Форум Рідного Міста

Квитки на потяги знову будуть безіменні

Юрій Сєров - 14-11-2007 у 17:11

Кабмін прийняв постанову і тепер непільгові квитки будуть безіменними.
http://www.korrespondent.net/main/216423

Тарас Задорожний - 15-11-2007 у 14:56

Я навіть не знаю, чи то краще, чи ні. З одного боку простіше купити, з іншого - а чи не появиться спекуляція, як раніше...

Demyan - 15-11-2007 у 15:12

..і один квиток на одне лице...
я це не розумію то що якщо їде сімя то всі мають прийти за квитками?

MartinkaDP - 17-11-2007 у 01:53

вони кажуть шо типу "ніде в Європі нема іменних квитків". так я так собі підозрюю, що ніде в Європі (ну крім хіба наших безпосередніх сусідів та ще Балкан) нема такого рівня спекуляції.
мені завше було цікаво. от спекулянти продають іменні квитки як? ясен пень що через касирів! то чому ніхто нічо з цим не робить? (розумію: питання риторичне :saint:)

Dmy - 17-11-2007 у 18:00

Попри все, я цей крок вітаю. Про боротьбу з корупцією - не аргумент:
по-перше, а хтось вимірював, що після введення іменованих квитків корупції стало менше? Не знаю, як вони це робили, але спекулювали, як і раніше, хіба що дорожче брали - бо працювати стало важче. Начебто;
по-друге, справді, "ніде в Європі не має іменних квитків", бо в багатьох країнах взагалі із внутрішніми паспортами напряжонка - звідки переносити дані на квиток? Ще у них там не має прописки і навіть реєстрації. Там (страшно й уявити!) навіть у готель можна поселитися без паспорту, просто назвавши якесь ім'я (сам не пробував, але, принаймні, в кіно бачив ;)) А ось рівень спекуляції квитками та й взагалі, корупції чомусь менший. Дива та й годі! То, може, розруха не в іменних квитках, а в іншому місці? Може, в тому місці з нею і боротися варто, замість того, щоб підозрювати абсолютно всіх у нечесних намірах і створювати їм у житті штучні перепони? Хочу нагадати, що за товариша Сталіна корупції майже не існувало. Та що там корупції, більше 2 колосків ніхто не тирив. З голоду помирали, а не тирили. Я крадіїв і хабарників не люблю. Дуже. Але чомусь мене в ті часи не тягне.

Тут інше згадалося. Приїхав я у червні 2000 року в Пітер. Очі на лоба повилазили: квитки залізничні - за паспортом, валюту міняти - за паспортом, телефонний рахунок поповнити - за паспортом! Вже почав дивуватися, як мене в метро без паспорта пускали. Приїзжаю додому - кажу: "Уявляєте, блін, казарму?!" "Та нє, - відповідають: щось ти там не в'їхав. Не може такого бути. Просто за визначенням." Карочє, ідійотом виставили. На щастя довго переконувати не довелося - з 1 липня і у нас прийняли "тимчасовий захід" щодо іменних квитків. А позаяк я ще із совіцьких часів добре затямив, що "не має нічого постійнішого за наші тимчасові заходи", то навіть дивно, що цей дурдом наважилися відмінити так швидко - за якихось 7 з гаком років (тьфу-тьфу-тьфу - бо ще не відмінили)

Павло Жежнич - 17-11-2007 у 22:19

А хіба в теперішній ситуації нема спекуляції? Є! І паспорти тут ні до чого. Так що коли відмінять, то це принаймні спростить купівлю квитків - бо не завжди є при собі документ, також можна когось попросити і т.д.

Іван Дівеєв - 18-11-2007 у 10:13

Щось не до кінця зрозуміло з тою відміною. В газеті пишуть, що за кордон все одно треба буде їздити за іменними квитками, бо так начебто вимагають закони іноземних держав... Цікаво яких це держав.

Hanor Narasson - 18-11-2007 у 21:21

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Іван Дівеєв
Щось не до кінця зрозуміло з тою відміною. В газеті пишуть, що за кордон все одно треба буде їздити за іменними квитками, бо так начебто вимагають закони іноземних держав... Цікаво яких це держав.


читайте тут: http://forum.railwayclub.info/index.php?topic=9739.0
Остаточно, якщо є якісь сумніви, то можна там і запитати (якщо допис без гіперпосилань, то реєструватися не обов'язково)

Лєна Дадукевич - 20-11-2007 у 15:10

Щось не пригадую, щоб мені хто розповідав про куплю квитка за кордіном з пред"явленням паспорту...:rolleyes: Та і сама я просто купляла в касі там і все. Як завжди з людей дурнів роблять, користуючись тим, що не дуже люди розбираються .:mad: