Форум Рідного Міста

За кого Ви проголосуєте на дострокових виборах до Верховної Ради 30 в...

Юрій Сєров - 13-9-2007 у 14:52

Наближаєтсья 30 вересня.
Підозрюю, що багатьом політика вже сидить в печінках, але піти на виборми, варто.
За кого будете голосувати?

За деякими опитуваннями проходять перші 6. Але хто тепер вірить опитуванням

Олексій Мачехін - 13-9-2007 у 15:14

Бозна. Можливо визначатимусь прямо в кабінці.

Юрій Ришковець - 13-9-2007 у 18:09

Дійсно, шкода, що в опитуванні не має пункту "Ще не визначився", бо таких людей є також не мало.

Дмитро Самохвал - 14-9-2007 у 09:55

Ті назви в цьому спискові, яких прийнято вважати за партії, усього лише... назви. В Україні немає партій, як ото існує в цивілізованому світі. Те, що є в нас, - це лобістські групи, що обстають за інтереси потужних ФПГ, "фінансово-промислових груп". Ці всі передвиборні програми, що вони їх виголошують з екранів телевізорів, - це все творчі роботи найнятих за гроші копірайтерів, іміджмейкерів і всяких PR-технологів. Рівно ж як і ця їхня партійна політична реклама - це те саме, що й дивитися, приміром, рекламу мила: взяти просте господарське мило і той "Сейфґард", що вбиває нібито всіх мікробів наповал. Так, господарське мило страшне на вигляд, а той Сейфгард - в такій гарній глянцьовій упаковці, що аж вбирає очі! А взяти обидва тих мила і покуштувати на смак - і те, і друге лайно! Оттак само з тими нашими т.зв. "партіями".

Але менше з тим, голосувати треба йти. Навіть за отаке "лайно". А що ж ви хотіли - що б отак одразу ми всі водночас стали розумні та цивілізовані? За Дарвіном, на те, щоб з мавпи вийшла людина, пішло мільони років. Чого, спитаєте ви? Еволюції, скажуть одні. Правильно, в принципі. А ще інші скажуть - і будуть мати рацію - ПРАЦІ. Адже саме праця змусила тих первісних дикунів стани розумними.
Тож просто працюймо щодня на благо Вітчизни, і серце нам наше і розум підкаже не гірше за всяких промовців з екрану й амвону.

Demyan - 14-9-2007 у 16:44

Цікаво ті хто ще не визначився чим ви керуєтеся при виборі? невже не знаєте що хто представляє? невже ця реклама впливає на вас?

Юрій Сєров - 14-9-2007 у 22:40

Ех, "Свободу" забув... А вони тут по всій Україні марширують! :)

Олександр Ганущин - 15-9-2007 у 15:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олексій Мачехін
Бозна. Можливо визначатимусь прямо в кабінці.


понад 30 % громадян роблять саме такий вибір...


Цитата:

Дійсно, шкода, що в опитуванні не має пункту "Ще не визначився", бо таких людей є також не мало.

Насправді це добре, оскільки вибори вже незабаром...

Аналізуючи ряд даних від Соціоінформу прийшов до висновку, що найстійкіший прихильник політсил на Львівщині - прихильник БЮТу, а отже саме вони вже визначилися. Серед тих, що в соціоанкеті проставляли - "Важко відповісти" розподіл НУНС і БЮТ і майже половина не визначились зовсім.

Цитата:

Цікаво ті хто ще не визначився чим ви керуєтеся при виборі? невже не знаєте що хто представляє? невже ця реклама впливає на вас?


