Форум Рідного Міста

Премія НеПопса

Юрій Сєров - 24-3-2008 у 12:22

В одному зі столичних пабів пройшла перша церемонія нагородження музичною премією НеПопса, яку заснувала радіостанція ДжемФМ. Найкращих українських роквиконавців було відзначено у восьми номінаціях на основі опитування понад 1,5 тис. слухачів радіостанції.

Одразу в двох категоріях було відзначено гурт С.К.А.Й. Останній альбом колективу Планета С.К.А.Й. став найкращою платівкою, а лідера гурту Олега Собчука було визнано найкращим вокалістом. У цій самій категорії серед жінок перемогла вокаліста гурту Крихітка Цахес Каша Сальцова.

Найкращим дебютантом минулого року було названо гурт ТІК, а ось концертну програму, яка найбільше запам’яталася, відіграли учасники Esthetic Education. Луї Франка і компанію відзначили за кіноконцерт Антена.

Найкращою піснею визнали композицію гурту Quarpa Секс, серед відеоробіт найкращим став кліп Green Grey 3 Deo.

Автором найкращого спецпроекту було названо Павла Гудімова за гуманітарну програму Серце, не спи. До речі, саме студія Гудімова розробила дизайн нагороди НеПопса. У результаті вийшла бронзова статуетка у вигляді штепселя електроприладу.

Непоганий вибір номінантів, імхо.
Хоча пісню, я мабуть, обрав би іншу.

Максим Стюфляєв - 24-3-2008 у 13:26

Згоден з Юрієм - ідея надзвичйно цікава. Ось тут http://community.livejournal.com/jamfm_ua/ можна подивитися фотки з тієї церемонії.

Nazar - 24-3-2008 у 15:18

Я вже довший час спостерігаю за спільнотою Джему, і от з цієї всієї кухні в спільноті проскакувало також ряд недоліків, серед яких проведення цієї церемонії на "общєпанятном" та загальна атмосфера приземкуватості.
Шкода.
Як на мене, то дуже бракує Кобзаря від Гайдамаків та Бурмачених Саунд треків, хоча вони можливо вже підуть на 2008 рік.

Серж Петренко - 28-3-2008 у 13:39

Попри всю мою повагу до "Джему", котрий я регулярно слухав свого часу в Києві, не можу утриматися від критичного зауваження. На фоні решти розважальних ефемок - так, не попса. На фоні ж української (та й російської теж, чого гріха таїти!) рок-музики загалом - попса ще й яка. Маю на увазі саме радіо. Зверніть увагу: досить послухати "Джем" лише день-другий, і вже чітко бачиться "формат". Звучить переважно рокапопс, якщо з'являється метал - то лиш у виконанні "динозаврів", котрих і без "Джему" можна почути багато де. Та, власне, всі виконавці, котрих там ставлять - добре розкручені зірки (чи "зірки"). Обізнаний слухач нічого нового для себе не відкриє, гірше того - реальний андеграунд "Джемом" ретельно обминається. Йде своєрідна погоня за хітами.

Аналогічно - з володарями премій. Не хотілося б кидати каміння в їхні городи, але враження таке, що вибиралися вони повними дилетантами, котрі українських рок-музикантів бачили краєм вуха й чули краєм ока (не хибодрук). Олег Собчук, перепрошую, кращий вокаліст?!!.. а порівняти його з Тарасом Чубаєм?!.. гадаю, всі зрозуміли, що я мав на увазі?