Форум Рідного Міста

Стадіони для Євро-2012

Юрій Сєров - 5-12-2007 у 18:51

Почав збирати колекцію фотографій стадіонів, на яких будуть проводитися матчі Євро-2012.
Серед українських міст, які прийматимуть Євро є Львів, Київ, Донецьк та Дніпропетровськ. Резервними містами вважаються Харків та Одеса.

Найбільший прогрес у побудові стадіонів у Дніпропетровську:
http://kray.ridne.net/node/11

Найменший, у Львові :(

Цитата:
Львів оголосив бліц-конкурс щодо стадіону до «Євро-2012»: переможець отримає все, окрім стадіону, який може виявитися нікому не потрібним

Сьогодні, 4 грудня, у Львові оголошено конкурс на визначення інвестора зі спорудження стадіону до «Євро-2012». Дотепер департамент з «Євро-2012» Львівської міськради вів переговори з трьома будівельними компаніями: «Implenia», «Marazzi» та «ОНL». Якісь інші компанії, швидше за все, не встигнуть подати потрібні документи для участь у конкурсі (який триватиме тільки два тижні). Однак три проекти – також хороший показник, – повідомив кореспонденті ЗІКу директор департаменту Львівської міської ради Олег Засадний.

«Ми намагаємося усе робити прозоро. Уся річ у тому, що раніше подібних проектів ще в нашій державі не було. Усі три компанії, з якими ми вели переговори, виступають не тільки підрядчиками, а й будуть вкладати власні гроші у будівництво. Можливо не свої власні, а своїх інвесторів, однак фінансування – їхні клопоти. Можливо, буде важче «Імпленії», яка не зможе витягти зі свого резерву необхідні гроші для гарантії, – зазначив Олег Засадний. – Пізніше компанія, яка спорудить увесь комплекс, віддасть місту стадіон. А в умовах конкурсу є пункт, де вказано, що стадіон безкоштовно отримає львівська футбольна команда, яка виступатиме у вищій лізі. Усі інші споруди компанія-переможець конкурсу зможе віддати в оренду, завдяки чому «відіб’є» вкладені кошти. Найбільший головний біль компаній – створити такий проект, який би міг принести більший прибуток у майбутньому».
ЗІК , 4 грудня 2007 року.


Наразі маємо лише приблизну локацію майбутнього стадіону:
http://kray.ridne.net/node/8

Юрій Сєров - 9-12-2007 у 13:53

В рамках підготовки до ЄВРО-2012 на базі стадіону Україна ФК Карпати планує збудувати спортивний комплекс

Цитата:
Спортивний комплекс біля стадіону «Україна» ФК «Карпати» все-таки збудує. Приблизно для цього їм потрібно буде 3-4 роки. Про це сьогодні, 6 грудня, повідомив під час брифінгу, який відбувся одразу по засіданні містобудівної ради Львова, генеральний директор ФК «Карпати» Олександр Єфремов.

«Я вважаю, що сьогодні був конструктивний розгляд містобудівного обґрунтування розвитку комплексу стадіону «Україна». Ми знали, що буде жваве обговорення цього питання, й тому готувалися. Варто зазначити, що всі учасники обговорення повелися правильно, оскільки цей проект дуже важливий для всього міста, – зазначив Олександр Єфремов.

На питання, що буде робити ФК «Карпати», якщо Львівська міська рада все ж вирішить виставляти на конкурс земельну ділянку під будівництво готелю до «Євро-2012», яка знаходиться в межах цілісного майнового комплексу стадіону «Україна», генеральний директор ФК «Карпати» безапеляційно відзначив: «Цього не буде. Місто не зробить цього. Другий готель на цій території будувати недоцільно, у цьому нас підтримають і «Містопроект», і містобудівна рада. Саме «Карпати» будуватимуть готель. І закінчимо його споруджувати приблизно за 3-4 роки».

«Цікаво було б обладнати бігові доріжки для легкоатлетичних змагань. Однак там є одна проблема: свого часу, коли Львівська залізниця робила реконструкцію стадіону, було знищено дві бігові доріжки. Тепер їх лише сім, хоча стандарти передбачають дев’ять. Нам не вистачає ще дві доріжки. Хоча це питання можна вирішити», – зазначив Олександр Єфремов.
ЗІК


В ході чемпіонату це міг би бути тренувальний комплекс для команд-учасниць.
Єдине, щоб не зробили кабаків-базарів. І забрали базар, той що вже є.
Як воно все виглядає можна подивитися тут:
http://kray.ridne.net/node/1
Червоні дахи, на південь від стадіону - базар. Дуже сучасно :)

Роман Голощук - 12-12-2007 у 17:21

Конкурс на визначення інвестора для євростадіону завершиться вчасно, – Олег Засадний

Конкурс на визначення інвестора спорудження стадіону до «Євро-2012» завершиться у раніше встановлені терміни – 19 грудня. Все йде за планом і зривів не передбачається, – про це сьогодні, 12 грудня, директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Засадний.

«Окрім уже оголошених раніше трьох компаній, останнім часом до нас звернулися ще три потенційні інвестори: київська, ізраїльська та німецька фірми. Щоправда, їхня участь у конкурсі під питанням, оскільки вони, швидше за все, не встигнуть подати необхідні документи. До того ж, ці три компанії просто цікавилися додатковою інформацією щодо умов конкурсу. Тішить те, що ні в кого нема зауважень до умов», – заявив Олег Засадний.

Джерело: http://zik.com.ua/index.php?news_id=116076

Юрій Сєров - 19-12-2007 у 19:41

Заявки на конкурс з будівництва стадіону до «Євро-2012» у Львові подали дві компанії – «Alpine Bau» та «Implenia»

Сьогодні, 19 грудня, у Львівській міській раді проводять засідання конкурсної комісії із визначення інвесторів будівництва стадіону до «Євро-2012». Заявки на конкурс із визначення інвесторів подали лише дві компанії – австрійська компанія «Alpine Bau» та швейцарська компанія «Implenia», – про це сьогодні, 19 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

Юрій Сєров - 22-12-2007 у 01:56

Конкурс із будівництва стадіону до «Євро-2012» у Львові зірвано: подано бізнес-план на 3 сторінках – без жодного кошторису, розрахунків, зобов’язань

Я сьогодні був присутнім на засіданні конкурсної комісії з визначення інвестора, який будуватиме стадіон до «Євро-2012» у Львові. Результату ніякого нема і бути не могло: усі документи та бізнес-плани підготовлено неграмотно, гарантійних листів не надано. Як можна вважати, що документи представлені добре, якщо на проект на 25 гектарів землі представлено бізнес-план на 3 сторінках без жодного кошторису, розрахунків, зобов’язань? – про це сьогодні, 21 грудня, у коментарі ЗІКу повідомив депутат Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

«Коли нам представлять необхідні документи – на наступний тиждень, за місяць – цього ми не знаємо. Запитань зараз до компаній-претендентів більше, ніж відповідей, незважаючи на те, що сьогодні, згідно з положенням про конкурс, вже мав бути відомий результат конкурсу», – додав пан Гірняк.

ЗІК

Чесно кажучи, трохи дивно.
Перший тендер зірвали, тепер авралом проводять другий. Куди вже спішити?
Проведіть тендер до березня, і так раніше весни будувати ніхто нічого не буде.

Юрій Сєров - 23-12-2007 у 21:13

Ще один резервний стадіон для Євро-2012 в Одесі, домашній стадіон ФК Чорноморець:
http://kray.ridne.net/node/15
Збірна перегравала тут Литву 1:0.

Юрій Сєров - 27-12-2007 у 19:38

Одеса має проблеми з стадіоном у світлі підготовки до Євро-2012. Його, як виявляється, продали приватним структурам.

Ігор Баранік - 29-12-2007 у 20:58

Я нещодавно був у Дніпропетровську, там чудово йде підготовка! Доречі, які стадії турніру там гратимуть?

Юрій Сєров - 15-1-2008 у 19:49

Цитата:
Коломойський може подарувати Львову проект стадіону для Євро-2012


У вівторок, 15 січня, глава Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник заявив, що маже звернутися за допомогою в підготовці до Євро-2012 до олігарха Ігоря Коломойського.

За словами губернатора, у нього відбулася розмова з Ігорем Коломойським, який пообіцяв допомогти Львову.

"Якщо Львівська міська рада не розбереться із ситуацією і не вибере інвестора для будівництва стадіону до Євро-2012, може бути й інший вихід. Я особисто говорив з Ігорем Коломойським, і він запевнив, що може абсолютно безкоштовно віддати Львову той проект будівництва стадіону, який зараз зводять у Дніпропетровську", - заявив чиновник.

Губернатор заявив, що власниками майбутнього стадіону повинні стати Львівська ОДА і львівська міськрада. За інформацією Олійника, для підготовки області до Євро-2012 буде потрібно 25 млрд грн. з держбюджету і 5,5 млрд грн. з обласного бюджету.

Водночас, Олійник, вважає, що міській владі Львова удасться підготуватися до Євро-2012: "Я щиро бажаю успіхів Андрієві Садовому (мер Львова - ред.) та його команді. Я завжди готовий підставити їм плече і думаю, що усе в них вийде".

Стадіон у Дніпропетровську зводить фірма Hochtief - одна з найбільших будівельних компаній у світі. Розрахункова вартість проекту на сьогоднішній день складає 40 млн євро. За оцінками експертів на даний момент вартість проекту подвоїлася.

Новий стадіон буде схожий на арену німецького клуба Боруссія (Менхенгладбах). Проект стадіону складався з урахуванням усіх вимог ФІФА і УЄФА, тому на ньому можна буде проводити матчі будь-якого рівня під егідою цих організацій.

terrikon.dn.ua

Юрій Сєров - 15-1-2008 у 19:55

... і відповідь Садового:
Цитата:
Львів заслуговує на оригінальний проект стадіону до Євро-2012, - Андрій Садовий
"Зараз триває інвестиційний конкурс на право будівництва стадіону. До 19-го січня учасники конкурсу повинні надати остаточний перелік документів, після чого комісія ухвалить кінцеве рішення. Згідно з графіками, наданими нами УЄФА, проектні роботи повинні завершитись до 1 червня 2008 року, після чого розпочнуться будівельні роботи", - зазначив у коментарі ZAXID.NET міський голова Львова Андрій Садовий щодо ситуації з проектуванням стадіону у Львові до Євро-2012.

"Офіційної пропозиції стосовно проекту стадіону від пана Коломийського до нас не надходило. Якщо така пропозиція дійсно надійде, ми обов’язково її розглянемо і дамо відповідь. Моя особиста позиція полягає в тому, що Львів заслуговує на свій оригінальний проект, а не копію з того чи іншого міста. В такому напрямку ми і рухаємось", - додав міський голова.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/1/15/181020/


Наш мер рулить звичайно. В Коломойського є проект стадіону. Якщо вірити Олійнику, Коломойський згідний його подарувати. За словами Садового виходить, що Коломойський має попросити дозволу подарувати. Може то міська рада і мер, яка вже майже рік призначає різні тендери, мала б звернутися до Коломойського, якщо самі ніц не можуть зробити?
Особисто я не бачу жодних проблем, щоб у нас був такий же гарний стадіон як в Дніпропетровську.

Роман Ромашка - 15-1-2008 у 20:07

Останнім часом замічаю що Садовий дійсно тлумок. Інакше не можна пояснити того що він нічого не знає про своє господарство. Вже щось мало сумніваюсь що Садовий хоче про###ти Євро у Львові.
PS. Ото вже трійця хороша: Льоня Черновецький, Міша Добкін і Андрюха Садовий.. :mad:

Юрій Сєров - 5-2-2008 у 16:51

Цитата:
Консорціум "Iмпленіа - Аксон - Данапро" готовий проектувати та будувати у Львові стадіон до Євро-2012
"Для участі в конкурсі ми подали ті документи, які потрібні конкурсній комісії", - заявив сьогодні, 5 лютого, під час круглого столу "Правда про підготовку Євро-2012 у Львові" уповноважений представник консорціуму "Iмпленіа - Аксон - Данапро" Ростислав Штинь.

Р. Штинь прокоментував ZAXID.NET, що консорціум зацікавлений у роботі на проектом з будівництва стадіону до Євро-12012. "Ми маємо не лише необхідний досвід, але хочемо, щоб цей стадіон був у Львові, і він був для Львова". Також Р. Штинь зазначив, що консорціум "готовий до поетапної співпраці. Якщо зараз ми переможемо конкурс з проектування, будемо проектувати. Але це проект не лише компанії "Iмпленіа", а усього консорціуму. Ми хочемо будувати".

Він додав, що консорціум має бачення, як зробити проект комерційно прибутковим. "Наше бачення, що це багатопрофільний об’єкт. Не лише для високого спорту, але й для львів’ян. І наше бачення не замикається на економічній прибутковості, але й глибоко соціально продумане. Зокрема, планується збудувати соціальне житло біля стадіону, яке під час чемпіонату можна використовувати як недорогі готелі, а потім продати молодим сім’ям".

Представник консорціуму резюмував: "Консорціум готовий до розумного рішення міської ради, яке буде зручне для неї і відповідатиме нашим інтересам".

Тарас Задорожний - 5-2-2008 у 17:20

Працюючи на даний момент у будівельній компанії, яка має досвід побудови і реставрації стадіонів до ЧС у Німеччині, можу сказати, що часу залишилося дужжжжже мало. Нема ні проекту, ні ділянки... Якщо готова була би стадія Р, то можна було би говорити про те, що будівельники надолужать. Але тепер, я чітко бачу, що будувати цей стадіон, якщо будуть, то на світовий рекорд.
Нагадалось те, як Україна виходила в фінали ЧС і ЧЄ. Наша мета - 20... От і тут так. Наша мета провести Євро 2112

Ярема П. - 5-2-2008 у 18:23

Чомусь я дуже не здивуюся, якщо в України заберуть можливість провести ЧС 2012. Ну і точно взагалі не буду здивований, якщо у Львові взагалі нічого не буде проводитися.

Юрій Сєров - 5-2-2008 у 18:34

Мені дивно, що Садовий це все затягує. Пригадую, як по всіх каналах крутили, як він радів (частково, можливо й награно, але все ж).
Невже він не розуміє, що його кар'єрі гаплик буде?
Для проведення Євро, Львову стадіон потрібен. З "Україною" щось зробити не вдасться.

dr.Trollin - 5-2-2008 у 20:29

Правда про Євро 2012 у Львові. (звіт)


5 лютого 2008р. о 12.00 в палаці Потоцьких (вул. Коперніка, 15) відбувся круглий стіл на тему: «Правда про Євро 2012 у Львові».

Організатори: Громадський форум Львова, Асоціація роботодавців Львівщини

Захід передбачав розгляд трьох блоків питань:
1) Чи потрібний Львову футбольний чемпіонат Євро 2012?
2) Чи потрібно Львову два стадіони?
3) Хто винен у зриві термінів підготовки до «Євро 2012» та блокуванні будівництва стадіону у Львові?

Учасники круглого столу - це особи, безпосередньо задіяні чи дотичні до процесу підготовки «Євро 2012».
Організатори мають на меті отримати достовірну інформацію та відповіді на поставлені запитання від перших фігур.
За попередніми даними, вперше будуть оприлюднені факти реального перебігу справ щодо підготовки до Євро 2012, зокрема будівництва ключового об’єкту - стадіону у Львові.
Львів’яни повинні нарешті знати та зрозуміти, що насправді відбувається з Євро 2012 у їхньому місті.

Учасники: Левко Захарчишин, заступник голови Львівської облради; Степан Лукашик, начальник управління просторового розвитку та архітектури Львівської ОДА; Ростислав Штинь, уповноважений представник міжнародного консорціуму «Імпленія - Аксон - Данапро», учасника конкурсу з будівництва стадіону у Львові; Віктор Боднарук, управляючий юридичними справами консорціуму, керівник юридичної компанії Бона фідес, Київ; Володимир Гірняк, депутат ЛМР; Юрій Кардашевський, депутат ЛМР, голова комісії з питань молоді та спорту ЛМР; Олег Мацех, координатор ГФЛ; Зіновій Бермес, депутат Львівської обласної ради, голова Асоціації роботодавців Львівщини; Микола Ореньчук, заступник голови Комітету підприємців Львівщини; Йосип Хромяк, голова комісії інвестиційної політики Львівської облради; Богдан Кобрин, депутат ЛМР; Валерій Калинюк, голова комісії планування території, архітектури, містобудування та ЖКГ Львівської облради;

Запрошені: Петро Олійник, голова Львівської облдержадміністрації; Андрій Садовий, Львівський міський голова; Олег Засадний, директор департаменту "Євро-2012" ЛМР.
=============================
=============================

Підбірка інфи про тему згаданий стіл та проблеми там розглядувані станом на 5 лютого 2008 р.
=============================

Вголос

Гаремний футбол

Садового вкотре обізвали нєхарошим словом іноземного походження з нетрадиційним азимутом. Оскільки, самого Садіка не було, остракізму піддали його альтер-его – Олега Засадного. Круглим столом йому засадили по сам оглядовий садочок на Ратуші. Засадний за Садового, це крутіше, ніж Медвєдєв за Путіна.

Круглий стіл "Правда про підготовку Євро-2012 у Львові" виявився прямокутним. І антикваріатним. Тому Борис Возницький заборонив пересовувати його на центр залу. Борис Возницький – герой України. Тому сидіння доповідачів спиною до глядачів він вважає не казковим персонажем в образі баби-яги, а звичайною протестантською етикою з духом капіталізму і феноменологією Гегеля.

Ми з вами, поки ще живемо не в Євросоюзі, тому довелося натякнути шановним гостям і дорогій родині на те, що співати спиною до глядачів міг собі дозволити тільки Джим Моррісон. Але Джим – бог! Зміїний король.

А Громадський форум Львова, Асоціація роботодавців Львівщини, чиновники і депутати – лише слуги народу, зобов'язані неухильно дотримуватись заповітів демократії.

Перші 1,5 години круглого столу виявились водичкою з кисельними берегами. Жуйкою для парнокопитних. Фантастикою на 2012 поверсі. Що вони чесали, це потрібно було чути? Журналісти потрохи почили змиватись з тієї фієсти. Нудна пустельна дискусія зрідка перекрикувалась фінтами Дячука-Ставицького та арабськими цифрами і співами Ростислава Штиня, уповноваженого представника міжнародного консорціуму "Імпленія – Аксон – Данапро", який косив під Хоттабича.

Дячук-Ставицький схрещує свої мечі з директором департаменту "Євро-2012" Олегом Засадним. В них різні вагові категорії, з огляду на карпатську емоційність тренера і абсолютну аморфність віщого Олега. Садік, як і завжди, відсилає замість себе свою сіру, непримітну команду слухняних виконавців. Засадний і Синютка – як на підбір. Є в них щось таке, що стелиться, як плющ. Хоча, в того ж Процика і Березюка – нормальна аура, а Ксеня Курилишин – то взагалі, звєзда балєту. З неї б картини писати.

Засадний щось пробубонів про те, що 80 % львів'ян "за" Євро, значить ми будемо його організовувати. А якщо 80 % львів'ян скажуть команді Садіка піти нах, то всі ратушанці з таким ж ентузіазмом підуть нах? Дячук, як і завжди, звинуватив Ратушу у вбивстві Кеннеді і не вирішенні питання з "Україною". Незаймана Ратуша вважає "Карпати" порочною організацією і тому ламається зі стадіоном, як целка. І навіщо Львову 2-ва стадіони, запитує Ставицький, з конкретним натяком на португальські стадіони, де після Євро-2004 кози пасуться.

Ростислав Штинь схрещує свої мечі зі здоровим глуздом, розповідаючи хитромудрі трахі-тібідохі про новий стадіон на Стрийській. Що там після Євро будуть і футболи, і концерти, і, напевне, і кориди, і родео. Розповідає все це з конкретним натяком на "Уемблі". Соррі, які концерти?

Британські цілодобові тусовщики реально можуть зібрати там цілий стадіон, закинь на "Уемблі" The Chemical Brothers, Muse, Oasis, чи на крайняк, Klaxons. Яка українська банда може зібрати цілий стадіон? "Океан Ельзи"? 3-ри ха-ха. Хіба, що Земфіра, якщо, ще приїде. Про львівські банди, які раніше тусувались в "Ляльці" краще мовчати.

На цьому він не зупиняється і фантазує на тему 2-го стадіону з огляду на можливий вихід в футбольну вишку ФК "Львів". Про фантастику на 2012 поверсі вже писалось. Хтось з мудрагелів круглого столу заявив, що якщо "Карпати" будуть грати в євро кубках, то до Львова буде валити народ з Тернополя, Франківська і Луцька. Ага, буде. "Карпати" з Ковельом не можуть ніяк розібратись, а ці вже на Луцьк сподіваються.

Серйозний базар почався після того, як Гірняк наїхав на Засадного в ратушанському окопі. Пішла жара. Блін, довелося чекати на це 1,5 години. А все розпочалось з заяви Павленка про можливу передачу до Харкова львівського золотого євро-телятка (Павленко не є фігурантом даного тексту, а лише словами невідомих ранкових журналістів).

Гірняк прямо запитав про причини ратушанської бездіяльності, і особливо, про не підписання інвестиційної угоди на будівництво стадіону. Засадний застосувавши, улюблену тактику Садіка, почав погоджуватись з претензіями Гірняка, тим самим зашифрувавши логічну відповідь на конкретне запитання під буквами українського алфавіту.

Гірняк пригрозив Заставному позачерговою сесію міської ради на якій розглянуть питання зриву Садовим підготовки до Євро-2012. Заставний сказав, що інвесторів немає, хоча одесную його сидів представник тих самих інвесторів – пан Штинь. Інвесторів немає – немає і інвестиційної угоди.

І тут інвестора понесло. З його чарівної лами вилетіло море документів, які підтверджують бажання інвесторів вкладати своє бабло в будівництво стадіону, наявність проекту і многія та благія літа. Інвестор завжди готовий, от тільки місто – тормозить по-чорному. Прикладом ідеального алібі інвесторів стало інтерв'ю в "Львівгазі" Штефана Веннеша (одного з власників компанії AXON) з заголовком "Ми досі не знаємо умов конкурсу".

Своїх 5 копійок на цвяхи для Засадного добавив і Юрій Кардашевський. Він прямо запитав Штиня: "хто ж дає вам такі нереальні плани, через які не можна працювати"? Інвестор ніяково перепитавши "ну хто" і не хотячи показав рукою на Заставного, який сидів ошуйную його. Зал випав. Бурхливі оплески. 10 балів.

Всьо. Ратушу торжественного оголосили невісткою. Що виголошуючи ці слова, відчував Олег Мацех, можна тільки здогадуватись. Якраз не момент озвучення даної актуальної номінації прийшов Остап Проник і як й завжди, став під стіною.

Мацех повісив на Садового непублічний процес підготовки до Євро-2012. Відсутність чіткого плану підготовки. Кандидатурність "хто вінават" і "што дєлать", і хто за це все буде відповідати. Також він присоромив Садового у бажанні зачадрити кожну тьолку з великими інвестиціями.

Окрім того, Ратушу попросили про щомісячне інформування народу про стан справ при обов'язковій присутності мера міста.

Оскільки наш стіл затягнувся, далі коротко. Підприємці звинуватили Ратушу в ігноруванні внутрішніх ініціатив. Кардашевський натякнувши на євро-весільний зальот, констатував факт необхідних святкових заходів з перевищеним бюджетом.

Степан Лукашик ідентифікував втрату Львовом євро(2012)-перспектив з мідним хрестом на майбутніх євро-інвестиціях. Засадний наголосив на збільшення к-ті об'єктивної інфи в ЗМІ. Хоча, яке збільшення, коли усе під чадрою і євнухи стоять на сторожі садового гарему?

Коротше, Сократ нам друг, але істина відносна. Львову потрібен другий стадіон, чи щось ще можна щось зробити з "Україною"? Кто даст атвєт, да ілі нєт?


олександр ковальчук



ЗІК

За стадіон до «Євро-2012» Садовий заплатить з кишені львів’ян, а це не правильно, - депутат Володимир Гірняк

«Ситуація з підготовкою Львова до «Євро-2012» вже «архікритична»: місто не має з ким підписати інвестиційної угоди. Натомість міська влада готова підписати угоду на підряд з будівництва стадіону, під яку шукатимуть інвестора. Якщо ж інвестора не буде, місто платитиме гроші з власної кишені, а це - 45-50 мільйонів гривень. А тому сьогодні треба шукати альтернативні джерела фінансування. Водночас керівництво Львова має визнати, що двомісячна робота йшла не в тому напрямі», - про це сьогодні, 5 лютого, під час брифінгу для ЗМІ, який відбувся після круглого столу «Правда про «Євро-2012» у Львові», заявив депутат Львівської міської ради від фракції УНП Володимир Гірняк.


Володимир Гірняк наголосив, що жоден із двох інвесторів протягом двох тижнів, коли можна було подати документи для участі в конкурсі, не представив фінансових гарантій і бізнес-плану.

Депутат міськради Володимир Гірняк також процитував проект угоди на підряд щодо будівництва стадіону: «Замовник, тобто управління капітального будівництва, зобов’язується… забезпечити оплату робіт. У випадку неукладення інвестиційного договору на умовах, зазначених у договорі, оплату буде здійснювати замовник». Тобто, тепер ми маємо укласти договір підряду на будівництво стадіону до «Євро-2012» і в тому випадку, коли не знайдемо інвестора, будівництво стадіону оплатить місто. А інвестора нам так і ніхто не назвав. А наскільки я розумію ситуацію, «Імпленія» та «Альпіне» мають досвід в проектуванні стадіонів, а не інвестуванні їх будівництва . До того ж, стадіон мав би зайняти 4 гектари території. Що буде на решті території, а це понад 20 гектарів - невідомо, нам ніхто документів щодо цього не надавав», - заявив він.

«Ключове питання не те, хто будуватиме стадіон, а хто буде інвестором. І пробле6ма тут ось у чому. Якби «Євро-2012» не відбувалося у Львові, то вартість ділянки на вулиці Стрийській - 100 євро за квадратний метр. За умови проведення «Євро-2012» вартість квадратного метра - 300 євро. Постає питання: який сенс фірмі отримувати 25 га землі, за це будувати стадіон, якщо ті ж 25 га можна купити, скажімо, на аукціоні за 75 мільйонів євро?» - запитав Гірняк.

Відтак, депутат звинуватив міського голову Львова Андрія Садового в непрозорій діяльності і зазначив, що депутати вимагатимуть звіту директора департаменту «Євро-2012» Олега Засадного на сесії Львівської міської ради 14 лютого.

Окрім того, Володимир Гірняк процитував і проект генерального договору, який має затвердити Львівська міська рада: «Сторони усвідомлюють, що їх сумісна діяльність здійснюється у складних умовах, що підвищує ступінь ризику в реалізації проекту. Звідси сторони залишають за собою право на дострокове розірвання даного договору з мотивів - зміни економічної ситуації в країні, безперспективності та недоцільності реалізації спільного проекту».



Львівський портал

Громадськість констатує: Львів втрачає шанс приймати Євро-2012

Ситуація із підготовкою Львова до проведення у місті матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року є архікритичною, а її терміни фактично зірвані. Принаймні саме такими є основні тези сьогоднішнього круглого столу «Правда про підготовку Львова до Євро-2012», який пройшов у палаці Потоцьких за участю представників міської та обласної влади, депутатів ЛМР та громадськості міста. Круглий стіл пройшов з ініціативи Громадського форуму Львова та Асоціації роботодавців Львівщини.

Основна дискусія розгорнулася навколо визначення причин та винуватців критичної ситуації із будівництвом стадіону до Євро-2012. Як заявили учасники круглого столу, ситуація із будівництвом стадіону для проведення матчів Євро-2012 досі залишається невизначеною, натомість до 10 червня має закінчитись проектування майбутнього стадіону та розпочатися його реальне будівництво. Крім цього досі невідомим залишається інвестор із будівництва стадіону до Євро-2012, якого міський голова Львова Андрій Садовий обіцяв назвати ще до кінця давно минулого 2007 року.

