Форум Рідного Міста

Проблеми з виїздом до Європи

Богдана Курилюк - 19-11-2007 у 22:33

Виникла проблема з виїздом до Європи.

Влітку французьке посольство поставило відмову на в"їзд до Франції.
Тепер збиралася до Швейцарії, але паспорт з французькою відмовою знову не прийняли.

Не знаю що мені тепер робити з своїм паспортом та європоїздками.

Прошу поради

:)

Дякую!

Юрій Сєров - 19-11-2007 у 22:57

Наскільки я знаю, консульства різних країн обмінюються між собою інформацією про "відмовників". Тому коли Ви наступного разу йдете в інше консульство, вони вже можуть володіти інформацією про Вас. Як варіант, можна спробувати "загубити" паспорт і зробити новий, який вже буде чистим (себто без печаток про відмову).
Дієвіший варіант - змінити прізвище і зробити новий паспорт на нове прізвище.
Але перед тим як їхати за новою візою, слід проаналізувати причини відмови.
Найчастіше причиною є велика ймовірність Вашого неповернення або протерміновані візи, які були відкриті раніше.
Зменшити ймовірність Вашого неповернення в їхніх очах можуть Ваші "міцні коріння" тут (сім'я, діти, etc.), а також хороший соціальний статус (хата, машина, добра робота, висока зарплатня, рахунок в банку).
Причина вашого виїзду за кордон також, думаю, має значення. Якщо на навчання, то мабуть простіше, хоча не впевнений.
А, загалом, здався Вам той закордон! :)

Павло Жежнич - 19-11-2007 у 23:14

Чи можна виготовити новий паспорт?

Юрій Сєров - 19-11-2007 у 23:31

Наскільки я знаю, зараз легально можна мати більше одного паспорту. Але весною були серйозні проблеми з бланками. А як зараз - самого цікавить.

Богдана Курилюк - 20-11-2007 у 08:41

Мій паспорт був "чистий". Перший раз зібралася закордон. :(
На рахунок зміни прізвища... це як? Я заміж ще не збираюся, а прізвище змінити треба. (Якщо можна детальніше опишіть такий варіант, бо цікавить).
:)

Анастасія Кулакова - 20-11-2007 у 09:06

Одруження тут ні до чого. Взяти дівоче прізвище мами або бабусі. Це поважна причина для паспортного столу, аби змінити паспорт.

Demyan - 20-11-2007 у 09:12

Якщо паспорт старого зразка - зараз можна поміняти його на новий (тому в наших ввірах великі черги).
Але якщо була відмова вона фіксується при бажанні вони дізнаються про це. Тим більше якщо дадуть заповняти анкету там як правило стоїть "чи були вам відмови, де коли за що...". Можна писати що ні, якщо провірять і взнають що була..тоді...все.

P.S. В мене знайомий один мав судимість, їхав в штати, коли заповнював анекту написав що мав, як правило це відразу відмова. але йому не відмовли :). і він вже там багато років :)

Богдана Курилюк - 20-11-2007 у 09:12

цікаво... :)

Анастасія Кулакова - 20-11-2007 у 09:37

Але з власного досвіду - до 30 років, неодружена, без дітей - в'їхати до Євросоюзу або Америки шанси близькі до 0. Хіба шо нелегально, на жаль. Є ще один спосіб - поїхати на відпочинок до Туреччини, на Кіпр - там безвізовий в'їзд, а Європа. І після того, як Ви туди-сюди благополучно поїдете і вернетесь (що найважливіше для посольства), то шанси на відкриття шенгенської візи зростають відсотків на 50. Це більш дорогий, але безпрограшний шлях.

Олесько - 20-11-2007 у 09:45

Не слухайте дурниць з зміною прізвища, Туреччинами etc. Ще вам порадять переплисти з одного туриецького острова на грецький і далі мандрувати вже без віз загалі :-)

Треба було від французів видерти нормальне обґрунтування відмови (типу через невисоку Вашу зарплату, незрозумілу мету поїздки) і потім долучати його до наступних анкет на інші візи, плюс великий гарний лист для консула з поясненням мети поїздки Так, це складно, треба було піднімати великий шум але воно полегшує життя в майбутньому. Об'єктивно зараз ситуація з візами є простішою ніж навіть декілька років тому, так що нема чого боятися.

