Форум Рідного Міста

Міхо Саакашвілі повернувся.

Лєна Дадукевич - 7-1-2008 у 13:04

У Грузії Центральна виборча комісія заявила про переобрання Міхаіла Саакашвілі на другий термін на посаді президента.

За даними ЦВК, після підрахунку всіх бюлетенів, за виключенням незначної кількості бюлетенів із закордонних дільниць, Саакашвілі здобув майже 53% голосів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

http://www.pravda.com.ua/news/2008/1/7/69396.htm

tysovska - 8-1-2008 у 09:13

Що і треба було довести.

Лєна Дадукевич - 9-1-2008 у 19:16

Не розумію чого опозиція так рветьсмя до другого туру. З їх 26 % навряд чи щось світить. Не думаю що Аж на стільки фальсифікували вибори.

Dmy - 9-1-2008 у 19:34

Гадаю, начхати їм на 2 тур - вони про обличчя думають: своє і Міхо.
Ситуація безпрограшна (тобто більше вже все одно не програють): погодитися Саакашвілі на 2 тур - значить визнати фальсифікації, отже він не погодиться, а це - привід для мітингів опозиції та нових російських заяв і санкцій.

Лєна Дадукевич - 9-1-2008 у 19:46

Та ні, то зрозуміло. Не розумію як можна з 26 % про це мітингувати і про фальсифікації кричати ( саме кричати, а не подавати в суд якісь докази чи інші матеріали). От чого не розумію. Невже можна допустити, що такі велетенські фальсифікації були, що у них тільки 26 % лишилось.
Зараз 2-ий тур вони все одно б програли. Думаю...
А що вуха Москви там тирчать то зрозуміло. Про це навіть ніхто і не говорить, бо настільки зрозуміло.

rost - 10-1-2008 у 22:43

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
Не розумію як можна з 26 % про це мітингувати і про фальсифікації кричати...

При чому тут 26%? Мова йде про +/- 2%, які або роблять пана Саакашвілі президентом по результатах першого туру, або неохіднiсть другого.

А перемога в першому турі абсолюто не гарантyє перемоги в другому, бо це в любому випадку всього лиш свідчення підтримки менш ніж 50% виборців, що прйшли на дільниці. В випадку пана Саакашвілі це < 30% зареєстрованих виборців.

Тобто предмет для суперечок цілом суттєвий, особливо в країні, яка за останні 15 років пеpейшла через кілька громадянських воєн, кількa збройних заколотів (як успішних, так і не дуже) і як результат не в змозі контролювати до 30% власної території.

Щодо "вух Москви", то тут, як раз теж не все так просто. Грузія, це країна де Москва задіяна не стільки "вухами",с кільки чобітьми своїх солдатів. Бо тa територія Грузії, що не контролюється грузинським урядом, є фактично окупована Росією. Жоден грузинський президент з цим фактом миритися не стане.

Лєна Дадукевич - 11-1-2008 у 14:01

При чому тут 26%? Так опозиціонери ж мітингують, бо були фальсифікації. Якби між ними була різниця в 3-ну навіть 10%, можна було б в це повірити.
Що до "вух Москви"... Здається ви не звернули уваги, а я от звернула на кадри з мітингів проти Саакашвілі, довиборчих. Плакати писані російською мовою.