Форум Рідного Міста

Німецький пенсіонер відмовився від 3-мільонного лотерейного виграш...

Дмитро Самохвал - 24-9-2007 у 12:52

Запізніла інформація, та все ж таки вона схиляє до певних роздумів.
Цитата:
70-річний житель Хамельна, міста у нижній Саксонії, відвідав офіс Німецької лотерейної асоціації в Ганновері та сильно здивував її працівників. Чоловік сказав, що йому не потрібен виграш, він просто не знає, що робити з такими грішми. Родичів у старого немає, його дружина та батьки померли, дітей не було. Пенсіонер поділився, що купив виграшний білет за звичкою, бо його дружина була азартною людиною. Чоловік поїхав додому, так і не взявши свої мільйони - Relax-info

Я, в принципі, розумію цього літнього чоловіка: всеньке життя пропрацював чесно на роботі, чесно отримуючи свою пристойну зарплатню, відтак, доживши до 65 років (час виходу на пенсію в Німеччині), став отримувати за свою працю замолоду гідну пенсію, щоб тихо та спокійно дожити до кінця віку. Жодних проблем у нього. Він цілком забезпечена людина. І той виграш звалився на нього, як сніг на голову: не зна, що робити з ним - чи струшувати, чи нехай собі побуде на шапці (що він може заподіяти - й так розтопиться...) Жодної поквапливості, метушні та блиску в очах на одну лиш думку про гроші...

Ярема П. - 24-9-2007 у 20:58

Може і я б на старості так само думав, але коли б на мене зараз звалилося таке щастя, то про те що робити з тими грошми я б довго не задумувався :baddevil:

Юрій Сєров - 24-9-2007 у 21:08

Властивість легких грошей, що вони легко і непомітно відходять.
Було б краще віддати на якусь благочинність, ніж лишати організаторам лотереї.

Ярема П. - 24-9-2007 у 21:17

Власне, так би виглядало найлогічніше - віддати на благочинність. А так - гроші пішли в нікуди, організатори погріли руки.

Andreas - 25-9-2007 у 17:03

Нажаль, не вдалося знайти німецькомовне повідомлення про цей випадок, але вірю запросто. В німців відношення до грошей "прохолодніше", ніж в нас. Вистачає - ну й добре. Вистачає і трохи ще лишається? Взагалі, супер!
Але випадок ("нестандартне" використання виграшу) такий непоодинокий.
Посилань надати не можу, читав в позиченому журналі. Всі випадки були в Німеччині.
1. Людина виграла 8 мільонів, ще марок, правда. Виграш був перечислений в благодійний фонд. Пізніше виявилось, що мільонів в тій людини і своїх було досить (взагалі, в Німеччині 780 тисяч народу, на яких зареєстровані банківськи рахунки понад 1,000,000 євро), а на газетному та телевізійному "шухері" щасливчик заробив, може й більше перерахованої в фонд суми.

2. Технік-кресляр будівельної фірми виграє 10 млн (вже євро). Замісь того, щоб прогуляти ті "копійки" з друзями, він всі гроші "віддає" свому роботодавцю, який як раз на той час стоїть перед дилемою - об'являти про банкрутство, чи ще зачекати? Розганяти співробітників, чи ні? В результаті фірма "піднялась", вийшла на новий рівень, а "благочинник" одержує дивіденти в десятки разів вищі від банківських відсотків.

3. І в цьому році. "Зриває" людина з Північного-Рейну-Вестфалії (земля така) джек-пот у сумі 48 млн євро. І... ще два тиждні ходить на роботу. А працює "медбратом" в альтенхаймі, будинку для перестарілих (робота - не дай Боже нікому!). Лише потім до нього дійшло, що його зарплата (близько 2000 чистими максимум) не йде ні в яке порівняння з банківськими процентами (близько 16000 на місяць мінімум, з врахуванням страхування і податків). Ну й перестав ходити на роботу, природньо.

Тарас Гулка - 25-9-2007 у 19:41

З цього приводу, згадав один випадок в Україні. Деталей не пригадую, читав колись в якійсь газеті. Суть така: чоловік виграє в лотерею 200 тис. грн. через 3 міс. виграє знову 200 тис. грн. і ще через кілька місяців знову 100 тис. Відповідно починає вірити в свою дику удачу і йде грати в казино. За невеликий час все програє і залізає в борги до 100 тис. грн.
Подальшу долю його не пам'ятаю