Переважна більшість, тих, хто не визначились трактують акт волевиявлення як неприємне для себе питання і відкладають на останній момент (звичайна захисна реакція)- за 2 чи 3 секунди перед "пташкою" . Саме за цей короткий час на людину знову потужним імпульсом на її свідоме і несвідоме діють виборчі технологій... Так народжується вибір

Дмитро Самохвал - 15-9-2007 у 17:09

Не знаю, як галичанам, а мені "свободівця" Олега Тягнибока зухвала і самовпевнена пика чогось не до вподоби. Хто дивився вчорашні "Свободи", той мав нагоду переконатись у цьому. Зрештою, і вів він себе якось по-театральному: в той час як інші дискутували нормально (ну, звісно, заемоційно трохи, як от, прим., Бродський і Лев Миримський - але то природньо!), то Тягнибок весь час говорив дуже так виразно, завчено заздалегідь і спрямовано слухачам і глядачам по той бік екрану (а не своїм опонентам, що були поруч). Одне слово, мітингове загартування далося взнаки - видно, п.Тягнибок по-іншому й не здатен. Врешті-решт, Віталій Портников поставив його на місце, про щой той з реплікою не забарився: мовляв, "спіч ненависті" і т.ін. Таке враження, що йому хоч кіл на голові теши...
Подейкують, що нинішній Тягнибок - це "політтехнологічний продукт" для того, щоб відтягувати голоси "нашоукраїнців" і "б'ютівців". Якщо це так, то мені щиро шкода обдурених галичан. Отакі шахраї і роз'єднують народ.

Наприклад, у нас, на Черкащині, нині теж недвозначна ситуація. Довгий час Центральна Україна була вотчною соціалістів і всяких "селян". На останніх парламентських виборах чимало голосів підгріб під себе БЮТ. А нині на аван-сцену вийшла "Партія вільних демократів" (гадаю, в західному регіоні також усі постерегли їхні біґ-борди з відвертим змістом), почесним головою якої є мер Черкас Сергій Одарич. В їх членах такі недвозначні особистості, як опальний Михайло Бродський і політолог Дмитро Видрін.

Вчора на програмі той же Портников висловив цікаві думки. З його слів, на Заході нормальна ситуація, коли є низький прохідних бар'єр для партій, і як наслідок, до парламентів проходять т.зв. "малі партії", з якими "великі партії" змушені утворювати коаліції заради ефективного законотворчого процесу.

То як, може, дати дорогу і в нас таким "малим партіям", як "Свобода", "Вільні демократи" та ін.? Може, проскочать, а не подарують будлі-кому голоси своїх виборців?

Дмитро Самохвал - 15-9-2007 у 17:25

Ще пригадую слова іншого політолога Дмитра Карасьова, коли він десь із тиждень тому полемізував з Тягнибоком на "5 копійок". Ну, останній, як звичайно, став провадити відверту агітацію в своєму такому неповторному мітинговому стилі - мовляв, ми потужна українська партія патріотів і т.д. і т.п., - спираючись на пахолків, що стояли сливе ззаду і вигукували щось на кшталт "Тягнибок - прем'єр!" і т.д.. Карасьов не витримав такої зухвалості і відрік на кшталт того, що, мовляв, такі радикали як "Свобода" - це партії-статисти, якими послуговуються. Але й такі потрібні в суспільстві, бо, мовляв, це тримає великі партії в постійній напрузі, тонусі. (Стеменна правда, як на мене!) По тих словах Тягнибок так презирливо скривився...

Dmy - 15-9-2007 у 18:29

Я вже вийшов із того віку, коли дивляться політичні ток-шоу (це можна трактувати і як: нерви на старості вже не ті - краще мультики), але навіть цікаво стало. До тих, хто бачив:
Тягнибок, випадково, не обзивав Портникова московським запроданцем і, боронь Боже, не натякав на його національну приналежнісь?

Карасьов, за перепрошенням, не Дмитро, а Вадим. Але все одно, уж хто-хто, а він краще би помовчав. "По тих словах Тягнибок так презирливо скривився..." Та я останні півтора роки теж презирливо кривлюся на пана Карасьова. Гадаю, всі ще чудово пам'ятають, як він йшов на вибори-06 2 нумером у списку партії "Віче" (народна назва "вічкО" ) під очильницьтвом пані Богословської і на її ж бабло. Судячи з контингенту, виконував роль головного ідеолога, стратега і тактика.
Пройшли вони ... десь у свою сакральну назву. Тягнибоку б їхні бабки ...

