Форум Рідного Міста

Надмірні прибутки - що це?

Рост - 2-9-2007 у 23:33

Тут, на ФоРуМі, Темпіка постійно нарікає на надмірні прибутки українських підприємців. Я задумався, що це. І зрозумів, що в моєму словарі такого нема. Є прибуток - законний, або ні. Незаконний мене не цікавить, а законний - це прибуток, великий, чи малий. Якщо людина може заробити багато, мало вклавши - нічого осудливого я в цьому не бачу. Можливо тому, що не люблю рахувати чужі гроші. Більше того, сам працюю в такій галузі. 100% прибутку (буває і більше) для мене норма, тому що більшість прибутку - це не маржа від продажу апаратури, а оплата за виготовлення високотехнологічних пристроїв.

А яка думка дописувачів - існують надприбутки в принципі? І якщо так, що це?

Hanor Narasson - 3-9-2007 у 08:29

Надприбутки - ознака малої конкуренції на ринку, тобто (майже) монопольного становища.

Рост - 3-9-2007 у 09:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
Надприбутки - ознака малої конкуренції на ринку, тобто (майже) монопольного становища.

Ні, я мав на увазі не ситуацію на ринку, за якої можливі надприбутки, а хотів би розібратися, що таке "надприбуток", позитивне це явище, чи негативне.

До речі. високі прибутки можливі не лише за відсутності конкуренції, але й за домовленості між учасниками ринку.

Сергій Бєляєв - 3-9-2007 у 11:20

Надприбутки, про які згадує Темпіка, то термин не юридичний и не економічний, а, скорше, соціальний. Якщо не заглиблюватися у теорію, то з цієї точки зору надприбутки, то такі прибутки, за які хату можуть спалити.

Богдана Курилюк - 3-9-2007 у 13:07

Цілковито погоджуюся з п. Сергієм Біляєвим! :lol:

Ната Толмачова - 3-9-2007 у 13:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Якщо не заглиблюватися у теорію, то з цієї точки зору надприбутки, то такі прибутки, за які хату можуть спалити.


... хату можуть і за 10 грн. спалити... разом з людьми в тій хаті...
краще заглибтеся в теорію :lol:

Сергій Бєляєв - 3-9-2007 у 14:17

Якщо Ви живете у соціумі, де 1 грн. - прожитковий мінімум, то природньо, що за 10 грн. можуть і хату спалити. Ще раз підкреслюю, що надприбутки - це соціальне поняття.

Ната Толмачова - 3-9-2007 у 14:23

я не раз по новинах чула, що хтось когось вбив за 10 чи 20 грн... але менше з тим...

таке враження, що за 1000$ ви виправдаєте злочин - з соціальних причин, звісно

чи ви думаєте, що якщо я заробляю 1500, а на життя мені вистачає 1000, то 500 я комусь винна?

Сергій Бєляєв - 3-9-2007 у 17:34

Я б не хотів втягуватися в марнування часу на дискусії. Скажу єдине, Ви плутаєте кримінальні злочини у формі крадіжки, пограбування, розбійного нападу і прояви "народного гніва", коли людей вбивають і нищать їх майно лише тому, що вони багаті, а власне збагачення при цьому є фактором другорядним. Під "спаленням хати" я мав на увазі як раз таке розв'язання загострених соціальних конфліктів.

В принципі, спираючись на кількасотрічний історичний досвід, заможна людина має усвідомлювати, що завжди може прийти час, коли, вибачте за тавталогію, прийде "людина з рушницею" і почне "віднімати та ділити", не цікавлячись тим, чи чесно то все зароблена, чи відповідала норма прибутку загальноприйнятій у більшості країн світу тощо.

В іншій темі Ви зачипаєте питання природності бідності. Природньою є нерівність між людьми, оскільки люди від народження різні. Бідність - це нерівність соціальна. Людина заможна окрім заробляння грошей мусить докладатися до подолання соціальної нерівності (віддавати частку заробленого - надприбуток) з метою запобігання соціальних конфліктів та недопущення їх загострення у формі від масових заворушень аж до революцій. Причому це мусить бути консолідована діяльність усіх заможних людей, оскільки небажання ділитися одного-двох може призвести до появи "людей з рушницями" на порозі у всіх.

Функцію подолання соціальної нерівності може брати на себе і держава, наприклад, шляхом прогресивної шкали оподаткування, природної ренти, податку на предмети розкоші тощо. Але без усвідомлення заможними людьми потреби у такому перерозподілі ця функція не може успішно виконуватися.

Ната Толмачова - 3-9-2007 у 18:28

соціальну нерівність долати треба в той спосіб, щоб всім забезпечити рівні стартові можливості, хоча від природи в людей різні можливості, то ж повною мірою ніхто того не забезпечить :)

щодо того що "людина заможна окрім заробляння грошей мусить докладатися до подолання соціальної нерівності (віддавати частку заробленого - надприбуток) з метою запобігання соціальних конфліктів" - частку прибутку і так всі заможні віддають. всі віддають в міру можливостей

який перерозподіл? забрати в багатих і віддати бідним? це гасло дуже тупе і примітивне і до того ж не виправдовує себе в дії

дійсно продовжувати дискусію не варто, бо вона може тягнутися до безкінечності, а толку ніякого не буде - в таких питаннях ніхто не змінює свою думку

якщо по темі: поняття "надприбутки" я не розумію і ним не користуюся :saint:

Dmy - 3-9-2007 у 18:54

Надприбутки - явище не економічне і не соціальне. А лінгвістичне. Як, наприклад, гіперінфляція. Так - зручно.
Цитата:
хотів би розібратися, що таке "надприбуток", позитивне це явище, чи негативне
Позаяк, надприбутки виникають, коли ціна продажу блага суттєво перевищує його собівартість, то, явище це, очевидно, негативне, бо розбещує.
Цитата:
високі прибутки можливі не лише за відсутності конкуренції, але й за домовленості між учасниками ринку
Фактично, це те саме: домовленість поміж кількома учасниками ринку означає відсутність поміж ними конкуренції.

