирав маргінальний прошарок на майданах, то й живи скромніше, ближче до рівня тих, хто на ці мітинги ходить.

Dmy - 26-7-2007 у 16:27

Як є антиреклама, так статті в УП і Таблоїді - це, як на мене, приклад анти-чорного піару. Сергій Беляєв може багато розповідати про Тоні Блера (до речі, цікаво, а де відпочивав тамтий колишній прем'єр-міністр до, після і під час? Невже нікуди за кордон не виїзжав, у зіркових готелях не мешкав, а лише під Темзою парасольку посада дозволяла?).
Я теж можу додати мій улюблений приклад, як 3 найвищі німецькі посадовці з почтом летіли на Генасамблею ООН в одному літачку. Але у нас тут трохи інші реалії, зважаючи на які, якщо на Луценка (як, до речі, і на Ющенка в 2004) спромоглися нарити аж на 40-50 тисяч гривень (при офіційно задекларованих ним особисто 200 000 річних + жінчиному півмільйоні), то, схоже, ніц реального у них на нього нема.

Щодо чорного піару, в даному випадку Притула сама себе висікла.
Стаття в Таблодії передрана, що характерно, із "Сьогодні" - "суто випадково" дописувач Рупора Ріната оселився на Кріті поруч із Луценком :cool: До речі, а він хто такий, що може дозволити собі відпочинок поруч з "олігархом" і "корупціонером"? - Простий донецький труженик із рудоремонтного заводу?)

Взагалі, складається враження, що прикупивши собі "Таблоїд", Притула перетворила на таблоїд і головну свою мідію. Тепер там якісь дивні люди друкують різні дивні речі, логіка яких не дотягує навіть до плінтуса:
Цитата:
– Юрію Віталійовичу, фірма, де працює ваша дружина, називається "Українські новітні телекомунікаційні системи"?
– Так.
– Точно?
– Точно.
– Однак такої фірми не існує!
– Ну, може, я помилився в одному якомусь слові...
...
Фірма, яку Луценко намагався зберегти в секреті, називається "Українські новітні телекомунікації". У назві, яку він подав до редакції, Луценко назвав одне зайве слово, змусивши нас займатися безрезультатними пошуками того, чого не існує в природі.
Для такої загадковості в Луценка були всі підстави..."
Який патос! Яке безжальне викриття! "ЛУЦЕНКО! ЗАГАДКОВО НАЗВАВ!! ОДНЕ ЗАЙВЕ СЛОВО!!! :o Мав усі підстави! :baddevil:" Це при тому, що Луценко вище прямо припустив: "Ну, може, я помилився в одному якомусь слові :rolleyes:"
Стосовно твердження, що він повинен знати точну назву фірми власної жінки, я не був би таким категоричним. Ніколи не скаржився на власну пам'ять, але коли у мене запитували назву відділу, де я працюю, то що попередню, що теперішню зачитував зі свого телефону - а так і досі не пам'ятаю. Чи я теж прагну щось приховати?

Олексій Мачехін - 26-7-2007 у 18:40

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Але у нас тут трохи інші реалії, зважаючи на які, якщо на Луценка (як, до речі, і на Ющенка в 2004) спромоглися нарити аж на 40-50 тисяч гривень (при офіційно задекларованих ним особисто 200 000 річних + жінчиному півмільйоні), то, схоже, ніц реального у них на нього нема.


У журналістів - так, нема.
Справа в тому, що після «війни» 2004, особливо з приходом поточного уряду серед політикуму узгодився більш-меньш врівноважений статус-кво - всі тягнуть (хто більше, хто менше) але в світ бізнесових подробиць особливо не зливають. Мабуть через те, що походження інформації нескладно вирахувати. Чутки ходять, але в конкретику не вдаються.
Я не хочу передавати чутки про Луценка.

Юрій Сєров - 26-7-2007 у 19:54

Найбільше схильний підтримати думку Олексія - якщо ти публічна особа і позиціонуєш себе як борець з корупцією, то такі справ не має бути.
Відпочинок Луценка в мене якихось підозр не викликає, викликає інше.
Цитата:
Фінансові директори заробляють багато і це не секрет, я не розумію з чого роздувати таку помпу???

Так фінансові директори великих фірм заробляють справді багато, але в даному випадку "фірма" (так виглядає, що навіть немає офісу) була без всяких тендерів "обрана" в якості постачальника послуг на кругленьку суму. Чому МВС напряму не уклало договір з UMC, а взяло собі "посередника", власником якого "випадково" є кум Луценка, а фінансовий директор - дружина. Якщо факти наведені в статті правда - то це ніщо інше ніж те, з чим бореться пан Луценко.
Хочеш бути чесним антикорупціонером - живи скромно, не хочеш жити скромно - йди в бізнес, а не політику. (це цитата, не пам'ятаю звідки, чи не ВАЮ часом :) )

Андрій Пелещишин - 26-7-2007 у 20:50

Стаття настільки слаба і бездарна, що може навіть скластися враження, що це заказуха самого Луценка.

Іван Дівеєв - 26-7-2007 у 21:23

Тут дві проблеми, думаю.
Перше: чи відбулось згадане в статті залучення фірми його дружини саме з відома і за сприяння Луценка? Не знаю. 50/50. Перші 50 - це могло бути і підлабузництво заступника, і спецоперація, і непорозуміння, і фальшивка... Другі 50 - це могла бути і корупція, в чому звинувачує його УП. Це справа слідства.
Друга проблема це вже справа суспільства. Як до цього ставитись і як реагувати? Моя позиція - не вір політикам, використовуй їх. (c) В ситуації, коли нагорі всі піддались спокусі швидкого збагачення і забили на народ, коли гидко голосувати за них, але якщо не проголосуєш, то за тебе все одно проголосують, в такій ситуації я голосуватиму за того, хто скурвився найменше, може щось змінити на краще і чиї гасла вважатиму правильними. Це і буде з мого боку як громадянина використання політиків на свою користь. (Вибачайте за офтоп.) Луценко політик. Він в системі неписаних законів. Водночас він говорить і робить чи робив правильні речі, НМД. Але вірити йому як і будь-якому політику - собі ж гірше. Тому ставлення моє до нього ця стаття не змінила.

