Форум Рідного Міста

"Цікаві" квитанції

Лєна Дадукевич - 28-12-2007 у 17:07

Перед новим роком (у зв"язку з подорожчанням послуг) прийшли до нас квитанції на воду , "цікаві". З цифрами 2-місячної давності на оплату. А з нового року прийдуть теперішні справжні показники, але з оплатою в двічі більшою, післяноворічною, мабуть?... :lol:
Відіслала квитанцію начальнику водоканалу з проханням прислати нормальний рахунок, який би відповідав дійсності. Вже два тижні відповіді нема. А сьогодні вже 28 число. І як з ними боротись? Навіть не сил, а часу стільки немає?!

Юрій Сєров - 29-12-2007 у 00:34

В мене те саме. Там лише була якась сума боргу, яку я забув оплатити в минулому місяці. За поточний місяць - по нулям.

Цитата:
А з нового року прийдуть теперішні справжні показники, але з оплатою в двічі більшою, післяноворічною, мабуть?... :lol:

Теж про це подумав

Андрій Пелещишин - 29-12-2007 у 23:10

Може Громадський Форум Львова би зацікавився такою проблемою?

Лєна Дадукевич - 30-12-2007 у 10:02

А що то за форум?

Андрій Пелещишин - 30-12-2007 у 10:48

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=5130

Лєна Дадукевич - 30-12-2007 у 16:29

Була там, але ніякої адреси не знайшла з допомогою якої можна було б з кимось з цього форуму списатись . Воно ніби і є, але його ніби і нема. У нас все так у Львові, тому ми ще не в Євросоюзі...

Andreas - 30-12-2007 у 18:55

А що, більш легітимних, ніж той самопроголошений борець за права громадян м.Львова "громадський форум", органів в Україні вже не існує? Суду, наприклад?
Кожен, хто не одержав відповіді на лист до Водоканалу, йде до адвоката. Адвокат, якщо він не дурень, з задоволенням візьметься за ведення справи, тому що справа 100% виграшна і всі його послуги оплатить той же Водоканал, разом з судовими витратами. Кілька сотень позовів - Водоканал "влітає" на круглу суму, що відбиває охоту у всяких львівгазів та теплокомуненергів залазити в кішені своїх споживачів.

Лєна Дадукевич - 30-12-2007 у 23:02

ХА-ХА-ХА!!! Я вже мала справу з судом із-за гарячої води, якої ніколи не було в будинку і з заявою від всіх мешканців і свідком. Україна - явно не Німеччина. :baddevil:
А без світла ми сиділи 4 місяці і ще штраф заплатили не відомо за що, бо так собі вирішила гроші заробити перед новим роком ця славна контора. Я вас прошу...

Andreas - 31-12-2007 у 00:45

Лєна, Ви забули про ключове слово - "адвокат". З того і всі біди. "Заява всіх мешканців", "свідки" ні до чого, якщо не знати законів і як "взятися до справи".
А я (на відміну від Вас) вірю, що колись і в Україні, як і в Німеччині, суперечки будуть вирішуватися за законом, а не "по понятиям". Тільки треба, щоб хтось почав.
Втім, справа Ваша. Що ж, шукайте допомоги в Громадського форуму, в Господа Бога, ще там де...

Юрій Сєров - 31-12-2007 у 01:10

2 Andreas
Можливо Ви уявляєте ситуацію в Україні кращою ніж вона є.

Щоб займатися судами потрібно мати:
1. Купу вільного часу;
2. Грошей на адвокатів;
3. Купу ентузіазму.

