Форум Рідного Міста

Експерти назвали п`ятірку найкращих країн для туризму

Роман Голощук - 14-3-2008 у 11:45

Експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі оприлюднили рейтинг конкурентоспроможності 130 країн світу у сфері туризму. Кращою країною за співвідношенням вартості відпочинку, безпеки, екології і ще 11 критеріям визнана Швейцарія.

Щорічний рейтинг конкурентоспроможності у сфері подорожей і туризму (TTCI) складається експертами Всесвітнього економічного форуму в Давосі спільно з Міжнародною асоціацією авіаперевезень (IATA), Всесвітньою радою з подорожей і туризму (WTTC) і Всесвітньою туристичною організацією ООН (UNWTO). Публікація другого такого рейтингу приурочена до закінчення міжнародної туристичної виставки ITB в Берліні. Експерти оцінювали 130 країн світу по 14 критеріях, серед яких політика властей у галузі туризму, безпека, транспортна інфраструктура, санітарні умови, екологія, наявність комфортабельних готелів і культурних цінностей з Всесвітнього списку ЮНЕСКО, вартість відпочинку. Найконкурентоздатнішою країною у сфері туризму визнана Швейцарія, до п`ятірки кращих держав також увійшли Австрія, Німеччина, Австралія і Іспанія.

Джерело: http://day.kiev.ua/198197/

P.S. Щось незгадали про Україну... Напевне, вона навіть не потрапила у список з 130 країн світу. Сумно :(

Юрій Сєров - 14-3-2008 у 11:56

Цитата:
Напевне, вона навіть не потрапила у список з 130 країн світу. Сумно :(

Не впевнений, що сумно. Туризм може бути різним. Туризм разом з прибутками може приносити багато негативних моментів.
Читав, що прибалти плюються, бо до них прилітають бритти по алкоголь і до повій. Як наслідок місцеві мешканці від цього страждають.

Роман Голощук - 17-3-2008 у 11:29

Україна таки потрапила у цей список. У переліку конкурентоспроможності країн світу в галузі туризму Україна посіла 77 місце – між Оманом і Сербією.

Згоден, що туризм має як негативні так і позитивні моменти. Але позитивних таки більше, і потрібно його розвивати.

Рост - 17-3-2008 у 12:11

Не знаю. Мені приємно, що зараз я можу зупинитися в будь-якому куточку тих самих Карпат, розкласти там багаття, відпочити. А не робити це на відведених площадках, де товчеться (язик не повертається сказати - відпочиває) ще 150 чоловік. А це реалії багатьох європейських країн, які зайняли вище від нас місце в тому списку.

Hanor Narasson - 17-3-2008 у 14:24

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Роман Голощук
Україна таки потрапила у цей список. У переліку конкурентоспроможності країн світу в галузі туризму Україна посіла 77 місце – між Оманом і Сербією.


А лінком на джерело не поділитись? Бо щось гугль не знаходить.

Роман Голощук - 17-3-2008 у 15:08

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Hanor Narasson
А лінком на джерело не поділитись? Бо щось гугль не знаходить.


З радістю ;)
http://novynar.com.ua/politics/22852

Hanor Narasson - 17-3-2008 у 20:59

Дякую. Хоча я шукав оригіналне першоджерело - поки-що не знайшов.