Форум Рідного Міста

Сигналізація

Андрій Пелещишин - 6-8-2007 у 19:54

Чи відомо комусь скільки коштує зараз підєднання сигналізації до міліцейського пульту? Мається на увазі приватна квартира.
Наскільки це ефективно?
Чи є якісь обмеження потім на телефонну лінію (типу адсл працювати не буде)?

Рост - 6-8-2007 у 21:03

Телефонна лінія використовується тільки при постановці, знятті з сигналізації та при тривозі. Увесь інший час вона вільна.
Скільки коштує - це від квартири залежить. За офіс біля 30 кв. м зараз платиться приблизно 250 грн/місяць. Але чи є різниця між офісом і квартирою в розцінках - не знаю.
Наскільки ефективно? По-перше, якщо сталася крадіжка, то фірма-охоронець несе відповідальність лише в межах визначеної в договорі суми. Це, здебільшого, тисяч 5 чи 10 гривень. По-друге, якщо говорити саме про державну службу охорони, то відомі випадки, коли вони самі дещо негарно поступали, коли господарів дома не було.
З власного досвіду (охороняє не держ.охорона, а приватна фірма "Тайфун"), то нарікань на разі нема. Було декілька спрацювань, хлопці приїжджали через 3-5 хвилин.
При виборі фірми є специфіка. Держ-охорона ставить значно жорсткіші вимоги до системи сигналізації. Це виливається в куди більшу копієчку при монтажу.

Demyan - 7-8-2007 у 07:57

Кращий варіант - застрахувати. якщо страхувати на суму 70 000 (там розподіл іде десь 10-15 тис. на техніку, 5000 - якщо ви затопили, 10000- якщо вас затопили, ну а решта - якщо пожар і стіну треба заново будувати)...коштує це біля 250 грн на рік. Цей варіант без виїзду агента.
Є варіант - коли ви все повністю описуєте - тоді приїжає агент ну і тоді сума буде десь порядку 1000-2000 грн в рік в залежності від того що у вас є в хаті і т.д.

Тарас Гулка - 7-8-2007 у 09:16

Стосовно телефонних ліній, то коли я ставив собі АДСЛ, то питали чи є сигналізація, і казали, що у випадку наявності, АДСЛ не ставлять. Чому не знаю

Hanor Narasson - 7-8-2007 у 09:27

Тільки що уточнив в "Укртелекомі" - якщо є сигналізація, то АДСЛ не підключають.

Demyan - 7-8-2007 у 12:52

Варіант найдешевшої сигналізації - ставити звичайне "пугало". Підключаєте якусь дуже гучну пищалку, приєднуєте двері, вікна. У разі проникнення починає ревіти ревун. Думаю в такому разі грабіжники відразу будуть втікати. Ніхто не ризикне далі іти в квартиру, тим більше що звук приверне увагу.
А на зекономлені гроші - страхуєте ;)

Hanor Narasson - 7-8-2007 у 13:55

А відносно АДСЛ - то його можна підключити через кабельне ТВ. Правда там умови поки-що гірші, ніж в Укртелекому.

Hanor Narasson - 7-8-2007 у 14:15

А відносно страхування/сигналізація, так це не є альтернатива. Якщо є сигналізація - то страховий внесок менший. А ще теоретично можна укласти угоду з охороною так, що вони компенсують реальні втрати.

Ще один аспект: сигналізацію підключають тільки при достатній укріпленості квартири (решітки на вікнах, капітальні стіни всюди по периметру, подвійні двері, тощо). Якщо такого не буде, то через певний час принесуть "припис", що зробити. І, якщо не виконаєте, то вони не несуть матеріальної відповідальності навіть в межах, вказаних в угоді. А звичайно вимагають укріпити стіни... :baddevil:

Андрій Пелещишин - 7-8-2007 у 14:19

Цитата:
Варіант найдешевшої сигналізації - ставити звичайне "пугало". Підключаєте якусь дуже гучну пищалку, приєднуєте двері, вікна. У разі проникнення починає ревіти ревун. Думаю в такому разі грабіжники відразу будуть втікати. Ніхто не ризикне далі іти в квартиру, тим більше що звук приверне увагу.


З досвіду - неефективно. Це не пугало для крадіїв, а самообман для господарів.

Demyan - 8-8-2007 у 08:18

Варіант - я колись робив таке в малій академії - причому мав навіть готовий макет який працював:D
Суть була - датчики на інфрачервоних проміннях, сигналізація мала звук -плюс автоматичний дозвін (з записом повідомлення) на введений телефон. При спрацюванні сигналізації відразу вам звонилося (ну або в міліцію можна автоматом настроїти). Зараз реалізувати це буде ще легше.
Поставити таку сигналку і страховку - буде думаю дешевше і всетаки шанс по відшкодуванню вкраденого є.