Усі ті контори діють просто. Їм потрібні гроші, вони кожному "накидають" борг. Від кількох гривень до кількох сотень гривень.
Щоб вияснити звідки взялися борги Ви можете потратити день або й більше. Телефоном чи поштою Ви нічого не доб'єтеся. (Маю 2 приклади: 1 - закінчилася книжка оплати кабельного ТВ, подзвонив попросив прислати нову - дуля з маком, довелося йти пішки, бо поштою вони не відсилають, а коли присилають квитанцію про оплату, то плюсують ще 1-2 гривні якоїсь там пені., 2 - хотів дізнатися як оформити субсидії, мені нахамили, сказали, приходь, ставай в чергу, виясняй). Це прикро, бо це кам'яний вік, але так є.
Постає дилема - потратити кілька днів, розібратися звідки взялися зайві 20 грн., чи плюнути і піти заплатити.
Ті, кому та двадцятка є великою сумою і мають час - пенсіонери, своє відвоюють (теж не завжди!), перед ними вибачаться і вони будуть раді. А ті хто працюють і не мають часу, заплатять 20 грн. і будуть мати спокій. Заради 20 грн. до адвокатів теж не будеш звертатися. Отакі ситуації бувають. :(
Адвокати? Думка хороша. В теорії. А на практиці, ситуації, коли є фамілійний правник, який би "порішав" у сі Ваші проблеми, дуже рідкісні. І вони є в тих людей, які оплатою рахунків за воду не надто цікавляться. А про адвокатів, які на громадських засадах... ну от є такий Громадський форум. Може комусь і допоможе.


В оцих усіх "водоканалах, обленергах, газах, овірах" законсерувалася совдепія. І як її вигнати - я не знаю. Мабуть справді пора починати судитися, але як потім вибити гроші з них за рішенням суду?
Ще один приклад. Тиждень не їздив ліфт, не вивозилося сміття, 2 дні не було світла, квитанція про квартплату прийшла... сума на 5 грн. більша, ніж в попередньому місяці. Куди йдуть гроші - ? Так, знаю, скажете треба йти, вимагати, добиватися. Але хіба нерви і здоров'я не дорожчі???
З паспортами історію описував.
І так на кожному кроці з усілякими державними бюрократичними конторами . :(
Була "Самопоміч" - сама по собі ідея класна і досить дієва. Телерепортажів боялися. Але вона не створювалася, як гарний ПР-хід, щоб дехто став мером. Не буде ж тепер він сам себе викривати. :)
Потрібно, щоб конкуренти створювали, таку саму організацію. Але на сьогодні, проблема Львова, що конкуренції немає! Міська рада не є в опозиції до мера. Я приводив посилання на статтю, де розписано як "рука руку миє".

p.s. Перепрошую, стільки накалацав, наболіло....

Лєна Дадукевич - 31-12-2007 у 09:26

Далеко ходити не буду- 29 грудня у нас тут коло мого під"їзду "Репортер" музоном на всі 100% динаміка закликав перехожих до себе на розпродаж. Зайшла і попросила збавити звук, бо у нас в домі малі діти сплять. Тут же при мені ще прибавили звук. Я дзвоню в міліцію. Через 2 години йду на роботу - так самісінько реве "Репортер", ніякого перепрошую, ні міліції... В суд йти, кажете, треба? :baddevil:

marco - 31-12-2007 у 11:28

В мене снігопад 16 листопада відломав величезну гіляку від дерева, з того часу гора ріща лежить під вікнами. В жеку ногами був разів до п'ять, дзвінків рахувати не хочу... як і описувати усі перипетії дискусії з ними...
Як до свят не заберуть, то облию бензином і зроблю святковий феєрверк :mad:

Лєна Дадукевич - 31-12-2007 у 11:53

Про Жеки - то окрему тему тут треба відкривати, бо безкінечна тема :baddevil:
У нас вже третю зиму повільно і безвідступно одна зі стін покривається грибком, мокра, аж штукатурка відвалюється. А причина в будинку за цією моєю стіною - його віддали під капремонт і закинули. Дах там протікає якраз на стику з моєю квартирою. Жек і просила і вимагала, по всякому вже... І всі 3 роки одне і теж - зараз нічого зробити не можем, приходьте весною. Приходимо весною - вони зайняті. Аж до зими. А зимою знову - приходьте весною. А у нас маленька дитина. :baddevil::baddevil::baddevil:

dr.Trollin - 6-1-2008 у 08:47

Ваше повідомлення було таким:
> -1-
> Гарного новорічного настрОю.
> -2-
> Тут про Форум згадували

From: Олег Мацех
Привіт Сергій.

