Форум Рідного Міста

Що чекає економіку України у 2008 році?

Сергій Бєляєв - 29-12-2007 у 10:04

Учора ВРУ ухвалила Закон "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України". Ніби все добре - країна розпочне рік з бюджетом, проте, виникає цікаве питання: "Наскільки цей бюджет відповідає реальному стану справ в економіці країни?"

Пропоную вашій увазі статтю М. Соколова "Західні експерти застерігають Україну від економічного краху"
http://epravda.com.ua/news/2007/12/28/58826.htm

Лейтмотивом статті я би вважав ці слова:
"Життя не за свій кошт - саме так характеризують справи в Україні експерти міжнародної групи із запобігання криз Crіsіs group. Їхній месидж дуже простий - українці й українська економіка споживають більше, ніж виробляють, фінансуючи дисбаланс за рахунок відносно дешевих іноземних кредитів."

З огляду на вищевикладене пропонується коротеньке опитування - Що чекає економіку України у 2008 році?

Катерина Задорожна - 29-12-2007 у 10:29

Більшість фахівців одностайно твердять, що при укладенні бюджету не було проаналізовано реальний стан економіки України, не укладено стратегічні цілі, і т.д. Відповідно, статті бюджету не відповідають глобальним цілям держави, звідки випливає дисбаланс фінансування окремих галузей і невдача економіки в цілому :). Тим не менше, якщо проаналізувати бюджети попередніх років, то різниця з учора укладеним не є надто велика. Незважаючи на це, економіка держави не впала, кризи за останні кілька років як такої не було - ну були окремі проблеми, але вони є у будь-якій державі... Чому ж саме в цьому році має бути глобальне падіння? Моя думка - зростання економіки у 2008 році (але маю на увазі загальне економічне зростання - падіння стану окремих галузей економіки не виключаю).

Степанюк Василь - 18-11-2008 у 00:04

Експерти ще рік тому прогнозували економічну кризу в Україні.

Dmy - 18-11-2008 у 15:51

Річ у тім, що різні експерти постійно щось прогнозують і, часто-густо, це щось є тіпа апокаліптичним. Бо інакше їх широкі верстви читати перестануть.
Просто, якщо прогнози не збуваються, про них швидко забувають, і першими - самі автори, які виходять "у люди" з новими (часто підретушованими старими) прогнозами. Але як раптом щось та співпаде(!), тоді ховайсі!
Про кризу багато чого писалося і минулого року (тим паче, в Америці іпотека почала давати тріщини ще у 2007), і цього. Але ось дивлюся я на базові положення статті - там, напр., багато чого виводиться з того, що "відбувається подорожчання енергоресурсів, що неминуче веде до випереджального росту вартості продовольства." Ніхто не підкаже, скільки коштувала нафта у грудні 2007-го і скільки зараз? Про що говоримо? Приберіть цю посилку, і половину статті сміливо можна на смітник.