Форум Рідного Міста

Розкол в Партії Регіонів?

Юрій Сєров - 26-12-2007 у 16:12

Багато на цю тему вже говорять, та й деякі факти свідчать, що після того, як регіони не змогли сформувати уряд в партії починається (триває?) рокзол. Так виглядає, що Ахмєтову з Януковичем не по-дорозі, а по-дорозі швидше з іншим Віктором. :) Підтвердженням цього є й призначення Богатирьової керівником РНБО.
А деякі інтернет-видання вже повідомляють, що Ахмєтов написав заяву про вихід з ПР.
Очевидно Ющенко заручився підтримкою Ахмєтова на наступних парламентських виборах і розпочав передвиборчу кампанію.
Які це буде мати наслідки для ПР і для країни?

Андрій Пелещишин - 26-12-2007 у 16:13

Цитата:
Які це буде мати наслідки для ПР і для країни?

Ну наприклад, Ющенко не буде президентом.

Юрій Сєров - 26-12-2007 у 16:18

Можливо, але так виглядає, що вони з Юлею не домовилися і таким чином він опускає рейтинг Януковича. А потім почне "мочити" Юлю.
А можливо та посада й не буде такою вже потрібною.

Сергій Бєляєв - 26-12-2007 у 18:34

Я б не гіперболізував факт призначення Р. Богатирьової та не робив на його підставі висновків про майбутнє ПР. Суперечки в середині цієї партії були завжди, але чи відбудеться розкол залежитиме від позиції еліти, яка творить її ядро - так званої "донецької" еліти. У свою чергу ця група протягом тривалого періоду демонструє найкращі серед українських еліт здібності до подолання внутрішніх протирічь.

Я думаю, що політична гра, яка ведеться, є значно складнішою. Не секрет, що ПР була готова до коаліції з НУ і перешкодила цьому частина НУ, орієнтована на БЮТ, насамперед угрупування Луценка. До того ж ціною такого об'єднання була відмова від співпраці з КПУ, на що ПР не готова (як відомо, на виборах вона прямо й непрямо підживлювалася за рахунок відсотків комуністично-орієнтованого електорату, до того ж союз з КПУ надає цій ліберально-олігархічній партії певної соціальної орієнтації, без чого, як засвідчили останні вибори, входження до парламенту неможливе). Проте, контакти "донецької" еліти з ВАЮ є давніми й не становлять великої таємниці. Фактом є те, що саме ця еліти великою мірою забезпечила спрямування на виборах 2002 року адмінресурсу у Донбаському регіоні на підтримку НУ. Отже, з одного боку ВФЯ буде "зберігати обличчя" перед виборцями як публічна фігура у партії, а з іншого боку тіньова частина еліти створюватиме бази для спільних дій насамперед під час наступних президентських виборів, де головним їх опонентом стане ЮВТ.