Форум Рідного Міста

Президент Росії - націоналіст

Андрій Пелещишин - 8-3-2008 у 21:53

З вуст Путіна прозвучало
Цитата:
"Но и он в хорошем смысле такой же русский националист, как и я. Он настоящий патриот и будет самым активным образом отстаивать интересы России на международной арене."

Це про нового російського президента Мєдвєдєва.
Мене особисто ця фраза мало заділа - я з дитинства знав, що це слово є справді доброю відзнакою для людини. Проте в тому суспільстві чомусь вважалося інакше. І в Україні до сих пір від слова "націоналіст" здригаються багато людей.
Нарешті голова держави, яка успадкувала наш спільний совок, визнав що "націоналіст" - це звучить гордо і є для політика компліментом.
Хотілося, щоби наші ЗМІ активно відобразили це - може туман навколо націоналізму таки трохи розвіється.

Юрій Сєров - 9-3-2008 у 00:03

Та нє. Російський націоналіст=патріот Росії, а український націоналіст=нацист, нашист, фашист, терорист, бандит, бендєровєц... :baddevil:

Максим Стюфляєв - 9-3-2008 у 00:55

Так у них завжди були такі подвійні стандарти, навіть за часів СРСР. Якщо йшлося про визвольну боротьбу народів Азії чи Африки, то націоналізм це було чудово. У мене є книжка з новітньої історії Китаю, видана в 1983 році, то там націоналізм просто оспівується! Навіть про китайську компартію сказано, що вона "підняла прапор націоналізму". А ось коли йшлося про звільнення від самої Росії, тут уже були зовсім інші підходи.

Лєна Дадукевич - 9-3-2008 у 20:03

А чого ви дивуєтеся, у них не тільки стандарти подвійні, у них навіть президенти 2 ну і двоголовий орел як символ...
Які далекоглядні були творці цього орла! :lol: