Форум Рідного Міста

Робота в компаніях softserv, lohika...etc.

Demyan - 23-10-2007 у 08:01

Хотілося б почути думки, відгуки, реальні картини роботи програмістом (або якась інша посада) в таких компаніях.
Дивує - що у них завжди іде набір людей, ніколи не вистачає. Реально пропонують високі зарплати, але я чув що потім в дійсності все відбувається не так.

Nazar - 23-10-2007 у 10:58

Чарівник мав би володіти такою інформацією.

Demyan - 23-10-2007 у 11:00

В плані чарівник? тобто хочете сказати що інформація недоступна?

Юрій Сєров - 23-10-2007 у 11:09

Мабуть йшлося про цього
Чарівник з міста Гамельн

Demyan - 23-10-2007 у 11:10

а ну тоді почекаємо...а так невже ніхто нічого не знає?

Іван Дівеєв - 23-10-2007 у 12:06

Почитайте коментарі на http://www.developers.org.ua/company-db/category/gorod/lviv/

Юрій Сєров - 23-10-2007 у 12:08

Точно знаю, що були тут люди, які працюють в офшорах.
Чув різні відгуки, але переповідати чиїсь історії мабуть буде некоректним. Також чув різне.
Крім того різні команії мають різні стратегії розвитку.
Наскільки знаю Софтсерв робить ставку на масовість.

marco - 23-10-2007 у 12:09

Читайте (фільтруючи пости власних піар менеджерів компаній):
http://www.developers.org.ua/company-db/lohika-systems/
http://www.developers.org.ua/company-db/soft-serve/

Юрій Сєров - 23-10-2007 у 12:09

Цитата:
Реально пропонують високі зарплати, але я чув що потім в дійсності все відбувається не так.

Можливо за ту роботу, яку вони вимагають, зарплата вже не виглядає високою.:rolleyes:

Demyan - 23-10-2007 у 12:27

Ну вот власне..просто є в мене одна пропозиція. Мова йшла про з/п таким чином що я сказав свій мінімум - мені сказали так без проблем, можна навіть і більше...все залежить від того як ви пройдете співбесіду. Тобто якщо погано пройшов співбесіду то буд отримувати менше ніж хочу. Існує свого роду невизначеність. Я вважаю що потрібно сказати яко ми вас беремо то мінімум будете отримувати ст. а далі вже в залженості від вашого фаху. Цього я не почув.
В результаті кинути всеі і піти туди...звісно ризик є, та й невідомо з часом - ніби все від і до але...якщо є проект і треба здати його а не встигаєтсья...приходиться понаднормово працювати. Як тоді оплата - неясно.....одним словом зараз я ще не знаю що робити...бо слухи дійнсо є різні.
Але вот то що постійно набирають людей це мені зовсім не подобається. Виглядає так - прийдеш рік два попрацюєш хочеш підвищення а тобі не дають, краще візмуть іншого за ту з/п з якої ти починав...

Юрій Сєров - 23-10-2007 у 12:30

Коли кличуть на якусь посаду це одна справа, а коли "з вулиці", то трохи інша.

Demyan - 23-10-2007 у 12:36

Ну як посаду...такого нема просто кажуть вон прийдіть до нас...будете отримувати більше ніж хочете, продйете співбесіду тести напишете ми визначемо ваш рівень з/п...потрібен ваш досвід і т.д.

Андрій Пелещишин - 23-10-2007 у 12:39

Я знаю дуже багато людей, котрі в цій справі.
У мене таке враження, що є дві категорії людей -
1) які мають сильну схильність до "роботи в команді" - дисциплінованість, готовність виконувати чужі вказівки без обговорення та обмежити свою фантазію та творчість у замін за добрі умови праці та гарну зарплату
2) люди, які цінують свою ініціативу та не дуже схильні до підпорядковування

1-шій категорії це робота супер. Для 2-ї там працювати практично неможливо (хіба директором)

Ну і до того всього. Часто молоді люди на цих фірмах залишають своє здоров'я

Юрій Сєров - 23-10-2007 у 12:48

Про здоров'я - це так. Чув від кількох людей, що навантаження великі.

Андрій Пелещишин - 23-10-2007 у 12:56

Ще пару штрихів.
За їхньою ж інформацією рідко хто працює більше 5 років. Хіба дійсно ті, кому це дуже до вподоби (насправді таких мало).

Якщо щомісяця відкладати на такій роботі по 500 баксів - за 5 років це 30 тисяч.
Але реально це максимум, на практиці я думаю, реально відкладена сума буде 15 тисяч (усе таки ріст зарплати провокує більші трати).
От і питання - чи варто 5 років життя поміняти на середнього класу авто? Все рівно, потім доведеться себе шукати заново. Плюс - мати ще проблеми зі здоровям.

Чому виникають проблеми зі здоровям? Напружена праця на грані нервового стресу, аврали взамін за безкоштовне харчування та усякі "чіпси-сухарики", плюс сильні традиції кооперативного відпочинку = ожиріння, серцеві розлади, проблеми з зором.

Demyan - 23-10-2007 у 13:03

Ну не знаю чи можна буде по 500 відкладати. Зараз є така інформація, що в 500 у.о. - це фактично початковий рівень , який може триматися і рік, як правило після атестації піднімають з/п але це діло може затягнутися.
Заробляти з 800-1000 у.о. це вже можливо на 3 рік....

Іван Дівеєв - 23-10-2007 у 21:55

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
...рідко хто працює більше 5 років ...чи варто 5 років життя поміняти на середнього класу авто? Все рівно, потім доведеться себе шукати заново .... проблеми зі здоровям ... Напружена праця на грані нервового стресу, аврали...ожиріння, серцеві розлади, проблеми з зором.


