Форум Рідного Міста

Страйки маршруток.

Юрій Сєров - 12-3-2008 у 22:44

Власники київських автопарків влаштували нині страйк. Причина у них завжди одна - дозвольте підняти ціну, бо нерентабельно. Львівські також цим час-від-часу займаються.
Почитав коментарі до статті на укрправді - думки серйозно поділилися. Одні кажуть - супер, що не було цих маршруток, зникли затори на дорогах, нормально добралися автобусами, трлейбусами, інші кажуть - капець, не змогли нікуди добратися. Цікаво почути думку наших київських ФоРуМчан. Як було насправді?

В світлі цього страйку, дивно, що львівська влада вже купу років нічого не робить, щоб забезпечити мешканців Львова (особливо "спальників") іншими видами транспорту. Якби так маршрутники застрайкували, то мені важко уявити як би добиралися на роботу мешканці Сихова, Рясного і інших мікрорайонів.
Уся Європа розвиває метро, трамваї, а львів'яни їздять маршрутками, причому інколи ще досі "бидловозами".
Ну з метром все зрозуміло, ніц не вийде, принаймні в центрі. Але можливо є варіанти збудувати метро, не під центральною частиною?
Де трамвай на Сихів? Скоро вже той недобудований міст над Науковою розвалиться. Кількість тролейбусних ліній могли б збільшувати...
Поки не буде конкуренції всі маршрутники зможуть нас шантажувати як їм заманеться.
А у нас тим часом купують списані трамваї і прикручують поламані компостери.

Тарас Задорожний - 13-3-2008 у 13:34

Насправді було так: Вийшов вчора рано на зупинку постояв 20 хвилин і поїхав на таксі. Нині - вийшов і пішов на метро і мав в носі їхні маршрутки, хоча втратив зайві хвилин 20.

Але питання стоїть в іншому: Ці вар"яти заблокували центр, а завтра грозяться влаштувати пробки. Я, особисто підтримую ідею надати всім бажаючим водіям розбиратися з маршрутками, які блокують і так ледве живий рух. Особисто вважаю, що це порушення закону і не тягне на мирний страйк. ТОму їм можна виписати тягла і відібрати ліцензії. Для того, щоб пробитись на маршрут зараз, підприємці платять солені гроші, а тому багато буде бажаючих зайняти вільну нішу на ринку

Юрій Сєров - 13-3-2008 у 14:40

Вже щось пишуть, що страйк може стати всеукраїнським. Думаю, нічого в них не вийде.

Люда - 13-3-2008 у 16:54

В нас на масиві маршрутки теж страйкували (Київ). Було тяжко, бо вони по суті є основним транспортом - до метро , в напрямку центра та у сусідні мікрорайони розвозять 6 маршрутів - це дуже зручно. А з міського транспорту - 1 маршрут автобуса з інтервалом хвилин 15 (пенсіонеровозка).
Працював тільки він та 1 маршрут до метро - з’ясувалося, вони не приватні, а по державній ліцензії (?, до речі, самі "вбиті" машини). Можете уявити,що там робилося.

Страйки маршруток

Юрій Сенюк - 13-3-2008 у 18:28

Враховуючи те , що наш народ надзвичайно "дружній" , вистачає зявитись хоча б одному штрехбрейхеру для припинення страйку .