Деякі коментарі до Вашого листування. Лист надсилаю всім, бо дане питання стосується кожного львів"янина.

Дійсно, Львівводоканал після підняття тарифів виконкомом міста до 2.59 грн., свідомо не врахував показників лічильників львів"ян за попередній місяць, з тим щоб отримати оплату по вищому тарифу відразу за два місяці. Нагадаю, що попередній діючий тариф був 1.15 грн. за 1 куб. м. води.

Квитанції з нульовою оплатою прийшли всім мешканцям Львова. Влада вкотре показала, що вона нічим не відрізняється від дрібних шулерів.
Цікаво, що на на цей дешевий трюк багато львів"ян купилися - люди втішилися цим нульовим рахункам не розуміючи суті справи.

Хто зрозумів - обурився, дехто вирішив податися ло суду, дехто звернутися до адвоката, хтось написав листа та чекає відповіді :).
Це нічого не дасть, шкода часу та грошей.
Водоканал буде мовчати, а якщо відповість, то це буде відписка. Суд у вас заяви не прийме, бо немає підстав:
1) якщо ви заплатите, суті спору немає, ви самі добровільно платили;
2) якщо не заплатите, теж суті спору немає - бо ваші права ніяк не порушені(в цьому випадку порушені права Водоканалу)

Боротися з цим просто.
Необхідно здійснити оплату по діючому на той період тарифу, відповідно кількості фактично спожитої води. Показники лічильника можна вирахувати відповідно до середньомісячного споживання води. В додаток необхідно надіслати рекомендованого листа в Львівводоканал, в якому сповістити, що вами було отримано квитанцію з нульовими показниками лічильника і що ви помилку виправили, провели
відповідний перерахунок та провели відповідну оплату.

Веселих свят та гарного настрою.

З повагою,
Олег Мацех

oleg.matsekh@inspe.com.ua

P.S. Щодо форуму. Нагадаю, що завданням форуму є об"єднання суспільно-активних особистостей у відстоювання законних прав та свобод мешканців міста. Сьогоднішній системі влади, яка працює не на користь, а проти своїх виборців, необхідно протиставити нові форми організації суспільства.
Однією з таких форм - є Форум.
Нагадаю, що це не громадська організація, а мережа. Щоб стати учасником форуму потрібно лише сповідувати його цінності. Головна ідея форуму - підтримка та розвиток суспільно-корисних громадських ініціатив його учасників(консультативна, юридична, медіапідтримка, громадське лобіювання в органах влади тощо).
На сьогодні Форум розвинув та підтримує кілька десятків таких ініціатив, найгучніші з них:
скасування незаконних тарифів на воду та обслуговування житла,
боротьба проти житлової забудови в парку "Знесіння",
боротьба проти незаконної евакуації автомобілів у Львові...

Більш детально про Громадський форум Львова можна буде довідатися завітавши на його звіт про пророблену роботу в минулому році, який відбудеться в середині січня 2008р. Запрошуємо всіх зацікавлених.
Точну дату та місце ми повідомимо додатково.

Андрій Пелещишин - 6-1-2008 у 12:49

У чомусь я згоден, у чомусь - ні.

Я згоден, що тягання по судах для окремо взятого громадянина є утопією. І Олег Мацех в принципі це підтвердив.

