Форум Рідного Міста

33 легенди Львова

Роман Голощук - 19-2-2008 у 23:00

У Львові визначать перелік із 33 особистостей, які найбільше доклалися до творення міста як історичного, культурного та духовного феномену.
Проект реалізує Центр експертних досліджень і комунікацій “Тема”. Основна мета, як пояснили ініціатори, змінити підхід до популяризації Львова. “Місто часто презентують нам лише як архітектурну перлину, - говорить директор центру Роман Онишкевич. - Ми хочемо розповісти про нього через людей, які тут жили”. “Проектну” цифру 33 організатори визначали без підтекстів. Кажуть, просто сподобалася.

Перший етап роботи добігає кінця. Організатори вже склали список із 125 кандидатів, гідних потрапити у “фінал”. Хронологічні рамки – від заснування Львова до сучасності. Єдине обмеження - комісія не оцінюватиме діяльність людей, які живуть і працюють сьогодні. Національність претендентів до уваги не братимуть. “Головне – внесок, який та чи інша особистість зробила і для Львова, і для людства”, - говорить мистецтвознавець Олесь Нога.

Хто з городян найбільше долучився до творення Львова, визначатиме комісія у складі найвідоміших місцевих науковців, митців, журналістів. Остаточний склад ради ще не відомий, хоча до участі організатори вже запросили таких видатних львів’ян, як Мирослав Скорик, Мирослав Маринович, Ярослав Грицак.

За підсумками проекту літературна агенція “Піраміда” видасть книжку “33 легенди Львова” з розповідями про осіб, діяльність яких було визнано найбільш вагомою. У планах також створення музею воскових фігур у Львові.

Джерело: http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=62806