Андрій Пелещишин - 8-8-2007 у 09:10

Було таке, і дозвонка була.

1. Міліція чхати хотіла на автодозвонки.
2. Вам від того дозвону радості небагато. Вам або потрібно на міліцію передзвонювати, і вони не дуже на те відреагують (мало чого сигналка спрацювала), або сусідів смикати (а це далеко не завжди реально), або самому летіти до хати. Якщо ви не біля дому - рахуйте, крадіїї мають достатньо часу
3. Сусіди не гірші за міліцію. Але часто не дуже кращі. З досвіду - інтересу до сигналів жодного. Хіба міцніше власні двері закриють
4. Звуковий сигнал сильний лише в квартирі. Добре чути ще в сусіда за стіною. Через поверх чи на подвір'ї це вже нічого не значить. Мало що де пищить. Готовий битися об заклад, кожен з нас такі пищалки чує досить часто. Десь машина бібікає, десь у кіоску запищало і тп.

Demyan - 8-8-2007 у 09:23

Згоден. Я веде до того що це всетаки може налякає злодіїв - а якщо ні ну тоді страховка спрацює.
Якщо стоїть сигналка на пульті - її можна відключити. Це також як правило може бути "приманка" для злодіїв (сигналка, міцні двері, хороші вікна). Слід врахувати що якщо стоять потужні двері і хороші вікна - навряд чи підуть аматори або наркомани в таку квартиру, просто професіонали - якщо захочуть - відключать сигналізацію - і тоді викидувати гроші за охорону і без відповідальності.....вже тоді однозначно краще страховку.

Hanor Narasson - 8-8-2007 у 10:18

Ще один бiльш психологiчний момент.
Остаточно (с) "немає таких фортець, які не взяли б більшовики":baddevil:, тобто були прецеденти проламування фортечних стін і пограбування найбільш "засигналізованих" банків тою голотою.
Але чи згодні Ви в якийсь момент прийти додому і побачити, що все перевернуте і пограбоване?
Сигналізація "на пульт" все ж дає той шанс, що приїде охорона і якщо не затримає зловмисників, то відлякає (втечуть до приїзду охорони).

Demyan - 8-8-2007 у 13:25

Я ж писав і ви самі пишете - що якщо захочуть - просто напросто відключать сигналку і будуть красти - і ніхто не приїде...і тоді ви приходете і нічого немає...
а так страховка - ви приходите і маєте то все десь. вам відшкодують навіть зламані двері.

Тарас Сокальський - 8-8-2007 у 16:44

Балончик фосгену, іприту чи ще якоїсь дідьчої мами. Пшикає по кодовій СМСі. Попередньо за допомогою ММС з'ясовуємо обставини. Трупи передаємо Марині Сай в якості корму для бездомних песиків:baddevil:

Andreas - 8-8-2007 у 17:42

2 Тарас Сокальський

Ну Ви садюга, вибачте, - годувати бідних песиків м'ясом з іпритом. Вигадаєте ж... Вони ж потруяться!

Тарас Сокальський - 8-8-2007 у 18:00

Просмажити до повного розкладення отрути.:cool:
пс. А які ще можуть бути способи дистанційного знешкодження зловмисників (крім сусідів, ротвейлера і міліції)?;)

Hanor Narasson - 8-8-2007 у 19:40

Дистанційні, вони "череваті" :( Був прецедент, що десь багато разів бомжі лазили на дачу. Господарові надоїло, ві залишив на столі горілчану пляшку з тим самим метиловим спиртом. В результаті - труп бомжа, кваліфікували, як вбивство.

Hanor Narasson - 8-8-2007 у 19:42

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
просто напросто відключать сигналку і будуть красти -


А от грамотно зроблену "пультову" сигналізацію відключити не так вже й просто.

Тарас Сокальський - 8-8-2007 у 20:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Був прецедент, що десь багато разів бомжі лазили на дачу.

Чув про інший "дачний" прецедент -- з люка погреба зробили "мишоловку", яку відкрити зсередини неможливо. Бомж просидів там місяць, харчувався винятково закрутками, і, за перепрошенням, ср*в в порожні слоїки... Його щастя, що господар вчасно навідався, а то якраз харчі скінчилися:lol:
Цитата:
кваліфікували, як вбивство.

Хех, напиши він на тій пляшці в кутику маленькими буквочками "CH3-OH", і добрий адвОкат звів би все до САМОвбивства...

Demyan - 9-8-2007 у 08:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
просто напросто відключать сигналку і будуть красти -


А от грамотно зроблену "пультову" сигналізацію відключити не так вже й просто.


Але відключити можна. А от страховку відключити не можна. За кордоном люди давно розуміють це - і тому навіть більшість людей ключі лишають просто під ковриком, хата застрахована і все.