Форум Рідного Міста

Відпочинок в Болгарії (Обзор) ціни, описи...

Demyan - 31-7-2007 у 14:08

Щойно вернувся з Болгарії. Був в Обзорі, вже не перший раз. Ось детальний звіт з цінами і т.д.
Дорога туди була дуже доброю. Хороший автобус, хороший гід. Виїхали в 10 00 в 10 00 наступного дня були там, Зупинялися, обідали, кава, чай...на кордоні проблем не було. Особливо на Румунсько-Болгарському – це тепер ЄС, а отже тільки один раз зібрали паспорти без перевірок і без нічого.
Приїхали, познайомилися з ще одними людьми і пішли шукати місце, спочатку перелякалися що не буде бо не було хороших але лишивши двох на речах пішли пішки і знайшли хороше місце дуже близько до моря. Це був блок ми жили з балконом (6 євро з чоловіка) інша двійка без балкону (5 євро), вигоди в блоці (це не були труднощі). Вигляд на море, перші 5 днів було важко звикнути вночі до шуму але потім подобалося.
Їжа: обідали в ресторанах кафе, вечеряли як правило закусками (хот-доги, піци, тостери, сандвічі, пончики, картопля фрі і т.д.) на вечерю цього хватало. Також були з собою всякі легкі закуски типу печення вафлів і т.д.
Море –дуже гарне, спокійне, погода була супер жодного разу не бачили дощів. Пляж чистий, людей на пляжі не було багато, завжди було місце. Не було толп, криків, всі поводяться спокійно.
Саме селище дуже розширилося, насаджено багато пальм, зроблені фонтани, в центрі поставили ратушу, відкрили супермаркет типу Арсен, збільшилося магазинів, кожен вечір концерти, але вечером дуже спокійно, всі чемні, вічливі, ніхто не напивався (я не бачив).
Мінусом стало одне – дорога назад. Автобус мав бути в 15:00 ми прийшли нам прийшли і сказали що буде в 23:00!!! Були різні сказки як завжди – автобус поламався, я вже не перший раз їзжу і спокійно віднісся до того – пішли на пляж взяли пиво і прощалися з морем :) . В 23:00 автобус прибув але їхав повільно і мало зупинявся, пасажири з дітьми почали кричати, звонити...тоді зупинятися почав. Але я віднісся до цього нормально, доречі на моб. мені звонили з тур-фірми і попереджали. Слали СМС, просто я його лишив дома (відпочивати так без телефону:) ).
Тепер ціни в євро (на двох):
Дорога + візи – 256
Їжа в ресторанах-барах (обіди) – 80
Вечері (закуски) – 40
Продукти (пиво, вода, вино, хліб, ковбаса, дині, персики....) – 30
Сувеніри – 10
Інше (парасолька, крем...) 10 євро
Проживання – 150
Всього 576 євро.
Особливо не розмахувалися, можна було і більше а можна було і менше (якщо обідати самому, знайти дешевше житло).. екскурсій теж не брали просто відпочивали.
Фото будуть пізніше.

Олексій Мачехін - 31-7-2007 у 14:13

80 євро на двох - з чого складається такий обід?

Ви не проти змінити в назві теми «віддих» на «відпочинок»?

Рост - 31-7-2007 у 19:04

Я думаю, що це за увесь час 80 євро, а не за один раз :)

Андрій Пелещишин - 31-7-2007 у 19:27

Але я не зрозумів, скільки тривала поїздка.

Рост - 31-7-2007 у 19:31

ммм... десь в околі 12 днів? Якщо ціни на двох, а за проживання 150, при чому 6 на людину...

Олексій Мачехін - 31-7-2007 у 19:34

Ну на Золотих пісках в ресторані поїсти торік коштувало десь 25-30 євро... траплялись мені такі цифри...
Хтозна що там у них зараз. Мене цікавить поточний рівень цін - я туди збираюся.

Demyan - 1-8-2007 у 09:02

80 євро на двох. Обід складається з першого, другого, салату, води хліба. Один обід обходиться на двох 5-8 євро в залежності від того що замовляєте, можна звісно і більше, Таким обідом наїстися можна. Якщо когось цікавить дуже має чеки :)
Поїздка була 12 днів (всього з дорогою 14)

Лєна Дадукевич - 3-8-2007 у 10:52

тобто якщо не зовсім казати НІ своїм бажанням, то десь на 750-800 євро на 14 днів можна розраховувати...
Те що там тихо і спокійно, звичайно, супер... ех, коли у нас таке буде...:rolleyes:

Demyan - 3-8-2007 у 11:07

Думаю що так. Хоча в цю суму ми завжди купляли собі пива, купляли вино. Але звісно якщо хочеть пробувати специфічне блюдо, десь покататися поїздити - тоді 750-800 євро.
Наприклад аквапарк (дорого+сам парк + обід) коштував 40 євро на двох.