Відтак депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк зазначив, що ситуація із підготовкою до Євро-2012, а зокрема із будівництвом стадіону, є архікритичною. Натомість він запевнив, що інвестиційна спроможність учасників конкурсу із будівництва стадіону є доволі сумнівною, оскільки досі жоден з учасників не подав конкурсній комісії фінансових гарантій на 100 мільйонів євро, бізнес-план та містобудівне обґрунтування забудови території довкола ще не збудованого стадіону, яку, за попередніми пропозиціями виконкому, мають віддати інвесторові з будівництва стадіону.

Не додають оптимізму, за словами Володимира Гірняка, і умови (наразі проектних) договорів, які пропонуватимуть підписати потенційному інвесторові. Йдеться, власне, про генеральний договір про спільну діяльність із метою розвитку території у розмірі 25 га та договору на виконання проектних робіт. «Після того, як з ’ явилися проекти цих договорів, ми все більше хвилюємося і переживаємо», – зазначив депутат.

За його словами, у проекті договору про виконання проектних робіт міській раді пропонується укласти договір підряду на будівництво стадіону у випадку, коли не буде знайдено інвестора. «Згідно з договором, замовних, тобто Управління капітального будівництва, зобов ’ язується забезпечити оплату робіт. У випадку неукладення інвестиційного договору оплату буде здійснювати замовник, тобто Львівська міська рада», – зазначив депутат.

Ще один пункт проектів договорів, який насторожує депутата, – сторони залишають за собою право на дострокове розірвання даної угоди з мотивів «зміни економічної ситуації в країні, неперспективності та недоцільності реалізації даного проекту».

Натомість присутній під час круглого столу директор департаменту міської ради з підготовки до Євро-2012 Олег Засадний не зумів вичерпно прокоментувати заяви Володимира Гірняка щодо критичності підготовки до Євро-2012 та непрозорості довкола визначення інвестора із будівництва стадіону. Спромігся пан Засадний лише на загальні фрази про те, що підготовка до чемпіонату вже триває, просто громадськість її не помічає.

Олег Засадний виявився єдиним представником міської влади, який згодився взяти участь у круглому столі. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий, як і голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, проігнорували запрошення взяти участь у круглому столі і дати вичерпні відповіді на проблемні питання та закиди.

Натомість, як повідомив Володимир Гірняк, серед депутатів Львівської міської ради визріває рішення щодо скликання позачергового пленарного засідання сесії ЛМР, на якому депутати вимагатимуть звіту міського голови Андрія Садового та директора департаменту з підготовки до Євро-2012 Олега Засадного про підготовку до чемпіонату.



zaxid.net

Консорціум "Iмпленіа - Аксон - Данапро" готовий проектувати та будувати у Львові стадіон до Євро-2012

"Для участі в конкурсі ми подали ті документи, які потрібні конкурсній комісії", - заявив сьогодні, 5 лютого, під час круглого столу "Правда про підготовку Євро-2012 у Львові" уповноважений представник консорціуму "Iмпленіа - Аксон - Данапро" Ростислав Штинь.

Р. Штинь прокоментував ZAXID.NET, що консорціум зацікавлений у роботі на проектом з будівництва стадіону до Євро-12012. "Ми маємо не лише необхідний досвід, але хочемо, щоб цей стадіон був у Львові, і він був для Львова". Також Р. Штинь зазначив, що консорціум "готовий до поетапної співпраці. Якщо зараз ми переможемо конкурс з проектування, будемо проектувати. Але це проект не лише компанії "Iмпленіа", а усього консорціуму. Ми хочемо будувати".

Він додав, що консорціум має бачення, як зробити проект комерційно прибутковим. "Наше бачення, що це багатопрофільний об’єкт. Не лише для високого спорту, але й для львів’ян. І наше бачення не замикається на економічній прибутковості, але й глибоко соціально продумане. Зокрема, планується збудувати соціальне житло біля стадіону, яке під час чемпіонату можна використовувати як недорогі готелі, а потім продати молодим сім’ям".

Представник консорціуму резюмував: "Консорціум готовий до розумного рішення міської ради, яке буде зручне для неї і відповідатиме нашим інтересам".

Завтра буде визначено переможця конкурсу з виготовлення проекту стадіону у Львові до Євро-2012

"На сайті Львівської міської ради є конкурсні умови щодо стадіону до Євро-2012, які документи мали подати учасники. Якщо говорити про фінансові гарантії, то йдеться не про 10 млн, це вартість проектування стадіону, але не йдеться про повну вартість будівництва. Завтра мають бути визначені результати конкурсу", - заявив у коментарі ZAXID.NET сьогодні, 5 лютого, директор департаменту "Євро-2012" Львівської міської Олег Засадний, коментуючи заяву депутата ЛМР Володимира Гірняка про те, що місто наразі немає інвестора з будівництва стадіону.

О.Засадний зазначив: "Насправді важливо вкластися в терміни підготовки. Від моменту початку проектування до початку будівництва пройде півроку. Тому ми кажемо, що слід починати проектування зараз".

За словами директора департаменту, "протягом найближчих двох місяців, поки виготовлятиметься проект, ми шукатимемо інвестора, а підписання інвестиційного договору буде тільки тоді, коли ми побачимо серйозність намірів інвесторів".

Депутат Львівської міськради вважає, що інвестора з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові немає

"Сьогодні у нас є будівельна компанія, яка готова будувати стадіон до Євро-2012. Ми не сумніваємося в їх фаховості. Однак інвестора будівництва в нас нема. Справа в тому, що зараз взагалі не йдеться про підписання інвестиційної угоди", - заявив сьогодні, 5 лютого, під час круглого столу "Правда про підготовку Євро-2012 у Львові" депутат Львівської міської ради від УНП Володимир Гірняк.

В. Гірняк додав, що серед документів, які компанії "Implenia Global Solution LTD" та "ALPINE BAU GmbH" подали для виборювання права будувати стадіон до Євро-2012 у Львові, немає серйозних документів стандартизованої форми, що підтверджували б їх фінансову спроможність. "Фінансових гарантій немає, бізнес-планів нема", - сказав він.

В.Гірняк зазначив, що зараз міська рада Львова пропонує підписати з переможцем конкурсу генеральний договір про співпрацю, договір на виконання проектних робіт, інвестиційний договір на розвиток забудови території. "Фактично йдеться про підписання договору підряду на проектування стадіону. Але інвестора на сьогодні нема. І якщо його не буде знайдено, місту доведеться оплачувати і проектування, і будівництво", - сказав депутат.

Він також поінформував, що депутатський корпус вимагає звіту голови департаменту "Євро-2012" міськради Олега Засадного на сесії 14 лютого з цього питання.


PRESSTIME.COM.UA.

Міські депутати хочуть позачергову сесію ЛМР по Євро-2012


Депутати Львівської міської ради хочуть ініціювати позачергову сесію про Євро-2012 з питань Євро-2012.

Про це заявив депутат Львівської міської ради від фракції УНП Володимир Гірняк під час круглого столу сьогодні.

«У більшості фракцій міськради є думка про проведення позачергової сесії Львівської міської ради, де б Садовий та керівник департаменту з питань Євро-2012 відзвітували би щодо зриву термінів підготовки до Євро-2012», - сказав він.

За словами Гірянка, найбільшими претензіями депутатів на сьогодні є відсутність інформації про інвестора, який фінансуватиме будівництво стадіону та плану будівництва спортивно споруди.

«Ми не знаємо хто є інвестором. Під час конкурсу дві фірми – потенційні інвестори не подали цілої низки документів: немає фінансових гарантій на 100 млн. євро, немає бізнес-планів, немає містобудівельного обгрунтування. На сьогодні взагалі не йдеться про підписання інвестиційної угоди. Наразі існує лише договір про спільну діяльність та договір про виконання підрядних робіт. Наскільки я розумію про ці всі процеси знає лише міський голова, всі інші чиновники не знають», - додав Гірняк.

Нагадаємо, 23 січня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що наступного тижня буде визначено переможця конкурсу на будівництво стадіону до Євро-2012.

Раніше перший заступник міського голови Львова Олег Синютка обіцяв, що переможця конкурсу з будівництва стадіону буде визначено в двадцятих числах січня.

Як повідомляло агентство, у конкурсі беруть участь швейцарська компанія «Implenia Global Solution LTD» та австрійська «Alpine BAU GmbH».

4 грудня 2007 року Львівська міська рада оголосила конкурс з визначення інвестора будівництва стадіону до Євро-2012.

Серед умов конкурсу — досвід будівництва стадіонів для проведення змагань високого рівня, гарантії фінансування не менше 100 млн. EURO; будівництво стадіону не менше, ніж на 33 тис. глядачів, який відповідатиме вимогам УЕФА; будівництво паркінгів на не менше, ніж на 1,2 тис. місць; будівництво готелю рівня не менше трьох зірок на не менше, ніж на 200 номерів; будівництво ще одної універсальної спортивної арени на не менше, ніж на 7 тис. місць тощо.

В умовах конкурсу передбачено завершення будівництва до 1 червня 2010 року.

На стадіоні матимуть право грати футбольні команди Львова, які виступають у вищій лізі.

Євро-2012 має відтворити міф Львова — представник компанії Implenia

Уповноважений представник міжнародного консорціому “Імпленія- Аксон-Данапро”, учасника конкурсу з будівництва стадіону у Львові Ростислав Штинь вважає, що Євро-2012 має відтворити міф Львова.

Про це він заявив під час круглого столу сьогодні.

“Євро-2012 — це політично-ідеологічна подія у Львові. Це можливість показати свої здобутки в організації та менеджменті. За всі роки незалежності всі фінансові акценти йшли у сторону Донецька та центра, Львів стояв на обочині. Тепер Львів має можливість показати свою особливість, відтворити міф Львова у повному аспекті”, — сказав Штинь.

Штинь додав, що “Implenia Global Solution LTD” готова працювати у проекті будівництва стадіону, але для цього “вони потребують прозорих цивілізованих правил гри”.

Нагадаємо, що швейцарська компанія «Implenia Global Solution LTD» є учасником конкурсу на будівництво стадіону до Євро-2012, також участь бере австрійська «Alpine BAU GmbH».

Нагадаємо, 23 січня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що наступного тижня буде визначено переможця конкурсу на будівництво стадіону до Євро-2012.

Раніше перший заступник міського голови Львова Олег Синютка обіцяв, що переможця конкурсу з будівництва стадіону буде визначено в двадцятих числах січня.

4 грудня 2007 року Львівська міська рада оголосила конкурс з визначення інвестора будівництва стадіону до Євро-2012.

Серед умов конкурсу — досвід будівництва стадіонів для проведення змагань високого рівня, гарантії фінансування не менше 100 млн. EURO; будівництво стадіону не менше, ніж на 33 тис. глядачів, який відповідатиме вимогам УЕФА; будівництво паркінгів на не менше, ніж на 1,2 тис. місць; будівництво готелю рівня не менше трьох зірок на не менше, ніж на 200 номерів; будівництво ще одної універсальної спортивної арени на не менше, ніж на 7 тис. місць тощо.

В умовах конкурсу передбачено завершення будівництва до 1 червня 2010 року.

На стадіоні матимуть право грати футбольні команди Львова, які виступають у вищій лізі.



Міська влада ігнорує проект комплексного розвитку стадіону «Україна» — Дячук-Ставицький


Спортивний директор ФК Юрій Дячук-Ставицький заявив, що міська влада ігнорує проект комплексного розвитку стадіону «Україна».

Про це він заявив під час круглого столу сьогодні.

“Львів велике місто і може мати два стадіони. Є однозначне питання: якщо в нас є гроші, то ми можемо будувати ще один стадіон, якщо ж коштів немає то не можемо. Треба вирішувати. У нас є проект реконструкції стадіону “Україна” і створення на його території шикарного спортивного комплексу. Однак міська влада ігнорує це. У крайньому разі стадіон “Україна” міг би стати резервним стадіоном для Євро-2012 та прекрасним спортивними комплексом для львів’ян”, — сказав він.

“В Донецьку стадіон “Шахта” [будує] Ахметов, у Дніпропетровську — Коломойський, а в нас про це ніхто не говорить”, — додав Дячук-Ставицький.

Нагадаємо, 6 грудня 2007 року архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури Львівської міської ради затвердила проект комплексного розвитку стадіону «Україна» і рекомендувала його розглянути на виконкомі.

Раніше Львівська міськрада оприлюднила плани змінити профіль стадіону «Україна» на легкоатлетичний.

Перед цим голова Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо у коментарі журналістам заявив, що стадіон „Україна” варто знести, оскільки він є неприбутковим. За його словами, стадіон повинен приносити прибутки, а його складниками мають бути ресторани, бари, фітнес-центри. На такому стадіоні, на думку Грися, могли б гарти не тільки „Карпати”, а й інші футбольні клуби.

Зараз стадіон орендує львівський ФК „Карпати”.


Львову потрібно два професійні стадіони до Євро-2012 - Захарчишин

Заступник голови Львівської обласної ради, член ГП «Пора» Лев Захарчишин вважає, що Львову потрібно мати два професійні стадіони до Євро-2012.

Про це він заявив під час круглого столу сьогодні.

«У Львові немає ні одного стадіону, басейну, ні одного спортивного залу, які б відповідали європейським стандартам. Львів у цьому плані відстав більше, аніж у 1991 році. Стан спортивної інфраструктури Львова такий, що місту потрібно два стадіони», - сказав він.

Аналогічної думки дотримується начальник департаменту з питань Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний. «В кожному європейському місті є по два стадіони. Між Києвом та Львовом 550 км і між ними немає стадіону належного рівня. Стадіон у Львові може стати міжрегіональним, куди приїжджатимуть мешканців не лише Львівщини, але й Тернопільщини, Рівненщини та інших областей», - сказав він.

Ярема П. - 6-2-2008 у 00:01

Браво, Сергій, за гарну підбірку. Виглядає все сумно - покричали, побалакали, погарчали одне на другого, а віз і досі там.

Поки не викинуть Садового, і то вже, футболу у Львові, скоріш за все, не бувати.

Юрій Сєров - 6-2-2008 у 21:13

Вибрали ніби нарешті інвестора.

Цитата:
Проект компанії ALPINE BAU GmbH передбачає спорудження стадіону на 33 тис. місць. Вартість будівництва стадіону орієнтовно становить 85 млн євро. Серед останніх проектів компанії - будівництво стадіонів до ЄВРО 2008 у австрійських містах Іннсбруку, Зальцбурзі та Кляґенфурті. Також компанія брала участь в будівництві мюнхенської "Альянц-арени". Про це сьогодні, під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Проектні роботи львівського стадіону повинні бути завершені до червня 2008 року. Завершення будівництва стадіону - липень 2010 року.

Опоненти Синютки кажуть, що знайдений лише підрядник, інвестора поки що немає.
Побачимо, що буде далі.
Прогнозовано буде у Львові такий стадіончик:

klagenfurt_arena1.jpg - 21kB

Тарас Задорожний - 7-2-2008 у 13:13

Відважна ця компанія ALPINE BAU GmbH... Хай краще поспілкуються з земляками з Бауера чи Гохтіфа... Тоді глянемо, чи так легко візьмуться за проект... Збудувати стадіон в Європі - не така біда. А от хочу бачити, чи розрахували вони потужності бетонних заводів, місцевці будівельні норми, які на 50% для німців, чи австріяків є чужими і дивними, чи подумали про робочу силу і її кваліфікацію, проблеми з розмитненням обладнання, допусками до робіт. Наскільки я знаю, то в Україні вони ще не працювали і починати їм варто з отримання ліцензії, а тоді обіцяти стадіон. Але якщо навіть вже і ліцензія є тоді виникає питання, хто працюватиме насправді. Генпідрядником може дійсно виступити ALPINE BAU, а кого вони на субпідряд візьмуть?

Юрій Сєров - 7-2-2008 у 13:40

Не зовсім зрозумів: ця фірма побудує стадіо чи також дасть гроші на його спорудження?

Тарас Задорожний - 7-2-2008 у 14:27

Скажімо так. Компанія - будівельна. Вся преса пише, що вона візьметься за будівництво. А візьметься зовсім не значить, що профінансує. Тому більше схильний вважати, що компанія на чиїсь гроші з задоволенням побудує стадіон.

Зі слів Синюти чітко видно, що компанія подала проект. Скажімо подала документи на тендер. Тобто, ми готові в такі-то терміни за такі-то гроші приблизно збудувати стадіона по вашому проекті, або за конкретну суму +/- по цьому конкретному проекті.

"...брала участь в будівництві мюнхенської "Альянц-арени"" - очевидно працювала на субпідряді. Тобто забурила пару паль, залила трохи бетону, чи поприкручувала дахи... Це ще нічого не означає.

"...будівництво стадіонів до ЄВРО 2008 у австрійських містах Іннсбруку, Зальцбурзі та Кляґенфурті" - це суто будівельно-монтажні проботи. Принаймні, якшо пан Синюта говорить грамотно. А от де компанія фінансувала?... З їх сайту я шось навіть тих проектів не бачив... Але поки тільки пролистав. Загляну детальніше згодом і вам розкажу.

Юрій Сєров - 7-2-2008 у 14:35

Цитата:
У Львові так і не почули назви інвестора, який будуватиме стадіон до «Євро-2012», - депутат Львівської міськради

«Більшість міських депутатів під час сьогоднішнього засідання конкурсної комісії зійшлися в думці, що у підготовці до «Євро-2012» керівництву міста можна поставити «двійку». Адже сьогодні ми не почули назви інвестора, який будуватиме стадіон до «Євро-2012», а тільки назву підрядної компанії», - про це сьогодні, 6 січня, у коментарі ЗІКу розповів депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

Як розповів Володимир Гірняк, на черговій сесії міської ради першим питанням буде звіт міського голови Андрія Садового. «Ми хотіли б, щоб звітував сам міський голова Андрій Садовий. Видається, що ні Синютка, ні Засадний не в курсі тих подій, які відбуваються навколо «Євро-2012». Усе знає тільки міський голова Львова. А ми хотіли б почути, де він шукатиме кошти для того, щоб розрахуватись за будівництво стадіону», -сказав Володимир Гірняк.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/02/06/124893

Якщо вірити цьому, то інвестора поки що немає.

Тарас Задорожний - 7-2-2008 у 16:23

Allianz Arena, стадіон в Клягенфурті вони лише будували, а не фінансували. Тому мова йде про будівництво.

Затрати бетону на стадіон у Клягенфурті - 21 тисяча кубів, сталі - 10 тисяч тон. А стадіон за розмірами - 32 тисячі. Тож, будуйте бетонозаводи, зможете файно заробити :)

Юрій Сєров - 11-2-2008 у 14:32

А ось так виглядає ситуація з економічної точки зору, та з точки зору поділу львівської землі...
Євро-2012: Львів - із "червоною карткою"

Наприкінці минулого тижня президент Віктор Ющенко уважно переглянув ЗМІ й був нажаханий: виявилося, що українські журналісти негативно висвітлюють підготовку до Чемпіонату Європи з футболу. Громадяни - ще гірше - вважають, що підготовка загрузла в корупційних схемах. Найближчим часом глава держави планує звільнити з посад чиновників, які не перейнялися державною вагою Євро-2012. Ситуація, котра склалася у Львові, свідчить, що таких буде чимало.

До останнього часу в процесі підготовки Євро-2012 Україна мала два найвразливіші місця - Київ та Львів. Нині, коли у столиці вже майже дійшли згоди про знесення забудовником на умовах концесії ТРК "Троїцький" до нульового рівня, абсолютним лідером у неготовності до футбольного Чемпіонату залишається Львів.

В інших обласних центрах, де, ймовірно, відбуватиметься Євро-2012, стадіони і необхідна інфаструктура зводяться без зволікань. Навіть Харків, незважаючи на статус резервного, будує новий стадіон, проект котрого відповідає жорстким вимогам УЄФА. У Львові ж до початку лютого 2008 року ще не визначилися із забудовником, фінансуванням, а вирішення питання про відведення земельної ділянки під стадіон та супутні об'єкти з правової точки зору переконує не всіх.

Вперше про те, як Львів має готуватися до футбольного свята, громадськість дізналася під час святкування Дня незалежності - 24 серпня 2007 року. Під час урочистої сесії міськради мер Львова Андрій Садовий розповів про своє бачення, як перетворити Львів на чемпіонатське місто.

Схема була такою: депутати виділяють міському управлінню 25 гектарів землі комунального майна, а вже УКБ із тієї ділянки 3,5 - 4 гектари дає інвестору під саму чашу стадіону і 21 гектар - під різні торгові, офісні, розважальні об'єксти; свої витрати на стадіон інвестор мав би перекривати за рахунок використання отого 21 гектара.

Депутатський корпус міської ради відразу ж зацікавило: кому і на яких засадах УКБ збирається виділяти недешеву львівську землю. Найнеспокійніші депутати тоді запропонували на право будівництва стадіону провести публічний міжнародний конкурс, у котрому би могли взяти участь найкращі спеціалізовані компанії світу.

25 жовтня ніякої інформації про міжнародний конкурс ще не було. Проте в цей день мер, за висловом одного з міських депутатів, "нагнув раду" - і та проголосувала за "відведення та надання" обумовлених 25 гектарів. Подітися раді не було особливо куди - притискали терміни, а брати на себе відповідальність за зрив Чемпіонату місцевим обранцям зовсім не хотілося.

Наступним публічним кроком у цьому питанні було проголошення міжнародного конкурсу. І зроблено це було 4 грудня. Цього разу опонентів мера обурило навіть не те, що конкурс був проголошений із явним запізненням, - тепер вони дивувалися термінам його проведення. Судіть самі.

Претенденти мусили за короткий період - із 5-го до 19 грудня - подати пропозиції, в котрих мали би бути: бізнес-план на сумму під мільярд євро, банківські гарантії на 100 мільйонів євро, містобудівне обґрунтування, детальний план усіх об'єктів, свідчення про досвід зведення такого штибу об'єктів і багато інших непростих пунктів.

Такі умови у декотрих депутатів одразу викликали підозру, що мер все зорганізував під наперед відомого клієнта. Зокрема, таке занепокоєння напередодні проголошення конкурсу озвучив секретар земельної комісії міської ради Володимир Гірняк.

19 грудня відбулася церемонія відкриття конвертів із заявками на забудову стадіону. Кількість заявників виявилася достатньою для проведення конкурсу: двоє. Обидві фірми - з одного куточка Європи: австрійська Alpina BAU GmbH і швейцарська Implenia Global Solution LTD. "Альпіна" заявила бажання будувати стадіон на 32 тисячі глядачів за 80 мільйонів євро, "Імпленія" - на 42 тисячі глядачів за 130 мільйонів євро.

Обставина з кількістю заявників також не залишилася поза критикою. Стосовно авторитету названих двох підприємств - ніби ні в кого не виникало сумнівів. За інформацією мера, вони „будували всі стадіони до Євро-2008 у Швейцарії й Австрії". Але ж, напевно, у світі є й інші будівельники?

Зрештою, скоро виявилося, що заявники також у повному обсязі не виконали умов конкурсу. Секретар земельної комісії Гірняк серед поданих на конкурс документів не знайшов свідоцтв про фінансові гарантії. З'ясувалося, що "Альпіна" й "Імпленія" збираються виступити лише в ролі підрядника, а на роль інвестора заявлені "фінансові партнери" цих двох фірм. 19 грудня представники "Альпіни" та "Імпленії", за інформацією Гірняка, ще не знали, що вони хочуть будувати, крім стадіону.

Втім, як зазначив 5 лютого на круглому столі з приводу готовності Львова до Чемпіонату представник "Імпленії" Ростислав Штинь, відсутність точної визначеності з забудовою не є проблемою учасника конкурсу.

Штинь, пояснюючи стан поданих на конкурс документів і економічну мотивацію швейцарської фірми в цьому проекті, зацитував Штефана Веннеша, одного із власників компанії AXON, котра є фінансовим партнером "Імпленії": "Чітких умов конкурсу та вимог до концепції ми досі не знаємо. Це і є найбільшою проблемою. На першій зустрічі нам сказали, що маємо освоїти 50 га, на другій - 35 га, а на зустрічі, що відбулась у вересні, - 25 га. Після цього я отримав лист від Олега Засадного, в якому йдеться про 33 га. Не впевнений, що саме керівництво міста знає, про яку земельну ділянку вони говорять. Ми чули дуже багато різних цифр, але досі не бачили кадастрового плану. Тому про всяк випадок розробили концепцію на освоєння понад 100 га".

Щоправда, ця заява Веннешем була зроблема задовго до конкурсу, але вона могла би пояснити скептикам головну причину, яка гальмує визначення переможця. Тій же "Імпленії" з партнерами, вочевидь, своїм коштом невигідно будувати стадіон. Бо сьогодні, за оцінкою Гірняка, на вторинному ринку квадратний метр землі, про яку говорять сторони процесу, можна придбати за 100 евро, а якщо чемпіонат у Львові справді відбудеться, то той же метр може потягнути аж на 300 евро.

У найліпшому разі - 25 гектарів може коштувати 75 мільйонів євро. Будівництво ж стадіону - 130 мільйонів євро. А от при забудові 100 чи навіть 50 гектарів вигода для інветора проглядається значно краще.

Але ж сесія проголосувала тільки за 25 га. Навіть якби мер наполягав на більшій кількості землі, зробити просто так тепер уже неможливо. Зрештою, відведення і 25 гектарів є суперечливим питанням - принаймні для нинішнього користувача тією земельною ділянкою. Відповідно до низки документів (включно із земельним кадастром), та земля є в постіному користуванні у ВАТ "Зеленбуд". І ця приватна структура сьогодні в судовому порядку намагається скасувати рішення львівської міськради.

Мер Львова зі всіма закидами категорично не погоджується: "У Львові ми маємо стабільну ситуацію. (...) Маємо чіткі терміни будівництва стадіону - до середини 2010 року, і ми в ці терміни вкладемося. (...) Однак наразі ми все робимо власними силами, без допомоги держави".

Шостого лютого конкурсна комісія визначила переможцем "Альпіну". Наскільки австрійській фірмі вигідно будуватися у Львові, спитаєте? Мер стверджує, що для іноземної фірми, яка мусить взяти на себе певні фінансові ризики, важливо вийти на ринок України.

Але чимало хто дотримується іншої точки зору. Скажімо, 23 січня голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник публічно зняв із себе повноваження співголови оргкомітету з підготовки до Чемпіонату 2012 року через те, що „оргкомітет, на жаль, існує винятково на папері".

31 січня голова Національного агенства з питань підготовки та проведення Євро-2012 Євген Червоненко, реагуючи на попередження Платіні і називаючи міста, які за рік будуть готові до Чемпіонату, Львова не згадав. А 5 лютого міністр молоді та спорту припустив, що Чемпіонат у Львова можуть забрати і передати Харкову...
http://www.epravda.com.ua/publications/47ae60c37caf1/

Юрій Сєров - 13-2-2008 у 12:48

В контексті підготовки до Євро, стадіон "Україна" планують перетворити у спортивно-готельний комплекс, де проживатимуть команди-учасниці.
Знимки з стадіону "Україна" з матчів першого кола сезону 2007/2008 можна переглянути тут: http://lviv.ridne.net/node/1521
Супутникові знимки стадіону "Україна" можна тут: http://kray.ridne.net/node/1

Тарас Задорожний - 14-2-2008 у 10:18

Знову буде трагедія. Бо видно ще й зачеплять якось базар...

Юрій Сєров - 14-2-2008 у 13:58

Димінський ніби вже згідний знести базар, якщо йому дадуть прилеглі землі. Мабуть сподівається компенсувати магазинами, готелями і розважальними закладами.

