Форум Рідного Міста

Ціни на житло

Юрій Сєров - 3-9-2007 у 21:56

Розпочати нову дискусію спонукала ось така стаття: http://fishki.net/comment.php?id=25101
Проводиться порівняння цін на житло Московських і у світі.

Було б дуже смішно, якби не було так сумно.
Звісно в нас у Львові ще до таких цін далеко, але Київ потроху наближається. При чому ціни ростуть як на первинному, так і на вторинному ринках.
Попри те, що нам далеко до московських цін, вони все одно вражають.
Мені трохи дивно чому складається така ситуація. Навіть в новобудовах власники не можуть мріяти про басейни, бо навіть сміття вивозиться невчасно.
А купити ой як непросто. :(

Ната Толмачова - 4-9-2007 у 10:41

якби не було попиту... :rolleyes:
не те щоб я була дуже поганою людиною - але сподіваюся ту однокімнатну квартирку ніколи не продадуть :lol:
і чесно кажучи аж не віриться що її продають за такі гроші :o

Ярема П. - 4-9-2007 у 10:57

Я недавно взяв газету Ваш магазин і поїздив подивився на однокімнатні у Львові. Враження: середня ціна за них в районі 50К уйо, стан їхній явно на цю ціну не тягне, положення теж, тільки в двох випадках попався більш-менш задбаний під'їзд. Одна з них не набагато відрізнялася від тої на фоті, але і ціна в 10 раз була менша :sing:

Demyan - 4-9-2007 у 11:11

в мене на варшавській моя однокімнатна в середньому стані 3 поверх коштує вже 60-65 тис. :)

Роман Голощук - 8-9-2007 у 20:22

Будівельні підприємства Львівщини за перше півріччя цього року виконали робіт на 1 млрд 1209 млн грн, що на 30 відсотків більше, ніж у відповідний період минулого року. За цей період майже удвічі (в 1,8 раза) зросли обсяги робіт із завершення будівництва.
Джерело - ЗІК

P.S. Хоча темпи будівництва ніби за офіційним даними зростають, однак ціни також йдуть вгору :( Парадокс?

Андрій Пелещишин - 8-9-2007 у 20:57

Цікаво, які ціни в містечках. Чи ідуть в ногу з великими містами, чи навпаки, падають.

Тарас Ільчишин - 9-9-2007 у 09:39

в ногу не йдуть, але також по чуть чуть піднялися. Але всерівно 2-х кімнатна коштує не 75000-80000, а 17000-20000

Andreas - 9-9-2007 у 23:01

В нашому містечку (по населенню - як Стрий, площа - як пів Львова) просять 1-2 тис. є. за кв.м. Але можна торгуватися.
Ось тут, наприклад. 69 КЄ, 70 кв.м., три кімнати, ванна, підземний гараж, підвал.
То на березі озера, але 10-й поверх, трохи високо.

Ната Толмачова - 9-9-2007 у 23:04

разом з тим всюди в ЗМІ пише що ціни падають :)

Андрій Пелещишин - 10-9-2007 у 07:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ната Толмачова
разом з тим всюди в ЗМІ пише що ціни падають :)


Ага, є таке.
Тільки "Ваш магазин" думає інакше. А його думка найавторитетніша :)

Hanor Narasson - 10-9-2007 у 08:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Цікаво, які ціни в містечках. Чи ідуть в ногу з великими містами, чи навпаки, падають.

Залежить яка нерухомість, і яке містечко.
Особняки десь в Пустомитах або Городку - ціни львівські, якщо не вищі, бо вже почали купувати лвівські (чи то пак київсько-донецькі :rolleyes: ) "менеджери". Трускавець перегнав Львів уже давно.

Тарас Гулка - 10-9-2007 у 08:30

Мій колега вже майже рік шукає недорогу однокімнатну квартиру, то каже, що ціни по чуть-чуть ростуть, але пропозиція суттєво збільшилась. Якщо рік тому, та ще навіть весною, маклери йому показували 1 хату в тиждень, то з середини літа і зараз пропонують 1-2 в день. І зарахунок великої пропозиції можна торгуватися (про що раніше навіть чути ніхто не хотів) і інколи збити ціну десь так на 10%

В мене в будинку, на моєму поверсі продавалась квартира 33 м.кв. за 46 тис. , ось недавно продали за 40 тис.

Юрій Сєров - 10-9-2007 у 14:50

Ну це мабуть і була недорога або в поганому стані.

Андрій Пелещишин - 10-9-2007 у 15:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Гулка
Мій колега вже майже рік шукає недорогу однокімнатну квартиру, то каже, що ціни по чуть-чуть ростуть, але пропозиція суттєво збільшилась. Якщо рік тому, та ще навіть весною, маклери йому показували 1 хату в тиждень, то з середини літа і зараз пропонують 1-2 в день. І зарахунок великої пропозиції можна торгуватися (про що раніше навіть чути ніхто не хотів) і інколи збити ціну десь так на 10%


То нормальне осіннє оживляння ринку.

