Форум Рідного Міста

Як ввезти авто?

Марія Вибранівська - 11-4-2008 у 16:57

Друзі, в мого приятеля така проблема: він є інвалідом Армії, 2 група, загальне захворювання (тобто ходити може а дихати - з трудом). Йому родич в Німеччині хоче зпрезентувати авто. Чула, що є якісь пільги по ввезенню і розмитненню авт для таких категорій людей. Тобто чула дзвін, не знаю звідки він...
Може хтось щось знає з того приводу? Або підскаже, де взнати?

Рост - 14-4-2008 у 01:16

Поки що дали мені таку відповідь, цитую: " Льготы есть если инвалид стоит в очереди на автомобиль в собесе - тогда за подареный автомобиль никакие пошлины не взимаются. Однако автомобиль при этом является собственностью государства, его нельзя продать или дать доверенность. Унаследовать его могут только близкие родственники, прописанные с инвалидом в одной квартире."

Може краще тому німецькому родичу визначити, яку суму він може потратити, потім купити автомобіль дешевший на суму його розмитнення, ну і завезти за загальними правилами?

Марія Вибранівська - 14-4-2008 у 08:24

Рост, дякую.
Скажу своєму знайомому, хай стане на облік в забес, на всякий випадок, Хоч, думаю, він цього не зробить. Памятаю його моральний стан після спілкування з якоюсь черствою довбнею в одному з подібних закладів...
Він навіть безплатним проїздом не користується.
Попробую зробити це сама.
Ще раз дякую.

Рост - 14-4-2008 у 13:54

Я би все-таки подумав над офіційним ввезенням. Бо автомобіль ввезений через пільги собезу буде йому і належати ,як це не парадоксально. І розпоряджатися цим автомобілем як своєю власністю ваш знайомий не зможе.
В принципі, зараз спокійно за 8-10 тисяч можна завезти з Європи цілком свіжий автомобіль, декілька-річного віку, з експлуатацією в тій же Німеччині. Чудовий варіант і ніхто нікому не винен. Знову ж, ніякого спілкування з держслужбовцями собезів і інших безів.

Марія Вибранівська - 14-4-2008 у 15:37

Мабуть, ви праві.
Краще без цих установ.
Дякую.