Юрій Сєров - 14-2-2008 у 19:03

Цитата:
Влада Львова надала під стадіон для «Євро-2012» невідомо чию землю
У "проекті міської програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу", яку нині має розглянути Львівська міська рада, серед проблемних питань, які влада планує вирішити у лютому цього року, є питання власності на землю під будівництво стадіону. Тобто, це означає, що влада віддала під стадіон землю, юридично підтвердженого права на яку вона не має. Про це сьогодні, 14 лютого, повідомив кореспондент ЗІКу.

Як відомо, про своє право на земельну ділянку, відведену під стадіон,заявила фірма «Зеленбуд». Зокрема, як поінформував газету “Ратушу” керівник ВАТ “Зеленбуд” Володимир Муштук, у вівторок, 12 лютого, юристи міської ради так і не змогли надати Господарському суду документи, які б підтверджували, що ділянка, відведена під будівництво стадіону, належить міській раді, а не ВАТ “Зеленбуд”. Суд перенесено на 28 лютого.

Водночас, міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи запитання депутата Василя Поповича про результати судового засідання, яке відбулося 8 лютого, за участі представників «Зеленбуду» та ЛМР, заявив, що Зараз немає жодного судового рішення на користь «Зеленбуду» щодо земельної ділянки під майбутній стадіон.

На думку міського голови, земля, якою зараз користується «Зеленбуд», належить місту Львову, і місто не матиме жодних проблем з будівництвом на цій земельній ділянці стадіону.

Як зазначив Андрій Садовий, він дав доручення секретарю Львівської міської ради Володимиру Квурту провести перемовини з фірмою «Зеленбуд» щодо сприяння реалізації нею у Львові певних проектів. Відтак, «Зеленбуд» має відмовитися від претензій на землю.

У "проекті міської програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" зазначено, що будівництво стадіону у Львові планують здійснити виключно коштом інвестора, орієнтовна вартість проекту – 1 мільярд 500 мільйонів гривень. Кожного року (з 2008 до 2010) пропонується виділяти по 500 мільйонів гривень.

Таке відчуття, що влада незле гріє руки на тих компенсаціях.
У Києві - за торговий центр напівзбудований купу мільйонів дадуть. У Львові - теж незрозуміло як домовляться з тим Зеленбудом.

Юрій Сєров - 18-2-2008 у 12:40

Мішель Платіні стурбований, що через Київ та Львів може бути зірваний амбітний проект «Євро-2012»
Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні звернувся з листом до Президента Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, в якому висловив тривогу щодо підготовки України до «Євро-2012». «… Зважаючи на те, що з моменту рішення УЄФА пройшло кілька місяців, але реальний прогрес відсутній, проекти в Києві і Львові тепер необхідно реалізовувати в дуже стислі терміни, а завершитися вони можуть набагато пізніше, ніж визначено нашими вимогами», – йдеться у листі Платіні, який поширила «Газета 2000».

Така заява Президента УЄФА явно суперечить численним запевненням чиновників міського голови Львова Андрія Садового, начебто інспектори УЄФА загалом задоволені підготовкою Львова до

ЗІК

Віталій Теплий - 18-2-2008 у 12:55

як можна щось робити як у Верховній Раді такий бардак!

Юрій Сєров - 18-2-2008 у 13:13

Більше залежить від місцевої влади і кабміну

Віталій Теплий - 18-2-2008 у 16:36

Так я згідний, але якщо таке робиться у Києві, то шо тут говорити про місцеву владу.

Юрій Сєров - 24-2-2008 у 11:13

Стаття Миколи Савельєва ("Ратуша") про стан підготовки Львова до Євро:
Футбол. Великий єврокомбінатор
Зрозуміло, що Савельєв "любить" Садового, але багато думок, які він висвітлює, підтверджують думки і здогади, які ми тут вже висловлювали.
І про "прозорий" конкурс, і про відсутність інвестора і про проблеми з землею.

Андрій Пелещишин - 24-2-2008 у 12:29

Цікаво, а в інших містах виникли подібні проблеми, чи то тільки Львів відзначився?

Юрій Сєров - 24-2-2008 у 13:04

Подібні проблеми має ще Київ. Але Київ є столиця. Там все під носом у президента і громадськості. Там завжди знайдуться гроші і авралом, але проблема стадіону буде вирішена. Крім того, торговий центр перед Олімпійським таки хочуть знести.
Інші 2 міста: Донецьк і Дніпропетровськ вже добудовують стадіони. Дніпро вже певно цього року почне на ньому грати домашні матчі.
Крім того активно будується Харків, що наштовхує на думку, що Львів таки хоче "продати" Євро Харкову. Одеса також активність демонструє. А справді, це простіше. І бабки дістати можна і робити ніц не треба. Ну пообливвають болотом в ЗМІ і Інтернеті. Міська влада нас переконає, що для "історичної спадщини" міста проводити такі заходи шкідливо і що він врятував Львів від руйнації і т.п. і т.д. Потім ще вся Україна посміється з недолугих галіцманів, ми всі це проковтнемо і будемо жити далі... :(

Юрій Сєров - 25-2-2008 у 16:40

Підготовка Львова до Євро-2012 проходить під гаслом "Ні дня без сканадлу":

Конкурс щодо стадіону до «Євро-2012» у Львові – маніпуляція мера Садового та його оточення, – офіційне повідомлення «Danapro»

Demyan - 25-2-2008 у 17:36

Комісія УЄФА може ухвалити рішення про переведення Одеси зі статусу резервного міста до списку основних міст проведення матчів фінальної частини європейського футбольного чемпіонату 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявили представники Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), які перебувають в Одесі.

«Ми маємо бути чесними і сказати відверто: є певні складнощі підготовки до Євро-2012 в інших українських містах. Йдеться про відсутність аеровокзалів з високими можливостями прийому, стадіонів, місць для розміщення гостей, учасників і футбольних уболівальників, зручних транспортних мереж. Зараз у Одеси найкращий шанс одержати статус основного міста, оскільки деякі міста можуть не дійти до остаточного рішення», - заявив член комісії Матело Гамбуто.
:lol:

Юрій Сєров - 25-2-2008 у 17:49

Я навіть здогадуюся в кого заберуть :baddevil:

Тарас Задорожний - 25-2-2008 у 18:11

Заголовок на УНІАН звучить: "Львів втратить право приймати Євро-2012?" - такшо догадався не тіки ти :)

Юрій Сєров - 28-2-2008 у 19:47

Ще одне інтерв'ю, на цей раз п.Сірика стосовно готовності Львова прийняти Євро.
Сумно.

Цитата:
Зеновій Сірик: «Львів не має інвесторів для побудови стадіону»
27.02.2008

Серед міст, що прийматимуть чемпіонат Євро-2012, столиця Галичини пасе задніх

Керівництво мерії не втомлюється запевняти, що процес побудови нового стадіону у Львові вкладається у всі терміни. Але депутати міськради піддають ці запевнення сумнівам, маючи на доводи міського голови Андрія Садового свої контрдоводи. Як виглядає Львів на фоні інших українських міст чемпіонату Євро-2012, які маємо проблеми у цьому процесі і як можна вирішити? Про це кореспонденту «Леополіса» розповів депутат Львівської міської ради Зеновій Сірик.

– Які найбільші проблеми з Євро-2012 на сьогодні маємо?

– Це гроші, а точніше, їх відсутність. Львів має суттєві відмінності в підходах до вирішення проблем, ніж Дніпропетровськ, Донецьк і, зрештою, Київ. Ці міста вирішили питання стадіонів просто – в кожному є місцева футбольна команда, яка членом ФФУ, відповідно вона і має вирішувати цю проблему. Там стадіони будують коштами місцевих футбольних клубів, а мерія допомагає. Чи хоче керівництво цих футбольних клубів отримати прибуток від будівництва стадіонів? Певно, що ні. Бо жоден вид спорту в Україні не є сьогодні прибутковим. Але власники клубів підтримують спорт, бо відчувають у цьому потребу. Зрештою, це престижно. Іншого шляху для підняття і розвитку спорту нас немає. Сучасні стадіони є засобом забезпечення нормальних умов для гравців своєї футбольної команди.

– Але міський голова Львова каже, що Донецьк і Дніпропетровськ, які почали раніше будувати стадіон, тепер мають із ними проблеми, оскільки не врахували європейських вимог безпеки.

– Так, Донецьк і Дніпропетровськ стартонули набагато швидше зі своїми проектами, і зараз їм треба на ходу перебудовуватися. Але це робочі моменти, з якими вони впораються. Чи міг Львів піти шляхом Донецька і Дніпропетровська? Думаю, так. Але питання вперлося в особистості, як у старому анекдоті: чому посварились Андрій Іванович і Петро Петрович? А суть конфлікту Садовий-Димінський проста. Димінський був основним партнером головного суперника Садового на виборах мера Василя Куйбіди. Тому це психологічне протистояння триває досі. А заручниками цього є громада міста. Мені особисто, як і більшості львів’ян, глибоко байдуже, хто саме будуватиме стадіон і отримуватиме від цього можливі прибутки. Але ні я, ні будь-хто не хоче стати заручником чиїхось персональних амбіцій. Більш зріла влада могла би наступити на горло своїм амбіціям, бо святий обов’язок львівського мера – змусити бізнесменів вкладати гроші в інфраструктуру, а не протидіяти цьому. Усе це підтверджує сумну здогадку – теперішня команда не здатна вирішувати системні завдання. Навіть будучи в опозиції, вони не спромоглися на системну критику і критикували лише проблеми ЖКГ. А реалізовувати системну стратегію – тим більше не спроможні.

Можна було б не будувати новий стадіон, а реконструювати «Україну». Я прихильник цієї ідеї, оскільки цей стадіон – не просто місце, де грають у футбол, копають м’яча. Це для Львова місце історичне. Якщо подивитися на історію багатьох клубів, то вони намагаються культивувати такі місця. Наприклад, стадіон Уемблі у Лондоні – це не просто спортивна арена, а історія англійського футболу, там є певна аура. Хто душею вболіває за футбол, розуміє це.

– Експерти УЄФА сказали, що Україну недоцільно реконструювати – з економічної точки зору.

– Правильно сказали. За гроші, які треба вкласти в реконструкцію «України», можна збудувати новий стадіон. Це сума порядку 200 мільйонів гривень. Але президенти футбольних клубів будують стадіони не для свого зиску. Значить, вкладуть більше ніж треба, витратять стільки, скільки треба, аби привести стадіон до вимог УЄФА. Не економічна доцільність і не прибутки ними керують.

– Чи стадіон «Україна» за розмірами відповідає вимогам УЄФА?

– Звичайно, він має близько 30 тисяч місць («Альпіна» хоче будувати на 33 тисячі), можна ще один ярус надбудувати – чаша дозволяє. Але міська влада не змогла залучити внутрішніх інвесторів, не змогла домовитися з клубом «Карпати» або з іншим внутрішнім інвестором. Це основна причина зволікання з побудовою стадіону. Бо містобудівна рада таки затвердила проект реконструкції стадіону «Україна», який розробив ФК «Карпати».

Зараз футбольний клуб «Карпати» буде реконструювати стадіон «Україна». Вони вже поміняли газон, зробили дренаж, підігрів. Якщо «Карпати» своїми коштами реконструюють стадіон для свої потреб, чи будуть вони використовувати новий стадіон? Тоді що ж буде у нас після Євро-2012 на новому стадіоні?

– У мерії кажуть, що демонтують там 18 тисяч крісел, а на їх місці розмістять офіси.

– Це тільки підтверджує побоювання, що від цього стадіону нічого не залишиться. Крім того, місце на Стрийській – Кільцевій вибрано не найкраще, воно обтяжене конфліктом із ВАТ «Зеленбуд». Справа в суді… Поки суд не завершиться, думаю, будівельні роботи не почнуться.

– Ви сказали, що на новий стадіон немає грошей. Але мер казав на сесії, що «Альпіна» дала всі гарантії, що знайде гроші на інвестиції.

– Як з’ясувалося з угоди, фірми «Імпленія» і «Альпіна» є проектантами і будівельниками, а не інвесторами. Невідомо, якими будуть наслідки оскарження фірмою «Імпленія» результатів конкурсу в обласну прокуратуру. Дивно, чому міська влада не зацікавилася фірмами (а їх близько 15-ти), які брали участь у конкурсі на реконструкцію стадіону у Варшаві? А ми тим часом вибираємо поміж півтора фірмами, і то з тими, з ким міський голова зустрічався особисто. Чому він не зустрічався з тими шістнадцятьма фірмами, які брали участь у польському конкурсі?

Використовувати для побудови стадіону бюджетні кошті – нереально. Львів зі своїм бюджетом 1,5 мільярда гривень, з яких мільярд – це зарплата учителів і лікарів, опинився сам на сам з проблемою будівництва стадіону, вартість якого – близько 500 мільйонів гривень.

– Андрій Садовий озвучив запасний варіант – якщо грошей не буде, мерія візьме позику в банку на 10-15 років під невеликий відсоток.

– Є такий варіант. Андрій Іванович зробить те, що він вміє найкраще – позичить гроші. Тобто міський бюджет позичить в якогось банку 500-700 мільйонів, ми проведемо Євро-2012, а віддавати гроші вже буде не Андрій Іванович.

Розмовляла Юлія Ліщенко, Високий замок

Юрій Сєров - 1-3-2008 у 13:35

Синютка вважає, що чиновників УЕФА дезінформують:
http://www.champion.com.ua/archive/football/2008/2/27/news/4.html

Юрій Сєров - 3-3-2008 у 11:18

З землею під стадіон справу вирішено (якщо не піде апеляція)
http://www.zaxid.net/newsua/2008/3/3/110558/

Тепер треба шукати гроші. Сподіваюся з "кредитом" пожартували.

Demyan - 3-3-2008 у 14:40

ВАТ «Зеленбуд» подаватиме апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області щодо правомірності виділення 25 га землі на розі Стрийської та Кільцевої поблизу Львівського іподрому для будівництва стадіону до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це в коментарі «Львівському порталу» повідомив голова правління ВАТ «Зеленбуд» Володимир Муштук.

Юрій Сєров - 3-3-2008 у 14:47

Наша пісня гарна, нова, зачинаймо її знову :)
Я вже знаю хто буде офірним цапом - Зеленбуд :)

Тарас Задорожний - 4-3-2008 у 09:44

Ой ні, Юрку, думаю, що не Зеленбуд. Бо апеляцію форсануть і розглянуть максимум протягом місяця. Там мусить з"явитись ще хтось.

До речі, може я і невиправданий оптиміст, але ще досі вірю в спроможність Львова провести Євро.

Юрій Сєров - 6-3-2008 у 10:33

Цитата:
УЄФА ОЦІНИЛА РИЗИКИ БУДІВНИЦТВА СТАДІОНІВ ДО ЄВРО-2012 В УКРАЇНІ ТА ПОЛЬЩІ
Експерти УЄФА оцінили ризики будівництва стадіонів в приймаючих містах України та Польщі. Найвище оцінено ризики будівництва футбольної арени у Києві, в той час як найменше сумнівів викликають будівництва чи реконструкції стадіонів у Донецьку та Дніпропетровську. Такі висновки були зроблені за підсумками інспекції УЄФА, проведеної в середині лютого в Україні та Польщі. Про це ZAXID.NET стало відомо з джерел в Національній агенції з питань підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Ризики реалізації проектів з будівництва стадіонів було класифіковано за чотирма категоріями.

Низький - стадіон готовий, або знаходиться на завершальній стадії будівництва/реконструкції. До цієї категорії потрапили Донецьк і Дніпропетровськ.

Середній - плани та графіки виконання проектних робіт та будівництва подані і затверджені УЄФА; відсутні серйозні конструктивні перепони в реалізації проекту; можливі ризики, пов’язані зі стислістю графіків реалізації проекту та/або недотриманням усіх вимог УЄФА в планах реконструкції існуючих об’єктів. До цієї категорії включено усі польські міста Варшаву, Вроцлав, Гданськ, Познань, Краків та Хожув, а також українські міста Львів, Одесу і Харків.

Високий - існують суттєві часові та конструктивні перепони в реалізації проекту; відсутні затверджені УЄФА плани та графіки виконання проектних робіт та будівництва; критичною датою для оцінки можливості подальшої реалізації проекту визначено 1 червня 2008 року. Високо оцінено ризик реалізації проекту реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у Києві.

Надвисокий - часові та конструктивні перепони унеможливлюють реалізацію проекту. Рекомендовано не брати до уваги можливість використання цього проекту під час Чемпіонату Європи 2012 року. До цієї категорії не потрапило жодне місто.
http://zaxid.net/newsua/2008/3/6/94058/

Ще трохи Львів не дотягує до надвисокої :)

Роман Голощук - 10-3-2008 у 12:48

Новий в. о. губернатора Львівщини Микола Кміть зазначив, що у перші тижні роботи вже встиг проаналізувати підготовку Львова до «Євро-2012». «Зараз ситуація довкола «Євро-2012» дуже спокійна. На вихідних я повернувся з Києва і можу запевнити, що жодної загрози, жодних критичних моментів для проведення чемпіонату у Львова немає. Темпи підготовки будуть постійно нарощуватися, і люди побачать, що зрушення будуть величезними», – додав Микола Кміть.

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/03/09/128919

Юрій Сєров - 17-3-2008 у 14:56

Цитата:
Геологи дослідили ґрунти на території майбутнього стадіону у Львові
Після комплексного дослідження геологи підтвердили придатність ділянки для будівництва стадіону до Євро-2012. Відповідний запит на дослідження надійшов до Львівської міської ради від директора представництва компанії "ALPINE" в Україні Райнхарда Штокінгера, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

За словами заступника начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігоря Гуменчука, дослідження проводилося у два етапи. "Спершу провели аналіз ґрунту у глибину, визначили тип ґрунту i здійснили ґрунтовий опис, а потім - виміряли відносну висоту ділянки, на якій будуватимуть стадіон, та у прилеглій території площею 40 га".

У звіті про інженерно-геологічні вишукування зазначено, що ділянка визнана хорошою для будівництва стадіону та спорудження фундаменту зокрема. Цей висновок підтвердив минулорічні результати інженерно-геологічних вишукувань про придатність ділянки для стадіону.

За словами директора департаменту "Євро-2012" Олега Засадного, комплексне дослідження ділянки було потрібним для проектно-кошторисних робіт, над якими зараз зосередила свою роботу австрійська "ALPINE".

Нагадаємо, 3 березня, австрійські та українські архітектори розпочали роботу над ескізним проектом стадіону для Євро-2012.

Відповідно до принципів співпраці архітектори двох країн із 3 березня працюють самостійно над ескізним проектом стадіону, щоб під наступної зустрічі одразу прийняти рішення щодо концепції стадіону. Таку зустріч заплановано на другу половину березня у Львові.
http://zaxid.net/newsua/2008/3/17/142532/

Павло Жежнич - 18-3-2008 у 10:18

Будемо надіятися, що геологи попрацювали добре, Хоча відносно недалеко (біля перехрестя Стрийської-Наукової) є озера - це означає, що грунтові води в цьому районі піднімають достатньо високо до поверхні грунту. Чи не зашкодить це для спорудження фундаменту?

Тарас Задорожний - 18-3-2008 у 17:18

Цитата:
Інспектори УЄФА констатували, що новий стадіон "Шахтар", який будується в Донецьку, не буде здано в заплановані терміни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції Донецький міський голова Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО.

Він сказав, що в резолюції інспекторів УЄФА, які побували в Донецьку наприкінці лютого, говориться: "Запланована дата завершення будівництва стадіону – жовтень 2008 року. Проте, враховуючи збільшення витрат і спори з інвестором, клубом "Шахтар" і компанією підрядників, остаточну дату, швидше за все, буде перенесено".

Коментуючи ситуацію, О.ЛУК’ЯНЧЕНКО зазначив, що "будівництво нового стадіону "Шахтар" йшло б набагато швидше, якби процедури з розмитнення обробних матеріалів йшли швидше, змінилося б законодавство, на яке ми не можемо впливати". Він висловив жаль, що дотепер на державному рівні не вирішене питання про повернення вексельної оплати ПДВ на товари, що імпортуються. Так, за його словами, через заборону на вексельну оплату ПДВ, введеного Кабінетом міністрів України в січні 2008 року, виникають істотні труднощі в розрахунках.

За словами мера, "на цьому будівництві сьогодні потрібно освоювати 100 млн. грн. на місяць для того, щоб забезпечити введення стадіону в ті терміни, які визначені".

Повертаючись до резолюції інспекторів УЄФА, О.ЛУК’ЯНЧЕНКО зазначив, що європейські фахівці наголосили, що "на даний момент завершується фінальна стадія будівництва стадіону і головним питанням для керівництва стадіону є відповідність його нормам УЄФА". У резолюції також говориться, що "новий директор стадіону перебуває зараз на стажуванні в Європі", сказав мер.

УНІАН

Юрій Сєров - 18-3-2008 у 17:24

До Євро все одно встигають спокійно. Почне Шахтар там грати трохи пізніше... Це не проблема.
А от львівській владі варто аналізувати процес будівництва донецького стадіону, щоб розуміти, що чекає, якщо стадіон все ж таки зберуться будувати.

Тарас Задорожний - 18-3-2008 у 17:57

Ну... Вже хоч щось є... Геологію провели. Тепер можна починати розробляти проект, потім затверджувати. Не уявляється навіть як то довго може ще тягнутись...

Тарас Задорожний - 19-3-2008 у 12:21

А тепер про Київ. Львів не єдине місто, яке може облажатись. Як кажуть, риба гниє з голови. Виявляється, що не всі проблеми зі зносом ТРЦ Троїцький вирішено, а точніше, скоріш за все не вирішено взагалі. Прочитати про це можна на Football.UA

Тарас Задорожний - 14-5-2008 у 08:58

Троїцький швидше за все взагалі не знесуть ніколи...
Football.UA

Юрій Сєров - 14-5-2008 у 09:45

Та знесуть, просто хочуть бабла скосити побільше.
Таке враження, що Троїцький навмисно збудували, щоб потім незле нажитися.

Юрій Сєров - 20-5-2008 у 21:29

Не зовсім зрозумів. У заголовку статті йдеться про грудень, в тексті про липень - це орієнтовні дати початку будівництва стадіону у Львові.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/05/20/136930
Грудень реалістичніше виглядає, особливо, зважаючи на "логічність" наших господарників :baddevil:
Наскільки я знайомий з азами будівництва фундаменти ліпше заливати восени, щоб він перестояв зиму і не "поплив" навесні.

Юрій Сєров - 22-5-2008 у 13:20

У Львові затвердили ескізний проект стадіону до Євро-2012
Учора, 21 травня у Львові відбулася Містобудівна рада, на якій затвердили ескізний проект футбольного стадіону для проведення Чемпіонату Європи 2012 у Львові,

Під час ради розглянули містобудівельну ситуацію, генплан та під'їздні дороги до стадіону у Львові. Велику увагу у концепції проектування стадіону приділено місцю для паркування. Для обслуговуючого персоналу і VIP гостей виділено 1593 паркувальних місця. Територія для фургонів і автомобілів теле- та радіо- компаній становитиме 6000 м кв. Згідно архітектурно-планувального і конструктивного рішення, стадіон відповідає вимогам УЄФА, кількість місць для сидіння становитиме 33.400. З них приблизно 300 місць для почесних гостей в області VIP-зони на третьому рівні та приблизно 150 місць в зоні скайбоксів на четвертому рівні.

У частині інженерного обладнання запроектований стадіон відповідатиме всім функціональним вимогам УЄФА на Євро-2012, в тому числі за резервним джерелом живлення, освітлення і телебачення, системою озвучення, устаткуванням телекомунікації, системою безпеки і доступу, а також відео екраном на півночі та півдні .

Для безпеки глядачів на стадіоні будуть використані найновіші конструктивні та організаційні протипожежні заходи. Запропоновані заходи базуються на відповідному переліку правил Європейських Норм, що діють по всій Європі і стали правовою основою для спорудження стадіонів для Чемпіонату світу 2006 року, а також чемпіонату Європи 2008 року.

Участь в раді взяли директор ТзОВ "Арніка" Володимир Следзь, який є автором ескізного проекту, архітектор інституту "Містопроект" Петро Крупа, професор кафедри містобудування Національного університету "Львівська Політехніка" Богдан Посадський. Загалом у раді приймали участь 30 архітекторів від української і австрійської сторони. Під час ради архітектори від австрійського "Конструкторського бюро Альберта Віммера" представили ескізний проект майбутнього стадіону. "Містопроект" висловив свої пропозиції щодо адаптації проекту стадіону до українських вимог і специфіки.
ЗІК

Юрій Сєров - 30-5-2008 у 14:07

Австрійці вже завершили стадію "проект" стадіону у Львові до Євро-2012

Компанія "Альпіна" та Архітекторське бюро Альберта Віммера на цей час уже завершили виконання стадії "проект" стадіону, що збудують у Львові до Євро-2012. Про це сьогодні, 30 травня, під час ІІ Українсько-польського бізнес-форуму "Україна-Польща: спільні виклики та інтереси" повідомив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик.

За його словами, подібні стадіони австрійці будують за 18 місяців, однак зі скидкою на українські реалії стадіон у Львові будуватимуть 2 роки. "Але ми встигаємо в усі терміни, задекларовані УЄФА", - наголосив чиновник. Остап Процик розповів, що для реалізації проекту будівництва стадіону та інфраструктури навколо нього будуть залучати кошти інвесторів, але місто не поспішає це робити негайно.

"Земельні ділянки поблизу майбутнього стадіону щоразу будуть дорожчати, тому чим пізніше буде залучено інвестора, тим більше місто заробить", - резюмував Процик.

http://www.zaxid.net/newsua/2008/5/30/140749/

Юрій Сєров - 10-7-2008 у 03:05

Так виглядає, що стадіон до Евро будуватимуть Карпати, взамін їм віддадуть в оренду стадіон "Україна".
Схоже, що це рішення "продавив" новий губернатор, бо до того у Садового з Димінським були, та мабуть і досі є, серйозні конфлікти.
Кміть - людина Димінського? Чи все настільки погано (те що Садовий налажав і так зрозуміло), що або стадіон будує Димінський або Евро у Львові не буде?
http://zik.com.ua/ua/news/2008/07/09/142891
http://zik.com.ua/ua/news/2008/07/09/142859

Роман Голощук - 11-7-2008 у 10:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Так виглядає, що стадіон до Евро будуватимуть Карпати, взамін їм віддадуть в оренду стадіон "Україна".
Схоже, що це рішення "продавив" новий губернатор, бо до того у Садового з Димінським були, та мабуть і досі є, серйозні конфлікти.
Кміть - людина Димінського? Чи все настільки погано (те що Садовий налажав і так зрозуміло), що або стадіон будує Димінський або Евро у Львові не буде?


Ага - "ти - мені, я - тобі"

"Депутати львівської міської ради проголосували за те, щоб цілісно-майновий комплекс стадіону «Україна» передали «Карпатам» в оренду на 10 років. Орендна плата складатиме 1 гривню на рік.

Питання розглядалося кілька годин. Під час обговорення міський голова Львова запропонував створити робочу групу, яка, доопрацювавши питання, роз’яснила усі нюанси справи. 78 депутатів проголосували «за». Стало відомо й те, що ФК «Львів» також гратиме на стадіоні «Україна». Новачок Прем’єр-ліги буде суборендарем стадіону.

Окрім цього, важливим пунктом угоди є те, що футбольному клубу "Карпати" погоджено місце розташування земельної ділянки та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 17 га по вул. Липова Алея, 5 в оренду терміном на 10 років. Як повідомлялося раніше, на цій території ФК "Карпати" мають намір побудувати ультрасучасний спортивно-відпочинковий комплекс, футбольні поля для дітей.

Генеральний директор ФК "Карпати" Олександр Єфремов висловив задоволення від ухваленого рішення: "Обнадіює, що співпраця футбольного клубу та міської ради відбувається у позитивному і конструктивному руслі. Щодо суборенди стадіону ФК "Львів", тут також є принципова домовленість нести видатки з утримання та обслуговування "України" двома клубами на паритетних засадах. Якщо минулого сезону утримання стадіону коштувало "Карпатам" 4 млн грн, то нині ця сума, напевне, збільшиться. По-перше, подорожчала вартість енергоносіїв, по-друге, до обслуговування арени потрібно буде залучати більше працівників. Утім, усі витрати ФК "Карпати" та ФК "Львів" розділять навпіл."

