Форум Рідного Міста

Концерт присвячений 20-річчю ВВ, 11 листопада, Оперний театр

Юрій Сєров - 30-10-2007 у 22:40

Двадцять років тому навколо нас відбувалися речі, які тепер важко собі уявити. Телевізор показував тільки три канали, по яких йшли одні і ті ж передачі. FM-радіо було чимось з області фантастики. Естрадні зірки в однакових костюмах витягували з архаїчних інструментів жахливі звуки і співали оперними голосами про любов до Батьківщини. «Кока-кола» була дефіцитом. У світі панувала благовидна нудьга. І про цей світ не хотілося б згадувати, якби.. Якби тоді не читали стільки книжок, і не писали стільки віршів. Якби тоді не сперечалися так відчайдушно, не шукали істину так пристрасно, не любили б так сильно…

Якщо б тоді не було групи «ВВ»!

Двадцять років тому в числі що «не рекомендуються до трансляції по Центральному телебаченню і радіо» пісень була одна видатна. Ви пам'ятаєте її до сих пір. Вона про те, що «робітники заморилися працювати..». Виконувала її на той момент вже широко відома група ексцентричних припанкованих молодих людей з дивною назвою «Воплі Відоплясова». Ерудити, до речі, оцінили титульну «достоєвщинку» групи. Двадцять років тому група «ВВ» перший раз виступила на великій сцені (якщо сцену київського ДК можна вважати великою). Це був «приймальний іспит» групи до Київського рок-клубу. Іспит хлопці склали на «відмінно» і тут же підтвердили результат дипломом. На першому Київському рок-фестивалі вони узяли Гран-прі. Трапилося це в листопаді 1987 року.

І саме цей час можна вважати датою народження українського року.

Потім все було як у справжніх рокерів – вахтерші відключали електрику на концертах в провінційних ДК, пильні двірники зривали афіші, міліція «на прохання трудящих» виганяла із залів глядачів, що «розперезалися»… Найбезпечнішим способом виступати в ті часи були «квартирні» концерти. У чиюсь велику квартиру набивалося людей 50, всі скидалися, хтось біг за портвейном, і починався концерт. Акустичний, тихий, але дуже душевний. Через двадцять років легендарна, титулована, така, що стала невід'ємною частиною світової культури група «ВВ» нагадає про ті часи всій країні. І дасть унікальний «Квартирник». Протягом листопада група «ВВ» перетворить всю країну на одну велику квартиру, а її жителів – у добрих друзів та сусідів, що прийшли послухати улюблену музику. Львів'яни та гості міста зможуть, що називається, доторкнутися до легенди руками, почути давно улюблені пісні, і приємно здивуватися новим.
У нинішньому «бойовому» складі «Воплі Відоплясова» виконають пісні зі своєї широкої «лінійки» стилів. Буде присутній також і інтелігентний блюз, і джаз. Не будуть забуті і кавер-версії на всенародно улюблені пісні Віктора Цоя, групи «Eagles» та народної творчості, включаючи «Постой, паровоз».

Країна не забуває своїх героїв. Але, про всяк випадок, ось їх імена:

Олег Скрипка: вокал, баян, саксофон, труба; Євген Рогачевський: гітара; Сергій Сахно: барабани, бек-вокал; Олексій Мельченко: бас, бек-вокал.

Графік усього туру:

03.11.2007 — Київ
(Акустичний концерт. Жовтневий палац. Початок о 19-00.)

11.11.2007 — Львів
(Оперний театр)

13.11.2007 — Тернопіль
(Палац культуры "Березіль" ім. Леся Курбаса)

21.11.2007 — Черкаси

23.11.2007 — Одеса
(Концерт-хол "Сады Победы")

31.12.2007 — Трускавець
(Оздоровчий комплекс "Ріксос")

Роман Голощук - 31-10-2007 у 14:53

Яка ціна квитків?

marco - 1-11-2007 у 09:49

+1
хто знає вартість квитків?
Ґуґляв - безрезультатно.
Звичайно можна ногами пройтися чи в каси передзвонити, але це анахронізм якийсь..
Про сайт Опери взагалі мовчу...

Роман Голощук - 1-11-2007 у 12:43

Я чув що від 40 грн. до 250 грн. Але чи це дійсно так не гарантую ;)

Юрій Сєров - 1-11-2007 у 14:05

На сайті Дікарта все є.
40-250.

Роман Голощук - 6-11-2007 у 14:16

У Міжнародному центрі культури та мистецтв, більш відомому як Жовтневий палац, легендарні «Воплі Відоплясова» яскраво й самовіддано зіграли в суботу акустичний концерт, присвячений 20 річчю гурту!