Я за Олега Тягнибока голосувати навряд чи колись буду - для мене він зарадикальний (хіба що мене ну дууже образити), але на мене він ніколи не справляв враження чужої маріонетки-актора. Навпаки, дивувався, що досить грамотна та мисляча людина іноді промовляє дещо дивні речі (а іноді - цілком навпаки, між іншим). Тут, швидше, спливає аналогія із Жириновським, але в іншому ракурсі. Можливо, це - роль, але написана для себе власноруч, від якої пан Олег з якихось причин не вважає за можливе відійти. І ще не думаю, що в українському політикумі штучний прожект під гаслом "проти когось" може існувати стільки, скільки тут подвизається Тягнибок, хай і на своєму рівні. Принаймні, інших таких прикладів я не знаю.

Про Бродського краще було би просто промовчати (кому він ще цікавий?) Але.
Пан Дмитро відкрив мені очі (позаяк я сам, як вже казав, цими дурницями, надто їхніми подробицями не цікавлюся).
Нещодавно, якщо не помиляюсь, у "Політичній балачці" Юрій Сєров, пишучи про чергові викриття Бродського щодо Луценка, припустив "юліне замовлення". Я промовчав, хоча і засумнівався - Юльця Миська давно, начебто, відстьобнула. Ач ні. В "Партії вільних демократів" із Бродським не лише "якийсь там" губернатор Сергій Одарич (я нічого не плутаю, він був у БЮТі?), а і САМ Дмитро Видрін, який вже другий десяток років нерівно дихає у бік п. Тимошенки. Злі язики кажуть, що по молодості навіть залицявся. Ну то плітки - ми ними не користуємося ;)
Отже, ПВД - дочірній (латентний) проект БЮТ?!
А ви тут кажете "Свобода", якась... :rolleyes:

Тарас Гулка - 15-9-2007 у 18:30

Цитата:
А нині на аван-сцену вийшла "Партія вільних демократів" (гадаю, в західному регіоні також усі постерегли їхні біґ-борди з відвертим змістом),


Я як побачив їх рекламу то був трохи в шоці. Не думаю, що вони таким чином завоюють голоси на Заході. Думаю галицька інтелігенція це не сприйме.
А на днях побачив, що цей "відвертий" зміст замалювали.

п.с. для тих хто не бачив їх реклами. Її біля приміського вокзалу багато. Суть така: на голубому фоні - сині букви "не дамо ублюдкам прийти до влади" (або щось подібне, вже дослівно не пригадаю, але ключове слово "ублюдки"). На щастя саме це слово на днях замалювали

Юрій Сєров - 30-9-2007 у 12:29

Хто вже проголосував?
Як там проходить процес. Хочу зараз піти, цікаво чи великі черги?
Судячи з даних, що дає ЦВК, східні області - активніші.

Богдана Курилюк - 30-9-2007 у 13:37

Я вже проголосувала. На дільниці вже була в 8-00 ранку.
Людей ще багато не було. Вибори поки що проходть спокійно.
:)

Юрій Сєров - 30-9-2007 у 14:00

Проголосував.
Вразило - дуже мало людей. Не знаю з чим це більше пов'язано - чи менша активність чи простіша процедура (все таки один бюлетень). А може дільницю зробили меншою :rolleyes:

Роман Голощук - 30-9-2007 у 15:26

Також проголосував. Хочеться вірити, що мій голос не пропаде даремно.

Андрій Пелещишин - 30-9-2007 у 15:28

Цитата:
Хочеться вірити, що мій голос не пропаде даремно.

Ага, він пропаде не даремно :)

Богдана Курилюк - 30-9-2007 у 15:40

А що в нас цього року з екзит-полами?

Павло Жежнич - 30-9-2007 у 20:09

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк
А що в нас цього року з екзит-полами?

треба дочекатися 10 вечора.

А я голосував в обід, і проблем ніяких. Взагалі людей було багато (тобто які заходять і виходять). Але безпосередньо в приміщенні для голосування - не дуже багато. Перед мною в черзі було 2 людей - чекав на бюлетень десь 3 хвилини.
Все просто:
* 1 бюлетень - швидше його видають, і людям менше бюлетнів заповнювати
* менше партій в списку - люди швидше знаходять потрібну партію в списку