Юрій Сєров - 3-9-2007 у 21:34

Надприбутки - це як в Ахмєтова.
Спочатку кілька років ризикуєш життям, потім косиш капусту :lol::lol::lol:

Рост - 3-9-2007 у 22:06

Ну, те, що багатство накладає на його власника більшу відповідальність за оточуючу ситуацію - це для мене очевидний факт. Наприклад, зараз у світі є дуже сильний перекос: багаті, часто надмірно, європейські держави в противагу дуже нужденним азійським і африканським. І ті проблеми, які ці держави мають з негртянським і арабським населенням цілком логічні, бо від проблеми не можна втекти. Раз вони не йшли зі своїми грошим в ці держави, покращуючи там життя, населення тих держав прийшло до них зі всіма своїми проблемами.

Але я таки не про це. Я про те, з якої суми прибуток починає бути надприбутком. І чому.
Просто я ніяк не розумію терміну "надприбуток", та ще й у негативному сприйнятті. Якщо це просто соціальне неприйняття бідними багатих, тоді зрозуміло, важке пролетарське насліддя, усі мають біти однаковими і не висовуватись. Тобто, проблема в головах.

Далі, прив`язку до собівартості вважаю недоречною. Наприклад, вартість скількох там грамів золота може складати сотню-другу гривень, а ювелірна прикраса, зроблена з цього золота коштуватиме в десятки разів більше, через майстерність ювеліра. То що, ювелір отримує надприбутки?

Сергій Бєляєв - 4-9-2007 у 11:01

Рост правий - це у головах, але це не проблема, а пануюча протягом сотень років суспільна думка. Згадайте, хто з українських класиків добре писав про заможних людей, чи багато згадаєте позитивних образів багатої людини. В українському суспільстві сприйняття багатства є негативним.

Рост започаткував цю тему та ставить конкретне запитання: з якої суми починається надприбуток. Чому? Тому що у підсвідомості сидить, що багатство - це погано, а так є шанс, що хтось визначить межу, а людина її не досягає, отже, може самозаспокоїтися.

А з Dmy не погоджуся. Лінгвістика лише надає засоби для висловлення думок. А надприбуток - явище не лише соціальне, а, я б додав, морально-етичне, протилежне справедливому розподілу прибутку.

Ната Толмачова - 4-9-2007 у 12:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
А надприбуток - явище не лише соціальне, а, я б додав, морально-етичне, протилежне справедливому розподілу прибутку.


.. а "справедливий розподіл" - це який?

Tempika - 4-9-2007 у 12:18

...це такий, при якому враховуються інтереси тих верств суспільства, які не в стані подбати самі про себе... коли за рахунок цих надприбутків фінансується охорона здоров*я, освіта, культура, наукові дослідження...

Dmy - 4-9-2007 у 15:19

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
А з Dmy не погоджуся. Лінгвістика лише надає засоби для висловлення думок. А надприбуток - явище не лише соціальне, а, я б додав, морально-етичне, протилежне справедливому розподілу прибутку

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Я про те, з якої суми прибуток починає бути надприбутком. І чому.
Просто я ніяк не розумію терміну "надприбуток", та ще й у негативному сприйнятті

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
.. а "справедливий розподіл" - це який?

Отож.
Під лінгвістичним походженням терміну "надприбуток" саме і малося на увазі, що формально ви його як не вигинайтеся - не визначите. Так само, як і поняття "справедливий розподіл прибутку". Так само, як і "бідність" або "заможність" з іншої гілки. Це все - гра у слова. На певному етапі важкого історичного розвитку людям здалося, що певні (дуже розпливчасто визначені) категорії зручно називати ось цими словами. По тому багато хто намагався сформулювати їх точніше, але марно :P Попри це на побутовому рівні слова вживаються і досі. Ото і вся соціологія, не кажучи вже про економіку.
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
прив`язку до собівартості вважаю недоречною. Наприклад, вартість скількох там грамів золота може складати сотню-другу гривень, а ювелірна прикраса, зроблена з цього золота коштуватиме в десятки разів більше, через майстерність ювеліра. То що, ювелір отримує надприбутки?
Щодо недоречності "прив'язки до собівартості" це ви не мені, а податковій розповісте ;). Є проста і чітка формула визначення прибутку: ціна мінус витрати. Якщо ціна значно перевищує витрати (синонім - собівартість), то маємо надприбуток. Все гранично просто, хіба що я не знаю, що таке "значно" :cool: :D
Стосовно ювеліра: він, аби набути такої майстерності багато навчався, тобто витрачав кошти/час/сили, і не мав нічого навзаєм. Тепер має. Якщо розподілити його витрати і вигоди у довгостроковому періоді, може, ніякого надприбутку і не вийде.

Ната Толмачова - 4-9-2007 у 16:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Стосовно ювеліра: він, аби набути такої майстерності багато навчався, тобто витрачав кошти/час/сили, і не мав нічого навзаєм. Тепер має. Якщо розподілити його витрати і вигоди у довгостроковому періоді, може, ніякого надприбутку і не вийде.


... от в тому то і річ - може надприбутку і не вийде враховуючи скільки до того було вкладено без віддачі
а тут прийде якесь г... яке надприбутки по-своєму розуміє і вирішить ювеліру спалити хату щоб цим відновити справедливість :rolleyes:

Сергій Бєляєв - 4-9-2007 у 16:39

До лінгвістики:
Бідність - неможливість через нестачу коштів підтримувати спосіб життя, притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу або
неможливість підтримувати мінімальний рівень споживання, що визначається на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів.
Джерело: Скуратівський В.

Ната Толмачова - 4-9-2007 у 16:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
До лінгвістики:
Бідність - неможливість через нестачу коштів підтримувати спосіб життя, притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу або
неможливість підтримувати мінімальний рівень споживання, що визначається на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів.
Джерело: Скуратівський В.


по-моєму ви помилилися темою :lol: :lol: :lol:

Сергій Бєляєв - 4-9-2007 у 16:47

Скуратівський В.А., Палій О. М.
Основи соціальної політики, МАУП, 2002

Сергій Бєляєв - 4-9-2007 у 16:55

А ось щодо надприбутку:
"У літературі поняття «підприємництво» і «бізнес» нерідко ототожнюються. Практично можна вважати їх ідентичними. Разом із тим підприємництво — все-таки особливий вид бізнесу. Практична мета підприємництва — вилучення не просто прибутку, а прибутку особливого роду — підприємницького доходу. А це надприбуток. Основа його — реалізація унікальних людських здібностей, а не просто здоровий глузд. Адже за статистикою такі здібності мають лише 5-10% дорослого населення. Це здатність найефективніше поєднати сучасні чинники виробництва, спонукати до ефективної діяльності трудовий колектив, розвивати виробництво на ризиковій, інноваційній основі. Інноваційна діяльність — ось що відрізняє сучасне підприємництво від бізнесу. Інновації пронизують усю систему господарської діяльності — виробництво, управління, збут."
http://www.library.if.ua/book/65/4825.html?PHPSESSID=4f2a3ca7854f07...