Детальніше тут: http://www.day.kiev.ua/190766/

Юрій Сєров - 6-11-2007 у 15:25

Шкода, що Піпа вже не у ВВ. :(

Юрій Сєров - 9-11-2007 у 23:54

У неділю, 11 листопада, легендарний рок­гурт відсвяткує свій ювілей у Львівському театрі опери і балету, повідомляє щоденна газета 15 хвилин

Воплі Відоплясова виконають пісні зі своєї широкої лінійки стилів. Буде присутній також і інтелігентний блюз, і джаз. Не будуть також забуті кавер­версії на всенародно улюблені пісні Віктора Цоя, гурту Eagles та народної творчості, включаючи Постой, паровоз.

Колектив Воплі Відоплясова виступає у добре відомому складі: Олег Скрипка (вокал, баян, саксофон, труба), Євген Рогачевський (гітара), Сергій Сахно (барабани, бек­вокал), Олексій Мельченко (бас, бек­вокал).

20 років тому команда ВВ уперше виступила на великій сцені. Це був вступний іспит гурту до Київського рок­клубу. Іспит хлопці склали на відмінно і отримали диплом. На першому Київському рок­фестивалі вони узяли Гран­прі. Трапилося це в листопаді 1987 року. І саме цей час можна вважати датою народження українського року.

Потім все було як у справжніх рокерів – вахтерші відключали електрику на концертах у провінційних ДК, двірники зривали афіші. Міліція на прохання трудящих»виганяла із залів глядачів, що «розперезалися». Найбезпечнішим способом виступати в ті часи були «квартирні» концерти. У велику квартиру набивалося людей 50, всі скидалися, хтось біг за портвейном і починався концерт. Акустичний, тихий, але дуже душевний.

Через 20 років легендарний гурт ВВ нагадає про ті часи всій країні. І дасть унікальний Квартирник. Впродовж листопада колектив ВВ перетворить всю країну на одну велику квартиру, а її мешканців – на добрих друзів та сусідів, що прийшли послухати улюблену музику.

Концерт розпочнеться о 19:00.

Роман Голощук - 10-11-2007 у 13:50

Інтерв'ю з Олегом Скрипкою напередодні львівських гастролей “ВВ” читайте тут:
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=60510

Юрій Сєров - 10-11-2007 у 14:00

Цитатта з статті
Цитата:
- Минулого тижня співачка Лама отримала нагороду європейського MTV як “найкраща українська виконавиця”, обскакавши і “ВВ”, і “Океан Ельзи”...

- “Обскакала” через ту ж причину, що й Подкопаєва на “Танцях з зірками” – усе це SMS-технології. Гадаю, усі вони консультуються у Сергія Ківалова...

:lol:

Юрій Сєров - 12-11-2007 у 01:38

Сьогодні в клюбі були танці.
Клюбом сьогодні став Оперний. :)
В опері був аншлаг і це не дивно, ВВ у нас люблять.
Їм навіть пропонували переїхати до Львова жити :).

Спробую написати корткий звіт.
На концерт почали пускати лише хвилин за 15 до сьомої, хоча концерт був запланований на 19:00. Довелося фанам, які прийшли з запасом померзнути трохи на дворі. Чим це було спричино - незрозуміло. Тут питання - до адміністрації театру.
Концерт стандартно розпочався з невеликим запізненням, хвилин на 30.

Послідовності пісень я звісно не запам'ятав. ВВ-шники перемішали свої старші і новіші пісні. Намагалися грати лише "свої" пісні, оминаючи народні. Також не співали "Пачку цігарок" і "Стривай, Локомотиве!, ну і ще кілька пісень, які стандартно грають не виконували, натомість були старі пісні, деякі з яких чув вперше. Ближче до кінця ВВ-шники виконали 2 нових пісні - а це значть, що ще є порох в порохівницях. :)

Поміж піснями Скрипка спілкувався з публікою - відповідав на запитання на записках. Таке спілкування, зробило атмосферу, ще відкритішою і щирішою. На запитання "Чому так рідко вистуаєте у Львові", Скрипка парирував "Тому що тут часто грає Любе і ін". :)

Кінцем "запланованої" частини концерту звісно стали "Танці".
Потому ще були 2 виходи на "біс", вкінці їх таки змусили заспівати "Їхали козаки" і "Горіла сосна", і шалені оплески та танці усього залу. (Приміщення таке, що розгулятися не вдалося, нажаль :))
Концерт вийшов класним, зрештою, як завжди у ВВ. 20-років не минули на марне :).

Не знаю, чи хоч в когось після завершення концерту не боліли долоні :)

p.s. 1. Фотки. Таке вже в мене було місце, що Сахна не видно.
2. Квитки на концерт були від 40 до 250 грн. От в мене питання таке риторичне питання до адміністрації Оперного: Що має відчувати людина, яка купила квиток за 250 грн., коли за те, щоб відвідати туалет з неї вимагають ще 50 коп.? :)

p.p.s. Мешканцям міст, де концерти ще відбудуться: Варто піти.

Роман Голощук - 13-11-2007 у 12:01

Ще один звіт про концерт є тут:
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=60608

P.S. Скрипка пообіцяв виступити 2 січня 2008 року на традиційних новорічних вечорах у Львові!