Форум Рідного Міста

Перепрошую, це і є львівська інтелігенція?

Тарас Сорока - 8-10-2007 у 13:22

Львовская интеллигенция вступилась за Партию регионов

Они требуют создать «ширку».

Представники львівської інтелігенції звернулися з листом до Президента України Віктора Ющенка, у якому вимагають створення у новообраному парламенті коаліції трьох політичних сил, які стали лідерами виборчих перегонів – Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко та блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

Про це сьогодні, 8 жовтня, кореспонденту КПУnews повідомили в прес-службі народного депутата України від Партії регіонів Петра Писарчука.

Зокрема у зверненні йдеться: «З вірою і сподіванням на кращу долю наш народ нещодавно обрав новий склад Верховної Ради України. Дякуючи Богу, позачергові вибори відбулися цивілізовано і прозоро, без суттєвих порушень. Важливо, що їх демократичний перебіг засвідчити не лише політичні сили і громадськість в Україні, але й офіційні міжнародні спостерігачі. Отож результати підрахунку голосів не дають підстави сумніватись щодо істинності волевиявлення виборців. І вже сам по собі цей факт втішає нас.

Українці визначилися у своїх політичних симпатіях і віддали перевагу трьом політичним силам, відтак маємо реалії, з якими мусимо рахуватися, сприймаючи це як доконаний факт. Водночас очевидною і незаперечною істиною є те, що «Партія регіонів» з одного боку, а з іншого - політичні блоки партій БЮТ та НУ-НС, які традиційно виступають політичними опонентами, не отримали достатньої переваги для формування стабільної більшості у парламенті, а відтак - найвищого виконавчого органу - Кабінету міністрів України. Складаються передумови для нового протистояння у парламенті, загострення політичної напруги у суспільстві, втягування наших співвітчизників зі Сходу і Заходу у безплідні масові акції протесту і непокори. Нас, представників наукової і творчої інтелігенції Львівщини, не може не турбувати така перспектива.

Тому ми рішуче закликаємо політичні партії і блоки, яким народ довірив представляти свої інтереси у парламенті, без зволікань і упередженості сісти за стіл переговорів, щоб створити представницьку коаліцію у Верховній Раді, здатну взяти на себе відповідальність за єдність і соборність України, її соціально-економічний поступ, високий міжнародний авторитет».

Звернення підписали: директор Львівської картинної галереї Борис Возницький, професор Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка Марія Байко, заслужений художник України Євген Безніско, голова комітету з Національної премії України ім. Тараса Шевченка Роман Лубківський та інші. Всього під зверненням підписалося близько 20 людей.


КПУnews

08 октября 2007. 12:12

Юрій Сєров - 8-10-2007 у 14:57

Це, мабуть, та сама, яка вітала його в картинній галереї. :baddevil:

Ната Толмачова - 8-10-2007 у 16:47

листи писати це вже, вибачте, наївність (дуже мяко кажучи) або відробляння за якісь милості. як рекомендаційні листи, так і в стилі "дуже прошу"
те що ПР перемогла і без того всі знають, за неї дійсно багато людей голосувало, тож хай мають, що хотіли :)
кожен народ має владу на яку заслуговує...

Юрій Сєров - 8-10-2007 у 16:51

Совдепією віддають такі звернення.
Ініціатива низів, на численні прохання трудящих, себто електорату, etc.
Замовняк!

Andreas - 8-10-2007 у 20:08

О, так то ж Пєтя Писарчук, комсорг нашого факультету був, ленінський стипендіат, після закінчення інституту, здається, далі на комсомольську роботу пішов. Ще тоді скотиною рідкісною був, такою й лишився, і мільони його - "золото партії", скоріше за все.
"Інтелігенція"... Вмерти зі сміху можна.