Форум Рідного Міста

Зміни правил від 31.07.2007 - хто б роз'яснив?

Andreas - 1-8-2007 у 09:07

Цитата:

забороняється:
- агресивне нав'язування поглядів, емоційні оцінки учасників політичних та суспільних процесів, "мітинговий" стиль ведення дискусій,
- використання маніпулятивних технологій спілкування;
- публікація малозрозумілих текстів та текстів незрозумілого призначення.


З першим пунктом більш-меньш зрозуміло, хоча трохи дивно - як можна оцінювати політично-суспільні процеси ну зовсім без емоцій? Не буває людей без емоцій, а якщо і є, то вони нецікаві.
Другий пункт для мене повна загадка - поняття не маю, що таке "маніпулятивна технологія спілкування"? Може хтось знає, може приклади навести? Може я все життя так спілкуюся, і не знаю? Ще в порушники попаду...
Щодо "малозрозумілих текстів". Інколи (в рубриці "домашній господар") ми ведемо дискусіі, припустимо, по інженерному обладнанню будинків. Для професійних літераторів або музикантів наші тексти, можливо, будуть малозрозумілими. Можливий і "зворотній ход" - коли музиканти розпочнуть дискусію про побудову домінантсептакорду, для інженерів то буде "китайською грамотою". Тобто, "хто на шо вчився"...
Можливо, хтось з "начальства" наведе приклад "малозрозумілого" тексту, забороненого до публікації?

Андрій Пелещишин - 1-8-2007 у 09:26

Усе можна звести до гротеску. У тому числі і зміни до правил.

Насправді, усе простіше.
З першим пунктом усе ясно. Якщо є якісь перестороги, що "емоційних оцінок", я готовий переформулювати. Просто мені не хочеться бачити на форумі оцінки на взірець "бандюковичі" і тп.

Другий пункт - це попердження бажаючим повикористовувати технології на взірець НЛП, ми без того обходилися і чудово обійдемося. Звичайному "невмотивованому" дописувачу потрапити сюди неможливо.

По третьому пункту. Я сюди відношу принципово незрозумілі тексти або тексти, які несуть незрозуміле інформаційне навантаження. З останніх до такого відноситься допис про "пані з саврані". Щодо фахових текстів у мене застережень немає жодних, за винятком специфічного випадку, коли хтось явно навмисно використовує фахову термінологію, щоби заплутати читачів.

На загал, зміни до правил носять просто уточнюючий характер, нічого суттєвого не змінюючи. Ніяких "нових порядків" тут не буде.

Іван Лихобор - 1-8-2007 у 09:29

Заборони з нечітким формулюванням, як на мене. Туманні заборони: можна так трактувати, а можна інак.

Невдовзі будуть вибори, і тому так застерігають. Щоб ґарезій усяких тут не робили. Що, невже, Андреасе, не зрозуміло?