Юрій Ришковець - 11-9-2007 у 17:48

Хочу трошки змінити напрям спілкування в цій рубриці.

Я з друзями знімаємо однокімнатну квартиру в районі привокзальної і якщо минулого року ми платили за неї 750 грн.+світло, то цього року господар спочатку підняв ціну до 1000 грн.+світло, а буквально через місяць вже хотів 1100 грн.+світло. Причому у нас з ним була домовленість про заміну вхідних дверей через їх незадовільний стан. Обіцянки він так і не виконав, ремонту жодного не зробив, хоч потреба була і є, ще й газову трубу заміняв півроку (пропускала газ), а його реакція була дуже повільною.

Якщо такі апетити у нашого скнари, то де там до власної хоча б однокімнатної квартири:(

Роман Голощук - 30-1-2008 у 14:41

Цього року має бути реалізовано кілька пілотних проектів будівництва доступного житла - Ющенко

В Україні цього року має бути реалізовано кілька пілотних проектів будівництва доступного житла, заявляє Президент України Віктор Ющенко.

"Я хотів би, що в цей експеримент увійшло кілька, можливо, 8-10 областей, ми почали акумулювати ресурси, зокрема через центральний бюджет, різні альтернативні позиції, зокрема, приватизацію земельних ділянок несільськогосподарського призначення", - сказав В. Ющенко на нараді з питань будівництва доступного житла, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава держави наголосив, що програма "Доступне житло" спрямована, насамперед, на дві третини громадян України із середніми доходами, які не задіяні в системах комерційного або соціального житла, і "не мають за сьогоднішнім законодавством практично жодної перспективи" вирішити свої житлові проблеми за власні й державні кошти.

Крім того, на брифінгу після завершення наради міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко зазначив, що Президент наполягає, щоб місцеві адміністрації або органи місцевого самоврядування безкоштовно надавали земельні ділянки для будівництва доступного житла. "І це принципова річ. Інакше вартість землі ляже на собівартість житла й зробить "непід'ємною" цю собівартість, житло стане недоступним", - цитує міністра прес-служба Президента.

Джерело: http://www.day.kiev.ua/195137/

Катерина Задорожна - 8-2-2008 у 16:38

Житло для багатьох уже і так недоступне у більш-менш пристойних регіонах України. Про Київ взагалі не говорю. А такі проекти - приречені. Якщо комусь і посприяють у доступі до житла, то це будуть одиниці :(.

Олександр Ганущин - 8-2-2008 у 18:38

Кілька моментів, за яких на мою думку проект "ДОСТУПНЕ ЖИТЛО" може бути реалізований:
1). Змін до Земкодексу, відповідно до яких на ділянки котрі відводитимутся під доступне житло не поширюватиметься норма про аукціони та незамикатиметься схема отримання земельної ділянки\зміни цільового призначення на київський рівень.
2. Змін до Закону "Про місцеве самоврядування" та купи інших законів, відповідно до яких право відводити земельні ділянки під доступне житло буде надано державним адміністраціям.
3. Змін до купи законних і підзаконних актів, що суттєво спрощуватимуть процедуру розширення меж населених пунктів та коригування генпланів.
4. Вирішення питання хто буде власником мереж, які підводитися мають не за державні кошти чи кошти місцевих бюджетів і не не забудовника.
5. Створення типових проектів на основі енергозбергіаючих технологій та дешевих конструктивних матеріалів. що не потребуватимуть значного часу на погодження/затвердження ("хрущовки" 21 століття).
6. Звуження категорій тих хто може претендувати на таке житло.
7. Встановлення порогової вартості метра не вище,скажімо, 500 доларів США/метр квадратний.
8. державних гарантій забудовникам щодо продажу у майбутньому такого житла, і реалізація його вкупі з проектом "Соціальне житло".


ніби все....

Роман Голощук - 3-4-2008 у 10:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олександр Ганущин
Кілька моментів, за яких на мою думку проект "ДОСТУПНЕ ЖИТЛО" може бути реалізований: ....


Щось ніби й робиться:

"У кінці цього року в Києві можна буде придбати квартири за програмою “Доступне житло” вартістю від 500 доларів за квадратний метр.
У регіонах – дешевше. Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда.

Він відзначив також, що найближчим часом житло може подешевшати через безкоштовне виділення земельних ділянок під будівництво, що становить 5-7% його вартості. На зменшення цін на квартири впливатиме й те, що місцева влада «не нав’язуватиме технічні умови і не забиратиме деяку кількість квартир на соціальні потреби». Крім того, при зведенні таких будинків використовуватимуться місцеві будівельні матеріали, вартість яких менша від імпортованих.