"Насправді це ухвала довіри один до одного. Бо футбол треба любити грошима, і він сторицею віддасть це місту", - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наслідком позитивного рішення міської ради у цьому питанні має стати укладання інвестиційної угоди між ФК "Карпати" та управлінням капітального будівництва Львівської міської ради про інвестування в будівництво стадіону у Львові до Євро-2012."

Джерело: http://daily.lviv.ua/?newsid=16820

P.S. "ФК "Карпати" мають намір побудувати ультрасучасний спортивно-відпочинковий комплекс, футбольні поля для дітей" - а цікаво що насправді збудують на отриманій території в 17 га???

Роман Голощук - 16-7-2008 у 13:42

Інвестор для будівництва стадіону на ЄВРО-2012 у Львові знайдений. Ним буде ФК «Карпати», який належить бізнесмену Петру Димінському. Як повідомив «Німецьку хвилю» мер Львова Андрій Садовий, інвестиційну угоду буде підписано до кінця цього тижня.

Футбольний клуб «Карпати» запропонував співпрацю на дуже вигідних для міста умовах. Конкретні пункти співпраці обговорили у понеділок на зустрічі з інвестором, повідомив Андрій Садовий. Тепер угоду допрацьовують юристи, каже мер. Міські депутати вже схвалили основну вимогу інвестора - передати клубу в довгострокову безоплатну оренду нежилі приміщення спортивного комплексу «Україна». Депутати погодилися, що співпраця з клубом є вигіднішою, аніж брати кредит у банку, зауважив Андрій Садовий: «На сьогоднішній день ФК «Карпати» і те товариство, яке буде навколо нього створено, буде повністю фінансувати будівництво нового стадіону. Власник стадіону повинен буде витрачати кожного року 5 мільйонів на його утримання. Тому ми з радістю готові, щоб власником був футбольний клуб, тому що для міського бюджету то є накладно». Згідно з проектом, приблизна вартість стадіону - близько 100 мільйонів євро. Будівництво триватиме 2 роки.

Джерело: http://daily.lviv.ua/?newsid=16876

P.S. Ну нарешті ніби знайшли інвестора, а коли вже почнуть будувати?

Юрій Сєров - 16-7-2008 у 23:02

Димінський? 100 млн. евро? Не люблю рахувати чужі гроші, але нещодавно, коли проводилася фінансова оцінка спроможності власників клубів, то його фінансові можливості не оцінювалися так високо, щоб вкласти за 2 роки 100 млн.євро. А на "нежилих приміщеннях стадіону "Україна" (я так розумію парк теж віддали?)" за такий короткий термін багато не заробиш.
Крім того 2 роки - нереальний термін. Он в Донецьку вже скільки будують і це в три зміни і постійно відтерміновують дату завершення.

Роман Голощук - 24-7-2008 у 10:48

Alpine Bau Gmbh (Австрія) готова розпочати підготовчі роботи на місці будівництва нового стадіону у Львові у середині серпня і будівельні роботи у вересні. Про це стало відомо під час учорашньої зустрічі представників компанії з керівництвом міста та депутатським корпусом, на якій Alpine представила результати своєї восьмимісячної роботи. Раніше повідомлялось, що будівельні роботи зможуть розпочатись не раніше листопада 2008 року.

До 1 серпня українська компанія «Арніка», яка є партнером Alpine, завершує роботи з адаптації проекту до українських будівельних норм і передає його на експертизу в Укрдержекспертизу, МНС, СЕС та інші служби. На запитання депутатів як довго може тривати експертиза директор українського представництва «Alpine» Райнхард Штокінгер зазначив, що за українським законодавством до 30-45 днів, втім він зауважив, що за умови максимальної підтримки зі сторони уряду терміни можна буде скоротити вдвічі.

Окрім того, «частина погоджувальних документів на будівництво стадіону вже готова, а тому в будь-якому разі з середини серпня можна буде починати розгортати будівельний майданчик, а ще за місяць розпочнуться самі будівельні роботи» — підкреслив міський голова Андрій Садовий.

До 31 серпня Alpine планує також провести тендери на субпідрядників на усі будівельні роботи. Окрім того, директор Alpine Україна Райнхард Штокінгер підтвердив термін завершення будівництва – липень 2010 року. Тим часом, до кінця 2008 року австрійські будівельники планують виконати земляні роботи і розпочати встановлення фундаменту. «Ми є у постійному контакті з УЄФА і виконуємо усі їхні вимоги до стадіонів. Це дуже суворі люди, але ми маємо досвід роботи з ними, адже збудували три стадіони в Австрії на яких відбулось Євро-2008.» - підкреслив Райнхард Штокінгер.

Джерело: http://daily.lviv.ua/?newsid=16991

Юрій Сєров - 25-7-2008 у 06:30

Вони там в міській раді зв'яр'ювали?!?!? Стадіон коштом міста?!?!?. :mad:
Та ні в якому разі цього не можна допустити. Там будуть такі відкати, там такі гроші закопають, що наші внуки будуть віддавати! Тоді навіщо те Євро взагалі у Львові???
Невже у Львові нема на що потратити 1 млрд. грн.?
Лише інвестор. Він свої грошики точно буде рахувати.

Роман Голощук - 25-7-2008 у 11:46

Хто фінансуватиме будівництво стадіону до Євро-2012? Аргументи і пропозиції

Мерія не може дати Димінському те, чого він вимагає за стадіон до Євро-2012. Нагадаємо, що 24 липня президент футбольного клубу “Карпати” Петро Димінський виставив місту умову за якої він фінансуватиме стадіон до Євро.

Окрім утворення ТзОВ “Народна команда Карпати Львів”, президент “Карпат” хоче, аби у статутний фонд ТзОВ увійшло неліквідне майно міста. Зокрема готелі «Львів» та "Жорж", територія артилерійських складів у Брюховичах та гора Тростян у Славську. І це ще не весь перелік об”єктів. Натомість в мерії кажуть, що виконати цих умов не можуть перш за все тому, що це майно не належить місту. Від Димінського в мерії чекають конкретних пропозицій на папері, а не лише гучних заяв.

“Ми хочемо чітко побачити, що “Карпати” хочуть отримати від міста, і що вони можуть запропонувати зі своєї сторони”, - сказав начальник управління інформаційної політики мерії Остап Процик. Натомість Димінський переконаний, що іншого виходу, аніж погодитися на його пропозицію у міста немає: “Я думаю, що таких умов як я хочу, на такі умови інший інвестор не піде, йому стадіон не потрібен”. Димінський обіцяє, що після його інвестицій через кілька років ці об”єкти будуть ліквідними і їх вартість зросте як мінімум удвічі.

У Ратуші визнають, що інших пропозицій від інвесторів наразі не надходило. Однак доки пропозиції Димінського опрацьовуватимуть, стадіон все ж почнуть будувати. “Це процес на кілька місяців, а рішення прийнято, ми рухаємося з будівництвом стадіону. Принаймні на початковій фазі самостійно місто починає будівництво стадіону, а на подільних порах чи то “Карпати”, чи інший інвестор зможуть долучитися до цього процесу”, - пояснив Остап Процик і нагадав, що початково Димінський пропонував, що місто передає “Карпатам” стадіон, а він натомість фінансує будівництво спортивної арени до Євро. Однак тепер президент “Карпат” вимагає значно більше і у мерії ще не вирішили, чи готові на такі жертви.

Джерело: http://daily.lviv.ua/?newsid=17011

P.S. Торги тривають...

Ярема П. - 25-7-2008 у 13:31

бі-бі-бі-бі-бі Садовий і його хвалена команда. Без коментарів.

Андрій Пелещишин - 25-7-2008 у 14:38

Цитата:

Окрім утворення ТзОВ “Народна команда Карпати Львів”, президент “Карпат” хоче, аби у статутний фонд ТзОВ увійшло неліквідне майно міста. Зокрема готелі «Львів» та "Жорж", територія артилерійських складів у Брюховичах та гора Тростян у Славську. І це ще не весь перелік об”єктів. Натомість в мерії кажуть, що виконати цих умов не можуть перш за все тому, що це майно не належить місту. Від Димінського в мерії чекають конкретних пропозицій на папері, а не лише гучних заяв.


Ще можна попросити острів Тузлу та право видобування нафти на шельфі.

Ще трохи і почну активно агітувати проти Євро-12 у Львові.

Ярема П. - 25-7-2008 у 15:03

Ну не треба, в Димінського свої інтереси, хоч він і заперечує, в Садового - свої. Хто кого переграє - неясно.
Я однозначно за Євро в Львові - раз та треба сколихнути сонне місто. Гризня влади у Львові зайвий раз показує, що встряска йому не зашкодить.

Андрій Пелещишин - 25-7-2008 у 17:42

Що мені їхні інтереси? Мене не тішить, що для будівництва стадіону, на який я можливо ні разу в житті не сходжу, витрачатимуть або місцеві державні гроші, або роздаватимуть місцеву землю, що належить громаді

Ярема П. - 25-7-2008 у 19:56

А що громада з нею буде робити? Винаймати хіба що таким самим як Димінський в оренду на 50 років, як то роблять, і все. Ну максимум хіба щось своє збудують, хоча я дуже сумніваюся.

Андрій Пелещишин - 25-7-2008 у 20:12

Цитата:
А що громада з нею буде робити? Винаймати хіба що таким самим як Димінський в оренду на 50 років, як то роблять, і все.

Саме так, і отримає живі гроші.

З землею завжди можна щось зробити. Хоча би продати під забудову. Або замість будови стадіону будувати соціальне житло (це як альтернатива будові стадіону за державний кошт).
Ціна землі під забудову в Львові зараз десь в районі 5 тисяч доларів за сотку - півмільйона за гектар. І ціна постійно зростає.
З якого дива я маю вважати, що замість грошей за цю землю громада має отримати стадіон? Чи замість грошей за готелі в історичній частині?
Хай референдум проведуть - але з чесно поставленим питанням. А не "чи ви хочете Євро-12 у Львові", а з питанням "чи хочете ви за стадіон віддати кілька сотень мільйонів гривень".

Ярема П. - 25-7-2008 у 20:24

Я веду до того, що громада з того отримає ні-ко-пій-ки. Чи в тому чи іншому випадку. Пояснюю - хоч би який там прозорий тендер не був, хоч би хто там не брав в оренду, хоч би що там влада (чи громада) не будувала - до самої громади (звичайного люду) в результаті нічого не дойде, хіба що якісь кістки, кинуті як собаці і розпіарені в підконтрольних ЗМІ, решта зникне десь по дорозі, обмиється, вимиється, і осяде де-інде. Впевнений, що в 99 на 100 випадках так і буде.

Андрій Пелещишин - 25-7-2008 у 20:30

Чому? Гроші за аренду земельних ділянок безпосередньо ідуть в бюджет міста.
Те що бюджет розкрадається - то інша історія. Але десь такі ті гроші і громаді допомагають.

Ярема П. - 25-7-2008 у 20:36

Даю гарантію - Садовий піде або його підуть з мерства - і ми дізнаємося багааааааато цікавого. І про стадіони, і про Євро, і про бюджет.

Юрій Сєров - 25-7-2008 у 20:40

Пропоную задачку.
За скільки часу громаді Львова окупиться новий стадіон, який коштуватиме 1 млрд. грн., якщо після Євро його здаватимуть в оренду Димінському за 1 грн./рік (як зараз відбувається з стадіоном Україна)? :baddevil:

Андрій Пелещишин - 25-7-2008 у 20:41

дай Бог

Ярема П. - 25-7-2008 у 20:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Пропоную задачку.
За скільки часу громаді Львова окупиться новий стадіон, який коштуватиме 1 млрд. грн., якщо після Євро його здаватимуть в оренду Димінському за 1 грн./рік (як зараз відбувається з стадіоном Україна)? :baddevil:


Пропоную Дмитру подумати над цією задачею, він все таки економіст, і порівняти з ситуацією з Донецьким стадіоном. Це буде цікаво.

Юрій Сєров - 2-8-2008 у 02:01

Львів має гроші для початку будівництва стадіону до Євро-2012, - мер Львова
"Львів має проект стадіону до Євро-2012, який розробила компанія "Альпіна", і цей проект передано на експертизу в ліцензовану структуру. До 15 серпня ця експертиза буде закінчена". Про це 1 серпня під час круглого столу "Інвестиційна ситуація щодо Євро-2012 у Львові" заявив міський голова Львова Андрій Садовий.
http://zaxid.net/newsua/2008/8/1/211427/

і тут же Димінський говорить зовсім інше:
Водночас почесний президент "Карпат" переконаний, що ніякого проекту стадіону до Євро-2012 у Львові насправді нема, а виділена під це будівництво земельна ділянка насправді не має прив’язаності до стадіону - нібито там не проведено георозвідки, а тому незрозуміло, які навантаження може витримати цей ґрунт. "У влади немає інвесторів на будівництво того стадіону і не буде", - резюмував Петро Димінський.
http://zaxid.net/newsua/2008/8/1/210006/

Так, як мутять воду Андрійко з Петриком - це треба вміти.
Львів не має куди вкласти 90 млн. грн.?

Може, ну його в баню те Євро. І так, потрапити на стадіон шанси будуть мінімальні.

Юрій Сєров - 12-8-2008 у 19:13

Таки будуватимуть коштом міста. http://www.champion.com.ua/euro2012/48a1a442e4458/
Ну-ну...

Ярема П. - 21-8-2008 у 18:38

Цитата:
Також, за словами Миколи Кметя, визначено 12 фан-зон, які буде облаштовано до «Євро-2012»: с. Рясна-Руська (5 га), с. Бірки (10 га), с. Шоломия (10 га), с. Сокільники (6 га), с. Скнилів (8 га), с Солонка (5 га), с. Мшана (4 га), смт Дубляни (7,9 га), с Малахів (18,7 га), с Сопошин (2,4 га), м. Жовкла (1,3 га), с. Куликів (6 га). Вони знаходитимуться на маленьких футбольних полях, будуть обладнані для приготування страв національної кухні країн-учасниць «Євро-2012», а також великим телеекраном для перегляду матчів чемпіонату.

Це звідси http://zik.com.ua/ua/news/2008/08/21/147650

Мені цікаво, що це за такі фан-зони? Це що, спеціально треба буде їхати туди, бо в місті не буде як передихнути? Щось мені мало здається ймовірним, що там будуть збиратися фани. Скоріш за все всі попруть до Львова. Просто пригадується, як по києву дні напрольот швендяли шотландці, відвідуючи всі бари, які тільки могли під час матчу Україна-Шотландія.
Хоча, на свіжому повітрячку, з пивцем, на травичці дивитися фотбол - ідея не погана.

Юрій Сєров - 4-9-2008 у 18:42

Місто в особі міської влади продовжує "симулювати" побудову стадіону
http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/04/148798

Аж тепер почали робити геологічну експертизу грунтів!!! Рік тому це було важко зробити... ех, керовніки...

Юрій Сєров - 4-9-2008 у 19:32

І ще одна стаття про фінансування: http://gazetapo.lviv.ua/city/2008/09/04/093123.html

Ярема П. - 9-9-2008 у 11:01

В Дніпрі вже збираються віддавати стадіон http://www.epravda.com.ua/news/48c52f30703fe/:
"Державна комісія підписала акт прийому стадіону "Дніпро", на якому планується проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012."

Угра, таваґіщі!

Я внутрішньо приготувався до сумної звістки (правда чи сумна ще не відомо), що Євро 2012 у Львові не буде.

Юрій Сєров - 10-9-2008 у 13:42

Підтримую Яремо твій сумний настрій:
http://www.zaxid.net/newsua/2008/9/10/133548/
Стадіону заважає водогін... Ну це капець... Цілий рік шукали ділянку і ніхто не додумався глянути чи нема там якихось комунікацій... Уявляю собі прикол: прорвало трубу, якраз в центральному колі... Ото було б сміху. :)
Аеропорт. Та сама історія. Ніхто ніколи не задумувався, що смуга закоротка! Ці люди керували містом, селищною радою... Побудували ще щось там. Це тільки в нас таке може бути. Троїцький як приклад.
"Ламать нє строїть" - девіз нашої нації.

Юрій Сєров - 15-9-2008 у 21:31

Вчора під час трансляції з стадіону "Дніпро-Арена" по середині якийсь білий шнурок (?) висів. То так завжди буде?

Юрій Сєров - 16-9-2008 у 20:10

І потечуть міські грошики...
http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/16/150174

Юрій Сєров - 23-9-2008 у 15:51

Донецький стадіон отримав назву. Дуже оригінальну :). Донбас-Арена.
Майже як холодильник :)

Demyan - 23-9-2008 у 16:25

:D:D:D

Добре що ще так. могли взагалі назвати "Стадіон третього зїзду Партії ВЛКСМ ім. Дзержинського на честь 500 років СРСР"

Ярема П. - 26-9-2008 у 15:52

Ну що, УНІАН оголосило рішення Виконавчого комітету УЄФА - Євро 2012 за Україною та Польщею. Не знаю, радіти чи ні. Час покаже, думаю.

http://www.unian.net/ukr/news/news-275214.html

Світлана Бережна - 30-9-2008 у 13:29

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Вчора під час трансляції з стадіону "Дніпро-Арена" по середині якийсь білий шнурок (?) висів. То так завжди буде?


30.09.08 особисто відвідала стадіон Арена - Дніпро, шнурка не було... отдже не хвилюйтесь....не завжди так буде)

Стадіон дуже гарний.

Які роботи проводяться до ЕВРО 2012 у Львові? Дуже цікаво почути інформацію не з новин, а особисто від мешканців міста.

Юрій Сєров - 30-9-2008 у 19:39

Цитата:
Які роботи проводяться до ЕВРО 2012 у Львові? Дуже цікаво почути інформацію не з новин, а особисто від мешканців міста.

Відверто кажучи - ніяких.
Стадіон.
Той що є - "Україна", неможливо "підігнати" під вимоги УЕФА. Тому хочуть будувати новий. Наш мер багато говорить, що от-от почнуть будувати, але віз і далі там. Наразі скосили траву, на місці де планують розпочати роботи і аж нещодавно(!!!) почали проводити геологічну експертизу чи можна(!) там будувати. Крім того, там поруч якісь ще водогони йдуть...
Але найбільша проблема - відсутність коштів на стадіон (можете почитати цю дискусію).
Сьогодні виплила ще одна новина - http://zik.com.ua/ua/news/2008/09/30/151772
Якщо це правда, то тоді будівництво до зими не розпочнеться і тоді Львів позбудеться такого тягаря як Євро, і сподіваюся заодно мера. :)

Летовище (аеропорт).
1. Потрібно будувати абсолютно новий термінал, з тим що є, зробити нічого вже не вдасться.
2. Потрібно продовжувати злітну смугу. Та що є - закоротка, хоча Боінг-737 тут приземляється. Мабуть мають приземлятися і літаки класу Боінг-767.
Наразі не зроблено нічого. Але цим займається уряд, тому тут якось все оптимістичніше виглядає.
Інфраструктура.
Готелі. Тут якось прорвемося, бо і Моршин+Трускавець є під боком і студентські гуртяги.
Дороги. Зараз багато ремонтують, але до 2012 ці дороги потрібно буде ремонтувати знову, за 4 роки вони будуть вже "вбиті". Крім того, ремонтують лише ті вулиці, які вже дуже потребують ремонту, і то далеко не всі.

Оце так коротко, усе.

Чув Дніпро-Арену теж будуть переробляти з вужчими кріслами, щоб вийшло 30 тис.місць. Не можна було одразу так зробити?

Роман Голощук - 9-10-2008 у 14:29

Компанія Alpine Bau (Австрія) 8 жовтня відмовилася від підписання договору про генеральний підряд на будівництво стадіону до Чемпіонату Європи 2012 року у Львові.
Ось так.

Джерело: http://www.day.kiev.ua/169449/

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 19:31

То хай Садовий подасть у відставку, а не придумує перевибори.

Юрій Сєров - 9-10-2008 у 21:51

Садовий дозволив ALPINE будувати без тендеру
Мер Львова Андрій Садовий у ефірі ТРК "Україна" визнав, що ALPINE отримала дозвіл будівництва львівського стадіону без тендеру:

- Компанія ALPINE отримала право будувати стадіон у Львові та право забудувати прилеглу територію біля стадіону. Коли вони отримали цю перемогу і почали робити прорахунки, вони сказали - "сорі", ви знаєте, ми не будемо ризикувати, ми погоджуємося бути винятково будівельною компанією і готові за свої кошти зробити проект будівництва.

Мустафа Найем, "Українська Правда":

- Як ви дозволили компанії, яка не проводила розрахунки до тендеру, брати участь у тендері? На яких підставах вона взагалі брала участь у тендері? Як вона називала цифри, дані?

- Щодо компанії ALPINE ми не проводили тендер, враховуючі стислі терміни.

http://www.champion.com.ua/euro2012/48ee38c1d1c27/

dr.Trollin - 10-10-2008 у 20:35

ГФЛ вимагає покарати винних у блокуванні підготовки Львова до ЄВРО-2012

На сьогоднішньому засіданні регіональної оперативної групи з питань протидії корупції в приміщенні СБУ у Львівській області представники ГФЛ звернулися до керівника групи А.Матіоса з листом щодо корупційного скандалу довкола будівництва стадіону до Євро-2012 .


Від 10.10.08р. Вих. № 021008
Керівнику Регіональної оперативної групи з питань протидії корупції п. А. Матіосу

Звертаємось до Вас з приводу одіозного корупційного скандалу стосовно будівництва у м. Львові нового стадіону до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012. Корупційні дії львівських чиновників ставлять під загрозу проведення у м. Львові цього чемпіонату, вирішення питань про інвестора та генпідрядника відбувається в кулуарах, офіційна процедура їх обрання просякнута численними порушеннями, корупціозністю, перевищенням і зловживанням владою, що доводиться наступним.
Умови конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській - вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році були затверджені Рішенням Львівської міської ради №1080 30 листопада 2007 року.
В цьому рішенні було затверджено склад Конкурсної комісії, а саме, до неї входили: О.Синютка - перший заступник міського голови, голова комісії; О.Засадний - директор департаменту “ЄВРО 2012“, секретар комісії; члени комісії: В.Квурт - секретар ради, А.Павлів - директор департаменту містобудування, Ю.Криворучко - начальник управління архітектури департаменту містобудування, Б.Коваль - начальник управління капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури, Т.Бурган - начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій департаменту економічної політики, Г.Пайонкевич - начальник юридичного управління, Т.Криворучко - голова постійної комісії землекористування, В.Москалюк - голова постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, О.Процик - начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту “Адміністрація міського голови“, Т.Коць - голова постійної комісії комунального майна та власності, Т.Когут - голова постійної комісії економічної політики, Ю.Кардашевський - голова постійної комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення.
Львівська міська рада та Конкурсна комісія в засоби масової інформації весь час надавали неоднозначну та суперечливу інформацію. Але, навіть, інформація, що весь час висвітлювалася в ЗМІ - на офіційному Веб-порталі Львівської міської ради, свідчить про перевищення повноважень та незаконні дії Конкурсної комісії, наслідком чого стало введення в оману громадськості та надання недостовірних даних. Порушення конкурсної комісії полягають в наступному:
Згідно п. 6 Рішення Львівської міської ради №1080 року швейцарсько-німецькою компанією AXON/Implenia Global Solution LTD та австрійською компанією "Alpine BAU GmbH" , було подано необхідний перелік документів, зазначених в п. 6 Рішення Львівської міської ради №1080.
04.12.2007 о 09:33 на сайті http://www.zaxid.net/newsua/2007/12/4/93354 було надано інформацію: «Сьогодні, 4 грудня, офіційно оголосять про конкурс на визначення інвестора з будівництва стадіону на вул. Стрийській - вул. Кільцевій. Як зазначив директор департаменту "Євро 2012" Олег Засадний, інвестор повинен повністю профінансувати проект будівництва стадіону, тому ця вимога буде одним з перших зобов'язань інвестора. Одна з умов конкурсу - це надання права львівським командам, які гратимуть у вищій лізі, безкоштовно використовувати стадіон для ігор чемпіонату, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської міської ради»
Засідання комісії відбулося 06 лютого 2008 року, а 08 лютого 2008 року з’явилась офіційна інформація про те, що переможцем конкурсу стала компанія "Alpine BAU GmbH".
9 жовтня 2008 р. на веб-порталі Львівської міської ради з’являється наступне повідомлення: «8 жовтня 2008 року Львівська міська рада отримала листа від керівництва компанії ALPINE Bau GmbH, у якому повідомляється, що компанія відмовляється від підписання запропонованої містом Угоди на генеральний підряд згідно з затвердженим проектом та кошторисом. Львівська міська рада підтверджує усі свої зобов’язання, надані УЄФА щодо будівництва у Львові для проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Механізм відбору нового генерального підрядника для будівництва стадіону відповідно до затвердженого проекту та кошторису буде оприлюднено найближчим часом.»
п. 10.1. Рішення № 1080 передбачено, що управління капітального будівництва департаменту житлового господарства та інфраструктури у строк не пізніше 5-ти робочих днів з дня визначення переможця укладає з ним Договір, що містить істотні умови, зазначені у п.1.7 цих умов, та з врахуванням конкурсних пропозицій цього Учасника. Такого договору укладено не було. Відповідно до п.10.2. Рішення № 1080 у випадку відмови учасника-переможця від укладення Договору у прийнятній для організатора Конкурсу формі, у строк, вказаний у пункті 8.1, або невиконання учасником-переможцем умов щодо надання гарантій згідно п.1.7 цих умов, організатор Конкурсу має право відхилити пропозицію такого учасника, відкликати своє рішення про визначення його переможцем і повторно розглянути пропозиції решти учасників з метою визначення переможця відповідно до положень розділу 9 цих умов. Тобто, Конкурсна комісія повинна була відкликати своє рішення про обрання переможцем ALPINE Bau GmbH та розглянути пропозицію AXON/Implenia Global Solution LTD, чого також зроблено не було.
При цьому абсолютно невідомо, як Конкурсна комісія не звернула увагу на п.1.7.2. Рішення № 1080, де вказано зобов‘язання переможця Конкурсу:
1) забезпечити за власні кошти виконання всіх необхідних проектних робіт (проектування та розробку технічної документації, включаючи містобудівне обґрунтування, робочі креслення та їх експертизу згідно з вимогами чинного законодавства) Об‘єктів Комплексу у терміни, погоджені УЄФА (травень 2008 року);
2) забезпечити за власні та/або залучені кошти виконання всіх необхідних будівельних робіт та введення в експлуатацію Об‘єктів Комплексу у терміни, погоджені УЄФА (червень 2010 року);
3) забезпечити на всіх етапах реалізації проекту його повне та достатнє фінансування, включаючи будь-які необхідні та/або непередбачені витрати.
Тобто, проблема фінансування взагалі не могла поставати перед Львівською міською радою. Ця проблема мала б лягати тягарем на плечі переможця Конкурсу – австрійської компанії "Alpine BAU GmbH". І перед оголошення результатів Конкурсу, конкурсна комісія мала б врахувати бізнес-плани компаній по фінансуванню будівництва стадіону до ЄВРО-2012, тобто звідки і за які кошти переможець збирається будувати стадіон. Цього враховано не було, що ще раз свідчить про непрозорість, необґрунтованість та непрофесійність проведення Інвестиційного (наголосимо ще раз) конкурсу на будівництво стадіону до ЄВРО-2012 у м. Львові.
Слід зауважити, що міська рада вже не вибирає інвестора, про п. 1.1. Рішення № 1080 дивовижним чином забуто, а вибирають лише підрядника. І вже смішним виглядає текст Рішення № 1080, який у п.1.7.3. вказує про завершення проектних робіт до 1 червня 2008 року. Надворі жовтень, а ще й не виконано умов конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській – вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Халатність та корупційність львівських чиновників призводять до того, що не виконується Рішення № 1080, а місто Львів втрачає можливість провести у себе матчі ЄВРО-2012. Ситуація абсурдна – вибирали інвестора, вимагали документи не передбачені нормативними актами, процедуру конкурсу було порушено, в результаті вибрали не інвестора, а підрядника, який до того ж відмовився ним бути.
Ст. 367 КК України встановлено кримінальну відповідальність за службову недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб. Через несумлінне ставлення О. Синютки та О. Засадного до виконання своїх професійних обов’язків як голови та секретаря Конкурсної комісії, невиконання ними положень Рішення № 1080, було заподіяно істотну шкоду інтересам територіальної громади м. Львова у вигляді поставлення під загрозу проведення у м. Львові фінальної частини чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012. Крім того, Львівська міська рада була вимушена взяти все фінансування на себе та першим траншем виділити 80 мільйонів гривень на будівництво стадіону до кінця 2008 року (ухвала ЛМР № 2057 від 04.08.08р.). Це притому, що в конкурсі брав участь потенційний інвестор - компанія AXON/Implenia Global Solution LTD, яка готова була взяти все фінансування на себе.

