Форум Рідного Міста

До закриття книгарні «Знання» на Хрещатику залишається місяць?

spark - 19-9-2007 у 08:36

Був у магазині «Знання», шукав дочці якусь книжечку. В них завжди був гарний вибір саме дитячих книжок. Схоже, їх таки виживуть з Хрещатика тихою сапою. Настрій у продавців «чемоданный», попри заяви в пресі представників міської адміністрації ще на початку серпня, що ніхто магазин перепрофільовувати не збирається, договір оренди їм ще й досі не подовжили. Попередній договір закінчується 16 жовтня.

Мабуть, мрія наших муніципалів – суцільна платна автостоянка під суцільним рядом фірмових магазинів АБІБАС та офісних центрів.

От і не можна сказати, що журналістам було до цього байдуже, і «Газета по-київськи» про цей книжковий магазин на Хрещатику писала, і «Факти» писали, «Хрещатик», Київ2000, а мерії – як з гуся вода.


Цитата:

Несмотря на то, что столичная мэрия якобы выступает против перепрофилирования книжного магазина и "всячески способствует книгоиздательству" ("Газета..." уже писала об этом в №176 от 08.08.07), на деле книжному магазину ставят палки в колеса.

Сам начальник ГУ коммунальной собственности Анатолий Чуб заверял, что "Знанням" установили арендную ставку ниже базовой. А также сказал, что о проведении конкурса на аренду помещения по ул. Крещатик, 44 разговоры пока не ведутся. Но ситуация далеко не такая радужная, как ее рисуют в мэрии.

Мы спросили директора "Знань" Светлану Вархолову – действительно ли власть способствует работе магазина?

– Слышали мы о "содействии" – но оно лишь на словах. В письме, которое мы получили 16 июля, четко указано, что договор аренды будет остановлен 16 октября, и продлить его можно исключительно на конкурсной основе, – рассказала Светлана Аркадьевна. – Интересно, каким образом власть способствует работе магазина? Если раньше мы платили за аренду до 5 тыс. грн в месяц, то сейчас – 29 тыс. грн. И это называется "ставка ниже базовой"?


http://www.pk.kiev.ua/city/2007/08/10/130006.html

Я розумію, що чиновники зайняті більш важливими й цікавими справами, вибори на носі і таке інше. Але може вони і справами міста колись займуться? Коли наш улюблений мер нарешті спуститься з орбіти і стане не мером усіх марсіан, а мером киян? А то я вже готовий закормити гречкою усіх песіонерів, що таке щастя нам обрали.

Пропоную усім, кому не байдуже, чи ростимуть його діти полудурками, що вміють читати лише СМСки та цінники, зайти до «Знання» і залишити підпис на їх захист. Вони збирають. В попередні роки це спрацьовувало якимось чином. Нема ніякої гарантії, що спрацює й цього року, але принаймні морально підтримаєте гарних людей (колектив магазину), в яких вже, схоже, опускаються руки боротися з усим цим абсурдом.

Сайту в них на жаль нема, тому підписи збирати треба на папері.

tysovska - 20-9-2007 у 14:04

Я вже одного разу підписувалася в "Мистецтві". І що це нам дало? :(
Здається, і в "Знанні" теж пару років тому був збір підписів - чи я щось наплутала?

spark - 21-9-2007 у 07:53

Так, був. І того разу, як бачите, допомогло. В них ця тема щороку виникає, коли треба продовжити строк оренди. Приватизувати приміщення і унебезпечити себе від примх чиновників їм не дають, хоча вони виграли справу в чотирьох судах.

tysovska - 21-9-2007 у 11:31

То в них уже організований збір підписів? Можна туди заходити? (Бо мені зараз зовсім не по дорозі).

spark - 21-9-2007 у 11:46

Так, має бути на касах на першому та другому поверхах.

tysovska - 21-9-2007 у 14:52

Дякую.
Як там Форум?

spark - 21-9-2007 у 17:41

Афігеть. :) (я з Ющенком був в різний час, тому не лаюся :) )

Андрій Пелещишин - 5-11-2007 у 22:37

по темі
http://www.korrespondent.net/main/215110/

tysovska - 7-11-2007 у 09:32

Цитата:
ОСТАННЯ КНИГАРНЯ НА ХРЕЩАТИКУ ПІД ЗАГРОЗОЮ!

До ТРИВОЖНОГО ЗАГОНУ ДОЛУЧИЛОСЬ МО «Остання Барикада»

Встановлено громадське чергування!

Мистецьке об’єднання «Остання Барикада» ПРОТИ закриття книгарні «Знання» !!!

Час та місце: 07.11.2007 Середа
13:00, вул. Хрещатик, 44


НА ЗАХИСТ ОСТАННЬОЇ КНИГАРНІ НА ХРЕЩАТИКУ!

Виступи громадських діячів!
Вірші від улюблених письменників!
Музика від сучасних українських бардів!


Учасники: Олесь Доній, Юрій Покальчук, Сергій Пантюк, Андрій Кокатюха, Дмитро Лазуткін, Лірник Сашко, Лесь Ульяненко, Владік Волочай, Вікторія Черняхівська, Ірина Цілик, Роман Скиба, Олесь Корж, Іван Андрусяк, Едік Драч, Сашко Музика, Володимир Пироженко, Леся Рой та інші
Наші ряди постійно товстішають...
І тебе запрошуємо!