Форум Рідного Міста

Великий бабах вагою 250 кг

Тарас Задорожний - 4-4-2008 у 11:01

Цитата:
У Львові 3 квітня під час риття екскаватором котловану під фундамент багатоповерхового житлового будинку на вулиці Пасічній було виявлено 250-кілограмову фугасну авіаційну бомбу часів Великої Вітчизняної війни.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН начальник прес-центру Головного управління МНС України у Львівській області Павло ВАСИЛЕНКО.

За його словами, авіабомба споряджена двома діючими підривниками, один з яких виявився пошкодженим, що унеможливлює вивезення небезпечного боєприпаса для знешкодження на спеціальний полігон, оскільки він може здетонувати по дорозі. Тому знешкодження авіабомби проводитиметься сьогодні на місці знахідки, тобто у мікрорайоні “Пасічний”, що недалеко від центру Львова.

"Зараз фахівці проводять експертизу щодо найбільш безпечного та ефективного знешкодження авіабомби, а також розрахунки, щоб вибухова хвиля не пошкодила міські комунікації та житлові будинки. Даній операції присвоєно найвищий ступінь небезпеки, оскільки це становить загрозу для життя людей”, - сказав П.ВАСИЛЕНКО.

Він повідомив, що на даний час розпочалася евакуація мешканців прилеглих будинків.

Оскільки фугасна авіабомба може здетонувати у будь-який момент, було прийнято рішення провести знешкодження її вже сьогодні, не залишаючи на ніч, після проведення всіх необхідних розрахунків та вжиття заходів безпеки, додав П.ВАСИЛЕНКО.


УНІАН

Розкажете потім, чим то все скінчилось :)

Dmy - 4-4-2008 у 17:42

У нас пару тижнів тому на бульварі Пушкіна теж було подібне кіно. І теж не мож було нігди вивозити.

Мабуть, це святкова всеукраїнська акція, АВІАтур місцями бойової та трудової слави

Юрій Сєров - 4-4-2008 у 21:28

Якихось бабахів не чув, ще вчора площа Митна була ціла :)
Бомбу вже вибухнули.