Враховуючи вищевикладене, просимо:
1.Розглянути дії Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській – вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет наявності корупційних правопорушень
2.Розглянути дії Голови та секретаря Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській – вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет вчинення злочину передбаченого ст. 367 КК України


"Корупційні дії львівських чиновників ставлять під загрозу проведення у Львові цього чемпіонату, вирішення питань про інвестора та генпідрядника відбувається у кулуарах, офіційна процедура їх обрання просякнута численними порушеннями, корупціозністю, перевищенням і зловживанням владою", -- йдеться у заяві.

Згідно п.1.7.2 рішення виконкому ЛМР №1080 від 30.11.07, чітко вказувалося зобов’язання переможця конкурсу щодо вибору інвестора -- забезпечити на всіх етапах реалізації проекту його повне та достатнє фінансування, включаючи будь-які необхідні або непередбачені витрати.
Якщо протягом п’яти, робочих днів договір з переможцем конкурсу не було укладено та ним не надано банківських гарантій, організатори конкурсу мали відкликати своє рішення і повторно розглянути пропозиції решти учасників. Окрім компанії "Альпіна" у конкурсі брала участь компанія AXON|Implenia Global Solution LTD.

У результаті, склалася абсурдна ситуація, коли вибирали інвестора, вимагали документи не передбачені нормативними актами, порушено було також процедуру конкурсу, у результаті чого вибрали не інвестора, а підрядника, який врешті-решт відмовився ним бути.

Форум просить в членів оперативної групи наступне:
1. Розглянути дії Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову 1. території на вул.Стрийській – вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет наявності корупційних правопорушень

2. Розглянути дії Голови та секретаря Конкурсної комісії для визначення переможця конкурсу щодо вибору учасника інвестиційного договору на розвиток/забудову території на вул.Стрийській– вул.Кільцевій в рамках підготовки міста Львова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на предмет вчинення злочину передбаченого ст. 367 КК України.

Присутній на засіданні заступник прокурора області Володимир Гураль повідомив, що ця заява ГФЛ береться до розгляду прокуратурою і з цього приводу нею буде надана вичерпна відповідь.

dr.Trollin - 14-10-2008 у 22:29



АЛЬПІНЕ не брала участі в тендері на будівництво стадіону у Львові

Офіційно оголошений 6 лютого 2008 року переможець інвестиційного конкурсу будівництва стадіону до ЄВРО 2012 у Львові австрійська компанія ALPINE BAU Gmbh повідомила що вона не брала участь у тендері та остаточно відмовилась від участі у проекті. Цю інформацію всесвітньо відома компанія розмістила на своєму сайті http://www.alpine.at/en/news/pm_news/pm/LEmberg.pdf

Представник Громадського форуму Львова по телефону звернувся до компанії АЛЬПІНЕ за офіційними роз"ясненнями. Прес-секретар АЛЬПІНЕ пані Карін Кеглевич підтвердила інформацію на сайті та запевнила що її компанія в жодному тендері у Львові участі не брала. Мерія звернулася до них напряму, потім велися переговори, а подальша співпраця з мерією відбувалася виключно на договірних умовах.

На прохання мерії АЛЬПІНЕ погодилася виготовити проект стадіону.
З адміністрацією Львова було підписано договір на проектування за узгодженою ціною.
Проект було виготовлено вчасно і АЛЬПІНЕ виставила місту рахунок. Проте гроші ще не перераховано.
Суму пані Кеглевич назвати відмовилась, натомість сказала, що її можна довідатися безпосередньо у мерії.

Громадський форум Львова шокований отриманою інформацією та звертається до міського голови, депутатів Львівської міської ради з вимогою надати відповідь на наступні питання:

1) Хто брав участь у інвестиційному конкурсі будівництва стадіону до ЄВРО 2012 у Львові у якому офіційним переможцем було оголошено компанію АЛЬПІНЕ?

2) Яка вартість проекту виконаного компанією АЛЬПІНЕ відповідно до укладеного контракту та з яких джерел місто збирається його оплатити?

3) Хто, коли і яким чином буде нести відповідальність за завдану шкоду місту?

4) Хто і коли буде будувати стадіон у Львові до Євро 2012?

ГФЛ звертається до правоохоронних органів з вимогою ретельно перевірити отриману інформацію та оприлюднити результати перевірки.


ALPINE
Відень, 10 жовтня, 2008


ПРЕС-РЕЛІЗ

АЛЬПІНЕ відмовилась від проекту будівництва стадіону у Львові

Зальцбург/Львів: футбольний стадіон у Львові/Україна не буде будуватись компанією АЛЬПІНЕ Бау ГмбХ. АЛЬПІНЕ відмовилась від участі в подальшому проведенні переговорів.

В грудні 2007 року компанія подала на розгляд адміністрації м. Львова пропозицію по конструкції стадіону, прилеглих паркінгів, спортивних майданчиків та інфраструктури у відповідності до всіх вимог УЕФА. Адміністрація міста попросила надати план проекту, що АЛЬПІНЕ повністю виконала. Проект був затверджений, необхідні будівельні дозволи отримані.

В результаті жодної тендерної процедури не відбулося. Натомість, адміністрація міста для ведення переговорів зверталася до компанії АЛЬПІНЕ напряму. В ході проведення переговорів, адміністрація міста відстоювала думку про те, що бажаний стадіон можна збудувати за 85 мільйонів євро, включаючи податок на додану вартість. Після багатьох раундів переговорного процесу АЛЬПІНЕ вирішила відмовитись від виконання проекту. «Цей стадіон згідно всіх вимог УЄФА та вимог міста не може бути збудований за цю суму,»- пояснює Роман Естербауер, директор компанії АЛЬПІНЕ.

Компетенції в будівництві стадіону
АЛЬПІНЕ має величезний досвід в виконанні масштабних проектів по будівництву стадіонів. Окрім будівництва Альянс Майдану в Мюнхені, АЛЬПІНЕ також бере участь в будівництві стадіону для крикету в Дубаї. АЛЬПІНЕ відповідальна за конструкцію Стадіону у Вортессі, Стадіону Тіволі та збільшення стадіону в Зальцбурзі/Волс Сезенгем для Євро 2008.

Група АЛЬПІНЕ, є членом FCC Групи, як глобальний гравець. З оборотом по будівництву в 2,6 трильйони Євро в 2007 році та чисельністю працівників 13 600, АЛЬПІНЕ – одна з трьох найбільших будівельних груп в Австрії. Зазначена Іспанська FCC будівельна група придбала більшу частину акцій в АЛЬПІНЕ в 2006 році. За детальнішою інформацією, відвідайте http://www.alpine.at

Контакти:
Karin Keglevich
Tel. + 43 1 532 25 45-10
Mobile. + 43 664 33 808 34


Юрій Сєров - 14-10-2008 у 22:50

Те, що не було тендеру, визнав сам Садовий (див. моє повідомлення вище).
Інша річ навіщо замовляти проект у фірми, яка не буде будувати???
Причому Садовий стверджував, що проект буде за кошти Альпіни, а Альпіна стверджує протилежне. Якщо був потрібен просто проект, то Коломойський був згідний віддати свій.

Ярема П. - 14-10-2008 у 23:42

Коли вже нарешті йому надають по шапці???? Де ці бабці і всі оті, що користувалися садопоміччю і голосували за нього?

Цікаву думку почув від людини, яка безпосередньо має справу з німецькими будівничими компаніями - німці не такі дурні, щоб робити будь-що, а тим більше проект, без грошей. Іншими словами, заплачено їм було. Питання - скільки і за що?

Юрій Сєров - 15-10-2008 у 00:31

Можливо Альпіна мали виконати роль "офірного цапа". Щось на зразок "Садовий не винен - це все Альпіна". Тим часом Львів з бюджету розплачується за проект, а наш мер отримує "подяку" від мера міста-побратима (Харкова/Одеси) за злив Євро у Львові.
Якщо я не помиляюся, до 15 травня ФФУ визначиться з списком українських міст, які прийматимуть Євро і в ФФУ вважають, що Львів має чудові шанси туди не потрапити.
Чомусь пригадалися(майже дослівно) слова Буняка "Мене критикують люди, які не збудували за життя навіть собачої буди".

Ірина Роздольська - 15-10-2008 у 10:16

Тут є звіт Садавого, http://www8.city-adm.lviv.ua/info/vgz.nsf/NewsLMRv/1EEDA9A2ED3A6F84... , виглядає все якось дуже гарно. Де ж підвох?

Юрій Сєров - 15-10-2008 у 10:45

Трохи поаналізуємо.
Про те, що ми будемо проводити Євро ми дізналися 18 квітня 2007 року.
І лише "Наприкінці 2008 року Львівська міська рада оголосила конкурс на право забудови території на вул. Стрийській – кільцевій дорозі, який передбачав будівництво стадіону."
Тут, швидше за все помилка - йдеться про кінець 2007 року. Треба було аж пів-року, щоб оголосити конкурс? :rolleyes:

"Згідно з Договором про проектування Компанія ALPINE Bau GmbH зобов’язалася за власні кошти розробити проект стадіону. У подальшому ці кошти мають бути компенсовані інвестором, або ж генеральним підрядником. Таким чином в Договорі на проектування не передбачено можливості оплати вартості проектних робіт за рахунок бюджетних коштів.

Витрати Компанії ALPINE Bau GmbH згідно з Договором на проектування не можуть перевищувати 5% від вартості будівництва."

Ну знову ж таки словоблудіє...
Проект за власні, кошти, які будуть компенсовані інвестором, а інвестор (як вже потім вирішили) - місто. Ну то так і напишіть, що проект виконано за кошти міста! Вартість розаховується дуже просто - 5% від 85 млн. євро.

Тобто на сьогодні ми маємо ділянку, на якій скосили траву і проект, за який вже заплачено близько 5 млн. євро.
Інвестора - нема, генпідрядника - нема, підрядників - нема.
А нам розказують, що в поляків "все ще гірше". Мене не влаштовує така постановка питання, бо в Дніпропетровську вже стадіон діє, а в Донецьку відкриють весною, у Києві вже демонтували Троїцький і почали реконструкцію, в Одесі і Харкові реконструкція вже триває.

Станом на 14 жовтня 2008 року місто Львів витримує усі часові рамки з реалізації проекту будівництва стадіону до Євро-2012.
Геніально!
"Всьо харашо, прєкрасная маркіза"! :lol:


Юрій Сєров - 15-10-2008 у 10:52

До речі:
У Донецьку стадіон практично готовий.
http://korrespondent.net/euro/615834

"Наиболее сложная ситуация, по мнению Федоренко, во Львове. В случае, если в ближайшее время не начнется реконструкция аэропорта и строительство нового стадиона, город может лишиться права проведения матчей континентального первенства."
http://korrespondent.net/euro/615833

Можливо, німці погодяться будувати:
http://www.zaxid.net/newsua/2008/10/15/120046/

На 95 відсотків впевнений, що найближчим часом не почнеться.

Роман Голощук - 15-10-2008 у 16:39

Здається ця німецька фірма "Хохтіф" десь рік тому робила за 100 тисяч доларів попередній проект стадіону для Львова?

Юрій Сєров - 15-10-2008 у 20:37

Ось ще два лінки по темі.
ЗІК не особливо лояльно ставится до Садового, але це від імені ГФЛ.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/15/153788
http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/15/153730

Dmy - 15-10-2008 у 21:27

Тим часом в Києві дорозвалили Троїцький. Впоралися рівно за 100 днів! Навмисне?

Ярема П. - 15-10-2008 у 22:16

А то щоб у Львові знали!

Юрій Сєров - 16-10-2008 у 12:37

Влада Львова вважає, що ГФЛ та місцеве агентство сфальшували інформацію про стадіон до Євро-2012
http://www.zaxid.net/newsua/2008/10/16/120307/

Цікаво було б послухати коментарі представників ГФЛ.

Стадіон до Євро-2012 у Львові зголосилися будувати італійці та іспанці?
http://www.zaxid.net/newsua/2008/10/16/123733/

Знову пішли розмови...

Юрій Сєров - 17-10-2008 у 11:39

ГФЛ відповів:
http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/16/153969

Таке враження, що міська влада, вже розслабилася. Ніякого стадіону і Євро у Львові не буде.
А "відгавкуються" для вигляду.

dr.Trollin - 17-10-2008 у 19:02

-1- щодо "" - в тім щось є.

-2- щодо "відповіді ГФЛ"(с)
(до речі я їм перелав тУтейший тред,
підкресливши "Цікаво було б послухати коментарі представників ГФЛ."(с) )
-- то щойно ото отримав почтОве розіслання:


17 жовтня 2008 р., 18:37:43 <ГФЛ №f498>

Шановні колеги!

З ініціативи голови львівського міського обєднання громадських організацій "Львівська громада" Ореста Парубчака, було підготовлено лист, у якому дано оцінку діям міського голови та його оточення щодо звинувачень ГФЛ, які останнім часом мали місце
(див.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/16/153969
http://community.livejournal.com/grom_forum_lviv/97720.html
http://community.livejournal.com/grom_forum_lviv/97440.html
http://community.livejournal.com/grom_forum_lviv/97440.html )

Просимо зголошуватися громадські організації, які готові підписатися під цим листом за телефонами: 80677822321 або 80503711340.

Підписна кампанія триватиме до понеділка.




Міському голові Львова
Андрію Садовому

Відкритий лист громадських організацій Львівщини

Громадські організації Львова обурені цинізмом та лицемірством міського голови та його оточення. Протягом року вони обдурювали львів’ян щодо інвестора будівництва стадіону, а коли обман було викрито, замість того, щоб пояснити ситуацію та вибачитися, почали чинити жалюгідні спроби відвести увагу від суті проблеми, поливаючи брудом Громадський форум Львова. Тим самим вони проявили свою тяжко хвору сутність. Така влада не личить європейському місту!
Останні дні ознаменувалися серією безпідставних звинувачень директора департаменту Євро-2012 О.Засадного та начальника управління інформаційної політики та зовнішніх відносин О.Процика в адресу ГФЛ, зокрема у веденні інформаційної війни проти Львова, перекручуванні інформації тощо.

Проте після цих звинувачень міський голова заявив: «Коли кожного дня у пресі чинився тиск - вже і негайно назвати ім’я інвестора стадіону, результати інвестиційного конкурсу, тоді й було конкурсною комісією прийнято, на мою думку, оптимальне рішення щодо АЛЬПІНЕ, від якого ніхто не постраждав». Цією заявою Андрій Садовий визнав, що влада свідомо обманювала львів’ян та підтвердив, що ГФЛ оприлюднив правду -- АЛЬПІНЕ не брала участі ні в інвестиційному конкурсі, ні у тендері.

Тепер на питання, хто, чому і як зробив АЛЬПІНЕ інвестором без її відома, включив в учасники інвестиційного конкурсу, обрав переможцем, чому не скасували результати конкурсу і не розглянули пропозиції інших учасників -- відповідь мають дати слідчі органи.

Звинувачення Громадського форуму Львова ми сприймаємо як зневагу до усіх громадських організацій Львівщини і до роботи, яку вони проводять. Саме вони покликані контролювати владу, сигналізувати про її помилки та незаконні дії. На таких простих принципах базується громадянське суспільство. І тільки за таких умов може зародитися здорова влада.

Вимагаємо у міського голови дати оцінку діям своїх підлеглих, спростувати безпідставні звинувачення ГФЛ та публічно вибачитися перед громадою.


Ярема П. - 19-10-2008 у 12:06

http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/19/154175 - Садовий прикривається Кмітьом? Щось його взагалі не стало чути.

Степанюк Василь - 19-10-2008 у 13:26

Говорити про будівництво стадіону замало... Коли Львівяни побачать початок будівництва з чітким планом та графікам робіт, тоді і сумніви щодо проведення Євро-2012 у Львові поменшає.

Роман Голощук - 24-10-2008 у 14:51

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) готова збудувати стадіон до Євро-2012 у Львові за 85 млн. євро та згідно із затвердженим УЄФА часовим графіком.

Джерело: http://www.champion.com.ua/euro2012/4901893003951/

Юрій Сєров - 28-10-2008 у 14:02

Хожув може замінити Львів. http://korrespondent.net/euro/629144

Юрій Сєров - 28-10-2008 у 22:45

Про що ще можна говорити з Альпіною?
http://zik.com.ua/ua/news/2008/10/28/155531
Впасти перед ними на коліна?
Чи вибивати відкат? :)

Ярема П. - 29-10-2008 у 00:13

Як на мене, то це просто створення іллюзії діяльності.

Юрій Сєров - 5-11-2008 у 21:43

Попередні умови конкурсу на генпідрядника та інвестора "євростадіону" у Львові. Найголовніші положення документу
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/05/156796

Тобто те, що будувати за кошти міста - факт?

Юрій Сєров - 12-11-2008 у 13:42

Вартість стадіону до Євро-2012 у Львові складе 610 млн грн
"Ми отримали дозвіл на підписання управлінням капітального будівництва Львівської міської ради (як замовника) договору з будівельною компанією "Азовінтекс" про будівництво стадіону у Львові до Євро-2012", - повідомив сьогодні, 12 листопада, під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Згідно з угодою, вартість стадіону з ПДВ становитиме 609 млн 581 тис. 588 грн. "Ми маємо увесь необхідний пакет документів, підписану угоду та техніку. До речі, за технічним оснащенням компанія "Азовінтекс" в Україні займає лідируючу позицію", - зазначив міський голова.

Андрій Садовий висловив переконання, що компанія встигне збудувати стадіон згідно з визначеними УЄФА термінами.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/11/12/130035/

Невже?
Хтось бачив ту техніку?
Чому не турки/австріяки?

Ірина Роздольська - 12-11-2008 у 16:20

Але сума 609 млн 581 тис. 588 грн. - та взагалі щось неймовірне для бюджету Львова!!! Чи то ті самі 89 млн грв + якась інвестиція? Якщо ні, то гірко буде Львів плакати з таким менеджментом.

Юрій Сєров - 12-11-2008 у 16:34

Там ще прикол в іншому. Добре, зараз мають 80 млн. Їх використають і що тоді? Підуть штрафи по непроплатах. Державний бюджет має особливість надавати гроші наприкінці звітних періодів. Тобто вже в лютому потрібні будуть свіжі гроші, а їх не буде. І це все на фоні політичної і фінансової кризи.
Хіба Тарута, який є власником цієї фірми вкладе свої гроші.

Тарас Гулка - 12-11-2008 у 21:06

Цитата:

Хтось бачив ту техніку?


Бачив. Вже два дні по новинах її показують. Приїхало 60 одиниць, має бути орієнтовно 250. З того, що було видно, то техніка в основному Volvo, вся нова. Працювати будуть в 3 зміни, круглодобово.

Хоча безумовно це не знімає основних питань: чому саме ця компанія (тендер же так і не відбувся), за які гроші і чи потрібно Львову цей стадіон такою ціною?

Юрій Сєров - 12-11-2008 у 21:43

Літом також була техніка... :)

Юрій Сєров - 13-11-2008 у 09:52

До речі ще один прикол. Оголошений тендер ще триває. Тобто через кілька тижнів можемо отримати нового генпідрядника! :lol:
Власне з компаній, які беруть участь в тендері вибралу українську, це мабуть добре. Але вона, на відміну від інших, ніколи не будувала стадіон.

Ірина Роздольська - 16-11-2008 у 12:02

Мультики до теми
http://vgolos.com.ua/multik/seria1.html
http://vgolos.com.ua/multik/seria2.html
Хотілося б щоб третя серія була останньою і з добрим кінцем.

Юрій Сєров - 19-11-2008 у 00:09

Він також зазначив, що хоча «Азовінтекс» – потужна будівельна фірма, питання про джерела фінансування залишається відкритим. «Інвестиційних пропозицій «Азовінтекс» не має. Тому інвестора треба шукати».

За словами Юрія Кожелюка, «Азовінтекс» буде виступати в ролі генпідрядника. «Стадіон мають будувати за проектом «Альпіни». За цей проект «Азовінтекс» має заплатити «Альпіні» – близько 4 млн євро і ще 4 млн за робочі креслення».
http://www.zik.com.ua/ua/news/2008/11/18/158518

Я звісно не орієнтуюся в цінах, але 8 млн.євро лише за креслюнки...

Юрій Сєров - 20-11-2008 у 22:08

Як Тарута обіцяв Садовому стадіон будувати:
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/20/158895

Ярема П. - 20-11-2008 у 22:54

Мені це нагадує анекдот-фразу "і нести тяжко, і викинути не хочеться". Так і з Садовим, то він то не так, то тут бреханув, то там щось ляпнув, то тут руку погрів. І головне, всі все бачать, всіх то трафляє, але чомусь мовчок. Ну але я вас розумію, дорогі мої сусіди-львів’яни - кожен мер одне одного вартий, і невідомо який наступний буде. Ну хіба що при Куйбіді було спокійно більш-менш. А оце одоробло останнє і передостаннє - це просто якийсь капець - перший блазень, другий брехло. Причому ні одне ні друге навіть не стидаються. Я кожного дня читаю газети, і думаю - ну і коли то все закінчиться? І повірте, мені вже ніякого стадіона не хочеться - зрозуміло, що якщо він буде збудований коштом міста, то плакали ваші стойки в машинах масляними сльозами, діти бавилися серед розвалин, а ви шугалися тіней на неосвітлених неприбраних вулицях і ламали ноги на льоді і т.д.

Вибачте за офтоп і емоції.

Юрій Сєров - 22-11-2008 у 02:09

"Як я вас розумію..." :)

Почитав ту статтю (лінк в сусідній дискусії), що вартість Олімпійського - 2 млрд. грн., що по сьогоднішньому курсу приблизно 300 млн. євро. (в результаті, впевнений, сума буде більшою). Львів планує побудувати менше ніж за 100.
Чому різниця в 3 рази?

Ярема П. - 25-11-2008 у 19:59

http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/25/159517 - ХА-ХА-ХА-ХА.
Не можу втриматися і не зацитувати
Цитата:

Галицьким РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області проведено перевірку щодо неправомірних дій з боку службових осіб Львівської міськради при проведенні інвестиційного конкурсу щодо будівництва стадіону до «Євро-2012», – йдеться у листі підполковника міліції Галицького районного відділу МВСУ у Львівській області О. Невського до генерального директора агентства культурно-інноваційних програм „Данапро” Р. Штиня. Цей лист сьогодні, 25 листопада, ЗІКу надіслала прес-служба ГФЛ.

«Оскільки досі на запит міліції Львівська міська рада не надала копії документів про завершення інвестиційного конкурсу, а законодавчо встановлений термін проведення перевірки по матеріалах закінчився, правоохоронними органами було прийнято рішення відмовити у порушенні кримінальної справи, адже "на даний час складу злочину не виявлено", – цитує ГФЛ лист підполковника міліції.

«Міліція зайняла, щонайменше, дивну і безглузду позицію – не отримали відповідь, отже і злочину немає», – зазначає ГФЛ.


Це може закінчитися тим, що Садовий піде, віз і далі буде стояти (в сенсі будова стадіону і решта інвестицій), а новий мер нічого не зробить, бо буде замало часу.

Юрій Сєров - 25-11-2008 у 21:30

Стоп. Я так зрозумів, що інвестиційний конкурс хочуть зарубати, щоб Тарута нарешті почав будувати. Тобто міліція з наро... тобто з Садовим.
Чи я щось не так зрозумів?

Dmy - 25-11-2008 у 22:20

Як сказав звільнений на днях Червоненко, це все Васюник борюкається з конкурентами.

Ярема П. - 25-11-2008 у 22:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Стоп. Я так зрозумів, що інвестиційний конкурс хочуть зарубати, щоб Тарута нарешті почав будувати. Тобто міліція з наро... тобто з Садовим.
Чи я щось не так зрозумів?


Тяжко сказати, що хто хоче зробити. Виглядає збоку (мого), що Садовий притиснутий між кимось дуже потужним, не зацікавлений в стадіоні, і кимось, хто в тому дуже зацікавлений. От вимудровує різні способи лишатися на плаву і способи відкату. Просто пригадую його виборчу кампанію і його незрозумілих інвесторів...

Юрій Сєров - 26-11-2008 у 01:27

От щойно поспілкувався з людьми дуже дотичними до міськради і мера. Кажуть, що дуже файний мер. Я зовсім не повірив...

dr.Trollin - 26-11-2008 у 12:26

саме так. та таки Файний
(не дуже вже і жартуюче.
Принаймні не а-ля Черновецький...)
тільки от міліції не підлягає...

[ГФЛ №f522] Міліція закрила очі на зловживання мерії щодо Євро-2012...
Міліція закрила очі на зловживання мерії щодо Євро-2012, бо їй не надали документи
Галицьким РВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області проведено перевірку щодо неправомірних дій з боку службових осіб ЛМР при проведенні інвестиційного конкурсу щодо будівництва стадіону до Євро-2012. Про це йдеться у листі підполковника міліції Галицького районного відділу МВСУ у Львівській області Невського О. до генерального директора агентства культурно-інноваційних програм „Данапро” Штиня Р.(див.додаток).
Оскільки, досі на запит міліції Львівська міська рада не надала копії документів про завершення інвестиційного конкурсу, а законодавчо встановлений термін проведення перевірки по матеріалах закінчився, правоохоронними органами було прийнято рішення відмовити у порушенні кримінальної справи, адже "на даний час складу злочину не виявлено". Міліція зайняла щонайменшу дивну і безглузду позицію -- не отримали відповідь, отже і злочину немає.
Проте, вона має намір продовжити перевірку "після отримання вказаної відповіді перевірку по матеріалах буде продовжено та прийнято рішення згідно ст.97 КПК України", -- йдеться у листі. Маємо надію, що мерія до прохання міліції дослухається і необхідні матеріали їй все ж надасть.

Юрій Сєров - 30-11-2008 у 01:15

Думаю, що фарс, який називається "Євро-2012 у Львові", вже починає набридати і не викликає навіть сміху.
Через майже 1,5 роки підготовки до Євро виявляється, що питання перебудови одного з існуючих стадіонів під Євро - "Україна" або "СКА" серйозно навіть не розглядалося. Хоча це дешевше і швидше...
http://zik.com.ua/ua/news/2008/11/28/160122

В принципі, це очевидно. З більшої суми можна більше списати.

Юрій Сєров - 1-12-2008 у 22:00

А сьогодні на Мегаспорті у програмі "Відверто про футбол" був Димінський.
Якщо йому вірити, хоча б наполовину, то зі стадіоном у Львові торба. :(
Він стверджує, що навіть проекту нема. А нагнана техніка - чистої води показуха.

