Форум Рідного Міста

Чим запам'ятаються вибори 2007?

Андрій Пелещишин - 23-9-2007 у 14:01

Кожні вибори залишають якийсь слід у пам'яті. І не тільки тим, хто переміг, але й якоюсь суспільною новизною, загальними враженнями і тп. Звичайно, такі враження є суб'єктивними. Але тим вони і цінніші.

Для мене наприклад:
вибори 1991 (Президента) - запам'яталися тим, що це були перші вибори, на яких я голосував, і перші вибори в сучасній незалежній Україні
вибори 1994 (Президента) - запам'яталися фантастично довгим підрахунком голосів і шокуючою перемогою Кучми.
вибори 1999 (Президента) - "технологічністю" проходження кандидата від влади, повною безпорадністю правих і фантастичним лузерством лівих. Ну і звичайно, Марчуком як злою насмішкою над національно-дисидентськими ідеями.
вибори 2002 (ВРУ) - появою великої правої сили - "Нашої України" та офіційним дебютом Ющенка в публічній політиці. Ну і як львів'янину запам'яталася перемога Буняка.
вибори 2004 (Президента) - Помаранчева Революція.
вибори 2006 (ВРУ) - навіть важко сказати. Бездарністю та псевдотехнологічністю напевно. Плюс появою усяких далеких від політики людей у владі (або спробах туди потрапити). Типу Черновецького з Клічком.
Деякі вибори - не запам'яталися взагалі.

Цікаво, чим запам'ятаються вибори 2007?

Богдана Курилюк - 23-9-2007 у 17:20

Так, справді. Кожні вибори несуть щось новеньке.... :D
Не знаю чим запамятаються цьогорічні вибори, але передвиборчий процес в мене особисто залишиться в памяті на довго. Справа в тому, що мене вже вдруге вносять в списки з неправильно, вказуючи по батькові зовсім іншу особу. Ото сьогодні пішла на дільницю аби вирішити цю проблему. Поки я там сиділа, чекала і писала скаргу на окружну виборчу комісію, дізналася що багато людей поприносили запрошення на вибори назад на дільницю. Запитаєте чому? :lol: Так то запрошенням тим людям, які вже давно померли. При мені навіть шукали одного дядька, який був моїм хорошим знайомим. Його вже три роки на цьому світі нема... :baddevil:
Висновки про підготовку до виборів робіть самі :(

Цікаво, а що буде далі?...

Юрій Сєров - 23-9-2007 у 20:59

Для мене ці вибори запам'ятаються абсолютною байдужістю з мого боку...
Думаю, для багатьох - аналогічно.

Юрій Сєров - 23-9-2007 у 21:24

Безальтернативністю. Малі партії відходять в минуле.

Можуть ще запам'ятатися:
- якщо не пройдуть комуністи, ні старі, ні ремонтовані.
- можливим зривом - дуже вже все мляво рухається.
- солідною перемогою ПР - багато грошей вони кинули навіть в наші області (голова, заступник і секретар, якщо вони по квоті ПР, мають отримати серйозні гроші).

Іван Дівеєв - 24-9-2007 у 08:53

Для мене вони залишаться в пам'яті як найспокійніші, найменш стресуючі вибори. Може тому що не пов'язую з ними надій на поступ. А може тому що приїду з Кракова лише за 3 дні перед ними щоб проголосувати. Як і на минулих, переможуть бандити і популісти і триватиме це доки перші все не поділять, а другі не зірвуть голос. Тим не менше, буде файне шоу після 30-го.

Дмитро Самохвал - 24-9-2007 у 23:07

Запам'ятаються засиллям безглуздої політичної реклами, яка, проте, схиляє, до певних міркувань щодо стану нашого суспільства. Чесне слово, велике задоволення дістаю від її перегляду! (Дивитися тоті ролики з вимкненим звуком не пробували? :baddevil: )

Одна з численних рекламно-політичних "фішок" цьогорічної виборчої кампанії від... Партії пенсіонерів (чи як там їх!):
ПЕНСІОНЕРІВ У ВЕРХОВНУ РАДУ !!!!!!! :cool:

Бігме, нині ото все є напереверт: дивився б ту рекламу та й дивився б, вряди-годи розбавляючи її якимсь дурними фільмами, новинами!..:baddevil: Сьогоднішня політична реклама - найпоказовіший лакмусовий папірець стану суспільства.