Dmy - 4-9-2007 у 17:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
До лінгвістики:
Бідність - неможливість через нестачу коштів підтримувати спосіб життя, притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу або
неможливість підтримувати мінімальний рівень споживання, що визначається на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів.
Джерело: Скуратівський В.
Дуже характерна ілюстрація до тези, що багато-хто (і серед них навіть культурні люди) хоче пояснити багато-що, але від цього багато-чому ні жарко, ні холодно.

Розбираємо. Що таке "притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу спосіб життя"? Який саме? Спростимо задачу. Який спосіб життя притаманний конкретному нашому суспільству в конкретний чинний період часу? Можете сформулювати і не помилитися, нічого не пропустити? А Скуратівський може? Сумніваюся.

Або.
Те саме питання, навіть не одне:
"мінімальний рівень споживання, що визначається на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів" -
як саме визначається "мінімальний рівень споживання" "на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів"? Є якийсь алгоритм визначення? Він якось обгрунтований? І чи не можна докладніше про нормативи і про те, якою конкретно методою вони "фізіологічно, соціально і культурно" зумовлюються?

Нє, ну так можна до нескінченності.
Глибше до лісу - гладкіші партизани.


Цитата:
А ось щодо надприбутку...
А, от, щодо надприбутку взагалі не варто було. Скуратівський, хоч, грамотна людина, а ті, хто писав у цю бібліотеку ... :o:rolleyes:
Начебто, суцільна ода підприємництву (не плутати з бізнесом :lol: ), а складається враження, що до податкової жодного разу в житті не ходили, щасливці.

Надприбуток - це, виявляється, і не прибуток взагалі, а ... доход. Причому якийсь спеціальний доход - "підприємницький". Цікаво, податками він теж мусить окремими - "підприємницькими" обкладатися?
От би вони таке на екзаменах - на примітивних, бакалаврських - ляпнули.
Як каже наш приятель Хонар: "пацтулом" :lol:

сумна - 4-9-2007 у 21:51

Прочитала недавно «Мізерію» Тараса Антиповича. Не можу сказати, що воно мені аж так дуже сподобалося, але окремі речі справді вірно підмічені. І про надприбутки також. Один з героїв – дуже крутий видавець, який спромігся на отакий креатив: видавати творіння касти обраних, для вжитку у вузькому колі цих же обраних. Обраного просто пре, коли він бачить свій твір у вигляді справжньої книжки, відредагованої літредактором, на чудовому папері, проілюстрованої. І готовий платити за це шалені гроші. От і рецепт надприбутку: зліпити «креатив», що спекулює на смаках споживачів, бажано небідних, розкрутити його, зробити модним – і можна сміливо ставити на нього ціну, яка й близько не співмірна із витратами. Звичайно, мода мінлива. А тому схопив своє – і пішов далі, до нового «креативу».Різного дурного гламуру ніколи не буде бракувати.

Ната Толмачова - 4-9-2007 у 22:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Практична мета підприємництва — вилучення не просто прибутку, а прибутку особливого роду — підприємницького доходу. А це надприбуток.


щось я своїми примітивними мізками наяк не можу допетрати що ви понаписували :rolleyes:
значить будь-який підприємцький дохід це є надприбуток? круто :cool:
а я думала під "над" мається на увазі "занадто великий", "надмірний" і т.п. з якоюсь прив’язкою до розміру - бо так виглядає логічним чи то з економічного, чи соціального, чи лінгвістичного погляду чи ще з якогось погляду, байдуже якого хто притримується
а тепер дійшло до того що вже і просто звичайний заробіток хтось вважає "надприбутком"
якщо так то слід вважати підприємницький дохід в такому розумінні явищем повністю негативним, може заборонити підприємництво? ну а бо вважати такі види доходу як зарплата і пенсія теж надприбутками :o

Руслан Кравець - 5-9-2007 у 11:08

В мене складається враження, що я в тому житті чогось не розумію, щось десь упустив.

В назві теми йдеться про "надмірні прибутки", а в повідомленнях постійно згадується "надприбуток".

За освітою я не економіст, але з лекцій з основ економічної теорії, яку викладають у вузах для багатьох не економічних спеціальностей, пригадую, що був такий власне економічний термін - надприбуток (чистий прибуток).
Ось посилання, що перше потрапило під руку - http://www.library.if.ua/book/61/4371.html.

Думаю, що не варто плутати ці поняття ("надмірні прибутки" та "надприбуток"), бо це заплутує обговорення.

Ната Толмачова - 5-9-2007 у 11:33

прочитайте уважніше - з самого початку обговорення "надприбуток" вживалося як "надмірний прибуток"
і з констексту розмови зрозуміло що суперечка точиться саме про, так би мовити, "нормальні" прибутки і "надмірні" прибутки :)

Сергій Бєляєв - 5-9-2007 у 11:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Дуже характерна ілюстрація до тези, що багато-хто (і серед них навіть культурні люди) хоче пояснити багато-що, але від цього багато-чому ні жарко, ні холодно.

Розбираємо. Що таке "притаманний конкретному суспільству в конкретний період часу спосіб життя"? Який саме? Спростимо задачу. Який спосіб життя притаманний конкретному нашому суспільству в конкретний чинний період часу? Можете сформулювати і не помилитися, нічого не пропустити? А Скуратівський може? Сумніваюся.

Або.
Те саме питання, навіть не одне:
"мінімальний рівень споживання, що визначається на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів" -
як саме визначається "мінімальний рівень споживання" "на основі фізіологічних, соціальних і культурно зумовлених нормативів"? Є якийсь алгоритм визначення? Він якось обгрунтований? І чи не можна докладніше про нормативи і про те, якою конкретно методою вони "фізіологічно, соціально і культурно" зумовлюються?

Нє, ну так можна до нескінченності.
Глибше до лісу - гладкіші партизани.