Степанюк Василь - 1-12-2008 у 23:45

Дивлячись на це все, шкода імідж України.
Дали їм можливість показати себе з кращої сторони, а вони зводять все на нівець ... :mad:

Ярема П. - 2-12-2008 у 10:40

В принципі є метод очищення від сміття, підходить як в межах країни так і локально. Суть така - вибрати депутатів, розстріляти їх через пів року, зробити знову вибори, розстріляти через пів року, потім ще раз то само, і так до того часу, поки порядні люди не прийдуть :baddevil::D

Ярема П. - 3-12-2008 у 21:23

http://zik.com.ua/ua/news/2008/12/03/160611 - невже знайшовся таки месник???????????? :baddevil::baddevil::baddevil::lol::lol::lol::D:D
http://zik.com.ua/ua/news/2008/12/03/160732 - а читаючи хронологію Євро 2012 у Львові, нехороші думки лізуть у голову.

Юрій Сєров - 4-12-2008 у 12:02

Цитата:
http://zik.com.ua/ua/news/2008/12/03/160611 - невже знайшовся таки месник???????????? :baddevil::baddevil::baddevil::lol::lol::lol::D:D

Чесне слово, подумав про те саме. Але подумав, що мене не зрозуміють, якщо таке напишу :)

Ярема П. - 4-12-2008 у 21:26

А то чго? Ти ж мене зрозумів:lol:

Юрій Сєров - 12-12-2008 у 22:58

Грошей на будівництво стадіону в наступному році ще не знайшли.
http://zik.com.ua/ua/news/2008/12/12/162102
Зважаючи на кризу знайти їх буде непросто.
Міська влада - ефективний інвестор - це утопія...

Юрій Сєров - 15-12-2008 у 23:37

Буде Євро, не буде... Основне нажитися!
http://www.from-ua.com/crime/7171bb5815a8b.html

Юрій Сєров - 17-12-2008 у 14:44

Кореспондент повідомляє, що процес побудови стадіону у Львові перейшов у нову фазу:
http://korrespondent.net/euro/681879
Найбільше потішив коментар: "У фазу дерибану" :)

А тим часом наш мер випромінює оптимізм - будемо брати кредити, будувати за кошти міста...
І знову таки потішили коментарі:
"Питання, яке залишається без відповіді - Чому конкурсна комісія 6 лютого ц.р. за вказівкою Садового "відсунула" реального інвестора, з грішми і досвідом - німецький концерн АКСОН і фірму "Імпленія"???
==========================================
Інвестор не вмів засівати."

Юрій Сєров - 17-12-2008 у 14:53

До речі, дуже цікаво почитати першу сторінку дискусії :)
І про те, що рік тому нас Засадний запевняв, що "Конкурс на визначення інвестора для євростадіону завершиться вчасно", і про сумніви Тараса Задорожнього відносно інвестицій від Альпіни... :)

Dmy - 19-12-2008 у 19:31

Андрій Садовий у гостях програми "Відверто про футбол"
- Кінцева сума, яка в нас є, 607 мільйоні, будуть витрачені з місткого бюджету.
- Бюджет має такі гроші?
- ... Будується стадіону, вартість території, яка є поруч зі стадіоном автоматично виростає в ціні, потім продається право забудови цієї території і таким чином надходять кошти до бюджету.
Тобто він збирається продавати прилеглу теріторію десь так по 4 тис. грн - метр (це якщо її всю забудують, не залишивши проходів до стадіо - Нью-Юджин?:lol: ), причому вже зараз - за ще незбудованого стадіона

- Але все ж таки чому будівництво нового стадіону дешевше, ніж реконструювання старого? Є хороше місце. Паркова зона. На стадіоні хороша акустика.
- Є думка фахівців на цю тему. Рішення прийняте, дискусії нема. Все. Крапка. Ми будуємо новий стадіон.
Ну, так би відразу і сказав! А то в дерьмократію тут різні граються, в бухгалтерію

- Скажіть, чому ви користуєтесь нелюбов’ю футбольних вболівальників?
- ...Коли я приходжу на матчі футбольного клубу „Львів”, до мене прекрасне відношення. Коли я приходжу на матчі футбольного клубу „Карпати”, до мене прекрасне відношення. Хіба що у фан-зоні можуть бути певні дискусійні моменти.
Зрозуміло "прекрасне відношення" - це він про ручкання у VIP-ложі

Ярема П. - 20-12-2008 у 10:01

http://www.presstime.com.ua/news/view/31345.html - скільки мер і депутати отримали хабара від отих трьох кромпаній?

Андрій Пелещишин - 20-12-2008 у 10:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Андрій Садовий у гостях програми "Відверто про футбол"
Тобто він збирається продавати прилеглу теріторію десь так по 4 тис. грн - метр (це якщо її всю забудують, не залишивши проходів до стадіо - Нью-Юджин?:lol: ), причому вже зараз - за ще незбудованого стадіона


А він у нас узагалі відомий економіст ;) Ще і домерська його діяльність просто була просякнута економічним талантом робити гроші з повітря і повітря з грошей. Одні лише "Галицькі інвестиції" багато вартують.

А зусилля мера щодо зриву Євро-2012 у Львові не випадкові. Невже Львів'яни забули, що "Жіноцтво за Садового!". От він і рятує сім'ї футбольних фанатів від втечі увечері чоловіків у 2012 році на футбол.

Юрій Сєров - 20-12-2008 у 11:46

Ющенко вчора досить різко відгукнувся про підготовку до Євро: "Хлопці, не можете - сходьте з дистанції. Нам треба 4 міста, а не 6".
В умовах кризи це розумне рішення - вибрати 4 міста і вкладати гроші там, а не розпорошуватися на 6.
У цьому світлі - у Львова найгірші шанси, можливо на рівні з Одесою. Без Києва не можна, Донецьк і Дніпропетровськ показують гарні темпи підготовки, Харків також працює - там вже проводиться реконструкція стадіону і з транспортом там краще.
Крім того виникає питаня: Чи врахував міський бюджет і Азовінтекс, що долар вже на 5,0, а 8,0? Вартість також зросте.

Цитата:
Тобто він збирається продавати прилеглу теріторію десь так по 4 тис. грн - метр (це якщо її всю забудують, не залишивши проходів до стадіо - Нью-Юджин?:lol: ), причому вже зараз - за ще незбудованого стадіона

Це околиця міста. Хто кинеться там щось будувати в теперішніх економічних умовах - не розумію, при чому ще не відомо чи Львів не викреслять.
Причому будувати треба синхронно з стадіоном, що закінчити синхронно. Стадіон має бути зданий в експлуатацію у 2010, тобто будови навколо мають також бути в той час на завершальному етапі. Я не будівельник, але підозрюю, що це вже нереально. Ахмєтов і той ніяк добудувати не може.


Цитата:
А зусилля мера щодо зриву Євро-2012 у Львові не випадкові. Невже Львів'яни забули, що "Жіноцтво за Садового!". От він і рятує сім'ї футбольних фанатів від втечі увечері чоловіків у 2012 році на футбол.

:)

Павло Новик - 9-1-2009 у 15:56

Якщо збираєте фото,то ось з львівського стадіону: http://2012ua.net/photo/54

Павло Новик - 19-1-2009 у 11:08

Завтра почнуть закладати фундамент на стадіоні

Юрій Сєров - 19-1-2009 у 20:01

А що, яму вже викопали??? Так швидко? А палі позабивали?
Якщо я не помиляюся, сьогодні комісія УЕФА мала позбавити Львів Євро. Так що з фундаментом поспішати не варто... :baddevil:

Ярема П. - 19-1-2009 у 23:36

Ніде не можу знайти, позбавили чи ні?

Павло Новик - 20-1-2009 у 07:57

Та ніхто нікого не позбавляв.Читайте більше Зік-вони й не таке можуть розповісти. А підготовчі роботи вже закінчились,мені обіцяли фоторепортаж з сьогоднішньої події. До речі Зік тепер розповідає,що експерти 22-го приїдуть. Як приїдуть так й поїдуть собі. У Вроцлаві ,наприклад. підготовчі роботи закінчили й все.Ніхто нічого не робить,бо переможця тендеру немає. Та місто на одну суму розраховувало, а підрядники на 200 мілйьнів більшу назвали.

Юрій Сєров - 8-2-2009 у 19:29

Поки у Львові заливають бетон, в Донецьку вже монтують крісла.
http://donbass-arena.com/ru/media/foto/foto_0109/

Павло Новик - 8-2-2009 у 21:37

А Гданськ недалеко від Львова пішов
http://2012ua.net/photo/56 Дивимось фото

Ярема П. - 13-3-2009 у 14:36

Садовий готується до відставки: спеціально під нього створять клон «Інституту розвитку міста» - це як розуміти, на Євро 2012 можна ставити хрест?

Юрій Сєров - 13-3-2009 у 14:40

До інформацію ЗІКу стосовно Садового треба ставитися, як мінімум скептично.
А от як весь Сихів буде без води, коли будуть водопровід переносити - це буде цікаво.

Павло Новик - 13-3-2009 у 15:31

Зік полюбляє дешеві сенсації.Це я так розумію інформагенство Димінського?

Юрій Сєров - 13-3-2009 у 16:22

Правильно розумієте. Але добре, що воно є. Той тотальний одобрямс, що був одразу по його обранні - це дуже погано.
Але це політичний офф-топ :)

Тим часом Азовінтекс будує наразі стадіон своїм коштом, а ЛМР розплатиться з ним за допомогою облігацій.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/13/180216/

Чи надовго стане грошей?

Павло Новик - 13-3-2009 у 22:41

Облігації це непоганий спосіб залучення коштів.У Польщі майже всі міста так роблять.Надовго?Головне щоб до травня вистачило,а там УЄФА з містами вирішить. Як виберуть міста,то з'являться державні кошти

Юрій Сєров - 13-3-2009 у 22:52

Цитата:
Як виберуть міста,то з'являться державні кошти

Експерти-фінансисти кажуть, що пенсії не буде за що платити, не те що стадіони будувати.
Цитата:
Облігації це непоганий спосіб залучення коштів.

Так, але ми залазимо в борги...

Павло Новик - 13-3-2009 у 23:56

Наразі УЄФА вимагає від Львова чіткого бізнес-плану,щодо подальшої долі стадіону. А саме як місто планує отримувати прибуток від арени після Євро-2012

Юрій Сєров - 14-3-2009 у 00:55

А от з прибутками буде складно. Десь на рівні прибутку від "України".

Павло Новик - 14-3-2009 у 10:29

А як у вас з торговельно-розважальними комлексами? Такими як "Караван",наприклад? Якщо побудувати поряд,то було б непогано.До того ж можна проводити конференції,концерти,тощо.Все це приносить прибуток.

Ярема П. - 14-3-2009 у 11:57

Капець Караван розважальний... Їхати до нього з центру довгувато, але в принципі цілий день в ньому товктися можна. То само як на Південному. Ну от хіба що кінозалу на Південному немає.

Павло Новик - 14-3-2009 у 12:34

От у Харкові Караван та Дафі поряд. Ще купа гіпермаркетів.Все це за межею міста. Крім,магазині там 2 льодові арени, кінотеатри, ресторани.кафе,проводять вистави та багато іншого. Львів може побудувати щось подібне біля стадіону.

Ярема П. - 14-3-2009 у 12:37

Так там і будується повним ходом, по праву сторону Стрийської, як виїжджати з міста. До стадіону рукою подати.

Андрій Пелещишин - 14-3-2009 у 12:37

А де тут прибуток саме від стадіону?

Павло Новик - 14-3-2009 у 15:26

А ви гадаєте,що стадіон це лише поле та трибуни?Це ще магазини,конференц-зали та інше.Місце де проводяться концерти,масові заходи.Прибуток-гроші від оренди

Андрій Пелещишин - 14-3-2009 у 15:36

Я гадаю що концертний, виставковий зали, торговий центр і тп можна чудово збудувати і без усякого стадіону. Чим наші підприємці і так займаються.

Юрій Сєров - 14-3-2009 у 16:13

Погджуся з Андрієм.
Занадто далеко від центру для усіляких розваг.
Кінотеатр? Та на Сихів мало хто їздить, а туди значно простіше добратися.
Концерти? У нас нема виконавців, які зберуть стадіон. А утримувати стадіон і поле зокрема, досить дороге задоволення. Оскільки жоден з існуючих клубів не приймають участи в будівництві, то як так розумію, що їм він не потрібен.

Але, поживемо - побачимо.

Павло Новик - 14-3-2009 у 18:51

Почекаємо який бізнес-план запропонує влада

Ярема П. - 14-3-2009 у 20:26

Яка з них, влад? Місцева чи одна з столичних?

Павло Новик - 17-3-2009 у 20:04

Місцева повинна

Юрій Сєров - 18-3-2009 у 22:13

Здається, Садовий зрозумів, що за бюджетні гроші не збудує стадіон.
Чи то його Димінський дотиснув?
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=7322

Не зовсім зрозуміло, що мають на увазі під "Львівська міськрада попередньо розглядає можливість внесення до статутного фонду".
То віддасть готелі і землю чи ні? Знову ж таки чи варто віддавати їх Димінському за стадіон?

Павло Новик - 18-3-2009 у 23:23

так Димінський непоганий неліквид хоче! Нахаба!Але можливо це один з варіантів.

Юрій Сєров - 19-3-2009 у 00:04

Перенесення водогону = 15 млн.грн. Це включено у вартість стадіо?
http://zik.com.ua/ua/news/2009/03/18/173736

Павло Новик - 20-3-2009 у 20:33

Зік,яке гарне джерело:lol:

Юрій Сєров - 20-3-2009 у 21:30

Не думаю, що відносно водопроводу вони б брехали. Зрештою, чекаємо спростувань і публічних кошторисів. Дочекаємося? Про проект стадіону так і не відзвітувалися.

Павло Новик - 22-3-2009 у 16:51

Але ж будується,ще й з випередженням графіку.Чекаємо на травень та рішення УЄФА.Але перед цим приїзд Платіні

Юрій Сєров - 22-3-2009 у 17:24

Цитата:
Але ж будується,ще й з випередженням графіку

Оці випередження графіку чомусь мені такою совдепією пахнуть. Коли не встигали зробити за 5 років, то казали, що зробили за 4.

Павло Новик - 3-4-2009 у 18:07

Совдепія чи не совдепія.Але по будівництву кожного стадіону є чіткий графік по якому УЄФА перевіряє хід робіт!!!!

Юрій Сєров - 8-4-2009 у 10:05

Стадіони Євро. Порівняльний аналіз

Трохи більше трьох років лишилося до часу, коли на польські та українські футбольні арени в рамках Євро-2012 вийдуть найсильніші збірні «Старого Світу». До середини 2011-го року господарі турніру відкриють шiсть стадіонів, які відповідатимуть стандартам УЕФА. Інформаційний центр «Євро-2012-Україна» провів порівняльний аналіз їхнього будівництва.

КОЗИРНА КАРТА

«Дніпро-Арена». Дніпропетровськ.

Загальна кількість місць – 31003 (292 – VIP-ложа, 219 –прес-ложа).

Відкриття – 14 вересня 2008 року.

«Донбас-Арена». Донецьк.

Загальна кількість місць – 50000 (46 349 –звичайні, 2799 – привілейовані, 230 – для інвалідів та 150 для супроводжуючих осіб).

Відкриття – 8 серпня 2009 року.

Першим стадіоном до Євро-2012, який було здано в експлуатацію, стала українська «Дніпро-Арена». Щоправда, УЕФА зобов’язав дніпропетровців дообладнати футбольну споруду додатковими трьома тисячами місць. Адже замість задекларованої 31-ї тисячі сидінь на “Дніпро-Арені” фактично є 28500. А це не відповідає стандартам УЕФА, згідно з якими стадіон чемпіонату повинен вміщувати на своїх трибунах понад тридцять тисяч уболівальників. Нині дніпропетровський стадіон приймає матчі “Дніпра” в чемпіонаті України, а в листопаді 2008 року пройшов «стажування» товариським поєдинком збірних України та Норвегії.

На стадії завершення будівництва донецький спорткомлекс. «Донбас-Арена» – перший стадіон класу «Еліт» Східної Європи. Головна особливість арени – її овальна форма і скляний фасад. Внутрішній дизайн розроблений таким чином, щоб люди сиділи в одній чаші, а не на чотирьох різних трибунах. Планується, що «Донбас-Арена» почне експлуатуватися в серпні цього року. В Донецьку готують грандіозне відкриття «літаючої тарілки» (так на Донбасі називають споруду).

«Міський стадіон» (робоча назва). Познань.

Загальна кількість місць – 41 000.

Відкриття – кінець 2010 – початок 2011 року.

«Міський стадіон» (робоча назва). Вроцлав.

Загальна кількість місць – 44 000.

Відкриття – кінець 2010 року.

А от польським стадіонам потрібно щонайменше рік, аби почати обслуговувати футбольні матчі. Найкраща ситуація в Познані. Тамтешня влада першою з польських міст визначилася з генпідрядником розбудови свого спортивного об’єкту. Наприкінці січня на «Міському стадіоні» розпочалося будівництво двох трибун. У ході реконструкції заплановано покрити арену новим дахом.

Непогані темпи підготовки до чемпіонату спочатку набрав і Вроцлавський стадіон. У жовтні минулого року розпочалися земельні роботи. Але частину ділянок, на яких має розташовуватися споруда, місто ще не викупило у приватних власників. Додало проблем і те, що влада Вроцлава через скандал між двома генпідрядними компаніями аж до початку березня цього року не могла підписати угоду про будівництво стадіону з виконавцем основних робіт. Генеральним підрядником врешті-решт було визначено польсько-грецький консорціум «Мостосталь Варшава», який упродовж двох неповних років зобов’язався звести новий стадіон.

АМБІТНІ ПЛАНИ

«Балтик-Арена» (тимчасова назва). Гданськ.

Загальна кількість місць – 41 000.

Відкриття – кінець 2010 року.

«Лемберг» (робоча назва). Львів.

Загальна кількість місць – 33 400.

Відкриття – листопад 2010 року.

На запитання популярного польського сайту, присвяченого тематиці Євро-2012, щодо того, який із проектів стадіонів Польщі є найкращим, більшість (а респондентів було 130 тисяч) відповіла: «Балтик – Арена». Гданський спорткомплекс, без сумніву, має стати однією з архітектурних окрас чемпіонату. Стадіон, який сяятиме бурштиновим кольором, за грандіозністю й красою можна порівняти лише з українською «Донбас-Ареною». Однак донецький стадіон – проект більш затратний. Вартість зведення «літаючої тарілки» – 175 мільйонів євро, тоді як гданський спорткомплекс обійдеться полякам не більше, ніж у 120-130 мільйонів. Відносна дешевизна «Балтик-Арени» (до речі, така назва тимчасова – поляки збираються продати право назвати спорткомплекс), не свідчить про те, що вона не буде універсальною. Стадіон у Гданську вміщуватиме 44 тисячі вболівальників, з яких 1500 місць призначені для VIP-персон. «Бурштинова арена» «житиме» сім днів на тиждень. Для цього половину з 17 тисяч квадратних метрів території комплексу займуть фаст-фуди, ресторани, бізнес-клуби, зали для конференцій. Решту площі віддадуть орендарям, але гданська влада розраховує, що на ній розмістяться медичні та фітнес-центри. Нині ж, це просто плани, адже на місці, де стоятиме стадіон, ведеться лише перший етап робіт. Наприкінці весни розпочнеться, власне, будівництво споруди, а вже навесні 2011-го сюди запросять футбольне свято.

Приблизно в ті ж терміни, що й у Гданську (кінець 2010-го року) свій стадіон хоче завершити Львів. Роботи з будівництва спорткомплексу «Лемберг» суттєво відставали від запланованого графіка. Втім, після тривалих переговорів щодо виконавця забудови, львів’янам все ж вдалося надолужити згаєний час. Нині на стадіоні споруджують фундамент південної трибуни. Найближчим часом заплановано виконати роботи з укладання фундаменту, який з’єднуватиме північну та південну трибуни зі східною.

РЕЗЕРВІСТИ ЧИ ОСНОВНІ ГРАВЦІ?

«Металіст». Харків.

Загальна кількість місць – 42 456.

Відкриття – червень 2010 (грудень 2009 року).

«Чорноморець». Одеса.

Загальна кількість місць – 40000.

Відкриття – червень 2010 року.

Від самого початку Харків мав статус резервного міста в українській заявці. Втім, який солдат не мріє стати генералом? Тепер Харків демонструє чи не найвищу в країні динаміку з підготовки до європейського чемпіонату, а будівельно-ремонтні роботи на стадіоні «Металіст» ідуть значно швидше попередньо спланованих термінів. Нині на цій арені працюють навіть у вихідні. Підрядники завершують реконструкцію підігріву футбольного поля, проводять роботи з будівництва нового даху, реконструкція східної трибуни – вже на фінальній стадії. Зважаючи на високі темпи робіт, є всі підстави сподіватися, що спорудження спортивної арени завершиться на півроку раніше визначених термінів – не в червні 2010, а в грудні цього року.

Переоблаштування ще одного українського «резервіста» – стадіону в Одесі, розпочали з затримкою. Тривала дискусія щодо визначення альтернативного місця для проведення футбольним клубом «Чорноморець» матчів чемпіонату України стала причиною кількамісячного відставання стадіону від графіків підготовки до Євро-2012. Станом на середину березня завершено роботи з демонтажу старих конструкцій. Тривають земельні роботи, а також формування залізобетонної чаші стадіону. Планове введення в експлуатацію призначене на червень 2010-го року.

Міський стадіон «Вісла» імені Генріха Реймана. Краків.

Загальна кількість місць – 33000.

Відкриття – кінець 2010 року.

«Сілезький стадіон». Хожув.

Загальна кількість місць – 52000.

Відкриття – І половина 2011 року.

Тривала невизначеність Вроцлава з виконавцем розбудови спортивної арени дещо послабила позиції міста як господаря поєдинків чемпіонату Європи, на користь «резервістів» – Кракова та Хожува.

Краківський стадіон «Вісла» розпочав комплексну перебудову ще у 2004 році. За два роки було здано в користування південну трибуну, створили сучасний мультимедійний павільйон. Нині ж розпочався етап робіт з будівництва західної трибуни. Плюсом для Краківського спорткомлексу є те, що роботи з його облаштування планують закінчити до 2010-го, а здати в експлуатацію до літа того ж року.

Якщо один із стадіонів до Євро-2012 вже зданий в експлуатацію, один готується до відкриття, а на решті ведуться будівельні роботи, то в Хожуві ще нічого не починалося. Модернізація «Сілезського» стадіону стартуватиме аж 10 серпня нинішнього року. До цього часу відповідальні за підготовку споруди визначатимуться з генпідрядником і готуватимуть необхідну проектно-кошторисну документацію реконструкції.

СИМВОЛИ ЄВРО

«Національний стадіон». Варшава.

Загальна кількість місць – 55000.

Відкриття – середина 2011 року.

НСК «Олімпійський». Київ.

Загальна кількість місць – 69423 (63467 – «чисті» місця).

Відкриття – грудень 2010 року.

Безсумнівно, що стадіони у Варшаві та Києві мають стати брендом Євро-2012. І дуже важливо, що графіки виконання будівельних робіт на них наразі не відхиляються від погоджених з УЕФА.

Стадіон у Варшаві має запрацювати на півроку пізніше за «Олімпійський» – у середині 2011-го. Тому роботи на київській споруді, яка 2012 року прийматиме фінал європейського форуму, випереджають ті, що ведуться в польській столиці. З грудня 2008 року розпочався демонтаж трибун столичного стадіону. З квітня цього року на «Олімпійському» прокладатимуть тепломережі та укладатимуть елементи конструкцій, на яких триматимуться сидіння нижнього ярусу трибун. У найближчі два місяці буде визначене підприємство, що виготовлятиме металоконструкції для надсучасного даху будівлі. У Варшаві завершився лише перший етап робіт – підготовка до будівництва. Саме ж спорудження об’єкту розпочнеться лише в перших числах травня. До того часу поляки мають визначитися з генпідрядником.

ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ

Факт для констатації – готовність українських стадіонів до ЧЄ наразі вища, ніж у польських колег: дніпропетровський стадіон уже функціонує, на черзі – «Донбас-Арена», а в польської сторони ще не завершено жодного спорткомплексу. На фінішній прямій лише стадіон у Кракові, який планують здати в експлуатацію наприкінці цього року.

Головним і найбільш позитивним у робочому процесі є те, що кожне з приймаючих міст намагається якнайточніше відповідати вимогам УЕФА щодо графіків виконання робіт. Україна й Польща не є конкурентами – вони роблять спільну справу. І лише разом, у дусі взаємного партнерства, зможуть досягти успіху. Відтак той факт, що Україна у справі будівництва стадіонів випереджає своїх колег, аж ніяк не докір у бік польської сторони. Робота триває, і дуже втішає той факт, що нині вона має позитивну динаміку.

Укрінформ, Пресинг

Павло Жежнич - 10-4-2009 у 12:05

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Паславський
тепер за будівництвом можна слідкувати через вебкамери:
http://web.uar.net/cam
http://web.uar.net/cam1

Щось на будмайданчику львівського стадіону не дуже активно ведуться будівельні роботи.

Юрій Сєров - 10-4-2009 у 16:43

Мабуть чекають остаточного вердикту від УЕФА. Десь в душі, мабуть, трохи таки сумніваються чи буде Євро у Львові.

Андрій Пелещишин - 10-4-2009 у 21:53

Та ну. Прямо зараз там чоловік вісім щось активно роблять.

Юрій Сєров - 11-4-2009 у 16:01

Аж вісім! :o

Роман Голощук - 12-4-2009 у 09:50

І навіть зараз у неділю працюють!

Юрій Сєров - 12-4-2009 у 11:51

Це вже показуха і зневага до католицького Великодня...
Цю інтенсивну недільну працю можна було б надолужити і завтра. :rolleyes:

Юрій Андреєв - 12-4-2009 у 12:55

зведена картинка будівництва стадіону у Львові з 2 камер

http://stadion.lviv.ua

Павло Новик - 12-4-2009 у 19:51

http://2012ua.net/blog/1-0-1
Ось тут можна порівняти процес будування стадіонів.Зокрема Львів та польські стадіони. Доречи, львів'яни отримали проект забудови території навколо стадіону. Але це довгострокова перспектива.

Порушення і проблеми у питанні підготовки до Євро-2012

dr.Trollin - 14-4-2009 у 08:00

http://community.livejournal.com/grom_forum_lviv/113857.html

Оперативна група з питань боротьби з корупцією виявила порушення і проблеми у питанні підготовки до Євро-2012

На останньому засіданні (10.04.09) Міжвідомчої регіональної оперативної групи з питань протидії корупції в Управлінні СБУ у Львівській області було оприлюднено виявлені порушення та інші дані щодо підготовки до футбольного чемпіонату «Євро- 2012» у Львові, які влада намагається замовчати. Інформацію було представлено окремою робочою групою, що у рамках Міжвідомчої оперативної групи моніторить стан підготовки до фінальної частини чемпіонату «Євро 2012» у Львові на предмет виявлення можливих проблем та порушень.

Групою було проведено аналіз договору, укладеного між Львівською міською радою та австрійською компанією „Альпіне”. Встановлено, що договір було підписано з порушенням норм чинного законодавства. Це підтверджується висновком «Львівдержбудекспертизи». Зокрема порушено вимоги Державних будівельних норм, згідно яких загальна сума проектних робіт не може перевищувати 2,48% від вартості будівельних робіт. Відповідно вартість цього проекту не могла перевищувати 12 млн.733 тис., а у підписаному договорі вона становить майже 40 млн. грн. (39 млн.859 тис.). У результаті склалася ситуація, за якої австрійській фірмі „Альпіне” місто не може заплатити гроші згідно взятих на себе зобов’язань, тобто розрахуватися за проект яким вже користується. Спостерігається тенденція щодо збору „Альпіне” інформації, що може призвести до подачі в суд за невиконання своїх зобов’язань Львівською міською радою чи порушення нею авторських прав.