Анастасія Кулакова - 20-11-2007 у 09:56

Найлегше практичну пораду назвати дурницею!
Спробуйте отримати від посольства ообґрунтування відмови:-)) Потім розкажете:-)) Мій адвокат (до речі - заст. голови президії обл. колегії аджвокатів) робив спроби - нам відповіли, що згідно з діючим законодавством їхньо країни вони не дають і не повинні давати подібну інформацію.

Олесько - 20-11-2007 у 10:09

ОК, можливо трохи засильне слово вжив, перепрошую. Скажімо так - це не найоптимальніший шлях, хоча саме його люблять у всяких псевдотуристичних агенціях, що обіцяють виїзд за кордон. Хоча згоден, це часто працює.

Діюче законодавство - одна річ, досвід - трошки інша... Обґрунтування відмов доводилося отримувати, хоча і погоджуюсь що це є складно. Є різні способи тиску, крім чисто юридичного, зокрема місцева преса тієї країни, МЗС (як наш, так і їхній) etc etc. Раніше кілька років займався цим бізнесом і були достатньо цікаві прецеденти... Головне тут - не здаватися, мати гідність і вміти відстоювати свою позицію.

Demyan - 20-11-2007 у 10:14

Так це правда вони можуть не давати взагалі пояснень.
Вїжджаючи в Англію навіть з візою вас можуть повернути назад бо ви не так себе вели на митниці або ще щось.
Варіант - сходити в хороше туристичне агенство. Розказати, що як, там порадять, можливо навіть запропонують свої послуги якими варто скористатися.

Олесько - 20-11-2007 у 10:27

Якщо боятися що не пустять, то нікуди і не пустять.

А взагалі кожна людина від народження повинна мати природнє право пересувтися по планеті, на якій вона Божею волею народилася. Всі кордони є штучними та рано чи пізно повинні зникнути....

Demyan - 20-11-2007 у 10:37

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Олесько
Якщо боятися що не пустять, то нікуди і не пустять.

А взагалі кожна людина від народження повинна мати природнє право пересувтися по планеті, на якій вона Божею волею народилася. Всі кордони є штучними та рано чи пізно повинні зникнути....


:lol::lol::lol:
ну це вже фантастика...тоді я можу їсти те що на планеті безкоштовно...чого я плачу за це?
Я звісно за таке і погоджуюся що так має бути, але так не буде у цьому житті, нажаль...

marco - 20-11-2007 у 10:45

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Богдана Курилюк
Мій паспорт був "чистий". Перший раз зібралася закордон. :(
:)


Була ситуація аналогічна. Чистий паспорт. Запрошення на тиждень до однієї з країн Шенгену від людини з якою ані родинних, ані бізнесових стосунків не маю.

Після консультації в турфірмах і посольствах дали зрозуміти, що шанс отримати візу 1/100.
Навіть попри те, що сім'я, діти, робота тут є і мені вже далеко поза 30.

Для підвищення імовірності позитивного рішення слід надати:
- Старий паспорт з погашеними візами ( з тим трохи складно, бо через наші дурні закони мусів виїжджати по одному паспорту а вертатися по іншому, тому там не завжди все "грає").
- Офіційні звернення з місця праці/навчання з обгрунтуванням мети поїздки
- Офіційні звернення від приймаючої сторони з документальними підтвердженнями (запрошення на конференцію, резервація готелів і т.п.)
- Підтвердження близький стосунків з особою яка запрошує: листи (паперові, не email), спільні фотографії (Photoshop rules!), спільні іменні квитки на поїзд/літак, оплата спільного (!) проживання в готелях і т.п.

А взагалі-то найкращий арґумент - це родинні зв'язки :lol:

Не мав жодного бажання принижуватися в посольстві :mad: і доказувати, що я не верблюд, тому плюнув на це діло.

Стосовно пояснень причини відмови, недавно десь читав ніби їх тепер посольства в Україні, повинні видавати обов'язково. Але чи це так і чи формулювання там конкретні, - не в курсі.

Богдана Курилюк - 20-11-2007 у 13:31

щодо пояснень, то прйшов тільки лист з повідомленням в якому за поясненнями треба звертатися до Франції. Я так і зрозуміла, що то справа нудна і заплутана, тому нікуди більше не зверталася. :(