Форум Рідного Міста

звільнення Ігоря Гулика,- головного редактора 'Львівської газети&...

dr.Trollin - 30-1-2008 у 17:32

Коментар ГФЛ щодо звільнення Ігоря Гулика

Громадський форум Львова обурений звільненням головного редактора „Львівської газети” Ігоря Гулика, члена Національної спілки журналістів України, лауреата премії ім. Володимира Здоровеги, члена Громадянського форуму України, нашого колеги, одного з прес-секретарів Форуму.

ГФЛ розцінює це звільнення як тиск власників ЗМІ на журналістів. З різних джерел відомо, що підставою для такого рішення стала низка відвертих матеріалів "Львівської газети" про корупцію у ЛМР, земельний дерибан у Львові, забудову парків тощо. Зокрема газета широко висвітлювала ситуацію з незаконним виділенням землі фірмі депутата ЛМР, бютівця, Михайла Мужилівського у парку Знесіння під житлову забудову.

Неофіційним власником "Львівської газети" є депутат ЛМР, член Народного руху України, член фракції "Наша Україна" у ЛМР, голова спостережної ради ТзОВ «Торгова компанія «Інтермаркет» Роман Шлапак. Представник тих політичних сил, які неодноразово декларували підтримку демократії, свободі слова та завдяки цьому прийшли до влади.

Звертаємося до Народного руху України, фракції "Наша Україна" у ЛМР та до всіх помаранчевих сил з вимогою вплинути на пана Шлапака, який своїми діями виявляє відверту зневагу до основ демократії, свободи слова та ганьбить політичні сили, які представляє.

Ми закликаємо колектив редакції і усіх журналістів, правозахисників, діячів культури та усіх мислячих людей не залишатися байдужими до того, що сталося, підтримати Ігоря Гулика та не дозволити задушити чи не останню незалежну інтелектуальну газету Львова!!!

(c)lj user="gfl_pres_sluzba"




«Львівська газета» стала хорошим тестом для галицьких «серйозних людей» на «вошивість», – головний редактор Ігор Гулик
«Ситуація з моїм звільненням є типовою і водночас парадоксальною. Типовою тому, що, на жаль, в Україні медіа-бізнес асоціюється у свідомості його власників лише з інструментами здобуття певних преференцій для просування своїх підприємницьких проектів. Парадоксальною тому, що ці ж бізнесмени про людське око декларують відданість принципам демократії, свободи слова тощо», – так прокоментував ЗІКу своє «раптове» звільнення головний редактор «Львівської газети», член Національної спілки журналістів України, лауреат премії ім. Володимира Здоровеги Ігор Гулик.
За словами Ігоря Гулика, «подвійність стандартів у вирішенні земельних питань у Львові, тотальна депутатська корупція, можливість вирішити все шляхом підкилимних угод – хвороба, з якою наша журналістика матиме проблеми ще довго».
«Першим дзвіночком була спроба звільнення Миколи Савельєва. Я не візьмуся стверджувати, що «Львівська газета» за мого керівництва була еталоном, але, як на мене, вона стала хорошим тестом на «вошивість» для наших галицьких «серйозних людей», чудовою ілюстрацією потенціалу львівської школи журналістики і неспроможності бізнесу зрозуміти її потреби. Мені видається, що історія «Львівської газети" пересторога тим, хто має наміри втілювати у П'ємонті нові медійні проекти», – наголосив головний ректор «Львівської газети» Ігор Гулик

(с) ЗІК-2008




PS. ну-ну... прогрррес. прогресує.
демократія, 4-та влада...

(задумливо) а чого так пізно зняли-то?

Юрій Сєров - 30-1-2008 у 17:41

Цитата:
Ми закликаємо колектив редакції і усіх журналістів, правозахисників, діячів культури та усіх мислячих людей не залишатися байдужими до того, що сталося, підтримати Ігоря Гулика та не дозволити задушити чи не останню незалежну інтелектуальну газету Львова!!!

останню незалежну... інтелектуальну...
Заголосно сказано, імхо.
Незалежних вже давно нема. З інтелектуальними теж складно.

dr.Trollin - 31-1-2008 у 02:17

нуууу... "претендуючу на претендування на інтелектуальність"
-так будЕ?? :-)

(а щодо "інтелектуальності" то і ЗН, котре ну Дужжже вже старається претендувати,- теж, щиро мовлячи, місцями не занадто...)