Форум Рідного Міста

Lviv Fashion Week

Юрій Сєров - 25-2-2008 у 16:37

8 і 9 березня цього року вперше проходитиме Lviv Fashion Week/Львівський Тиждень Моди. Колекції презентуватимуть у два етапи: спочатку молоді дизайнери, потім - імениті. Про це сьогодні, 25 лютого, на прес-конференції повідомив голова організаційного комітету Lviv Fashion Week Петро Несторенко-Ланько.

"Львівський тиждень моди - новий проект міжнародного формату, орієнтований на роботу з відомими дизайнерами з країн Східної та Південної Європи. Lviv Fashion Week буде проходити двічі на рік - навесні і восени", - зазначив Петро Несторенко-Ланько.

За його словами, подіумом, довжиною 43 метри, демонструвати колекції будуть дизайнери з Білорусі, Молдови, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Хорватії, країн Балтії та України.

Як запевнили організатори, у суботу покази розпочнуться о 16.00 і триватимуть до 22.00, у неділю презентувати колекції будуть із 15.00 до 21.00. Щодня охочі зможуть побачити як колекції молодих дизайнерів, так і по чотири покази одягу від іменитих модельєрів.
Львівський тиждень моди буде проходити у виставковому центрі "Lemberg", що на вул. Б. Хмельнцького,179.
Вартість квитка на день (усі покази) - 120-130 грн.

http://zaxid.net/newsua/2007/10/10/144856/

Юрій Сєров - 9-3-2008 у 13:02

Вчора, 8 березня, у виставковому центрі "Lemberg" розпочався Lviv Fashion Week. Його відкрила львівський дизайнер Оксана Зозуляк колекцією "Танго".

Як запевнила Оксана Зозуляк, її колекція, як танець танго - надихає, викликає емоції, почуття. У її сукнях - класика "чорного", чистота "білого" і пристрасть "червоного", поєднання легких, блискучих, прозорих, напівпрозорих тканин допомогли створити образ сучасної ділової і звабливої жінки.

Далі - колекція "Мілітаризація" дизайнерів Львівського коледжу легкої промисловості, наступний - львівський дизайнер Володимир Кондрашов, він представив колекцію чоловічого легкого одягу.

Дебютантки фешин-показу Галина Шептицька та Ксенія Сербін потішили своїм баченням сучасної жінки. Ксенія Сербін молодіжною колекцією "Авіатор" спробувала передати образ жінки відважної, частково екстремальної та вольової особистості, натомість колекція Галини Шептицької зачарувала жіночністю кожної одиниці колекції, де була присутня вишивка, аплікація, в’язання гачком, у її колекціях класика переплелася із романтизмом.

Хорватські дизайнери Ана Кавер та Весна Трамбік запропонували глядачу, окрім нетипових форм весняно-літнього одягу, легке взуття і цікаві сумки.

Колекція модельєра з Донецька Наташі Глазкової привабила новими віяннями у молодіжному одязі. Її оригінальні майки, спіднички, чудернацькі штанці та светрики, сарафани припадуть до душі тим, хто любить вирізнятися і відчувати себе особливим.

Романтизмом була наповнена колекція успішного київського дизайнера Ольги Линник. Її збірка осінь-зима 2008/2009 - "Якби зустрілися ми знову" - складалася 46 одиниць моделей. "У цій колекції є сірий, чорний,червоний, колір слонової кістки - це асоціації з осінню, зимою, там теж є ці барви", - зазначила Ольга Линник.

Закінчився перший день Lviv Fashion Week показом моделей фундації молодих польських дизайнерів (YPDF), які, до речі, для показу привезли своїх моделей.

Серед охочих подивитися на колекцію нових та іменитих дизайнерів були сестри Горгішелі, Павло Табаков, Володимир Горянський, Олег та Олена Мацехи, Ксенія Курилишин, Олег Березюк.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/3/9/111556/