З другого боку, є набагато дієвіший механізм і він поки що не задіяний. Це правоохоронні органи. Те, що зараз організовує Водоканал є банальною фінансовою аферою, і за це можливо мали би нести кримінальну відповідальність. А зайнятися цією справою мав би або СБУ або "шостий відділ" УМВС України або прокуратура. Адже, складається враження, що ми маємо справу з банальним шахрайством на досить велику суму грошей.
Інша справа, що їм (правоохоронцям) цього не дуже хочеться (хоча вони би могли трохи і "припіднятися" на такій справі). І тут їх повинні стимулювати. Стимулювати їх може влада і може суспільна опозиція.
Я в тій гілці кинув згадку про Громадянський Форум як форму місцевої опозиції, хай би себе показала. Врешті маю маленьку симпатію до неї, бо два представники ГФ бувають тут в нас на нашому ФоРуМі. На цьому можна було би нажити непоганий політичний капіталець. Але як нє, то нє.

Іван Дівеєв - 6-1-2008 у 14:31

http://www.cripo.com.ua/index.php?sect_id=7&aid=43030 На сайті "України кримінальної" раніше читав щось про методи боротьби з чиновниками. Ось кинув один лінк. Там зокрема коротко написано чого зокрема боїться чиновник і на основі чого таким чином можна будувати свої плани бою з ним. До речі, по багатьох злолбоденних проблемах там написано в розділі "Лікбез". Рекомендую.

dr.Trollin - 7-1-2008 у 17:39

Андрій Пелещишин писав:
> У чомусь я згоден, у чомусь - ні.
>
> Я згоден, що тягання по судах для окремо взятого громадянина є
> утопією. І Олег Мацех в принципі це підтвердив.

Олег Мацех
7 січня 2008 р., 3:19:35


Привіт Сергій.

Не зміг зареєструватися на форумі, можливо не ввів усіх даних. Хотів відповісти Андрію Пелещишину. Якщо не важко розмістіть моє повідомлення на форумі. Якщо повідомлення завелике, можливо скоротіть чи перешліть на його скриньку.

Шановний п. Андрію.

Ви помиляєтесь щодо правоохоронних органів. Вони жодним чином не реагують і на більш важкі злочини з боку керівництва Водоконалу та міського голови. Мова йде про невиконання рішень суду, а саме застосування до львів"ян незаконного тарифу на воду 1.57 та 1.84 грн., ( скасованого ГФЛ в судах всіх інстанцій) в період з березня 2004р. до грудня 2007р, замість законного тарифу 1.15 грн. Це кілька десятків мільйонів гривень, які виконавчий комітет міста повинен був повернути львів"янам. Наші зустрічі з Андрієм Садовим та керівництвом Львівводоканалу не мали наслідків. Чисельні звернення Форуму до прокуратури, міліції не дали жодних результатів.

Тоді Форум розіслав листівки кожному львів"янину де виклав докладну інструкцію, як правильно розрахувати ти повернути ці заборговані кошти (в рахунок наступних платежів)та виступив з закликом платити по тарифу 1.15 грн. як того вимагає закон. Під листом підписався я та Теодор Дяків, депутат ЛМР та співзасновник Форуму. У відповідь керівник водоканалу Заплатинський, замість виконати рішення суду скерував до правоохоронних органів (в прокуратуру та міліцію) листи з вимогою притягнути нас до відповідальності за масові заворушення та нанесення збитків бюджету міста у великих розмірах. Після того, як ми дали пояснення від нас відчепилися. Але тоді вже ми виступили з вимогою притягнути керівництво Водоканалу та міського голову до відповідальності - жодної реакції. Після цього ми надіслали письмову вимогу та депутатський запит, щоб проти нас відкрили кримінальну справу. Правоохоронні органи не відреагували. В суді ми довели неправомірні дії правоохоронців, але це також не мало наслідків. Врешті решт ми скерували матеріали до Європейського суду.

Все це означає, що державні інститути не функціонують. Я бачу єдину можливість боротися з цим - лише системними та спланованими діями включаючи всі можливі форми та методи впливу - через суди, пресу, політиків, виконавчі структури, правоохоронні органи, акції протесту, круглі столи, просвітництво, юридичну підтримку, інтернет форуми і т.д. Але для цього потрібні нові форми самоорганізації, де кожен учасник окрім необхідного вміння чи можливостей буде розуміти свою відповідальність. Лише тоді при правильній організації таких ресурсів можна досягнути результатів. Інакше, громадська активність буде завершуватися лише дискусіями, наріканнями чи клумбою.