Я чекав такої реакції, але перед тим Вам не завадило б переглянути запропоноване джерело. Хоча б зміст розділу Бідність:

5.2. Бідність .................................................................................................................................................. 141
5.2.1. Бідність як суспільно-історичне явище .............................................................. 141
5.2.2. Визначення бідності ........................................................................................................... 142
5.2.3. Межа та виміри бідності ................................................................................................ 143
5.2.4. Статистичні характеристики бідності ................................................................ 144
5.2.5. Бідність у сучасному світі .............................................................................................. 145
5.2.6. Бідність в Україні ................................................................................................................. 147

Електронний варіант для зручності http://chitalka.info/up_32/up_32index.htm.

Відповіді на свої питання шукайте на сторінках 143-146.
Загалом праць з цих питань у Скуратівського багато, якніяк зав. кафедрою соціальної політики у Національній академії державного управління при Президентові України (принаймні був ще пару років тому). Навів те, на що перше у неті натрапив.

Тепер ближче до теми надприбутків. Я навів тезу частково на спростування власного негативного ставлення до надприбутків, оскільки йшлося там про надприбуток отриманий у результаті застосування інноваційних технологій, методів роботи тощо.
Якщо відштовхуватись від визначення надприбутку:
НАДПРИБУТОК - надзвичайно високий рівень прибутку, що досягається, як правило, за допомогою монопольних засобів і прийомів (http://enbv.narod.ru/text/Econom/encyclo/str/E-521.html),
яке загалом збігається із запропонованим Hanor Narasson, то позитивний чи негативний характер надприбутку, про що запитував Рост, визначатиметься характером монопольних засобів і прийомів. Це економічний аспект. Щодо соціального та етичного, то я б ще додав також мету дотримання надприбутку та шляхи його використання.
Стосовно формального визначення, оцінки тощо, то очевидно вони є, якщо є поняття:
ПОДАТОК НА НАДПРИБУТОК - податок на частину прибутку юридичних і фізичних осіб, яка перевищує її середній розмір за певний попередній період. Застосовується як надзвичайний захід у разі гострих фінансових ускладнень держави за значного зростання прибутку монополій.
(http://enbv.narod.ru/text/Econom/encyclo/str/E-521.html)

Щодо практики застосування:
Було обкладено податком неналежним чином нагромадженi й нерозподiленi прибутки всiх корпорацiй, а стягнення податкiв на акцiонерний капiтал i надприбуток продовжувалося.
Витяги з Роздiлу 5 книги Ентонi Кампанья ДЕРЖАВНА ЕКОНОМIЧНА ПОЛIТИКА У США
http://www.rada.gov.ua/LIBRARY/catalog/analit/usa024.txt

Сергій Бєляєв - 5-9-2007 у 11:52

Тут ще про оподаткування надприбутків та методику їх визначення на конкретному прикладі:
http://www.investkz.com/journals/27/398.html

Сергій Бєляєв - 5-9-2007 у 12:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
В назві теми йдеться про "надмірні прибутки", а в повідомленнях постійно згадується "надприбуток".

Це тотожні поняття в контексті теми обговоряння.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
... пригадую, що був такий власне економічний термін - надприбуток (чистий прибуток).
Ось посилання, що перше потрапило під руку - http://www.library.if.ua/book/61/4371.html.

А це визначення розкриває відмінність між бізнесом та підприємництвом, про яку йшлося тут:
http://www.library.if.ua/book/65/4825.html?PHPSESSID=4f2a3ca7854f07...
Бізнес орієнтуватиметься на бухгалтерський прибуток, а підприємництво на економічний. Але то так, в плані гіпотези.

Проте, у темі все ж обговорюються надприбутки в значенні - надмірні.

Ната Толмачова - 5-9-2007 у 12:33

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв

НАДПРИБУТОК - надзвичайно високий рівень прибутку, що досягається, як правило, за допомогою монопольних засобів і прийомів,
яке загалом збігається із запропонованим Hanor Narasson, то позитивний чи негативний характер надприбутку, про що запитував Рост, визначатиметься характером монопольних засобів і прийомів. Це економічний аспект. Щодо соціального та етичного, то я б ще додав також мету дотримання надприбутку та шляхи його використання.


в такому розумінні "надприбутків" 99 % українських підприємців вони не загрожують, то ж нема чого хвилюватися :)

в нас в надмірних прибутках звинувачують взагалі всіх підприємців - тому і почалася ця розмова

Руслан Кравець - 5-9-2007 у 14:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Це тотожні поняття в контексті теми обговоряння.

...

Проте, у темі все ж обговорюються надприбутки в значенні - надмірні.


Та в тому то й справа, що змішання понять призвело до того, що з одного боку обговорюється надприбуток як підприємницький дохід (економічний показник), а з іншого - надмірні прибутки ("за які можуть хату спалити") як показник соціальної нерівності.

А що мав на увазі Рост?

Сергій Бєляєв - 5-9-2007 у 15:39

To Ната Толмачова:
Ви не праві. Під надмірним прибутком у нашій ситуації можна так само розглядати прибуток, прихований від оподаткування, додатковий прибуток, отриманий внаслідок картельної змови тощо.

Dmy - 5-9-2007 у 15:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
змішання понять призвело до того, що з одного боку обговорюється надприбуток як підприємницький дохід (економічний показник), а з іншого - надмірні прибутки ("за які можуть хату спалити") як показник соціальної нерівності.

А що мав на увазі Рост?
"З одного боку" тут не обговорювалося. Єдине можливе згадування - цитата Сергія Бєляєва з Library. Принаймні, я можу припустити, що в ній надприбуток вживається саме в такому значенні, хоча можу припустити і протилежне, бо, як уже зауважував, написана стаття безграмотно, а не розрізняти прибуток із доходом - це взагалі 2 бали за 12-бальною шкалою.
Рост теж, очевидно, мав на оці "з іншого боку", виходячи хоча б із назви теми і першого повідомлення.

Ната Толмачова - 5-9-2007 у 15:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
To Ната Толмачова:
Ви не праві. Під надмірним прибутком у нашій ситуації можна так само розглядати прибуток, прихований від оподаткування, додатковий прибуток, отриманий внаслідок картельної змови тощо.


не думаю, що він завжди надмірний той прибуток про який ви кажете :)
ми про інше почали розмову...