Андрій Пелещишин - 30-7-2008 у 20:53

Цьогорічний погляд на Болгарію
http://life.pravda.com.ua/columns/488df33a73c8d/

Ярема П. - 30-7-2008 у 22:40

Demyan, Дуже класний огляд! Особисто від мене дякую!
Народ, пишіть ще такі, це дуже корисно для інших. Присвятивши 20 хвилин на написання огляду та вражень, Ви надзвичайно допомагаєте іншим!

Ярема П. - 30-7-2008 у 22:44

А що то така різниця у враженнях Дем’яна і тих з Правди? Хто ще їздив цього року і може щось своє сказати?

Demyan - 31-7-2008 у 12:29

Різниця як я зрозумів в основному в готелі. А також в ставлені нашого туриста - "я плачу все, значить мені повинні робити все...і то я всеодно залишуся незадоволеним".
Ця людина була в готелі я розказую про приватний сектор. Оскільки для мене краще відпочити в приватному секторі ніж в готелі. А з готелями завжди є проблеми адже якщо я був рік тому не факт що готель буде в такому стані зараз - особливо якщо власники не дбають про якість.
Про мову - так старші люди знають молодші менше, але це не проблема, зрозуміти при бажанні можна.
Ціни щодо екскурсій - якщо піти на першу ж пропозицію - то звісно вона буде дорого, просто треба походити попитатися де в кого ск. коштує.
Про ресторани не знаю...було завжди все добре. Зрештою якщо не подобаєтсья один - там їх купа ідеш в другий. Доречі більшість меню має рос. мову а також офіціантки розуміють.
Якщо когось цікавить детальніше в мене в альбомі є фото там видно як з року в рік міняється територія міста. Причому в кращу сторону, роблят парки з пальмами, атракціони, невидно мусорників, все прибирають, пляжі прибирають, стає більше лавочок, освітлення роблять що ввечері гарно гуляти....це все з року в рік краще і краще.
Про доброзичливість я мовчу. Всі питають всі радять залишають залишитися на довше якщо автобус затримається, все показують, прибирають...

Соломія Федушко - 27-7-2010 у 20:44

Помітила, що користується популярністю у львів'ян відпочинок у Болгарії. Особливо, після ситуація з нашими туристами, які мали справу з турфірмою "Karya" в Туреччині. Хтось з наших Форумчан цього року вже відпочивав в цих краях?

Ігор Домін - 27-7-2010 у 22:03

дуже цікавий та корисний звіт. одне питання: як ви робили візи? чи це у Львові взагалі не проблема?

Hanor Narasson - 28-7-2010 у 20:22

зверныть увагу на дати. два роки тому було зовсым ынакше.

Онук Юрій - 29-7-2010 у 19:40

З досвіду знайомого то Болгарія пережила зміни в кращу сторону. А саме малий бізнес тобто (приватні садиби, котеджі та так далі - в руках корінних мешканців) тому і присутні там сервіс, відношення порядне і як результат чудовий відпочинок. І саме силами цих платників податків змінилися вулиці, пляжі й так далі. Що ж до великих відпочинкових комплексів то вони давно не належать Болгарам (як і дохід не кажу про те як тікають від податків) тому і сервіс там кримський і порядність і відпочинок. Це саме можна спостерігати й в Чорногорії (на питання скільки коштує цей будинок чи острів - відповідь проста: скільки росіянин скаже. Так зруйновано заповідну зону поруч Будви де офіційно на півострові будують мега комплекс два чорногорці не офіційно олігарх з Росії про це говорить підрядник http://www.mirax.ru/tabid/325/Default.aspx а ось сайт самого об'єкту http://www.livemontenegro.ru/). Тому європейці віддають перевагу малим приватним садибам та тихим місцинкам. На дискотеку можна і таксі зафондувати якщо так кортить.

Онук Юрій - 29-7-2010 у 19:41

Якщо буде цікаво додам фото яку природу вирубали та загорнули грейдером в Чорногорії. Вдалося побувати там ще до цих змін.

Катерина Слобода - 29-7-2010 у 20:11

Цитата: Початково розміщене учасником Соломія Федушко  
Помітила, що користується популярністю у львів'ян відпочинок у Болгарії. Особливо, після ситуація з нашими туристами, які мали справу з турфірмою "Karya" в Туреччині. Хтось з наших Форумчан цього року вже відпочивав в цих краях?

Вихід нової турецької Eray Tour на український ринок збігся по термінах з початком процедури банкрутства Karya Tour. Інформація про ці дві події з'явилася в середині червня. І це не єдине, що поєднує дві компанії, відзначає газета "Дело".
http://life.pravda.com.ua/scandal/4c4ffb9b1a6ce/

Катерина Слобода - 22-8-2010 у 11:18

Цитата: Початково розміщене учасником Катерина Слобода  
[rquote=103865&
Вихід нової турецької Eray Tour на український ринок збігся по термінах з початком процедури банкрутства Karya Tour. Інформація про ці дві події з'явилася в середині червня. І це не єдине, що поєднує дві компанії

До речі, чи хто звертав увагу що говорять в рекламному ролику про свої послуги новостворена Eray Tour? ...10 років на ринку туристичних послуг...:rolleyes: