Форум Рідного Міста

Розумний дім

Дмитро Витрикуш - 3-8-2007 у 17:13

Технології „Розумний дім” - це інтелектуальні технології, які дозволяють керувати будь-якими системами у Вашому домі, від освітлення та побутової електроніки, до керування автоматичними ставнями та системою сигналізації. І цим всім можна керувати навіть дистанційно!

- Керування освітленням
- Керування силовими розетками
- Керування електродвигунами
- SMS-оповіщення та керування
- Безпека та сигналізація
- Функція „Мультирум”
- Функції універсального дистанційного ІЧ-пульта
- Клімат контроль
- Керування розумним домом

Керування освітленням

Внутрішнє освітлення у всьому домі, зовнішнє освітлення, динамічні світлові сцени які дозволяють надати приміщенню різного „настрою”, включення при проходженні, плавне включення ламп з врахуванням потужності, виключення всіх пристроїв за однією командою.

Керування силовими розетками

Включення/виключення груп розеток або окремих розеток у кожній кімнаті. При цьому можна керувати різними побутовими пристроями, наприклад, відключити телевізор в дитячій кімнаті, відключити живлення через заданий період часу, йдучи з дому обезструмити всі пристрої (крім деяких) натисканням однієї кнопки тощо.

Керування електродвигунами

Штори, жалюзі, роллети, автоматичні ворота, шлагбауми, гаражні ворота, насоси.

SMS-оповіщення та керування

Оповіщення на мобільний телефон при виникненні аварійних ситуацій – пожежа, затоплення водою, несанкціоноване проникнення тощо.
Домом можна керувати відправляючи SMS-повідомлення з мобільного телефона.

Безпека та сигналізація

Датчики руху, датчики закриття вікон та дверей забезпечують захист приміщень від несанкціонованого проникнення. До функцій безпеки також відносять захист від затоплення водою, пожежну сигналізацію, обезструмлення приладів йдучи з дому, можливість відправити SMS при аварійних ситуаціях, включення сирен, імітація присутності. Крім того, система дозволяє організувати тривожні кнопки, наприклад, в дитячій кімнаті, біля ліжка хворого тощо.

Функція „Мультирум”

Мультирум – це система розподілу аудіо-сигнала від кількох джерел звуку (CD/ DVD програвача, FM-радіо тощо) по різним приміщенням. Мультирум дозволяє слухати музику не лише в тому приміщенні, де встановлена звукопрогравальна апаратура, але й в любому іншому приміщенні дому, чи на вулиці, або у приміщеннях дому, де, по різним причинам, не рекомендовано її встановлювати, наприклад у басейні, санвузлі, ванній, відкритій терасі тощо. При цьому здійснюється повне та незалежне керування всіма функціями мультирума, одночасно зі всіх приміщень.
Функції універсального дистанційного ІЧ-пульта
Система, маючи ІЧ-передавачі, може керувати пристроями, які підтримують керування по ІЧ-каналу. Таким чином, з пульта Domintell, сенсорної панелі, кнопочних виключателів або мобільного телефону можна дистанційно керувати плеєрами, кондиціонерами, телевізорами, CD/ DVD програвачами у всьому домі.
Клімат контроль
Система дозволяє керувати кліматом, як у всьомі домі, так і у окремих приміщеннях, забезпечуючи зкоординовану роботу систем та приладів, відповідальних за клімат (система опалення, тепла підлога, вентиляція, кондиціонування, вологість тощо). Domintell дозволяє задавати різні режими у відсутності та присутності людей.

Керування розумним домом

• з кнопочних виключателів, розташованих біля дверей, ліжок та в інших зручних місцях. Кнопки мають підсвітку, та підсвітку статусу.
• з дистанційного ІЧ пульта. При цьому команди, які подаються з пульта, можуть вести себе однаково в різних приміщеннях. Наприклад, перша кнопка відповідає за світло в даному приміщенні. Реакція на команди з пульта можуть мати глобальний характер, поширюючись на всі приміщення в квартирі.
• з сенсорної панелі, можна керувати всіма запрограмованими функціями системи. Панель має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс з розбивкою функцій, сценаріїв та виконавчих пристроїв по приміщенням.
• з мобільного телефону, через відправку SMS-повідомлень.
• при спрацюванні датчиків руху, пожежної сигналізації, датчиків протікання води, відкривання, закривання дверей тощо.
• по таймерам, запрограмованим на різні події.