Ната Толмачова - 5-9-2007 у 16:25

взагалі кожен вид діяльності має свої особливості
а кожне підприємство є унікальним, тому збоку можна скільки завгодно говорити про нормальні чи занадто високі прибутки, але це пусті розмови без знання конкретних фактів
та й вважати чиїсь прибутки занадто високими якось нерозумно - це результат вкладеного часу і зусиль, винагорода за ризик і талант в бізнесі :)
і тим більше ніякі підручники з економічної теорії не дадуть знання і розуміння всіх підводних каменів конкретного бізнесу і т.д. і т.п.
(до того ж теорій є багато і не всі теоретики випробовули на практиці свою ж теорію)

Рост - 5-9-2007 у 23:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Руслан Кравець
В мене складається враження, що я в тому житті чогось не розумію, щось десь упустив.

В назві теми йдеться про "надмірні прибутки", а в повідомленнях постійно згадується "надприбуток".

За освітою я не економіст, але з лекцій з основ економічної теорії, яку викладають у вузах для багатьох не економічних спеціальностей, пригадую, що був такий власне економічний термін - надприбуток (чистий прибуток).
Ось посилання, що перше потрапило під руку - http://www.library.if.ua/book/61/4371.html.

Думаю, що не варто плутати ці поняття ("надмірні прибутки" та "надприбуток"), бо це заплутує обговорення.


Руслане, я не знаю, якому вумніку спало на думку називати чистий прибуток надприбутком. Коли я вчився, такого терміну в помині не було. Був прибуток (після покривання виробничих витрат) і чистий прибуток (після оподаткування прибутку). Тут, в цьому треді, та й логічно так є, "надприбуток" і "надмірний прибуток" слід вважати синонімами.

Рост - 5-9-2007 у 23:38

Почитав усі дописи.
Єдине чітке на даний момент визначення надприбутку - "внаслідок монополії... " і далі за текстом (див. допис Сергія Бєляєва). Очевидно, як і каже Ната, більшість українських підприємців під це визначення не попадають, галузей, де б панувала монополія майже нема (є трохи, але там звичайні підприємці не працюють, там уже великий бізнес, та й то поодинокі випадки).

Отже, можна вважати на даний момент, що твердження Темпіки (що і стало причиною започаткування цього треду) про надприбутки, які отримують мало не усі українські підприємці, не знаходить фактичного підтвердження. На разі нема ні юридичного, ні фактичного визначення терміну "надмірний прибуток", як і нема особистісного викладення (в цифрах), що ж таке оцей надмірний прибуток.

Ну і ще так, до слова. Про безкорисливу Європу, яка живе за 3-5 відсотків прибутку.
Так от, це зовсім не так. Беру приклад з галузі, якою займаюся.
Наприклад, найбільш ходові в мене динаміки середнього цінового діапазону для автомобільних Hi-Fi-проектів. Helix P 236. Як бачите, наведена ціна 283 уо. Це рекомендована генеральним дистрибютором ціна для роздрібного продажу. Акустика ця німецька, німецького, власне, виробництва (саме німецького, а не китайського за ліцензією). Так от, в Німеччині вона коштує 264 євро. Пересвідчитись можна, наприклад тут або тут. В Європі дуже чітко тримають роздрібні ціни, тому всюди ціни одинакові. Отже, зауважте, в країні виробнику апаратура продається дорожче, ніж у нас. А навіть у нас націнка складає зовсім не 3-5 відсотків.
То що ж таке надмірний прибуток? Виходить, що і європейські підприємці, такі сволочі, надмірні прибутки отримують? Чи таки це не надмірний прибуток?

Сергій Бєляєв - 6-9-2007 у 09:34

Твердження про те, що більшісить галузей економіки немонополізована - спірне. Монополії в Україні не завжди є явними. За умов, коли неможна однозначно сказати, хто є власником того чи іншого підприємства, не можна оцінювати й ступінь монополізації ринку тієї чи іншої продукції (послуг). До того ж можна ще вести мову про:
- локальні монополії, коли формально ніби в Україні працює у певній галузі кілька фірм, але регіональні ринки між ними поділені;
- монополізацію певного цінового сегменту.
Офіційний дистриб'ютор при здійсненні прямих продаж теж, в приципі, отримує надприбуток.
Залежно від мети, надприбуток можна розраховувати по-різномму. Примітивний приклад, який доводить, що надприбутки мають всі підприємці: розраховуєте середній прибуток за певний період (місяць, квартал, рік, ...) за всю історію діяльності вашої фірми. У періоди, коли отримуєте прибуток вищий за цей середній рівень - отримуєте надприбуток.

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 10:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Примітивний приклад, який доводить, що надприбутки мають всі підприємці: розраховуєте середній прибуток за певний період...


... приклад і справді дуже примітивний :rolleyes: :)

Рост - 6-9-2007 у 10:07

Сергію, далі нічого не зрозуміло. Можна на конкретних прикладах? Наприклад, побутова техніка. Все, про що ви говорили в прикладенні до даного величезного сегменту ринку.

Офіційний дистрибютор, який здійснює прямі продажі сам себе їсть і буде вироджуватись в невеличку фірмочку. І ризикує втратити в майбутньому дистрибуцію.

Приклад з середнім прибутком вважаю, вибачте, безглуздим. Наприклад, стандартно обслуговується в місяць 2 клієнти (проекти тривалі), що приносить прибутку 1000 уо. А тут, в один з місяців вдалося обслужити чотирьох, що принесло 2000 уо - це, за вашими словами, уже надприбуток. Але ж працювалося для його отримання теж вдвічі більше!
Крім того в якихось галузях прибутки від кожної операції незначні, береться оборотом. В якихось навпаки, оборот малий, а прибуток з кожної операції великий. Тут теж хтось отримує надприбутки?



ПС. Досі я не почув чіткого визначення, що таке надмірний прибуток, чи існує він взагалі. А може його таки нема, надмірного?

Nazar - 6-9-2007 у 11:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Офіційний дистрибютор, який здійснює прямі продажі сам себе їсть і буде вироджуватись в невеличку фірмочку. І ризикує втратити в майбутньому дистрибуцію.


Можливо у галузі продажу побутової техніки, яку можна вважати "народною" за статусом, і так, а у моїй це лише декларатив, який порушується доволі часто напряму, або для його формального обходу існують якісь дуже дивні "найпряміші дилери".

Сергій Бєляєв - 6-9-2007 у 11:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Сергію, далі нічого не зрозуміло. Можна на конкретних прикладах? Наприклад, побутова техніка. Все, про що ви говорили в прикладенні до даного величезного сегменту ринку.