Нові технології будівництва доступного житла дозволяють побудувати 2-4-кімнатні будинки за три місяці. На зведення багатоповерхівок потрібно більше часу – від 8 до 12 місяців, тому квартири в них можна буде придбати лише наступного року. На будівництво нового житла планують виділити не менше 0,5% від ВВП, тобто 0,5 мільярда гривень. Конкурс кращих проектів завершився минулого тижня. Відібрано 71, вони можуть стати пілотними.

Минулого місяця Президент України Віктор Ющенко закликав оголосити 2008 рік роком реалізації програми «Доступне житло». Він наголосив, що мова йде не про соціальне, не про молодіжне або елітне житло, а про окрему національну програму, яка зробить його доступним для пересічного українця. Держава повинна взяти на себе третину всіх витрат. Віктор Ющенко в змінах до державного бюджету на 2008 рік пропонує передбачити на ці витрати близько 2-х мільярдів гривень.

8 листопада 2007 року Президент України підписав указ про будівництво доступного житла. Передбачувана схема діятиме таким чином: 30% його вартості платитиме держава, 70% - громадяни через кредити в комерційних банках строком на 20 років під 15% річних. Сім’я, яка придбає житло за такою програмою, впродовж 20 років платитиме 1 400 гривень щомісячно. Проте для введення цього указу в дію необхідно прийняти низку законопроектів, у тому числі про безкоштовне виділення земельних ділянок під будівництво.

Як повідомила директор “Ріелтерського бюро “Маклер” Еліна Сеннікова, протягом останніх кількох місяців на ринку нерухомості спостерігається застій. Передусім його спричинила політична ситуація в країні. Інший чинник, який гальмує цей ринок, - повільні темпи підготовки до Євро-2012. Інвестори зупинилися та вичікують. На вартість нерухомості також впливають значні коливання валютних курсів, від чого залежить кредитна політика фінансових установ. Банки вже підвищили кредитні ставки у валюті, адже хочуть видавати найбільше кредитів у гривнях. Люди вичікують.

На ринку нерухомості існує проблема штучно підвищених цін. Власники бачать, що є попит, і піднімають вартість, приблизно в межах 5-10%. Це не загальна тенденція, такою є реакція на пік попиту. "

Джерело: http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=64027

P.S. Але всі ці "благі намірі" поки що є на рівні декларацій. А наші можновладці люблять обіцяти, і не виконувати. А потім придумати нову ідею (національну програму) і так по колу :(

Бо "...мова йде не про соціальне, не про молодіжне або елітне житло, а про окрему національну програму, яка зробить його доступним для пересічного українця".
Дійсно - нащо згадувати про соціальне чи молодіжне будівництво (програми яких помпезно піарились кілька років тому - а зараз що зроблено?).
Навіть якщо щось і буде будуватись за цією новою програмою, то не думаю що отримувати "доступне житло" будуть "пересічні українці", а не спекулянти для перепродажу :baddevil:

Роман Голощук - 5-9-2008 у 13:12

І чергові обіцянки:
Кабінет Міністрів України видав постанову «Про заходи щодо здешевлення вартості будівництва житла»

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/05/148912

Горват Корнелія - 5-9-2008 у 13:42

Ага, зараз... Все дорожчає, а будівництво здешевіє...

Горват Корнелія - 5-9-2008 у 13:44

Хоча, вибачайте, смертність випереджує народжуваність - житла не вистачає - житло дорожчає...
Схему не розумію...

Степанюк Василь - 8-9-2008 у 23:53

Ціни на житло, як і на будь який товар, формуються на основі попиту і пропозиції. Доки попит зростатиме швидше за пропозицію ціни не знизяться. Наші політики уже намагалися знизити ціни зменшивши попит (знаючи, що більша частина нерухомості в Україні купуєтся за рахунок баківських кредитів, підняли облікову ставку НБУ, що призвело до зростання процентних ставок на довгострокові кредити). І що відбулося? Ціни завмерли, але аж ніяк не знизились.
Декларують допомогу будівельним організаціям, а на томість вони банкротують http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=6898
“Доступне житло” - хороший трюк для майбутніх виборів.

Юрій Сєров - 19-6-2009 у 22:00

Ріелтори не дають цінам опускатися...
http://www.epravda.com.ua/publications/4a39f4a67075f/

Тарас Гулка - 19-6-2009 у 22:19

У Львові ціни впали майже вдвічі. Знайома продавала 2-ну кв. 42 кв.м. з гарним ремонтом за 90 тис. у.о. У листопаді 2007 покупців знайшла за кілька днів. З певних причин продаж призупинила. Місяць тому продала за 49 тис.