Дмитро Самохвал - 26-9-2007 у 09:06

Ретона української політики

Хто бачив рекламу новітньої пральної машини Ретона?
Цитата:
Ні-ні, це вже не той час... сьогодні вже так ніхто не пере... отак з лупою на це не можна дивиться, не можна на це з лупою дивиться: настільки воно біле, що новим таким не було... настільки воно біле...

В кадрі сидить така типова домогосподарка: фарбована (перигідролем) блондинка середнього віку і верзе таку дурню... :baddevil:
Якусь фіговину (завбільшки з зарядний пристрій) називають... пральною машиною! :baddevil:

Отак днями з уст президента злетіли чергові "перли": мовляв, після виборів буде сформована коаліція на основі демократичних сил. Вдумайтесь, шановні, у ці слова... бо мені годі. Тому й перекладу доступною для людей мовою: президент сказав, що людям потрібно митися водою, щоб дотримуватися правил власної гігієни. Або: люди мають дихати повітрям.

Алогічність президентових виступів межує з абсурдністю згаданої повище пральної машинки Ретона. Правду казав Мороз О.О.: президент говорить таке, що купи не держиться!

Люди, це не паплюження нашого президента, це - констатація сумного факту про повну деградацію нашої владної верхівки. Мовчати на таке є зло! Мені, як нащадкові сміливих та хоробрих козаків, СОРОМНО, що маємо такого гетьмана! За Козаччини таких пройдисвітів саджали на палю. :baddevil:

retona.jpg - 7kB

Дмитро Самохвал - 27-9-2007 у 14:49

Запам'ятаються також несусвітнею дурнею, яку верзли перші особи держави.
Бо знов про ту саму "коаліцію демократичних сил" торочив сьогодні президент за круглим столом із Юлією Тимошенко. "Я бачу перспективу тільки одну - коаліція демократичних сил. Крапка. Щоб не було більше міфів і домислів".
Цитата:
"Правління Януковича, коаліція комуністів, соціалістів, Партії регіонів підтвердили, що формувати національні пріоритети, державну політику вони не здатні", - підкреслив Ющенко.

"Я б хотів, щоб ми забули зради, які були, все пробачили і подали один одному руки".

Президент ще раз нагадав, що не указує громадянам, за кого слід голосувати, заявивши при цьому: "Я не хочу перстом показувати, хто за кого повинен голосувати. Але засвідчую вам одне, що та демократична команда, яка мала честь сьогодні виступати перед вами (на зв'язку з різних міст Західної України були лідери списку блоку Наша Україна-Народна самооборона), - це та молода команда, яка забезпечить демократичний прогрес нації".

"Сьогодні українська демократія має унікальний шанс на перемогу. Я хочу, щоб ми його не проспали", - уклав Ющенко.
***
Сьогодні зранку Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з лідером БЮТ Юлією Тимошенко наголосив, що у новому парламенті може бути створена лише демократична коаліція. Як повідомили у прес-службі глави держави, Президент висловив переконання, що консолідація демократичних сил України сьогодні є запорукою їх перемоги та створення в новому парламенті демократичної коаліції.

Президент впевнений, що всі демократичні сили – і перш за все ті, що разом стояли на Майдані, зробили серйозні висновки з нещодавньої історії. Відтак сьогодні, наголосив Віктор Ющенко, надзвичайно важливим є дати виборцям чіткий сигнал – демократи готові діяти разом, спільно реалізовуючи національні пріоритети України.

«Я хотів би сказати, що у нас є тільки один варіант – це формування демократичної коаліції. І велика крапка. Іншої коаліції не буде», – підкреслив Ющенко.