Всі конкретні приклади - це вже результати конкретних маркетингових досліджень. Оплачуєте - отримуєте. Я ж не "толстовець", як казав один киногерой.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Офіційний дистрибютор, який здійснює прямі продажі сам себе їсть і буде вироджуватись в невеличку фірмочку. І ризикує втратити в майбутньому дистрибуцію.

Це не означає, що він не отримає надприбуток на короткому часовому інтервалі.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Приклад з середнім прибутком вважаю, вибачте, безглуздим. Наприклад, стандартно обслуговується в місяць 2 клієнти (проекти тривалі), що приносить прибутку 1000 уо. А тут, в один з місяців вдалося обслужити чотирьох, що принесло 2000 уо - це, за вашими словами, уже надприбуток. Але ж працювалося для його отримання теж вдвічі більше!
Крім того в якихось галузях прибутки від кожної операції незначні, береться оборотом. В якихось навпаки, оборот малий, а прибуток з кожної операції великий. Тут теж хтось отримує надприбутки?

Приклад не безглуздий, він примітивний, що я і підкреслив. Його призначення - наочно продемонструвати, що надприбуток може отримати кожен, хто хоч якісь прибутки отримує, а не лише Рінат Ахмєтов, чи Петро Порошенко, чи Білл Гейтс (кому що ближче :) ). Далі цю примітивну модель можна ускладнювати до безмежності: брати різні часові інтервали, визначати відносну частку прибутку на умовну одиницю продукції/послуги тощо. Вартість виробленого розраховуєте у приведених цінах. Варіантів безліч.

Хочете чогось конкретнішого. Будь-ласка. Для Вас поняття рентабельності знайоме, я впевнений. Аналізуєте стан підприємства, потреби, перспективи розвитку, виходячи з цього встановлюєте для себе норму рентабельності та визначаєтесь з оптимальною для Вас методикою її розрахунку. Знаючи норму рентабельності та інші параметри, обчислюєте прибуток, за якого така рентабельність забезпечується. Все, що більше за цей прибуток - це Ваш надприбуток.

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 12:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Знаючи норму рентабельності та інші параметри, обчислюєте прибуток, за якого така рентабельність забезпечується. Все, що більше за цей прибуток - це Ваш надприбуток.


... ага. ваш надприбуток і ваш злочин :lol:
треба терміново ввести податок на підприємницький хист :lol:

чи в вас інші плани на подальшу долю такого "надприбутку"? просто цікаво - якщо ви вважаєте що заробляти більше ніж необхідно для рентабельності це означає отримувати занадто високі доходи, то виникає закономірне питання: що робити з такою кричущою несправедливістю? тобто що робити з цими надмірними грошима?

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 13:09

думаю що той хто зможе порахувати що ж то є насправді прибуток в межах норми і прибуток який є просто непристойно зависоким має бути дійсно генієм :saint:

але все-таки сумніваюся що це можливо :P

Tempika - 6-9-2007 у 17:14

...якщо ти купуєш мерси і тратиш гроші на дівок в куршевелі, коли 90 процентів населення країни живе дуже скромно, а з тих 90 кожен третій не завжди їсть 4 рази кожен день, то у тебе явно надприбутки... і вони саме за рахунок тих, хто бідує... валовий-то прибуток країни не так росте, як твої доходи, правда?

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 17:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...то у тебе явно надприбутки... і вони саме за рахунок тих, хто бідує... валовий-то прибуток країни не так росте, як твої доходи, правда?


ви вже говорите не про всіх підприємців? чи таки про всіх?
... і чому саме за рахунок тих хто бідує? а поконкретніше?
я ні в кого гроші не краду. може мільярдами і краде наша влада, але я тут до чого як підприємець?
може якщо я заробила багато то я не дала комусь заробити? чи я теж не повинна заробляти скільки можу?
не розумію змісту претензій до підприємців, яким живеться і так несолодко. в Україні підприємницький ризик є в кілька разів більший, ніж в багатьох інших державах, хоча б тому що нема ніякої стабільності зате дурості кругом хоч відбавляй. але це інша тема
ви звісно вважаєте що підприємці живуть набагато краще за рахунок інших людей, а я вважаю, що звичувати інших в тому що тобі чогось бракує в житті якась нездорова ознака...

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 17:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...якщо ти купуєш мерси і тратиш гроші на дівок в куршевелі, коли 90 процентів населення країни живе дуже скромно, а з тих 90 кожен третій не завжди їсть 4 рази кожен день, то у тебе явно надприбутки... і вони саме за рахунок тих, хто бідує... валовий-то прибуток країни не так росте, як твої доходи, правда?


... коротше б написали: той хто купує мерс купує його за рахунок того голодує...
правда не знаю звідки в голодуючого гроші на мерс? :o

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 17:58

темпіко, з вашим знанням і розумінням підприємництва вам пряма дорога в бізнес - покажете іншим на своєму прикладі яким підприємцем треба бути :)

Рост - 6-9-2007 у 18:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Сергію, далі нічого не зрозуміло. Можна на конкретних прикладах? Наприклад, побутова техніка. Все, про що ви говорили в прикладенні до даного величезного сегменту ринку.

Всі конкретні приклади - це вже результати конкретних маркетингових досліджень. Оплачуєте - отримуєте. Я ж не "толстовець", як казав один киногерой.


Але ж ось це ви сказали:
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Монополії в Україні не завжди є явними. За умов, коли неможна однозначно сказати, хто є власником того чи іншого підприємства, не можна оцінювати й ступінь монополізації ринку тієї чи іншої продукції (послуг). До того ж можна ще вести мову про:
- локальні монополії, коли формально ніби в Україні працює у певній галузі кілька фірм, але регіональні ринки між ними поділені;
- монополізацію певного цінового сегменту.

Це було гіпотетичне припущення? Чи констатація факту? Я подумав, що констатація, тому і попросив навести конкретні приклади. Тому що інакше це просто голослівне твердження і відношення до дискусії не має.


Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Офіційний дистрибютор, який здійснює прямі продажі сам себе їсть і буде вироджуватись в невеличку фірмочку. І ризикує втратити в майбутньому дистрибуцію.

Це не означає, що він не отримає надприбуток на короткому часовому інтервалі.