Окрім цього, ситуація із спорудженням стадіону в обраному місці може призвести до створення надзвичайних ситуацій, у тому числі техногенного характеру. Лишається незрозумілим, яким чином Львівська міськрада могла в січні виділити земельну ділянку площею 20 соток під спорудження тимчасового бетонного заводу для потреб будівництва, коли на тій території проходить газогін високого тиску і на відстані 150 м розташована хлораторна станція Стрийського водогону. Згідно з чинними нормами, охоронна зона такого об’єкту становить 700 м!

Наступною проблемою є те, що об’єкт будівництва не підключений до електроживлення необхідної потужності, а саме до 800 кВт/год, як це було передбачено угодами. На сьогодні є лише 200 кВт/год. – а це значно сповільнює темпи робіт, загрожує виходу з графіку, так як одночасно не може працювати необхідна кількість зварювальників.

Залишається відкритим питання з другою під’їзною дорогою, яке чомусь не зважаючи на неодноразове звернення будівельних підприємств, Львівською міською радою не розглядається. Єдина під’їзна дорога проходить через газогін високого тиску і повз хлоратор. Коли є реальна можливість побудувати дорогу зі сторони Стрийської та Кільцевої 200 м дороги, яка буде відповідати всім вимогам. Фахівці наголошують, що наявність одного під’їзного шляху, коли по ньому рухаються 40-тонні вантажівки попри газогін високого тиску, може призвести до виникнення надзвичайної ситуації та зупинки будівництва.

Також групою було вивчено та оприлюднено проблеми та порушення щодо будівництва аеропорту. Залишається невирішеним питання невизначеності з земельними ділянками, які належать фізичним особам. Це так зване оплатне та безоплатне вилучення, яке попадає в зону будівництва злітної смуги. Таке вилучення потребує часу та може супроводжуватися чисельними судовими розглядами. Окрім цього, порушуються права мешканців с. Сокільники, яке потрапило в шумову зону аеропорту. Ще однією невирішеною проблемою є те, що згідно проекту злітно-посадкова смуга досягла майже вулиці Кульпарківської. Єдиним виходом є пониження дороги на 8 м, заведення її у тунель, та це у проекті не заплановано та грошей на це не передбачено.

Досі не надано юридичної оцінки порушенням, які мали місце під час проведення інвестиційного конкурсу. Згідно рішення виконкому, за яким проводився конкурс, організатор конкурсу повинен був скасувати результати конкурсу, відхилити пропозиції переможця, компанії «Альпіне», якщо вона не надала банківських гарантій та не підписала договору з інвестиційними зобов’язаннями. Цього не було зроблено і майже півроку громадськість вводили в оману та не повідомляли, що насправді ми інвестора не маємо. Це завершилося тим, що кошти на будівництво стадіону виділялися вже з міського бюджету. З цього приводу групою будуть скеровані листи в прокуратуру та СБУ для аналізу питання.

Також на засіданні групи було оприлюднено претензію компанії «Данапро» до Львівського міського голови від представника іншого інвестора, який брав участь у зазначеному інвестиційному конкурсі, швейцарського консорціуму „Імпленія-Аксон” на 3,5 млн. грн. євро з вимогою відшкодувати завдані їм збитки неправомірно понесені під час їхньої участі в інвестиційному конкурсі. Листа скеровано ще 23 січня 2009 року, досі жодної інформації збоку міського голови не надано. За попередньою інформацією, готуються матеріали до суду.

Проблемою також є те, що маріупольський „Азовінтеск” не залучає в субпідряд жодної будівельної організації Львівщини, що зумовлено внутрішньою політикою компанії. Це загрожує значному відтоку кадрів з львівських будівельних компаній, відсутністю замовлень та їх банкрутству, особливо ці явища загострюються на фоні економічної кризи. У результаті, після завершення будівництва стадіону та аеропорту, будівельна галузь Львівщини повинна буде наново відроджуватися.

В свою чергу ГФЛ наголошує, що інформація, подана на ЗІК 10 квітня 2009р відповідає дійсності:
http://zik.com.ua/ua/news/2009/04/10/176879
http://zik.com.ua/ua/news/2009/04/10/176889
http://zik.com.ua/ua/news/2009/04/10/176901
Вона надана кореспондентом, яка безпосередньо була присутня на засіданні оперативної групи. Відповідно інформація на центральних українських сайтах також відповідає дійсності
http://www.champion.com.ua/euro2012/49e0ae7cda35d/
http://2012ua.net/news/2009-04-10-1320
http://www.komitet12.org.ua/content/5993/
http://ua.redtram.com/go/191777765/
http://web.ukrinform.com/web/meuro/euro-10.04.doc

Уся зазначена інформація оприлюднювалася на засіданні групи у присутності в.о. голови Управління СБУ у Львівській області генерал-майора міліції Віктора Чепака, представників громадських організацій (Теодора Дяківа, Олега Мацеха, Олексія Вєренцова, Юрія Сендецького та інших), представників преси (Вікторії Садової, Олександри Губицької, Злати Шаповал, Тетяни Метик), представників контролюючих та правоохоронних органів. Більше того, на запитання присутніх на засіданні журналістів, чи цю інформацію можна оприлюднювати, вони отримали ствердну відповідь в.о. голови СБУ у Львівській обл.

Натомість інформація про спростування СБУ наявності висновків щодо порушень під час підготовки до Євро-2012 на Zaxid.net не відповідає дійсності.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/4/10/212736/

ГФЛ заявляє, що жодних офіційних висновків у формі документів від СБУ ніхто не надавав, натомість інформація була виголошена в усній формі у присутності більше ніж двадцяти свідків. Тому згадану статтю на Zaxid.net інакше, ніж маніпуляцією та підміною понять назвати не можна. До того ж наведені дані на ЗІКу та інших інформаційних сайтах не були спростовані.

Дивує офіційна реакція мерії, яка, не спростовуючи наведених фактів, замість того, щоб не допускати порушень, швидко їх усувати та працювати над вирішенням проблем, бачить у всьому змову та шукає неіснуючі мотиви. Такі дії свідчать про безвідповідальність влади та про те, що посадові особи міської ради сильно нервують. У свою чергу Громадський форум Львова підтримує ініціативу Львівської міської ради щодо її звернення до УСБУ у Львівській області провести оперативне додаткове розслідування з метою вивчити усі обставини інциденту.

ГФЛ наголошує, що
оприлюднення цих фактів та порушень ніяк НЕ спрямоване на дискредитацію Львова, як одного з міст господарів ЄВРО,
а навпаки — має на меті убезпечити місто від потенційних ризиків та можливих зловживань у цій сфері.
Саме прозорість процесу підготовки до Євро стане найвагомішою гарантією його реальної готовності до проведення фінальної частини чемпіонату у Львові.


--------
порушення, грошорозкрадення там,- то все таке...
але! лізти у охоронну зону... :(
-ой таааак нарватись можна.
загалом можна і ні, але...

Андрій Пелещишин - 14-4-2009 у 10:07

Шановні, ви тут пообережніше, а то Великий Брат займеться вами: :)
Цитата:
Проти Львова активно ведеться інформаційна війна з метою дискредитації перед УЄФА. Про це завила львівська мерія, яка вирішила боротися із провокаторами через суд.

У мерії Львова переконані, що частина інформаційних матеріалів, в яких критикують процеси підготовки до чемпіонату з футболу, має явно замовний характер.

Особливо побільшало негативної інформації провокаційного характеру тепер, коли УЄФА остаточно визначатиметься з містами, які прийматимуть чемпіонат, розповів в інтерв'ю "Німецькій хвилі" керівник міського управління інформаційної політики Остап Процик.

"Є потужні сили, які не зацікавлені у тому, щоб Львів успішно впорався з процесом підготовки до чемпіонату. Враховуючи ті методи і залучення ЗМІ - це організації, які мають непогані ресурси".

СБУ має з'ясувати, хто ці люди, каже керівник управління. За його словами, між містами є очевидна конкуренція з використанням своїх методів.

http://www.champion.com.ua/euro2012/49e4342bb9705/

Юрій Сєров - 14-4-2009 у 12:11

Ми - потужні сили? :)

Юрій Сєров - 14-4-2009 у 14:38

Усі наввипередки кинулися спростовувати новини про ІСД.
http://zaxid.net/newsua/2009/4/13/180705/
Іншого не розумію.
Чому "Люди, які говорять ці речі, не маючи жодного підґрунтя, виступають проти свого міста" ???
Ніхто так на практиці і не показав, які прибутки отримає Львів від Євро, особливо якщо Суркіс вже зробив структуру, яка буде ділити прибутки.
Точно зароблять продавці алкоголю і сутенери, але чи податки від цих прибутків перекриють вартість стадіону?

Dmy - 14-4-2009 у 16:15

В будь-якому випадку ніде правди діти: щойно"до нас їде ревізор", як відразу різко активізуються "сили світла" і ну ногами копати (втім, не забуваючи зауважити наприкінці, що їхні дії ну, аж "ніяк не спрямовані на дискредитацію Львова, як одного з міст господарів ЄВРО").
Але мені цікаво, чому саме Львів під таким артобстрілом? В інших містах, начебто, нічого такого не спостерігається. Навіть у Києві навколо "Олімпійського" було, гуло, але не настільки, хоча там штвханина перед коритом була - не порівняти.
Може, справді, Харків із Дніпропетровськом вирішили об'єднатися, аби виштовхати Львів? Бо Одеса - і так практично не конкурент, Київ чіпати - гибла справа, Донецьк - марудна: Бєнє з Яриком сваритися з Ренатом не з руки, та й готове місто майже за всіма параметрами. А отже залишається єдиний кандидат на 5-го зайвого.

Юрій Сєров - 14-4-2009 у 16:22

Я десь вище постив статтю Харків vs Львів. Так воно насправді і є. Харків на сьогоднішній день виглядає значно привабливіше.

Юрій Сєров - 6-5-2009 у 16:00

Компанія Альпіне, що мала будувати стадіон у Львові буде будувати у Варшаві.
http://zik.com.ua/ua/news/2009/05/06/179814

Павло Новик - 22-5-2009 у 19:15

http://2012ua.net/news/2009-05-22-1682
Будівництво стадіону у Познані (фото)

Юрій Сєров - 5-6-2009 у 16:33

Поглянувши сьогодні учергове на камери, що стоять на будівництві у Львові, можу сказати, що терміни уже почали зривати. Фундамент мав бути зробленим уже повністю, а на сьогодні одна сторона зовсім не забетонована.

Юрій Сєров - 19-6-2009 у 09:20

Павленко попросив на реконструкцію Олімпійського ще 1 млрд. грн. Тимошенко офігіла і відмовила йому :)

http://korrespondent.net/euro/874823

Здогадуюсь, хто наступний на звільнення з посади міністра :)

Роман Голощук - 19-6-2009 у 11:35

Львів отримав перші 50 млн. грн. на будівництво стадіону до Євро-2012.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на голову ОДА Миколу КМІТЯ.

Зокрема, за його словами, сьогодні в Києві під час наради з питань підготовки до Євро-2012 йшлося, що ВАТ «Укрексімбанк» здійснив перший транш – викупив облігації Львівської міської ради на суму 50 млн. грн. Зазначені кошти будуть скеровані на будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові.

За даними М.КМІТЯ, наступний транш має відбутися ще у червні цього року. Всього ж ВАТ «Укрексімбанк» погодився викупити облігації місцевої позики на 300 млн. грн. Зазначені кошти використають для будівництва стадіону до Євро-2012.

Окрім цього, під час наради було зазначено, що вже 1 вересня 2009 року у Львові почнуться роботи з будівництва терміналу ДП «Міжнародний аеропорт «Львів».

Джерело: http://www.unian.net/ukr/news/news-321800.html

Юрій Сєров - 20-6-2009 у 18:01

Стадіон ІнФізу буде тренувальною базою під час Євро-2012
http://zik.com.ua/ua/news/2009/06/20/185527

Андрій Пелещишин - 1-7-2009 у 14:06

Яка перекладна і не виключаю що замовна стаття на Кореспонденті
http://ua.korrespondent.net/worldabus/887628
Зацікавила фраза:
Цитата:
Днями Віктор Ющенко багатозначно заявив про побоювання, що Україна не зможе прийняти запланований на 2012 рік Чемпіонат.

десь таке було?

Юрій Сєров - 1-7-2009 у 14:11

Було. І звинуватив уряд у зриві.

Юрій Сєров - 13-7-2009 у 22:28

Влада Львова за 3,3 млн. євро придбала проект будівництва нового стадіону
http://www.ua-football.com/ukrainian/euro2012/4a5b1771.html

До речі на початках йшлося про те, що платити за проект місто не буде...

І комент цікавий:
Цитата:
будова насправді йде дуже повільно (порівнянно з тим же Харковом), вдалось в середу пролізти на стройку, 5хв. повтикав (поки охоронці невипасли), справи насправді плачевні, працює від сили 20 чоловік(цеж на такому обєкті, стройка віку для Львова).,остаточно добили слова охоронця який виганяв "никакого стада тут рябята небудет, потомучто нет денег, дальше фундамента дело непойдет а потом отдадут по отель"

Андрій Пелещишин - 7-8-2009 у 21:13

Не думаю, що хтось охоронця ставив до відома про плани використання будови.

А от щодо фіналу - то так виглядає, що в Києві його вже не буде.

Роман Голощук - 8-8-2009 у 11:03

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
А от щодо фіналу - то так виглядає, що в Києві його вже не буде.


УЄФА не відбере у Києва фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року - http://www.champion.com.ua/euro2012/4a7c19ce180d5/

Але мені здається, що більш-менш остаточно все буде відомо у листопаді - коли Виконкомом УЕФА визначить готовність міст для приймому матчів Євро-2012

Роман Голощук - 20-8-2009 у 16:34

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко задоволена будівництвом стадіону та аеропорту до Євро-2012 - http://www.champion.com.ua/euro2012/4a8d4f9542dd0/

Юрій Сєров - 24-9-2009 у 14:04

Звіт УЄФА по стадіону у Львові: "нереалістично та неможливо здати в термін"
Прогноз дуже різко змінився... :(
Але, справді, спостерігаючи як будують останні тижні-місяці виникало враження, що або нема грошей (а вони ніби були) або просто не знають що будувати, бо по всіх графіках відставання вже на квартал...

Іван Дівеєв - 24-9-2009 у 14:09

http://www.youtube.com/watch?v=FNvhN-H8fEM

Юрій Сєров - 24-9-2009 у 21:33

Прикольний кліп! :)

Мер Львова визнав достовірність звіту УЄФА щодо стадіону у Львові

Цитата:
"Так, в процесі будівництва стадіону є чимало труднощів. Так, у нас є багато проблемних робочих питань з "Азовінтексом", на що нам звертає увагу УЄФА і про що йдеться в цьому звіті.

Так є під час реалізації будь-якого крупного проекту


Ну по-перше ні Львів останнім часом, ні Садовий зокрема, нічого крупного ніколи не будували. Звідки він знає, що "під час реалізації будь-якого крупного проекту багато проблемних робочих питань".
Чомусь інші міста таких проблем не мають...
А якщо й мають, то вирішують їх і інформацію про них не включають в звіт інспектори УЕФА.

Про провокації - дивно. Міста вже визначені, виборів мера не намічається... Поляки також ніби Львів відстоювали свого часу, тому їм ці провокації не потрібні. Кому то треба? Димінському?

Юрій Сєров - 2-10-2009 у 11:58

Євро-2012 у Львові: ситуація із будівництвом стадіону не є критичною
Трохи дивно, як дах затримує бетонування фундаментів... :rolleyes:

Юрій Сєров - 16-10-2009 у 11:40

«Азовінтекс» начебто відмовляється будувати у Львові євростадіон, – джерело «Високого Замку»

Роман Голощук - 16-10-2009 у 13:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
«Азовінтекс» начебто відмовляється будувати у Львові євростадіон, – джерело «Високого Замку»


Чергова "качка"?

Дирекція з будівництва стадіону у Львові, компанія «Азовінтекс» та німецька компанія «Арена.Ком» підписали трьохсторонню угоду про співпрацю - http://www.zaxid.net/newsua/2009/10/16/132857/

Юрій Сєров - 16-10-2009 у 13:57

Можливо.
Але, те, що щось з тим стадіоном відбувається "мутне" - очевидно. Близько місяця не ведуться роботи взагалі.
Тепер ще місяць будуть робити якусь там експертизу, а потім переробляти креслення.
А до завершення будівництва залишилося трохи більше року. Мабуть варто просити про перенесення термінів здачі стадіону.

Юрій Сєров - 22-10-2009 у 17:58

До речі, сьогодні в пресі з'явилися сумнівна інформація - що це фірма "Арена.ком"?

Я їхнього сайту знайти не зміг... "Відома німецька" фірма мабуть мала б мати сайт.

Катерина Слобода - 22-10-2009 у 18:03

Австрійський інженер застерігає Львів від залучення до будівництва стадіону для «Євро 2012» компанію «Арена. Ком»
http://zik.com.ua/ua/news/2009/10/22/201400

Соломія Федушко - 28-10-2009 у 09:42

Недосконалість робочих креслень Львівського стадіону аж така, що їх повезли до Німеччини?

Ще минулої неділі у Львові перебував керівник компанії Arena.com Томаш Шпек. Він забрав зі собою до Німеччини всі робочі креслення Львівського стадіону, щоб детально їх вивчити та проаналізувати. Про це 27 жовтня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, зараз на стадіону виконується лише той обсяг робіт, що не зашкодить подальшому будівництву відповідно до уточненого проекту. Також Андрій Садовий повідомив, що усі свої дії Томаш Шпек узгоджує з УЄФА, що є фактором безпеки для Львова.

Крім того, міський голова повідомив, що у Львові нині перебувають представники англійської «Halcrow Group Ltd», що консультують українську сторону щодо реконструкції аеропорту.

Юрій Сєров - 16-11-2009 у 23:34

Євро-2012: реконструкція стадіону "Юність" у Львові обійдеться у 30 млн грн http://zaxid.net/newsua/2009/11/16/183327/

Для клубу типу ФК Львів цілком б вистачило такого стадіончику.

Юрій Сєров - 27-11-2009 у 23:06

У грудні вирішать, чи демонтувати частину конструкцій на євростадіоні у Львові

Ну просто слів нема. :mad: Ще ніц не збудували, а вже будуть демонтовувати!
Знають, що будують за бюджетні гроші (тобто наші з вами) і ще будуть по кілька разів.
Те, про що ми говорили раніше: будував би якийсь ахмєтов, прийшов би з бітою і пояснив їм як правильно його гроші тратити...

Юрій Сєров - 20-1-2010 у 16:01

У лютому в Україну завітають представники УЕФА для перевірки готовності міст до чемпіонату.
http://korrespondent.net/euro/1037908
Зважаючи на проблеми ІСД і активність їх будівельників на будмайданчику стадіону, можуть бути неприємності.

Юрій Сєров - 27-1-2010 у 19:27

Процес побудови львівського стадіону знову викликає занепокоєння:
http://www.champion.com.ua/euro2012/4b603945d89d4/

Юрій Сєров - 2-2-2010 у 10:48

Візит Платіні до Львова перенесено
Цікаво, скільки йому заплатили, щоб "зіпсулася погода" і був ще час щось поробити. :)

Юрій Сєров - 23-2-2010 у 19:02

У Львові зупинили будівництво стадіону
Будівництво стадіону у Львові повністю зупинено у зв'язку з відсутністю узгодженого проекту.

Про це заявив на засіданні Львівської облради перший заступник гендиректора компанії "Азовінтекс" Василь Огородник, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у будівництві немає проблем із грошима, а є проблеми з проектом, розробленим компанією "Альпіне".
За твердженням Огородника, стадія "П" проекту будівництва стадіону була проведена неправильно і зараз доведеться її підтверджувати.
Крім того, за словами представника "Азовінтексу", замовник, тобто міська влада, двічі направляли генпідряднику листа про зупинення будівництва, але роботи тривали.
"Ми все робили на свій страх і ризик", - підкреслив він, додавши, що компанія "Арена.ком", яка нещодавно стала проектантом будівництва, не має ліцензії на проектні роботи в Україні.
Огородник сказав, що компанія готова відновлювати роботи "хоч завтра", якщо будуть зняті "політичні перешкоди", а також закликав владу Львова сісти за стіл переговорів, щоб зняти всі проблеми з проектом стадіону.
У той же час начальник управління архітектури і містобудування Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик заявив, що на розв'язання суперечностей між замовником та генпідрядником уряд дав час до 25 лютого.
"Якщо сторони не порозуміються, то виникне питання про заміну і замовника, і генпідрядника. Держава не збирається віддавати на волю випадку Євро-2012 в Україні та у Львові зокрема", - сказав Лукашик.
За його словами, заміна замовника та генпідрядника не є "найскладнішою проблемою у структурі підготовки".
За словами Лукашика, 26 лютого у Львові відбудеться чергове засідання міжвідомчої урядової групи під керівництвом віце-прем'єра Івана Васюника.

Роман Голощук - 24-2-2010 у 18:12

Усі перепони щодо будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові знято - http://www.zaxid.net/newsua/2010/2/24/144012/

Юрій Сєров - 24-2-2010 у 19:04

Цитата:
"Львів виконав усі свої зобов’язання, ми передали проектну документацію до виробництва", – сказав міський голова.

Тобто до цього будували бе неї??? :o
Які у нас геніальні будівельники - на око вміють будувати :)

Роман Голощук - 24-2-2010 у 22:46

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Цитата:
"Львів виконав усі свої зобов’язання, ми передали проектну документацію до виробництва", – сказав міський голова.

Тобто до цього будували бе неї??? :o
Які у нас геніальні будівельники - на око вміють будувати :)


«Азовінтекс» отримав робочу документацію для проведення робіт на південній та східній частині стадіону - http://www.zik.com.ua/ua/news/2010/02/24/218329

Роман Голощук - 25-2-2010 у 20:53

25 лютого відновилось повномасштабне будівництво львівського стадіону - http://daily.lviv.ua/index.php?newsid=25567

Роман Голощук - 28-2-2010 у 09:59

Для наочного відображення відновлення будівництва львівського стадіону створено 3D-панораму http://www.daily.lviv.ua/3d

P.S. Раджу переглянути скептикам і песимістам :)

Юрій Сєров - 1-3-2010 у 11:24

Певно весь місячний бюджет пішов на ті флешки :)
Робочий день, 11 година дня - в полі зору камери жодного працівника.

Роман Голощук - 1-3-2010 у 17:04

7-8 квітня відбудеться візит вищого керівництва УЄФА на чолі з Мішелем Платіні в Україну. Делегація УЄФА відвідає Донецьк, Харків та Львів. - http://unian.net/ukr/news/news-365233.html
P.S. Юра може приєднатися до делегації і розповісти Платіні, як байдикують будівельники :)

Юрій Сєров - 1-3-2010 у 19:21

Цитата:
P.S. Юра може приєднатися до делегації і розповісти Платіні, як байдикують будівельники :)

Проблема не в будівельниках, а у фірмі-підряднику і в замовнику. Креслень мабуть досі немає.

Думаю Платіні так будуть поїти, що до стадіону він навіть не добереться. :)

Юрій Сєров - 8-3-2010 у 13:44

Вчора у Дєнісова був дуже критичний сюжет про відставання будівництва Олімпійського. Будівельники і Павленко кажуть, що все ОК, експерти - відставання 6 міс., думаю правда десь посередині.

А у Львові свої приколи: http://stadion.lviv.ua/ua/webcam_march_2010
Подивіться уважно на передній план і знайдіть 1 відмінність :)

Катерина Слобода - 8-3-2010 у 14:18

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Подивіться уважно на передній план і знайдіть 1 відмінність :)

А можна невеличку підказку?

Юрій Сєров - 8-3-2010 у 14:26

уважно дивіться на передній план знимок за 5 і 6 березня.

Катерина Слобода - 8-3-2010 у 16:09

не уважна я, напевно, єдине, що наразі побачила- риштування попереносили, ніби то два єдині комплекти на цілий стадіон... якщо не то, то здаюся...:)

Юрій Сєров - 8-3-2010 у 16:16

Власне, його поставили, розібрали і переставили лівіше, а тепер знову поставили на те саме місце. Просто імітують роботу.
Я не дуже будівельник, але щось мені підказує, що якби купили ще кілька комплектів риштувань для цих ригелів, то робота б йшла швидше. :)

Павло Жежнич - 9-3-2010 у 09:49

Там треба починати дивитися з 3 березня. Спочатку риштування було зліва (3.03), потім перекочувало на середину (5.03), а потім знову опинилося зліва (6.03). Взагалі не зовсім зрозумілий сенс тих риштувань - для чого "роботягам" ходити від одної колони до іншої на висоті 10 м? Там стіни поблизу нема, а для нарощування колони ці риштування тільки заважатимуть.

Юрій Сєров - 9-3-2010 у 10:35

То не для ходження, а для заливки "ригелів". Дивіться протилежну трибуну.

Юрій Сєров - 23-3-2010 у 16:40

Пишуть, що ніби уряд запропонував міській раді Львова будувати стадіон за державні кошти.
Це вже краще. І місцевий бюджет піде на потрібніші речі і більша ймовірність, що стадіон збудують.
Ну а якщо не збудують, то винен буде не Садовий :)

Роман Голощук - 25-3-2010 у 11:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Пишуть, що ніби уряд запропонував міській раді Львова будувати стадіон за державні кошти.
Це вже краще. І місцевий бюджет піде на потрібніші речі і більша ймовірність, що стадіон збудують.
Ну а якщо не збудують, то винен буде не Садовий :)


Якраз сьогодні львівські депутати розглянуть питання про передачу стадіону до Євро-2012 Кабміну - http://www.zaxid.net/newsua/2010/3/25/104743/

Роман Голощук - 25-3-2010 у 14:38

Депутати Львівської міської ради під час сесії 25 березня своїм рішення дали згоду на майбутню передачу цілісного майнового комплексу ЛКП «Дирекція з будівництва стадіону у Львові» Кабміну. За це рішення проголосувало 86 депутатів - http://www.zaxid.net/newsua/2010/3/25/123633/

Юрій Сєров - 25-3-2010 у 17:20

Тепер питання - чи його візьмуть. Більше шансів зіпсувати імідж.

Репортаж з будівництва львівського стадіону

Юрій Сєров - 1-4-2010 у 14:26

2 джедаї...

stadium.jpeg - 44kB

Роман Голощук - 8-4-2010 у 08:56

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Тепер питання - чи його візьмуть. Більше шансів зіпсувати імідж.


Вже взяли :)
Уряд передав у державну власність львівський стадіон.
Як повідомила прес-служба Кабміну, таке рішення було ухвалене на засіданні Кабміну 7 квітня - http://www.pravda.com.ua/news/2010/04/8/4917877/

Юрій Сєров - 8-4-2010 у 10:11

Хотіли запхати свого генпідрядника, то мусіли взяти...

Юрій Сєров - 28-4-2010 у 16:27

Цитата:
Наступного тижня, 5 травня, будуть прийняті організаційні висновки щодо компанії "Арена.Ком”, яка виконує проектні роботи стадіону до Євро-2012 у Львові. Про це у коментарі «Львівському порталу» повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Василь Горбаль.

«Було дане ще одне попередження. Відповідно, наступного тижня будуть прийматися якісь організаційні висновки. Німецькі аудитори визнали, що це досить ризиковий об’єкт, але, я думаю, що ми зі всім справимось», - сказав В. Горбаль.

На пряме питання: «Чи будуть міняти "Арену.Ком” на іншого проектувальника?», голова Львівської ОДА відповів: «Скажімо так, мова зараз йде про те, що є певні проблеми. Яким чином це буде вирішено – покаже наступний тиждень».



Ми тут ще в кінці минулого року мали серйозні підозри відносно тієї "Арени.ком"...


Юрій Сєров - 19-1-2011 у 17:11

Юрій Кіндзерський про стадіон у Львові:

Цитата:
- Чи маєте ви якесь відношення до будівництва стадіону у Львові?

