Форум Рідного Міста

Молодіжний фестиваль–конкурс «Шевченко-Фест» (Львів, 16-18 травня)

Роман Голощук - 11-3-2008 у 13:10

З 16 до 18 травня у Львові вдруге проходитиме Молодіжний фестиваль – конкурс «Шевченко-Фест». Учасники з усієї України мають змогу позмагатися у п’яти номінаціях з сучасної пісні на слова Шевченка, малюнка, фотографії, короткометражного фільму, авторської поезії та прози – усе на шевченківську тематику.

За словами координатора проекту Ореста Кондратовича, 16-17 травня пройдуть відбірні тури, а 18 травня – гала-концерт фестивалю. Цього року організатори очікують понад 100 учасників з усієї України. Торік на конкурс «Шевченко-Фест» було подано 50 заявок. «Нашим основним завданням є пошук молодих талантів, які цікавляться творчістю Шевченка. Торік учасники зі Львова були трохи пасивними, проте у конкурсі прози вони здобули перемогу», – зазначив О. Кондратович.

Серед організаторів «Шевченко-Фесту» – Молодіжне об’єднання «Граніт», Студентське братство «Львівської політехніки», Палац культури ім. Гната Хоткевича, Благодійний фонд «Мистецтво».

За словами заступника начальника управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міськради Дмитра Пушкарьова, з міського бюджету на проведення фестивалю виділили 8 тис. грн. «Цей захід є справді національно-патріотичного виховання, а не маскультурного», – додав Дмитро Пушкарьов.

Заявки на участь у конкурсі приймаються поштою до 18 квітня за адресою: вул. Глибока, 12, м. Львів, 79013. Офіс Студентського братства «Львівської політехніки».

Роман Голощук - 17-4-2008 у 12:16

У п’ятницю, 18 квітня, завершується прийом заявок на участь у ІІ Молодіжному фестивалі-конкурсі «Шевченко – Фест». Участь у конкурсі можуть взяти особи віком від 14 до 35 років. До розгляду приймаються роботи за номінаціями: сучасна пісня на слова Т. Шевченка, малюнок, фотографія, авторська поезія і проза та короткометражні фільми на шевченківську тематику.

Джерело: http://zik.com.ua/ua/news/2008/04/17/133768