Форум Рідного Міста

Баркароли

spark - 17-3-2008 у 17:15

Хочу запросити шановне панство відвідати промосайт збірки "Баркароли".

Баркарола [barcarola - італ. від barca - човен] - "пісня венеційських годольєрів", або "пісня на воді" - жанр ліричної п'єси, пісні в характерному розмірі, з "коливальним" рухом мелодії та відтінком меланхолії та мрійливості.

Це збірка оповідань на морську тематику, яка виходить у видавництві "Факт". Якщо вірити анотації


Цитата:

Автор справді видавав себе за херсонця, будучи киянином. В морі за одного херсонця дають трьох киян. А в море він ходив півтора десятка років. Втім, автор не брехав. В Херсоні він народився, вчився в морехідному училищі. В Києві – закінчив школу й університет і живе від народження.

Працював на пароплавах в Керчі, Херсоні, Одесі, Стамбулі та Піреї.

Друкувався в часописах та газетах. Автор збірки оповідань «Вызывной канал» (Київ, 2003). Переможець конкурсу «Тенета-2002» в номінації «Любовний та сентиментальний роман». В інтернеті мешкає на сайті «Гоголівської академії».

«Баркароли» - це пісні на воді. Тож у цій книжці багато пісень і морів. Лінива літня Адріатика поблизу Венеції й негостинне зимове Чорне море під Новоросійськом, величний Індійський океан і неозора Атлантика.

Вистачає також екзотичних портів, як ось Вішакхапатнам чи Мапуту, кранів, докерів, портових пивничок і суден. При чому кожне судно має не тільки написане на борту ім’я, але й прізвисько, яке гуляє на язиках моряків. Зовсім як у людей. Люди ж моря вважають слово «романтик» лайкою і співають лише під посвист вітру, коли їх ніхто не почує. Тому, щоб підслухати їхніх пісень, доводиться проблукати у морях половину життя. Але ті пісні того варті.



Баркароли

tysovska - 18-3-2008 у 18:04

Пане Антоне, вітаю! Буде презентація на "Медвіні"?

spark - 18-3-2008 у 18:10

Приходьте на Бережного, там розберемося :)

tysovska - 18-3-2008 у 18:17

Потираю руки :)