На його переконання, нині українським демократам «треба домовитися про дуже ефективну і швидку політику для людей» – «щоб громадяни відчули, що ця перемога оплачує всі ті очікування, які у них були». Останні рік-півтора через відсутність в уряду програми дій країна втратила багато можливостей – починаючи від комунального господарства та енергетики до соціальної сфери, констатував Президент.

«Всі розуміють, що тут є багато питань, які треба зробити в союзі. Я готовий ці питання разом обговорювати, брати на себе відповідальність і рухатися вперед», – підкреслив глава держави.

Тимошенко погодилася з Президентом щодо необхідності об’єднання демократичних сил у новому парламенті та зосередження їхньої роботи на покращенні добробуту громадян.

«Я дійсно вважаю, що це найважливіше – коаліція може бути тільки демократична... Переконана, демократичні сили будуть разом мати більшість у парламенті», – сказала лідер БЮТ.

Нагадаємо, напередодні у Львові Юлія Тимошенко заявила, що демократичні сили у разі створення нової коаліції висуватимуть спільну кандидатуру на президентських виборах.

Водночас Тимошенко попросила журналістів, аби ті запитали особисто у Віктора Ющенка (який теж був у Львові), чи гарантує він створення демократичної коаліції після виборів.

Крім того, у Львові в ході телемосту на тему Завдання для майбутнього уряду за участю жителів Чернівців, Луцька, Тернополя, Івано-Франківська і Львова президент Віктор Ющенко заявив, що впевнений, що в новому парламенті буде створена коаліція демократичних сил.

Набір завчених звечора "тез" і "постулатів", щоби ними на другий день промивати мізки "маленьким українцям". Навіть Юля вже не змовчала на такий "потік свідомості" і відрекла щось на кшталт: "Ваше звернення, Вікторе Андрійовичу, без сумніву, найважливіше за місяць!" І єхидно так посміхнулась. (За зачиненими дверима вони там уже давно між собою домовилися, а, проте, виходять на люди і розводять "націю", як лохів.)

У мене таке враження склалося, що ми маємо президента не-людину...
Як ото мовиться в Біблії про таємницю людського народження: "І витканий ти з роси-молока в утробі матері своєї". За точність цитати не відповідаю, але, погодьмося, у Книзі про це сильно сказано. Так от, президент України витканий не з божественної роси, а з... політтехнологій: він - продукт політтехнологічний.

Щойно кандидат у президенти 2004 р. ВЮ взяв перегодя в свої руки президентську булаву, він зараз же перетворився на ґрунт, якого можна щедро вдобрювати поживним для його нації гноєм: майстри-політтехнологи вкладають йому в уста все те, що він має казати до своєї нації, як він це має говорити, завчовують його певним, відомив винятково самим політтехнологам, рухам рук, пальців, ліктів, голови, закочування до неба очей і т.д. і т.п. Люди, в нас в державі на владному олімпі не людина, а політичний біочоловік.

І лиш як приходить до себе додому, зриває осоружну маску геть од себе, і йде до жінки. Не думаю, щоби жінка приймала до себе в ліжко наніч якийсь "політтехнологічний продукт"...

Павло Жежнич - 27-9-2007 у 15:27

Взагалі на це питання треба відповісти після виборів, бо ми ще не знаємо що нам приготували горе-політики на наступному тижні:).
А з того що вже відбулося - то це суцільна словесна дурня, яку звичайний виборець просто ігнорує. Тому в мене найменше інтересу до цих виборів за новітню історію України. Нічого цікавого в цих виборах поки-що нема.
Якщо все пройде спокійно, то через декілька років лише одна згадка залишиться про ці вибори - це ПЕРШІ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ ВР.

dr.Trollin - 29-9-2007 у 19:04

(офф-топ) 2 Дмитро Самохвал щодо ультразвукової пралки... я би був менш критичним... позаяк Кавітаційні ефекти - то річ гарненька.
_інша_ справа, чи тій цяцці вистарчить потужності...
але _загалом_ то таки незла річ

PS. прошу (позаяк у суботу реклама заборонена)
оте-о "_інша_ справа, чи тій цяцці вистарчить потужності..."(c)
не сприймати на рахунок партій, або совісті їх лідерів.