Олексій Мачехін - 26-7-2007 у 21:38

Розумієте, Іване, у Києві настільки багато дрібних фірмочок, які можуть надавати посередницькі послуги зв'язку, що виграш у чесному тендері фірми кума навряд може відбутися із 50-відсотковою ймовірністю :)
Тим більше що техніка проведення тендерів із готовим результатом у цій галузі не недто складна ;)

Можна ставити під сумнів документи, але якщо тендер був і перемогла саме ця фірма, у мене питань по чесності тендеру жодних нема, і так все ясно. Щоправда, проти махінацій інших наших діячів така оборутка - просто гра у пасочки. Хоча і здатна приносити по кілька сотень тисяч доходу щороку.
Знову ж таки, заради справедливості треба сказати - вона економить державі більші кошти, ніж відкладає в кишеню означеного кума.

Іван Дівеєв - 26-7-2007 у 21:55

Цитата:

Можна ставити під сумнів документи, але якщо тендер був і перемогла саме ця фірма, у мене питань по чесності тендеру жодних нема, і так все ясно.


В чесність тендеру (якщо такий і був) я також не вірю. Питання в тому, чи Луценко сам віддав таке розпорядження. Сьогодні в Тернополі він, якщо не помиляюсь, сказав, що це самодіяльність заступника, і що сам він це потім скасував. Якщо Луценко сам ініціював наказ про цю фірму, то логічно буде щоб він відповів по закону. Якщо це дійсно так, то найкраще, якщо цією справою займеться Антикорупційне бюро (чи як там), за створення якого він виступає. :)

Роман Ромашка - 1-8-2007 у 14:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
Ну і що, що в Греції, якби я мала депутатську зарплату я б також їздила відпочивати до Греції...
Думаєте відпочинок в Греції дуже дорожчий (якщо взгалі дорожчий) ніж в Криму? Ні. То чому ж віпочинок в Криму це нормально а відпочинок в Туреччині, Греції і т.і. це велика розкіш?

Олексій Мачехін - 1-8-2007 у 16:00

Ви могли б навести цифри по п'ятизірковим готелям?
Я таких в Криму взагалі не знайшов через пошуки турів.

Анастасія Кулакова - 1-8-2007 у 16:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Odarka
Ну і що, що в Греції, якби я мала депутатську зарплату я б також їздила відпочивати до Греції...
Думаєте відпочинок в Греції дуже дорожчий (якщо взгалі дорожчий) ніж в Криму? Ні. То чому ж віпочинок в Криму це нормально а відпочинок в Туреччині, Греції і т.і. це велика розкіш?

А Ви, друже, коли останнього разу були у Греції, що так легко порівнюєте рівень цін з Кримом?:)
Єгипет, Турцію - так, можно рівняти з перевагою не в бік Криму, але Грецію?:0 Та ще й 5 зірок?:) Ви порахуйте хоча б тільки квитки на літак, візи - чи це у Грецію безкоштовно?:)

Роман Ромашка - 1-8-2007 у 22:41

Скажем так. Особисто ще в Греції не бував. Але! В свій час були у Києві в гостях грецькі колеги які просто прозріли з нашого життя і наших цін в т.ч.
Щодо квитків, то ризикну прикинути що вартість квитка десь порядку 200 Євро. Віза це взагалі копійки на фоні вартості 5и зіркового номера чи навіть вартості перельоту.

Юрій Сєров - 1-8-2007 у 23:38

Цитата:
свій час були у Києві в гостях грецькі колеги які просто прозріли з нашого життя і наших цін в т.ч.

В якому сенсі прозріли. Дешево чи дорого?
Як на мене, то дуже навіть дорого, особливо в Києві.

Анастасія Кулакова - 2-8-2007 у 09:27

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Ромашка
Скажем так. Особисто ще в Греції не бував. Але! В свій час були у Києві в гостях грецькі колеги які просто прозріли з нашого життя і наших цін в т.ч.
Щодо квитків, то ризикну прикинути що вартість квитка десь порядку 200 Євро. Віза це взагалі копійки на фоні вартості 5и зіркового номера чи навіть вартості перельоту.


"Заманухи" туристичних агенцій пропонують відпочинок у Греції від 600 євро. Але фактично більш-менш класні умови, сервіс та т.і. починаються від 1 000 євро. А СПРАВЖНІ 5 зірок тільки починаються від 1800-2000 на особу.
Але все це дурниці для дійсно забезпеченої людини. І відпочинок у Греції -не показник корумпованості. Я не випрвдовую Луценка, я терпіти його не можу. Декілька моїх приятелів працюють у системі МВС на різних посадах, у різних підрозділах. І вони мені розказували про жахливу некомпетентність Луценка на тій посаді, яку він обіймав, про помилки не навмисні і навмисні (коли це тільки маскувалось під помилку). Тобто я до того ще й не поважаю його. Але не Греція є доказом його корумпованості.

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 11:42

Бродський продовжив викриття Луценка.
ВІрити чи не вірити? Я вже втомився від них.
Бродський досить скомпрометована особистість... Заказуха від Юлі?