Форум Рідного Міста

"Шляхетна родина" і "почесний львів"янин"

Тарас Задорожний - 8-4-2008 у 12:30

Мешканці міста можуть проголосувати за звання «почесний громадянин міста» та «шляхетна львівська родина» на офіційному сайті Львівської міської ради. У конкурсі за звання почесний громадянин міста беруть участь: Петро Франко, Рогніда Сендецька, Володимир Печер, Василь Куйбіда, Дарія Гусяк та Любомир Гузар.
У номінації «Шляхетна львівська родина» беруть участь родини Ярема та Гульчій. Детальніше з біографічними довідками учасників можна ознайомитися на сайті. Голосування на www city-adm lviv.ua буде тривати до 15 квітня 2008 року
Офіційний сайт Львівської міської ради

Тарас Задорожний - 8-4-2008 у 12:35

От знайшов таке... Думаю цікавий проект. А потім собі думаю, а якого милого вибрано саме цих людей... Скажу чесно, може я і поганий львів"янин, може і темний, і затурканий, але ну не чув я нічогісінько про родину Гульчій, Рогніду Сендецьку та Володимира Печера...

Як ставитесь Ви, до такого нововведення?

ПС. Хоча, бачу певний позитив вже. Нарешті прочитав про тих, про кого не знав нічого.

Ярема П. - 8-4-2008 у 13:31

І де і кому треба платити, щоб включили в конкурс? :baddevil:

Роман Голощук - 8-4-2008 у 13:36

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
І де і кому треба платити, щоб включили в конкурс? :baddevil:


Так родина Яреми вже і так фігурує у номінації «Шляхетна львівська родина»! :)

Ярема П. - 8-4-2008 у 13:47

Ярема взагалі то ім'я, а не прізвище. В прізвище трансформувалося не так вже і давно, в 18 столітті. Якщо б то була моя родина, то вона має набагато більше нащадків, ніж оті на сайті (я родинним деревом займаюся).

А взагалі, то мені не подобається, що на конкурс висунуто кандидатури від партій або союзів. Ще з шляхетним львів'янином більш-менш зрозуміло. Але от з родинами не зрозуміло, це типу хто скільки місту в чомусь поміг, чи довше в місті жив, чи найбільше місту заборгував? І ще, нема рубрики в голосуванні "проти всіх". Я проголосував за львів'янина, але от з щодо родин то я б голосував проти всіх.

Тарас Задорожний - 8-4-2008 у 14:19

Цитата:
Родина розпочала свій рід від Патріарха УАПЦ Димитрія (в миру Володимир Ярема).
Володимир Ярема народився на Надсянні, виходець з селянської сім’ї, здобував різносторонню освіту (художник - мистецтвознавець, музикант – диригент, священик).

Не хочу жодним чином применшити досягнення нікого з цього роду, але не розумію критеріїв відбору... Рід доволі молодий. Особливо відомий 1 представник і, як пишеться у описі родини, її по-суті засновник....
Цитата:
Сьогодні родина Яремів налічує 54 особи, з них – 13 онуків та 16 правнуків.
В родині є викладачі вищих навчальних закладів (3), медики (4), художники (9), архітектор, підприємці. Зокрема:
Святослав-Михайло Ярема – заступник директора Львівського державного коледжу художнього і ужиткового мистецтва ім.І.Труша.
Данило Ярема – підприємець, депутат Львівської міської ради.
Віра-Марія Маркович – біолог.
Костянтин Маркович – доцент Львівської національної академії мистецтв.

За такими заслугами пропоную включати в список мало не кожну родину... Чим гірші родини:
Домбровських (найвідоміша Марія Підгірянка)
Франків (Іван Франко)
Шептицьких

Dmy - 8-4-2008 у 14:58

"Данило Ярема – підприємець, депутат Львівської міської ради"

Чим гірші родини:
"Домбровських (найвідоміша Марія Підгірянка)
Франків (Іван Франко)
Шептицьких"?

Мабуть у цих родинах немає підприємців і депутатів

Юрій Сєров - 8-4-2008 у 15:13

А де Захер Мазох????

Юрій Сєров - 8-4-2008 у 17:52

Цитата:
але ну не чув я нічогісінько про родину Гульчій, Рогніду Сендецьку та Володимира Печера...

Не знаю, як родина, а Печер - колишній директор Львівської пивоварні

Роман Голощук - 17-4-2008 у 12:10

Сьогодні (17 квітня) на розгляд сесії Львівської міської ради буде винесено рішення комісії щодо визначення «Почесного громадянина міста», «Шляхетної львівської родини» та «Львів’янина року».
16 квітня під час засідання комісія міської ради у справах відзнак визначила перелік номінантів, які будуть подані на голосування депутатів Львівської міської ради. Згідно з рішенням комісії, до ухвали про почесні відзнаки територіальної громади Львова будуть внесені такі кандидатури: на звання «Почесний громадянин міста» - Глава Української греко-католицької церкви Верховний архієпископ і кардинал Любомир Гузар, на звання «Шляхетна львівська родина» - родина Яремів, на звання «Львів’янина року» - чемпіон світу з боксу Андрій Котельника. Під час засідання комісії враховувалися голосування мешканців міста на офіційному сайті Львівської міської ради. Голосування тривало до 15 квітня 2008 року.
Почесні відзнаки територіальної громади Львова вручатиме міський голова Львова Андрій Садовий. Відомості про нагороджених осіб заносяться до Книги пошани міста Львова.

Джерело: http://www8.city-adm.lviv.ua/info/vgz.nsf/NewsLMRv/2DB36C793E82DE8E...

Odarka - 17-4-2008 у 17:21

Дійсно шалено дивні прізвища. Які крім видатних предків дуже для Львова так і нічого не зробили...Хоча є там дійсно поважні львівяни і з цим сперечатися не можна:)
А Скорик там є? Чи Кохи син та батько - художник та актор...Я можу масу прізвищ називати, людей які залишилсь тут і дякую їм про Львів знають в Україні та закордоном.