Та ще б розібратися. що це таке, надмірний прибуток, бо, на разі чіткого визначення ніхто не дав.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Рост
Приклад з середнім прибутком вважаю, вибачте, безглуздим. Наприклад, стандартно обслуговується в місяць 2 клієнти (проекти тривалі), що приносить прибутку 1000 уо. А тут, в один з місяців вдалося обслужити чотирьох, що принесло 2000 уо - це, за вашими словами, уже надприбуток. Але ж працювалося для його отримання теж вдвічі більше!
Крім того в якихось галузях прибутки від кожної операції незначні, береться оборотом. В якихось навпаки, оборот малий, а прибуток з кожної операції великий. Тут теж хтось отримує надприбутки?

Приклад не безглуздий, він примітивний, що я і підкреслив. Його призначення - наочно продемонструвати, що надприбуток може отримати кожен, хто хоч якісь прибутки отримує, а не лише Рінат Ахмєтов, чи Петро Порошенко, чи Білл Гейтс (кому що ближче :) ). Далі цю примітивну модель можна ускладнювати до безмежності: брати різні часові інтервали, визначати відносну частку прибутку на умовну одиницю продукції/послуги тощо. Вартість виробленого розраховуєте у приведених цінах. Варіантів безліч.

Примітивний - дуже простий, надмірно спрощений... А я таки вважаю це безглуздим - все, що вище за середній за певний термін прибуток вважати надмірним. Чому, якщо людина (фірма) стала продуктивніше працювати, вдосконалювати маркетинг, тощо, і, як наслідок, залучати більше клієнтів, прибутки в порівнянні з іншими періодами зросли, то ці прибутки виявляється уже надмірні?

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Сергій Бєляєв
Хочете чогось конкретнішого. Будь-ласка. Для Вас поняття рентабельності знайоме, я впевнений. Аналізуєте стан підприємства, потреби, перспективи розвитку, виходячи з цього встановлюєте для себе норму рентабельності та визначаєтесь з оптимальною для Вас методикою її розрахунку. Знаючи норму рентабельності та інші параметри, обчислюєте прибуток, за якого така рентабельність забезпечується. Все, що більше за цей прибуток - це Ваш надприбуток.

Ні, все, що вище за рентабельність - це прямий прибуток власника справи. Людина вкала гроші в бізнес, при чому сама в цьому бізнесі нічого не робить, просто вклала гроші. Очевидно, що вона повинна отримувати за це відсотки. Дивне у вас трактування економіки...

ПС. Слухайте. в мене закралася думка - може ви, як Руслан Кравець, переплутали, про що тут йдеться? Мова йде не про економічні терміни, а про надто великі для конкретної людини прибутки. Ось Таня вважає, що прибуток - це якщо тобі вистарчає на їжу, найнеобхідніший одяг. А якщо ти вже можеш собі дозволити піти до ресторану, купити мерседес - це вже прибутки надмірні.
То як, ми про одне і те ж говоримо?

Tempika - 6-9-2007 у 18:21

...нато, просто якщо сумагрошей у певній економіці однакова, але один стає мільйонером, а десять - жебраками... не кажучи вже про 90-ті роки, коли ця сума відверто падала і навіть знецінювалася... то тоді цей мільйонер отримує надприбутки...

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 18:26

... зате як працівник поїхати в китай чи німеччину темпіка хотіла б мати можливість, а це не буде витрачання грошей, що належать до надмірних прибутків за її ж логікою? :o
подвійна мораль - теж мораль :lol:
в кожного своє поняття справедливості :saint:

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 18:30

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...нато, просто якщо сумагрошей у певній економіці однакова, але один стає мільйонером, а десять - жебраками... не кажучи вже про 90-ті роки, коли ця сума відверто падала і навіть знецінювалася... то тоді цей мільйонер отримує надприбутки...


ми говоримо різними мовами і на різні теми
або перекладача в студію або в мене зараз дах поїде остаточно :lol:

Tempika - 6-9-2007 у 18:31

...при чому тут тих 800-1000 долярів в місяць до мільйонів, які заробляють всі ці нуворіші?... в китай їздить кожен простий амер. студент, подекуди навіть за стипендію...

Tempika - 6-9-2007 у 18:35

...слово *прибутки* мають стосунок до серйозного підприємництва (виробництво, торгові мережі тощо), нато... ваш ж бізнес - це шарашкіна контора на засадах самоокупності, то про які прибутки можна говорити... у простих громадян не прибутки, а просто доходи... абсолютно не мала жодного бажання зачіпляти вас і ваш так званий бізнес... просто ви все сприймаєте як шпильки в вашу сторону, коли я кажу про речі більш глобальні...

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 18:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...слово *прибутки* мають стосунок до серйозного підприємництва (виробництво, торгові мережі тощо), нато... ваш ж бізнес - це шарашкіна контора на засадах самоокупності, то про які прибутки можна говорити... у простих громадян не прибутки, а просто доходи... абсолютно не мала жодного бажання зачіпляти вас і ваш так званий бізнес... просто ви все сприймаєте як шпильки в вашу сторону, коли я кажу про речі більш глобальні...


весь малий і середній бізнес то виключно шарашкині контори? :o
з чого ви взяли що знаєте щось про серйозний бізнес? ви ж елементарного не розумієте і очевидно не будете
людина яка купує речі на секонд-хенді і якій не вистачає на продукти в принципі не здатна розумітися на прибутках бо не має їх :)
а ви, темпіко, навіть враження не вмієте створити що розумієтеся на прибутках :lol:

Tempika - 6-9-2007 у 19:23

8*людина яка купує речі на секонд-хенді і якій не вистачає на продукти в принципі не здатна розумітися на прибутках бо не має їх * - це ви про кого, цікаво?...
:lol::lol::D

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 22:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
8*людина яка купує речі на секонд-хенді і якій не вистачає на продукти в принципі не здатна розумітися на прибутках бо не має їх * - це ви про кого, цікаво?...
:lol::lol::D


це я про ваш щоденник в livejournal
щось я там читала про кеди і секонд-хенд :)

Tempika - 6-9-2007 у 22:50

...так ви щось для початку допетрайте, що ви там читали, а потім кажіть... сьогодні ще одна глупа кобіта мені пише в аську (а вона налабала дуже халтурний лого для однієї солідної львівської фірми, і ще хвалилася, що добре заплатили, а я знаю, як на тій фірмі до того лого поставилися насправді, і розкритикувала його), що, мовляв, якої ще реакції можна чекати від незадоволеної життям старої діви... я питаю, ов-ва, це ти звідки таке взяла... а вона - з твого жж... боже, як я реготала... принципово ніц не пишу про особисте життя відкрито, для цього є приватні і закриті пости... і ось, ще одна робить скороспілі висновки, читаючи мій жж... слів просто нема.

