Форум Рідного Міста

виставкa "Леви Львова" (у рамках проекту "Леви Львова -- Музей ...

dr.Trollin - 14-8-2007 у 17:16

завтра (15 серпня) 0 17 год. у галереї "Равлик" (підземелля костелу Єзуїтів) відбудеться урочисте відкриття виставки "Леви Львова", яка відбудеться у рамках проекту "Леви Львова -- Музей Левів".

На виставці будуть представлені фотоколажі, найцікавіші та найстаріші зображення левів в архітектурі нашого міста, львівські леви у бронзі, презентація альбому "Леви нашого міста" та презентаційного проекту "100 левів вибери свого".

= = = = = =
Шановні львів’яни!
Наш багаторічний колективний проект “Леви Львова – музей Левів” розпочинає своє життя – у галереї «Равлик».
Вже тисячі людей побували в підземеллях і ми вдячні за оцінку наших зусиль по врятуванню, збереженню та експонуванню частинки Підземного Львова, який вже став знаменитим та бажаним для гостей.
Тепер ми відкриваємо для себе і для всіх - левів рідного міста : суворих та ніжних, великих і малих, крилатих , дрімаючих, таких, що посміхаються … – дух, символ та міць Львова.

Піднімемо очі догори!

Гляньте , скільки їх , які вони різні. В чудових кам’яних зображеннях, виконаних руками наших предків, вони дивляться на нас – і часто мовчки говорять :
бережіть і рятуйте нас!
Галерея “Равлик” разом з небайдужими львів’янами шукає, фіксує всі зображення левів у Львові:
- знайдіть і Ви свого лева!
долучіться до пошуку левів нашого міста і поповніть каталог знайденими Вами левами!
- виберіть власного лева!
можливо, якийсь лев Вам особливо до душі і зможете та готові зробити свій внесок ( зокрема фінансовий):
o дослідити історію цього лева та будівлі;
o замовити таке дослідження, копію у бронзі , щоб назавжди залишилась у «музеї левів» згадка - табличка про Вашу доброчинність, яку оцінять десятки тисяч людей , а Ви матимете свій персональний чи фірмовий подарунок – улюблений левчик.

Залиште добрий слід в історії нашого з Вами міста!

Збережімо разом та прославимо наш Львів.

З повагою директор галереї «Равлик» Юрій Гайда.

Надія Баловсяк - 14-8-2007 у 17:42

а для гостей міста - можна координати і час, який триватиме виставка?

Nazar - 14-8-2007 у 21:09

Дивні та двоякі відчуття на мене надходять, коли я перебуваю в "Равлику".
Перші - це справжність та витримка часом - у подачі самого місця перебування - адже галерею розміщено у криптах, де ще більше сотні років тому були обрядові поховання. Час так майстерно відшліфував та подав мистецтво та місце, що сприймається "на один подих" та ще й з відкритим ротом.
Друге - це багаж власних асоціацій про сам орден "Ісусівців", або ж Єзуїтів - цей орден не любили міщани фактично всіх вір та конфесій через зловживання інквізиційними актами. І знову час, який майстерно це тепер подає у вигляді мистецтва пересічному відвідувачеві, і з колишніх негативних вміло перетворено на позитивні відчуття.
Це так, маленький офтоп, а левів я дуже люблю, я їх відчуваю якось по особливому на дотик, особливо отих справжніх і старих із старої ратушу (на Княжій горі та на вул. Коперніка).