Тарас Ільчишин - 3-8-2007 у 18:36

а можна детальніше дізнатись хто це уЛьвові робить і дізнатись про обладнання? Бо я пару років назад цим дуже цікавився і як добудую будинок, то хочу собі таку річ зробити

Дмитро Витрикуш - 3-8-2007 у 18:43

Ми можемо з Вами зустрітись. При зустрічі зможу надати більш детальну інформацію. тел. 8 (050) 430-69-41, 8 (050) 430-24-26

Тарас Гулка - 3-8-2007 у 21:41

Такий будинок пропонують майже всі більш-менш "поважні" електротехнічні фірми. Зокрема, зі свого боку, можу порекомендувати фірму "Юнона", яка працює із німецьким обладнанням Moeller. Дуже солідна компанія, з якою я знайомий вже 4 роки.
Їх координати:
http://trach.com.ua
тел. 244-23-01, 244-23-11
краще за все питати Романа Михайловича (зам. директора)

Рост - 3-8-2007 у 23:02

Дмитро Витрикуш
Дмитре, так не піде. Перші ж ваші повідомлення - це реклама.
Маєте вибір.
1. Ви в деталях розказуєте на сторінках ФоРуМу про цю технологію, описуєте варіанти, переваги, недоліки. А не "можемо зустрітися і поговорити". Тоді, принісши користь спільноті ФоРуМу, можете і себе рекламувати.
2. Ваші повідомлення видаляються.
Що робимо?

Андрій Пелещишин - 4-8-2007 у 09:36

Слушне зауваження.

Дмитро Витрикуш - 4-8-2007 у 11:53

Я вдячний Вам за увагу до мого повідомлення, та Ваше зауваження щодо нього...
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Дмитро Витрикуш
Дмитре, так не піде. Перші ж ваші повідомлення - це реклама.
Маєте вибір.
1. Ви в деталях розказуєте на сторінках ФоРуМу про цю технологію, описуєте варіанти, переваги, недоліки. А не "можемо зустрітися і поговорити". Тоді, принісши користь спільноті ФоРуМу, можете і себе рекламувати.
2. Ваші повідомлення видаляються.
Що робимо?


Я звісно вибираю перший варіант. Моя відповідь "... зустрітися та поговорити..." стосується детальної інформації щодо системи на загальне питання про систему Розумний дім.
Якщо це можливо, прошу задавати мені конкретні запитання щодо роботи системи, її можливостей, і я із задоволенням спробую відповісти на всі запитання. Щодо зауваження, що моє повідомлення - реклама... Саме в цьому повідомленні немає жодної рекламної інформації (координати фірми, заклики - купити), а загальні дані про моживості системи, можливість на основі цієї інформації задавати конкретніші запитання.
Прошу задавати мені питання, бажано конкретніші.

Дмитро Витрикуш - 4-8-2007 у 12:04

Дякую за Ваше повідомлення...
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Гулка
Такий будинок пропонують майже всі більш-менш "поважні" електротехнічні фірми. Зокрема, зі свого боку, можу порекомендувати фірму "Юнона", яка працює із німецьким обладнанням Moeller. Дуже солідна компанія, з якою я знайомий вже 4 роки.
Їх координати:
http://trach.com.ua
тел. 244-23-01, 244-23-11
краще за все питати Романа Михайловича (зам. директора)


Сьогодні зателефонував у фірму "Юнона". На жаль, сьогодні вихідний. На їх сайті я не знайшов інформації щодо продажу та інсталяції систем Розумний дім. Після контакту з фірмою, спробую надати загальне порівняння можливостей систем двох пропонуємих
систем Розумний дім.
Ще раз хочу подякувати за увагу до мого повідомлення.

Тарас Гулка - 5-8-2007 у 09:38

Цитата:
на їх сайті я не знайшов інформації щодо продажу та інсталяції систем Розумний дім.

Там дійсно це не розписане.

Німецьк фірма Moeller (а вони представляють цю фірму в Західній Україні) має спеціальну програму xClever Home для побудови таких будинків.

Вони пропонують майже все, що ви описали вище, крім систем звуку. Крім того вони встановлюють системи доступу які спрацьовують від відбитка пальця. Тобто замість ключів від хати, можна поставити систему, яка "пам'ятає" відбитки пальців господарів.