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 22:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...слово *прибутки* мають стосунок до серйозного підприємництва (виробництво, торгові мережі тощо), нато... ваш ж бізнес - це шарашкіна контора на засадах самоокупності, то про які прибутки можна говорити... у простих громадян не прибутки, а просто доходи... абсолютно не мала жодного бажання зачіпляти вас і ваш так званий бізнес... просто ви все сприймаєте як шпильки в вашу сторону, коли я кажу про речі більш глобальні...


...це ж що має бути в голові щоб таке писати? :o
фірма створюється для того щоб приносити прибуток - інакше її існування є недоцільним. такі речі малося би ся знати колишньому фіндиректору і бухгалтеру

самоокупність - це добра ознака. ви щось маєте проти? :)

шарашкіна контора - оце неясно мені що ви маєте на увазі, може поясните? не можу ж я все знати
а ще про глобальні речі - звідки розуміння глобального, якщо нема розуміння елементарного? :)

ох... якщо чесно, про таких незадоволених життям як ви мій чоловік каже: "в неї давно сексу не було" :)

Ната Толмачова - 6-9-2007 у 23:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
...так ви щось для початку допетрайте


... та мало-хто може допетрати що ви пишете про що б ви не писали :lol:

Олексій Мачехін - 6-9-2007 у 23:33

Шановні Ната Толмачова і Tempika
Чи не могли б ви утриматись від переходу на особистості під час обговорення цієї теми?
Був би дуже вдячний.

Андрій Пелещишин - 7-9-2007 у 07:59

Цитата:
ох... якщо чесно, про таких незадоволених життям як ви мій чоловік каже: "в неї давно сексу не було" :)


Попереджаю пані Нату про категоричну недопустимість подібних "агрументів" на Форумі.

Ната Толмачова - 7-9-2007 у 08:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цитата:
ох... якщо чесно, про таких незадоволених життям як ви мій чоловік каже: "в неї давно сексу не було" :)


Попереджаю пані Нату про категоричну недопустимість подібних "агрументів" на Форумі.


...я знаю. більше не буду.
... а називати мою фірму "шарашкіною конторою" допустимо? :o

Андрій Пелещишин - 7-9-2007 у 08:13

Недопустимо

Tempika - 7-9-2007 у 08:18

....андрію, прошу вибачення :-)

...просто я не можу зробити жодного посту на форумі, щоб ппані ната не сприйняла це одразу в свою сторону, ніби більше й нема у львові, украіні і світі іншого бізнесу, окрім її власного... перехідна особистості і такій дискусії, звичайно ж, недопустимий... чому на моє повідомлення *...якщо ти купуєш мерси і тратиш гроші на дівок в куршевелі, коли 90 процентів населення країни живе дуже скромно, а з тих 90 кожен третій не завжди їсть 4 рази кожен день, то у тебе явно надприбутки... і вони саме за рахунок тих, хто бідує... валовий-то прибуток країни не так росте, як твої доходи, правда? * одразу бул
о зреаговано так бурхливо і знов ж недопустимо?... це хіба стосувалося її?

...взагалі мушу визнати, що ніхто ніколи в інтернеті на мене не вилив стільки бруду, як пані толмачова.

...до речі, шарашкіною конторою в усі часи називали підприємство, що не займається виробництвом, і назва ця радше має гумористичний відтінок, ніж принизливий...

....і останнє: зауваження про інтимне життя інших, як правило, роблять ті, у кого з ним далеко не гаразд... як говориться, *у кого чего болит, тот о том и говорит*... менше читайте чужі жж і проводьте більше часу в реалі, нато, може, тоді ваша агресія направиться в більш продуктивне русло.

Ната Толмачова - 7-9-2007 у 08:51

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Tempika
....і останнє: зауваження про інтимне життя інших, як правило, роблять ті, у кого з ним далеко не гаразд... як говориться, *у кого чего болит, тот о том и говорит*... менше читайте чужі жж і проводьте більше часу в реалі, нато, може, тоді ваша агресія направиться в більш продуктивне русло.


... а мені ще ніхто не наговорив стільки дурниць стільки ви темпіко - ні в реалі ні в неті :)
я крім форуму і кількох газет майже нічого в неті не читаю, так що з реалом в мене все гаразд, на відміну декого - таке в мене склалося враження :)
і нема в мені агресії, просто від постійного сюсюкання вуха складаються в трубочку...
зауваження про інтимне життя роблять ті, хто може собі дозволити їх зробити :lol:
а відповідаю я на ті повідомлення на які хочу в тих темах які хочу і не конкретно говорю про свій бізнес, а взагалі
мене дратують вічно незадоволені життям люди, які мислять стереотипно і нездатні дивитися на світ широко :P

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 08:56

Цитата:
... а мені ще ніхто не наговорив стільки дурниць стільки ви темпіко - ні в реалі ні в неті :)
я крім форуму і кількох газет майже нічого в неті не читаю, так що з реалом в мене все гаразд, на відміну декого - таке в мене склалося враження :)
і нема в мені агресії, просто від постійного сюсюкання вуха складаються в трубочку...
зауваження про інтимне життя роблять ті, хто може собі дозволити їх зробити :lol:
а відповідаю я на ті повідомлення на які хочу в тих темах які хочу і не конкретно говорю про свій бізнес, а взагалі
мене дратують вічно незадоволені життям люди, які мислять стереотипно і нездатні дивитися на світ широко :P


Навіть, якщо Вас дратують якісь люди, то на ФоРуМі ви маєте ставитися до них ввічливо і з повагою, дискусію вести аргументовано і не переходити на персональні звинувачення. Ви за це "розписалися", коли реєструвалися на форумі.
Цілком можливо, що і Ви когось дратуєте, але ж Вам ніхто не хамить і не коментує Ваше статеве життя.

Ната Толмачова - 7-9-2007 у 09:00

... я і не починаю хамити перша :)
і тим більше не коментую чиєсь статеве життя :mad:
дискусію всі повинні вести аргументовано!!!!

Юрій Сєров - 7-9-2007 у 09:04

Зважаючи на те, що тема перейшла в повний офф-топ, будемо вважати її вичерпаною :)