- Ні, цим займається держава. Нам пропонують брати участь в утриманні стадіону. Мова йде про суму близько 30 мільйонів гривень… А за ці кошти цілком можливо побудувати нову арену. Ці гроші ніколи не окупляться. Ніхто в ті ресторани та офіси на стадіони заїжджати не буде. Не треба себе дурити. Треба визнати, що цей стадіон буде дуже серйозним ярмом на шиї держави. Замість того, щоб платити пенсії ми будемо платити 30 мільйонів на утримання стадіону. Цей об’єкт будується для трьох-чотирьох матчів Євро-2012.


Тобто ФК Львів, який має серйозні фінансові труднощі, в оренду брати не буде. Карпати також відмовлялися за ті гроші. Доведеться державі знижувати вартість оренди, бо до Євро хтось мусить відіграти сезон на тому стадіоні.

Юрій Сєров - 20-1-2011 у 20:39

Вартість львівського стадіону зросла в 1,5 рази і становить 2 млрд 420 млн грн. (і так підозрюю, що це ще не кінець!). По сьогоднішньому курсу це більше 200 млн. євро. і львівський стадіон впевнено наближається до найдорожчих стадіонів світу, таких як Стад де Франс і Олімпійський стадіон Афін ( http://euro2012.ua-football.com/news/4cfd255c/)
А якщо ще врахувати, що будується він в кризу (ціни на будматеріали і робочу силу впали, робоча сила у нас дешевша ніж в Європі) ще раз можна задуматися чому на стадіон пішло СТІЛЬКИ грошей.
З Олімпійським у Києві та сам історія...

Юрій Сєров - 5-3-2011 у 00:38

ВАРТІСТЬ "ОЛІМПІЙСЬКОГО" ПІДВИЩИЛИ НА 29%
Кабмін збільшив вартість реконструкції спорткомплексу "Олімпійський" на 872,5 мільйонів гривень або на 29%.
Відповідну постанову уряду розміщено на офіційному сайті Кабінету міністрів.
Загальна вартість проекту тепер складе 3 мільярди 878,43 мільйони гривень.
Збільшення вартості повинно бути профінансовано за рахунок додаткової державної підтримки.
Крім того, уряд доручив Нацагентству з питань Євро-2012 до 1 квітня подати уточнений проект і титул будови "Реконструкція та будівництво нових об'єктів НСК "Олімпійський".
З урахуванням інших засобів нова прогнозна сума підготовки до Євро-2012 складає 146,87 мільярдів гривень.


146!!! мільярдів!!!!! Та ніякі змагання ніколи в житті не повернуть тих інвестицій.

Ірина Роздольська - 5-3-2011 у 03:45

Так само як вертоліт Януковича не допоможе платникам податків. Я вже навіть якось не дивуюсь.

Роман Голощук - 6-3-2011 у 09:45

Операційний директор УЄФА Events S.A Мартін Каллен заявляє, що після відвідин Львова 4-5 березня немає сумнівів, що стадіон у Львові до Євро-2012 збудують до кінця вересня 2011 року - http://zaxid.net/newsua/2011/3/5/134500/

Юрій Сєров - 6-3-2011 у 15:23

... на 3 місяці пізніше терміну...

Відкриють в жовтні для показухи і закриють на добудову - мій прогноз.

Ярема П. - 6-3-2011 у 21:37

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
... на 3 місяці пізніше терміну...

Відкриють в жовтні для показухи і закриють на добудову - мій прогноз.

Навіть не збираюся з ним сперечатися :baddevil::baddevil::baddevil:

Роман Голощук - 22-4-2011 у 09:48

Аерофото будівництва стадіону у Львові - http://daily.lviv.ua/?page=euro_photo&subpage=20_04_2011

Demyan - 4-5-2011 у 10:39

Виграв я білети і не оплачую їх...з Такими умовами нехай йдуть лісом!
Дублікатів не роблять в жодних випадках (напирклад загубив я, пошкодив і т.д.), за доставку відповідальності не несуть, тобто можуть взагалі і не відправляти а сказати шо пошта загубила...
Як прочитав це зняв всі гроші з карточки, зараз намагаються автоматом зняти з мене але не проходить бо грошей нема
:mad:Шо за умови???? І головне 0 гарантій!!!! :baddevil:

Ренат Зіганшин - 31-5-2011 у 17:55

бачили відео на ютюбі "Олімпійський 2 роки у 2 хв"?

Юрій Сєров - 8-6-2011 у 13:00

Майже 10% місць "Олімпійського" будуть порожні на "Євро-2012" через рекламу
Навіщо взагалі ті місця робили? Не простіше було їх зробити їх одразу під рекламу :rolleyes:

Юрій Сєров - 10-6-2011 у 11:58

Під час Євро, львівський стадіон називатиметься дуже оригінально "Стадіон у Львові". :lol:
http://zaxid.net/newsua/2011/6/10/121053/

Юрій Сєров - 30-6-2011 у 19:33

На "Олімпійський" додатково викинуть ще 380 мільйонів
Загальна кошторисна вартість реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" - 4,59 мільярда гривень.


... у той час як Донбас-арена - 400 млн.дол.

Юрій Сєров - 7-7-2011 у 19:55

Щоби з нашими стадіонами такої халепи не сталося....
http://ua.korrespondent.net/world/1237164-u-niderlandah-pri-obvalen...

Станіслав Лозинський - 13-7-2011 у 16:03

Наскільки мені відомо поляки теж чухаються в потилицю. У них справи на такі вже й кращі за наші. У нас хоч в Донєцку відгаратали

Юрій Сєров - 5-10-2011 у 23:59

Квиток на ось такі місця можна собі купити за 30 Євро.

euro_stadium.jpg - 153kB

Demyan - 6-10-2011 у 08:34

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Квиток на ось такі місця можна собі купити за 30 Євро.


Добре шо я не купив таки білети і не ризикував :)

Павло Жежнич - 7-10-2011 у 09:34

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
Квиток на ось такі місця можна собі купити за 30 Євро.

Для таких місць вже знайшли пояснення - ВОНИ ДЛЯ НЕЗРЯЧИХ!!!
Правда незрячих в таких ситуаціях зазвичай супроводжують зрячі люди. І що їм дивитися за бетонною стіною?

Юрій Сєров - 7-10-2011 у 10:16

Тобто можна припустити, що є ще місця для незрячих і глухих! :)

Юрій Сєров - 12-10-2011 у 20:37

На львівському стадіоні також подбали про сліпих і наробили місць, з яких півполя не видно. :baddevil:

Щоправда інтуїція підказує, що цілком ймовірно такі місця попадуться "переможцям" лотереї...

До речі, до офіційного відкриття залишається 3 тижні, а роботи там ще місяці на 3...

lviv_arena_29.jpg - 222kB lviv_arena_30.jpg - 237kB

Demyan - 13-10-2011 у 07:55

я ніяк не можу зрозуміти гаму кольорову крісел - це типу перехід в колір прапора?

Юрій Сєров - 13-10-2011 у 11:06

Цитата:
це типу перехід в колір прапора?

Щось таке....
Правда, навіщо було робити однаково і в Києві і Львові?
Могли у Львові зробити подібно, але з червоно-чорно-білими кольорами - було б як вишиванка. Або просто чорно-червоними :baddevil:

Ярема П. - 28-10-2011 у 13:26

От цікава думка про все оце (нехороше слово) у Львові і не тільки: http://www.unian.net/ukr/news/news-462264.html .

Кілька цитат:
"За словами одного урядовця, «стадіони – це вкладення коштів у високі технології», щоправда, невідомо що там такого високотехнологічного виробляють. Може, «поп-корн»? "

"Нещодавно уряд постановою затвердив нову прогнозну вартість Євро-2012. Вона склала 114 мільярдів 746 мільйонів гривень.

Нагадаю, всі доходи державного бюджету цього року заплановано на рівні 300 мільярдів 253 мільйонів.

Хороша гулянка на половину річного бюджету країни, чи не так?

В країні не вистачає кількох тисяч гривень для безлічі хворих, щоб буквально врятувати їм життя. Гроші для хворих дітей збирають по-копійці всім миром. Але в Україні вистачає 114 мільярдів (!) на пару тижнів „гоп-ца-дріца-гоп-ца-ца”, та й то переважно для іноземців.

Чи є совість у людини, яка замість ліків для тяжкохворого родича купує собі „бухло” і феєрверки? Чи є вона в уряду, який, не виконавши своїх основних функцій, робить такі витрати (не кажучи про супутню корупцію)? "


"Тому Євро-2012 для абсолютної більшості українців – ніяке не свято, а стихійне лихо, яке країні спихнули на голову в переддень кризи розумніші країни, які турбуються не про «дорогі понти», а про своїх громадян. "

Статтю вартує прочитати. Хліба і видовищ зараз. А що буде потім?

Оля Покровецька - 21-11-2011 у 22:22

Звичайно, Ви праві і автор статті також)
Але Україна, яка рветься в ЄС, повинна бути справді європейською державою, а це хороший крок для покращення нашої країни в очах європейців (показати високий рівень чемпіонату, мати європейський стадіон)) Як це не парадоксально звучить, але це так)). Солодкого не відчуєш, не скуштувавши гіркого.... Тому, будемо надіятись, що українці вдало переживуть Євро-2012, і наші нащадки не будуть довго розплачуватись за цю "втіху" вболівальків футболу на теренах неньки. :)

Юрій Сєров - 21-11-2011 у 23:38

Ну я вже давно такої ж думки про оце Євро і підтримую кожне слово автора статті.
Цитата:
Вона склала 114 мільярдів 746 мільйонів гривень

Це ж СКІЛЬКИ можна було вертольотів накупити і золотих унітазів... Не кажучи вже про такі не надто важливі речі як нові робочі місця чи лікарні майбутнього....

Цитата:
Але Україна, яка рветься в ЄС

Угу, рветься :) Наразі робить все можливе, щоб туди не потрапити.

Цитата:
і наші нащадки не будуть довго розплачуватись за цю "втіху" вболівальків футболу на теренах неньки

Досить глянути на Грецію, щоб приблизно уявити, що буде. Зробивши поправку, що Греція таки значно багатша за нас.

А ці ФІФА, УЕФА і Олімпійці таке враження, що узгодили з керманичами євросоюзу цей диявольський план. Нам Євро, росіянам Олімпіаду і чемпіонат світу. І поки ми вкладаємо гроші в залізобетон, будуть потрохи очухуватись від кризи. Хоча тій же Німеччині чи Італії провести Євро було б раз плюнути - у них вся інфраструктура готова.
Ше нам Олімпіаду повішайте на шию і буде взагалі гаплик.


Для Львова від Євро реально плюс хіба що з аеропортом і дорогами. Але дороги і так потрохи робилися. А з аеропортом - це було лише питання часу. Бізнес цей прибутковий і інвестор рано чи пізно знайшовся б.

А от те, що говорять про промоцію і рекламу - це дурня. Тої реклами на рік максимум. Я вважаю себе затятим вболівальником, але мені важко згадати де було євро 4,8,12 років тому, не кажучи про більше. Переможців пам'ятаю, а країни, де проводилися чемпіонати - ні.

Оля Покровецька - 22-11-2011 у 00:50

Так, але нічого не робити - гірше, аніж щось пробувати. Євро вважається третьою за важливістю спортивною подією в світі, і це має велике значення для України.

За даними країн, які приймали Євро у 2000, 2004 та 2008 роках, їх ВВП зріс після чемпіонату на (в середньому) на 0,06 - 0, 25 %, все таки це хоч щось)) Так, проблем буде чимало, але як то кажуть "...хто не ризикує......":)

Цитата:
Угу, рветься :) Наразі робить все можливе, щоб туди не потрапити.



На мою думку, співпраця України з Польщою наблизить нас до "європейських" країн.

Звісно ж, позитивні наслідки будуть у разі вдалого проведення чемпіонату, без курйозів і непередбачувах ситуацій. Не беручи безпосередньої участі в підготовці та проведені події, критикувати легко.
Але ж ми патріоти-оптимісти)! І віримо в краще;)

Андрій Пелещишин - 22-11-2011 у 08:48

Десь на УП проскочила цікава думка - що за гроші, витрачені на Євро-12, можна було створити до мільйона робочих місць.
Може цифра і завищена, але пам'ятаймо, що одне робоче місце - благополуччя 2-3 людей.

Юрій Сєров - 22-11-2011 у 10:38

"Посадка" Юлі "приблизила" нас до Євроспільноти більше ніж усі Єврофутболи і євробачення разом узяті. Який ріст економіки після спортивних заходів можна побачити на прикладі Греції та Португалії. Такі заходи по силах проводити сильним економікам або країнам з розвинутою інфраструктурою: для економіки Китаю і Німеччини це не було проблемо. А аргументи "ВВП зріс на 0.06%" - це ж взагалі в межах похибки... :)

Юрій Сєров - 22-11-2011 у 10:42

А впідготовці важко брати участь, якщо ти не з Донбасу... :baddevil:

Оля Покровецька - 23-11-2011 у 00:10

Це не в межах похибки, а реальні дані країн. Я не намагаюсь "виправдати" проведення чемпіонату в Україні. Маємо, що маємо. Просто статей, про те, що б купили чи створили за гроші, які пішли на підготовку Євро - безліч. Але ж ніхто такої суми не виділив би на щось інше, не ті люди в нас! Тому про "якби" тут говорити не варто. Не було би Євро, то ці мільярди пішли б на що завгодно, тільки не на благо простих людей. І нових доріг ми б ще довго не бачили :)

Юрій Сєров - 23-11-2011 у 00:50

Реальні дані також мають похибку. Вкласти половину річного бюджету заради росту в 0,06%-0,25% - безглуздо.
Цитата:
Але ж ніхто такої суми не виділив би на щось інше, не ті люди в нас! Тому про "якби" тут говорити не варто. Не було би Євро, то ці мільярди пішли б на що завгодно, тільки не на благо простих людей.

з цим змушений погодитися...
А стадіон - все одно баласт.

Оля Покровецька - 23-11-2011 у 15:58

Хто був на стадіоні на матчі збірної, знає, як зарекомендував себе Львів, як культурну столицю!!!! Жах!!!

Люди нарікають і підраховують, скільки потратили грошей на Євро, а самі збільшили цю суму!!!!! Поламані крісла, тонни сміття, поламані мусорні баки, це ж як треба вболівати???:mad:

Після відкриття та першої гри - розчарування....:(

І це ми - культурна столиця?????:lol: ахаха(((

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5wR8pjathUQdL1grxvvUcMaSA...

Юрій Сєров - 23-11-2011 у 19:19

Яке відношення фан-сектор має до "культурної столиці"... :)

Оля Покровецька - 23-11-2011 у 19:44

Фан-сектор, це взагалі окрема розмова!:mad:
Я маю на увазі наших львів'ян, не учасників фан-клубу.
Я працювала стюардом, і я бачила поведінку людей! Їх недбалість на стадіоні, хамське ставлення до інших вболівальників та до самого стадіону (вже згадувала про поламані крісла)!!! Відвідуючи матчі на стадіоні Україна, якось не помічала такого, а тут.....:o

Юрій Сєров - 23-11-2011 у 19:56

Наскільки я розумію, крісла поламані були лише в фан-секторі. На "Україні" в фан-секторі взагалі крісел немає. Хамського ставлення одних уболівальників до інших не помітив, але от до уболівальників поставилися по-хамськи організатори в багатьох моментах: починаючи від процесу продажу квитків, добирання до стадіону і закінчуючи давкою в туалетах. До речі, з місцями для стюардів також не непродумано. Ми сиділи низько, стюард в проході всю гру заважав спостерігати за грою, крісло б йому поставили якесь чи що....

Оля Покровецька - 23-11-2011 у 20:05

В 22 і 23 секторі були поламані крісла і бак, в 19 (чи то 20) - була бійка. В моєму також назрівала, але на щастя не почалась:)

Дуже добре, що Ви такого не помічали, і переглядали матч))

А стюард не повинен стояти так, щоб заваджати перегляду гри, тому маєте право зробити зауваження (це одне з наших правил).

Юрій Сєров - 23-11-2011 у 20:22

Цитата:
А стюард не повинен стояти так, щоб заваджати перегляду гри...

Власне йому не було де стати так, щоб не заважати.

Цитата:
В 22 і 23 секторі були поламані крісла і бак, в 19 (чи то 20) - була бійка. В моєму також назрівала, але на щастя не почалась:)

Це традиційні атрибути уболівання у нас і не лише у нас. :)
Поламані крісла суттєво не збільшать вартість стадіону :)

Оля Покровецька - 23-11-2011 у 20:56

Цитата:

Власне йому не було де стати так, щоб не заважати.

Він повинен підніматись сходами вниз-верх, слідкувати за сектором, якщо заваджає вболівальникам.

Після цих ''атрибутів'' футболу зросте сума витрачена на стадіон) Крісло до крісла після кожного наступного матчу і непогана сума.... Як кажуть "копійка гривню береже" ;):D


Юрій Сєров - 13-1-2012 у 00:22

Поляки вирішили не запрошувати на відкриття стадіонів світових зірок.
Обійдуться своїми і недорогими іноземними. В числі запрошених виконавців на відкриття стадіону в Варшаві числяться і українські "Гайдамаки".
Зразу видно де панти і відкати, а де прагматичне і раціональне використання державних коштів.
Украинская рок-группа "Гайдамаки" выступит на открытии стадиона в Варшаве

Юрій Сєров - 4-2-2012 у 18:00

Ще один момент, яким польська влада відрізняється від нашої. Стадіон не готовий - матчу не буде. Людські життя важливіші, ніж "понти". Не те, що у Львові.
http://korrespondent.net/euro/1315376-match-za-superkubok-polshi-na...


Юрій Сєров - 13-3-2012 у 22:37

Ось так виглядає стадіон за менш ніж 100 днів до Євро:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=89360000&postcount...

Андрій Пелещишин - 14-3-2012 у 21:26

Все-таки у тому репортажі більше не про стадіон, а про публіку, що ходить на футбол. Але я не бачу в тому нічого цікавого, він же не в філармонію зібрався.. Чи насіння на стадіоні стало для автора одкровенням?
Я вже давно вирішив що на людні матчі ходити не буду.

Юрій Сєров - 15-3-2012 у 00:51

А я більше уваги звернув на стан прилеглої до стадіону території і як "за призначенням" використовується обладнання на стадіоні...

Ігор Домін - 17-3-2012 у 14:29

А що там з новими автобусами? Вже з*явились на вулицях міста чи чекають початку Євро?

Юрій Сєров - 19-3-2012 у 13:24

Будували, будували і збудували...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-xGOB5...
http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/vitaliysych/a60576

Щоб потрапити на матч нормально, потрібно приходити за 3-4 години до гри...

Юрій Сєров - 23-4-2012 у 12:24

На Львів-Арені гратиме ФК Львів... :lol:
http://korrespondent.net/sport/football/1342836-lvovskuyu-arenu-evr...

Яким чином вони очікують 30 тис. людей - для мене загадка...

Галина Руденко - 18-5-2012 у 12:00

А мені наш стадіон найбільше подобається)

Tempika - 18-5-2012 у 15:02

Львів-Арена, фото.








Юрій Сєров - 18-5-2012 у 15:13

Стадіон гарний. Засмучує лише його вартість і необлаштованість територій навколо....

Ігор Домін - 20-5-2012 у 13:31

А брамки де? Чи кожна команда зі своєю приїжджає?)))

Юрій Сєров - 30-5-2012 у 01:00

Впродовж 2012 року на Арені Львів гратиме ужгородська "Говерла"
:lol:

Ще Євро не почалося, а вже видно як той стадіон був потрібен...

Tempika - 30-5-2012 у 13:12

Брамки будуть :-) Поки що трава росте, регулярно стрижеться і поливається. Ворота заважали б.

Стадіон просто розкішний, і зовні, і всередині, а території поза ним швидкими темпами облаштовуються. За ужгородський футбол радіємо :-))))) Ну і Свідки Єгови, мабуть, будуть проводити там свої *медитації*. Дійсно буде жаль, якщо така споруда не знайде застосування у Львові :-(

Юрій Сєров - 30-10-2012 у 22:05

Керівництво Львів-Арени розглядає нові цікаві варіанти оренди стадіону:
"Скала" може переїхати на "Арену Львів" - http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/508fd03e.html

Якщо вони відмовляться, то, думаю, можна пошукати інші команди, які бігають на область. ФК Ременів там чи ФК Сокаль... :baddevil:

Андрій Пелещишин - 30-10-2012 у 22:38

Ременів? Не думаю, односельчанам буде складно їздити на стадіон, бо вони ж з другого боку міста живуть :)

А саме очевидне рішення - ФК Сокільники!

Юрій Сєров - 30-10-2012 у 23:08

... і зробити там ще базар. Зранку базар, в обід футбол, а ввечері в кіно в Кінг-Крос. :)

Андрій Пелещишин - 30-10-2012 у 23:19

А де нічна "діскатєка"? :D

Юрій Сєров - 24-3-2013 у 23:33

Мер Львова готовий сприяти поверненню "Карпат" на "Арену Львів"
http://www.ua-football.com/ukrainian/high/514f525b.html

Ну незручний він в плані добирання. Як вони не зрозуміють? Потрібно забезпечити дуже якісний вивіз уболівальників, щоб вони туди пішли.

Вже 700 тис. боргу лише за електрику. :rolleyes:

Юрій Сєров - 29-3-2013 у 12:19

"Арені Львів" можуть вимкнути воду
http://www.ua-football.com/ukrainian/news/5154bde8.html

Проблеми продовжуються. Не знайшлося свого часу якогось скоробагатька, який би врятував ФК "Львів" - зараз, можливо, було б менше проблем.

Юрій Сєров - 4-4-2013 у 19:56

Виявляється, стадіон ще навіть не зданий в експлуатацію...
http://ipress.ua/news/lviv_poprosyt_v_azarova_150_mln_grn_shchob_do...

Юрій Сєров - 12-4-2013 у 13:24

Історія і перспективи найпроблемнішого українського євро-стадіону
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=th0-i5wq...

Слова "карпатівців", звісно можна скептично оцінювати, але очевидно, що проблеми з стадіоном є.

Андрій Пелещишин - 7-5-2013 у 20:18

Львівський стадіон передали з одного відомства в інше
http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?arenu_lviv_peredali_v_pidpo...

Юрій Сєров - 7-5-2013 у 23:58

А кредит, який місто брало на побудову стадіону також передали чи він залишиться на львів'янах?

Юрій Сєров - 17-6-2013 у 12:37

Бразильці, для яких футбол - релігія, все ж не втрачають розуму і здатні протестувати проти витрат на проведення Чемпіонату Світу.
http://news.online.ua/ukr/595627/politsiya-brazilii-razognala-prote...
У нас же всі були ЗА.

Андрій Пелещишин - 24-6-2013 у 15:23

Тема демонтажу стадіону "Арена-Львів" далі якось невиразно жується в ЗМІ
http://www.epravda.com.ua/news/2013/06/24/381937/
Таке враження, що це замовні вкидання з тим, щоби пошантажувати на більше фінансування стадіону або на якусь вигідну оборудку.
Але слова Садового розсмішили
Цитата:
"Та ви що! Це дитина, що народилася у Львові! Його треба ростити, пестити. Це те, що прославляє Україну", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Ну якщо стадіон прославляє Україну, то небагато та Україна вартує.. І не ясно, як пестити і ростити стадіон. Я розумію, що на емблемі Євро-12 стадіони росли на рослинці, але все таки... Підливати його далі мільйонами гривень?

Юрій Сєров - 24-6-2013 у 22:48

Судячи з фінансового стану "Карпат", підливати будуть з бюджету, а це завжди неощадно... :(

Андрій Пелещишин - 8-12-2017 у 13:32

Пройшло 5 років, і Арена "Львів" все менше і менше комусь потрібна
http://zik.ua/news/2017/12/07/arenu_lviv_mozhut_peredaty_u_komunaln...


Цитата:

Львівська обласна рада розглядає можливість прийняття у свою власність «Арени-Львів». Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк. «Нині цей об’єкт належить державі і потроху занепадає. Сьогодні спільно із Держсекретарем Мінмолоді і спорту Олегом Нємчиновим провели вже другу нараду, аби реально оцінити стан справ і перспективу стадіону. Є те, з чого треба починати. На державному, обласному та міському рівні виробити спільне бачення розвитку інфраструктури. В першу чергу – запустити в роботу електропідстанцію та каналізаційний колектор. Наразі вони навіть не здані в експлуатацію, а вже руйнуються. Ну і – транспортні розв’язки – це те, без чого вдихнути життя у Арену просто не реально», – написав В.Гірняк. З його слів, на сьогодні «Арена Львів» має понад 700 млн грн боргу та завершений минулий рік із збитком для підприємства у близько 1 млн грн. «Ну і що найголовніше – друга черга будівництва Арени-Львів не здана в експлуатацію як така. Аби це зробити треба 334 млн грн. Ймовірно, розпочнемо із техаудиту, інвентаризації та коригування самого проекту відповідно до нинішніх реалій», – додав В.Гірняк.


Тобто виявляється, що об'єкт недобудований, має проблеми з каналізацією та електрикою. Про зручність доїзду навіть говорити не варто.

Юрій Сєров - 14-12-2017 у 17:48

Там зараз грає команда з Рівного, зрозуміло, що тимчасово.
Карпати в такому стані, що не факт, що далі продовжать існування, їм і "України" вистачає
3 матчі зіграла Зоря в Лізі Європи.
Збірна зіграла 1 матч і всі нарікали на якість газону.
Якщо не буде ескалації на східному фронті і Шахтар не повернеться, то газон дійде до стану, що там вже ніхто не захоче грати.
Цілком можливо, що незабаром, доцільніше буде розібрати його, але в нас на таке не підуть...

Андрій Пелещишин - 26-5-2018 у 08:13

Невеликий, але ілюстративний, матеріал про стан стадіонів на сьогодні
https://www.radiosvoboda.org/a/29250248.html

Так виглядає, що адекватно чується лише столичний (що логічно), а решта хіба сподіваюся на Шахтар

Юрій Сєров - 29-5-2018 у 14:34

Верес з Рівного стає ФК Львів, тому тепер арена матиме постійне футбольне завантаження.
Однак збудований стадіон був халтурно і більшість недоліків уже активно показують себе, а сам комплекс так і не доведений до пуття і не зданий в експлуатацію.

Андрій Пелещишин - 23-10-2019 у 18:07

https://24tv.ua/sport/direktor_areni_lviv_rozpoviv_pro_skazheniy_bor...

Це про Арену Львів. Неліквід. Ну а може створють імідж неліквіда, щоби не було резонансу коли вдало продадуть

Юрій Сєров - 25-10-2019 у 15:42

Можливо, але хто ж його купить...
ФК Львів виглядає, що знову припинить своє існування, Карпати планують реконструкцію "України" зробити. Поки робитимуть, то Арена-Львів буде мати матчі, а потім? На Роуп-Джампінгу не витянуть.
До того всього, Арена залишається недобудованою і не введеною в експлуатацію.

Андрій Пелещишин - 28-10-2019 у 19:46

Звалити і збудувати черговий Авалон. Буде "Авалон-Арена"

Юрій Сєров - 1-11-2019 у 15:13

З "Україною" Димінський щось таке і хоче зробити - забудувати навколо будинками і готелями. Тому, можливо, з часом і Арену-Львів інтегрують в якийсь розважальний комлпекс.

Андрій Пелещишин - 1-11-2019 у 19:35

Бляха, а як же ж Снопківський парк?

Юрій Сєров - 6-11-2019 у 13:00

Нічого доброго.
Керівництво міста проводить таку політику, що парків скоро не буде. А якщо буде, то а-ля того, що на Цитаделі біля готелю, з обмеженим доступом.

Андрій Пелещишин - 11-11-2019 у 19:17

Щось таке, малоінформативне, зрозуміло, що ніхто не знає що робити

https://24tv.ua/sport/chi_gotova_derzhava_prodati_arenu_lviv_ta_vidd...