:o Ну всьо, я пропав.
Якщо серйозно, то всяко буває. Більше 5 років мало людей програмує частково тому, що це відносно нова сфера і в ній взагалі ще не виросло покоління 35-40 літніх програмерів. Це стосується і того, що начебто треба буде змінювати професію. А навіть якщо так, то що тут поганого? Я от не зміню зараз професію точно, але на майбутнє не зарікаюсь. Мало чого мені там захочеться :) Щодо авто, я б так не ставив питання. Можна взяти кредит на то авто і мати його вже зараз як на то пішло. Зарплати в цій галузі останнім часом росли нормально, хоча ясно що завжди не хватає. По здоров'ю погоджуюсь. Але тут вже точно все в твоїх руках.
офтоп: Мені на програмерських фірмах завжди подобаються люди, які спокійно роблять свою роботу. Вони працюють не більше відведених восьми годин в день, не поспішають, але своє роблять, не рвуться керувати, але мають авторитет серед колег. Робота для них = робота. Не більше і не менше. Чим більше таких людей, тим нормальнішою у нас буде ситуація.

Demyan - 24-10-2007 у 07:21

Мені здається програмістом чим далі тим важче бути, адже людина втрачає з роками здатність швидше мислити, навчитися швидше новому...та й уявіть собі як в 40-50 років ви будете програмувати? На ваше місце краще взяти якогось молодого, який буде думаю швидше ніж ви робити ту чи іншу задачу і менше помилок.
Єдине що - це карєрний ріст коли з часом ви будете не програмувати а слідкувати за тим як робиться, давати поради, задачі ставити...адже у вас буде досвід. Але в таких компаніях дуже важко вилізти на верх з рангу програміста, там всі свої і все схвачено.

Іван Дівеєв - 24-10-2007 у 09:25

Не знаю який у вас маневр, тому не хочу ні в чому переконувати. Але як на мене, ви хочете забагато - ніхто вам не дасть гарантію, як воно буде через 15-20 років. По швидкості мислення, то вік на всякій професії візьме своє. Вовка боятись - в ліс не ходити. А ліс, варто сказати, швидко росте і дуже цікавий. Про то що візьмуть молодого - те саме. Спеціалісти з досвідом цінуються зараз і цінуватимуться ще більше згодом, коли аутсорсинг помандрує далі на схід, а тут треба буде щось своє створювати. І я не розумію, як воно там "все схвачено", не працював на цих двох фірмах, не знаю. Як не сподобається, завжди можна запропонувати свої послуги іншій фірмі. І це не обовяково має бути якась корпорація. Повно фірм з < 30 працівників, де всі один одного знають.

Demyan - 24-10-2007 у 09:40

Суть в тому що в таких компаніях є програмісти і керівники (проектів і т.д.) Керівники живуть добре. Всю роботу роблять програмери. Росту фактично ніякого немає. Якщо є проект (задача) як правило чітко ставляться вимоги (це більшість проектів з заходу). Ось і потрібно виконати ту задачу. Іншими словами - є людина яка дає іншій набрати текст. Так ось той хто набирає текст з часом буде повільніше робити це аніж молодший. Зрости ця людина незможе, а отже з часом вона захоче підвищення, їй скажуть ні, вона звільнетсья на її місце візмуть іншу...ось і карусель.
Погоджуюся з Вами - якби ми створювали щось для себе робили винаходили...тоді досвіду ціни не було б. А так...ми тут фактично як просто робітники...і працюємо на захід - бо їм ленше заплатити нам навіть 1000 у.о. аніж свому програмеру -який так дешево себе не цінить.

marco - 24-10-2007 у 10:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
це відносно нова сфера і в ній взагалі ще не виросло покоління 35-40 літніх програмерів.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
та й уявіть собі як в 40-50 років ви будете програмувати?

Вав, хлопці, то мені давно вже на пенсію пора??? :lol:

Повірте в 40 років вже зовсім не те...
Руки трясуться, по клавішах не попадають, мишка взагалі непідвладна, на моніторі мушу ставити суперлардж фонт і 600х800 щоб хоч щось побачити, після 2х годин за компом мухи перед очима, голова крутиться і язик заплітається, а про думання взагалі не кажу, в голові вата, жодна "умна мисля" назовні не виходить :sing:
Максимум на що здатний - це давати завдання молодим програмерам, які чорно ґарують :o

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
На ваше місце краще взяти якогось молодого, який буде думаю швидше ніж ви робити ту чи іншу задачу і менше помилок.

Це абсолютна утопія. Як знаєте когось такого, бігом до нас!

Іван Дівеєв - 24-10-2007 у 10:47

:))))))
Nu ya mav nauvazi, sho takyh 'staryh' she maluvato. Pro despotiv-kerivnykiv i bidnyh botiv-robotiah, ce dijsno baika, prynaimni na moij firmi. Dosvid nabyrayet'sia v proektah i firmi vygidno maty fahivciv, a ne 4ornorobiv. U nas sam vybyrayesh, v yakomu napriamku rozvyvatysia: yak kerivnyk, 4y bil'she yak tehni4nyj fahvec'.

Тарас Вільховий - 13-11-2007 у 17:53

Цитата:
...
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
На ваше місце краще взяти якогось молодого, який буде думаю швидше ніж ви робити ту чи іншу задачу і менше помилок.

Це абсолютна утопія. Як знаєте когось такого, бігом до нас!

Абсолюно згідний. Маю досить досвіду роботи як з молодими так і з досвіченими (стариками ;)) програмістами. Спостерігається наступна тенденція. Молоді "програмують" набагато швидше, але "старики" роблять роботу вчасно! Тому що в сейозній розробці програмного забезпечення набагато більше має значення вчасно і якісно виконана робота ніж за "30 секунд" реалізовне "конгеніальне" технічне рішення.