Інша справа, що на сьогодні "розумний дім" бачить кожен по-своєму: хтось ставить тільки "розумнє" електрообладнання, хтось бачить це як купу датчиків руху які щось там включають-виключають, хтось - як універсальний пульт управління хатою і т.д. Чіткого визначення цьому терміну немає.

Андрій Пелещишин - 5-8-2007 у 10:11

Скільки таке щастя коштує? І наскільки суттєвими є монтажні роботи? Хата після того розгромлена?

Тарас Гулка - 5-8-2007 у 12:29

Я звичайно не зовсім спеціаліст по цьому і може Дмитро розкаже про ціни, але на скільки я розумію, це все дуже індивідульально і залежить що ж ти хочеш.

Можна поставити кілька датчиків руху по 30 грн., які будуть спрацьовувати, коли хтось повз них проходить і щось там вмикати (наприклад, світло в коридорі чи сходовій клітці) і відповідно затрати не великі і довбати нічого не треба. А будинок вже буде "розумний" бо щось сам робить.

А можна розмежувати електропроводку (окремо кілька ліній на кімнати, ванну, кухню і т.д.), поставити контролер, який буде там щось в певний момент включати/виключати, відсилати тобі смс, а ще поставити метричну ситему контролю (на "палець"), сенсорну панель керування і це вже потягне кілька тисяч у.о. і відповідно купу побитих стін (проводка додаткових ліній)

Дмитро Витрикуш - 5-8-2007 у 12:40

Дякую п.Тарас за коментар. Розумний дім який ми пропонуєм, має набагато ширші можливості, ніж вказані у моєму першому повідомленні. Роботу з клієнтом ми починаємо з того, що намагаємось як можна ширше та повніше дізнатись, які функції буде надавати саме розумний дім у розумінні клієнта. Після цього - починаємо говорити про можливі шляхи втілення побажань в життя. Я впевнений що є таке, чого виконати наша система не зможе. Та доступ у приміщення за допомогою відбитків пальців ми також встановлюємо.
До речі щодо Ваших слів ...
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Гулка
... Інша справа, що на сьогодні "розумний дім" бачить кожен по-своєму: хтось ставить тільки "розумнє" електрообладнання, хтось бачить це як купу датчиків руху які щось там включають-виключають, хтось - як універсальний пульт управління хатою і т.д.
я з Вами повністю погоджуюсь.

Дмитро Витрикуш - 5-8-2007 у 13:02

Дякую за запитання п.Андрій
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Скільки таке щастя коштує? І наскільки суттєвими є монтажні роботи? Хата після того розгромлена?

Як сказав п.Тарас, що ціна визначається після того як є зрозумілими функції Вашого розумного дому, величина Вашої квартири або котеджу. Систему наприклад можна встановити і в готельному, або офісному комплексі, відповідно і ціна стає іншою, порівняно з приватним помешканням. Якщо назвати приблизні цифри, то для трикімнатної квартири середня ціна - 7 000 євро, розширена функціональність - 15 000 євро. Для двоповерхового котеджу, середня ціна - 15 000 євро, розширена функціональність - 25 000 євро. Крім вартості обладнання, встановлення системи складає приблизно 20-40 % від вартості обладнання.
Щодо монтажних робіт - все обладнання під"єднується до одного кабеля. Крім того встановлюють обрані Вами наприклад вимикачі, сенсорні стаціонарні настінні панелі тощо. Тобто найкраще встановлювати систему на стадії ремонту помешкання, щоб не переробляти дорогий ремонт. Якщо мова йде про власне помешкання, котедж, який лише буде будуватись, то краще починати думати про систему розумний дім на стадії проекту.
Проте, Ваш дім у будь-якому випадку "розгромленим" не буде :).

Тарас Ільчишин - 5-8-2007 у 13:17

ТО ціна самого обладнання від 7000євро? чи це вже з роботою?

Дмитро Витрикуш - 5-8-2007 у 13:24

Це середня та приблизна ціна. Ціна 7000 євро вказана у повідомленні - ціна самого обладнання, без встановлення. Ця сума може бути і нижчою.

Тарас Ільчишин - 5-8-2007 у 14:03

а можна сам прайс на обладнання і якщо є можливість ссилки на характеристики і призначення, якщо таке є звичайно

Дмитро Витрикуш - 5-8-2007 у 14:26

У зв"язку з забороною на сайті розміщувати посилання на інші сайти, надсилаю відповідь на Ваше повідомлення п.Тарас Ільчишин у приватному повідомленні.