Нажаль сьогодні через недовіру один до одного, розчарування, апатію чи просто байдужість, процес самоорганізації населення є дуже повільним і не представляє жодної загрози для таких діянь влади.

Лєна Дадукевич - 7-1-2008 у 18:09

не знаю, не знаю, водоканал сказав, що в суді йшлось не про тарифи, а про не правильну процедуру, а тарифи ніби суд дозволив збільшити.
Щось тут не так...
Таке враження, що у нас 2 різні Львови - в одному живуть чиновники і прості люди, а в другому - акції протесту, форуми, громадські збори...

Андрій Пелещишин - 7-1-2008 у 18:41

Цитата:
Ви помиляєтесь щодо правоохоронних органів. Вони жодним чином не реагують і на більш важкі злочини з боку керівництва Водоконалу та міського голови


Усе може бути і напевно так і є. Хоча та сама "шістка" успішно бореться з шахрайством на продукових ринках - перевіряє ваги і тп. Імхо, те що робиться з квитанціями, чимось дуже нагадує шахрайство з вагами, лише тільки нагліше і в набагато більших розмірах.


Цитата:
Не зміг зареєструватися на форумі, можливо не ввів усіх даних.

Уже зареєстрований:
http://misto.ridne.net/member.php?action=viewpro&member=%CE%EB%...

Лєна Дадукевич - 17-1-2008 у 13:16

Нарід! Не повірите! Сьогодні отримала квитанції за воду за той же грудень - цілком нормальні! З тими показниками, що є і по старому тарифу!
Так що рекомендую писати в сю-сю контору начальнику - допомагає!!!:D

Юрій Сєров - 10-2-2008 у 14:05

А ось за січень прийшла квитанція з новими тарифами. Плюс, помилково, накинули 10 кубів води.
Платити чи не платити? Зараз знову по судах відмінять цей тариф і вийде, що половина людей платить по новому тарифу, половина по старому, і всі праві.

Лєна Дадукевич - 10-2-2008 у 23:57

То дійсно фіг розбереш! Одні кажуть одне, інші відписують інше. Я ж кажу , таке враження, що у нас 2 Львови, а не один, причому 2 зовсім різні...

Юрій Сєров - 11-2-2008 у 01:42

Я так собі подумав, переплатити за воду - нічого страшного. Зайва двадцятка - не проблема. Гірше те, що це гаряча вода, і відповідно за підігрів також накинуть, але більше :rolleyes:

Лєна Дадукевич - 11-2-2008 у 02:11

А що каже наш Громадський Форум Львова?

А що каже наш Громадський Форум Львова? (c) Лєна Дадукевич

dr.Trollin - 12-2-2008 у 11:08

Ну що каже...
ну, приміром:
- - - - - - -
Координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех закликав львів’ян у четвер, 14 лютого, прийти у Львівську міську раду на громадські слухання щодо проекту договору «Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» і висловити свої зауваження та пропозиції.

- - - - - - -
PRESSTIME.COM.UA
Міськрада опублікувала проект угоди, яку укладатимуть ЛКП з мешканцями, після введення нової квартплати
Міська влада запрезентувала проект договору, який ЛКП вкладатимуть з львів’янами після введення нового тарифу на квартплату у місті.

Як розповів перший заступник міського голови Олег Синютка під час прес-конференції сьогодні, міська влада досягла згоди з Громадським форумом Львова, Асоціацією платників податків та ГО “Спілка захисту прав громадян" щодо проекту договору “Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій".

У проекті договору зокрема вказано перелік послуг, що надаються за договором, права та обов’язки споживача та виконавця робіт, правила несанкціонованого доступу виконавця до приміщень споживача, правила документального оформлення тимчасової відсутності споживача.

До договору також пропонується додати акт-претензію, заповнивши яку, споживач може поскаржитися на якість та кількість надання комунальних послуг.

Як повідомив координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех у четвер 14 лютого відбудуться громадські слухання з приводу впровадження нових тарифів.

“До четверга потрібно звірити пропоновані побудинкові тарифи у своїх ЛКП. На громадських слуханнях проекту можна запропонувати свої зауваження до тарифу. Не треба забувати, що вкладання договорів потрібне не мерії чи ЖЕКам, а мешканцям, аби ті могли, у разі потреби, вмотивовано відмовитися від послуг, які йому надаються. Найважчим етапом стане впровадження нового тарифу. Стіна недовіри мешканців до ЖЕКів настільки велика, що зламати її за один день буде важко ”, — додав він.

Як повідомляло агентство, в середині лютого міськвиконком має намір розглянути новий тариф на квартплату у Львові, який буде окремо вираховуватись для кожного будинку залежно від кількості фактично наданих послуг.

Проект ухвали передбачає, що з кожним мешканцем ЛКП укладе угоду, в якій буде визначено перелік послуг, які надаватимуть ЖЕКи. У випадку, якщо ЛКП не надаватиме послуги, які передбачені в угоді, мешканець зможе звернутись і на підставі акту розмір тарифу буде переглянуто.

Процес укладання угод з мешканцями розпочнеться після того, як виконком затвердить тариф.

Проект ухвали передбачає надання таких послуг: прибирання сходових кліток та прибудинкових територій, дератизація, підготовка будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період, обслуговування димовентиляційних каналів, обслуговування внутрішньо будинкових систем тепло- водопостачання та водовідведення, поточний ремонт, обслуговування аварійних служб, технічне обслуговування ліфтів, освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

zaxid.net
Львівські комунальні підприємства перейдуть на договірні відносини з мешканцями

Львівська міська рада досягла згоди з Громадським форумом Львова, Асоціацією платників податків та ГО "Спілка захисту прав громадян" щодо проекту договору "Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", - про це сьогодні, 11 лютого, повідомив під час прес-конференції перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
. Як поінформував координатор ГФЛ Олег Мацех, принциповим є те, що до переліку обов’язкових послуг включено 11, а не 26, як пропонувалося раніше.
. Окрім цього, за його словами, укладаючи договір мешканці отримують реальний інструмент захисту своїх прав, зокрема у випадку ненадання або неякісного надання послуг виконавцями - ЛКП. Так, проект договору має додаток "Акт-претензія з приводу якості та кількості надання житлово-комунальних послуг". Відповідно до договору, у разі ненадання тієї чи іншої послуги, мешканець має право викликати виконавця для підписання акту-претензії. У разі, якщо виконавець за найближчі два дні не з’явиться, акт можуть підписати два мешканці будинку. За наступні три дні виконавець послуги зобов’язаний буде перерахувати платежі за цю послугу.
. О.Мацех також прокоментував ZAXID.NET: "Ми досягли принципової згоди із міською радою в цьому питанні. Однак проект договору є лише одним із додатків до проекту рішення "Про затвердження індивідуальних тарифів з надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", самі тарифи ми перевірити не можемо, це мають зробити мешканці". Він закликав усіх мешканців міста до четверга, 14 лютого, звірити пропоновані побудинкові тарифи у своїх ЛКП. "У четвер, о вісімнадцятій годині у Львівській міській раді відбуватимуться остаточні громадські слухання проекту щодо індивідуальної квартплати, тоді можна буде ще внести зауваження, якщо виявиться, що тариф не правильно складений", - заявив О.Мацех, і нагадав, що в додатках до проекту рішення є таблиці з індивідуальними тарифами для кожного району міста. Ознайомитися із проектом рішення можна на сайті ЛМР.

[lj user="gfl_pres_sluzba"] 11.02.2008 http://community.livejournal.com/grom_forum_lviv/65631.html