Форум Рідного Міста

Флюгери Львова - 2008 в рамках святкування дня Міста

Юрій Сєров - 18-4-2008 у 11:31

Флюгери Львова 2008 ( 1- 4 травня, внутрішній дворик Ратуші)

Адже з 1 по 4 травня у нашому місті віятимуть вітри джазу та фолку, викликані Шостим Міжнародним Фестивалем "Флюгери Львова".

Фестиваль, що став кращою подією у Львові для тисяч справжніх меломанів, цього року готує нові сюрпризи та обіцяє бути не менш цікавим за минулі "Флюгери".

Спеціально для "Флюгерів Львова" до України із далекої Америки завітає Ken Vandermark. Бонусом фестивалю стане виступ біг-бендів: Біг Бенд під керівництвом Романа Хабаля та Біг-Бенд Львівської Національної музичної академії.

Фолкова частина фестивалю цьогоріч буде ще масштабнішою. Можете масним почерком записувати у свої блокноти, що на початку травня будете відриватись під "ДримбуДаДзигу", "Русичів" та славнозвісна ватага правдивого українського етно "Гуляйгород"!

До джазової програми "Флюгерів-2008" підбирались як гурти, що здобули симпатії публіки на минулих фестивалях, так і зовсім нові відкриття. Вибирайте, що більш до вподоби: "Шоколад", "Dzyga Jazz Quartet", "Open Blues Band", "Dzyga Imaginе", "МТ-3". Зрозуміло, що на цьому перелік не закінчується…

Із далекого та близького закордоння до Львова з'їдуться майстри джазу щоб взяти участь у "Днях Європи на Флюгерах". Хорошим польським ф'южн-джазом нас розважатиме вже знаний у Львові гурт "Sing Sing Penelope". Із, тепер вже далекої, Австрії на "Флюгери" завітає вишуканий і веселий загін джазу "Heimwehtropfen". Литва буде представлена на фестивалі столичним-вільнюським гуртом "Vоlki Bekesh".

Окрім того, у етно-день (чи точніше - етно-ніч) шостих "Флюгерів Львова" буде ще й літературно-музичне дійство "Пісні країни OS" від майстрів пера та імпровізацій Юрія Іздрика і Галини Крук.

І, звичайно, на кілька годин скоротять Ваш сон вже традиційні нічні джем-сейшени.

Притулком джазу буде вже традиційний та ексклюзивно відведений для "Флюгерів Львова" внутрішній дворик Ратуші.


Програма
Шостого міжнародного фестивалю « Флюгери Львова - 2008»
( 1- 4 травня, внутрішній дворик Ратуші)


XXL|BigBand: 1 травня 18:00 – 23:00



XL|Original: 2 травня 18:00 – 23:00




Ethno|Style: 3 травня 18:00 – 23:00



+ Близько опівночі: «Пісні країни OS» (тексти, мультимедія, музика)
від Юрка Іздрика та Галини Крук

XXXL| Exclusive: 4 травня 10:00

«Прокидання Мертвого Півня» з Юрієм Андруховичем!
Світова прем'єра "Кримінальних сонетів", а також презентація нового диску "Мертвий півень. Вибраний народом"

Вхід – 30 грн.


M|Import: 4 травня 18:00 – 23:00


Поважай себе - слухай якісну музику! "Флюгери Львова-2008"

ZT - 18-4-2008 у 23:44

Чекаєм - не дочекаємся! Особливо 3-4-те травня :)

Роман Голощук - 24-4-2008 у 09:04

"Флюгери Львова" подарують львів’янам дві світові прем’єри
Традиційно під час святкування Дня Львова у внутрішньому дворику Ратуші уже вшосте відбуватиметься Міжнародний фестиваль "Флюгери Львова", що триватиме з 1 по 4 травня. Більшість виконавців, які цього року виступатимуть на фестивалі, уже знайомі львівській публіці. І традиційно, послухати їх усі охочі зможуть безкоштовно. Про це сьогодні, під час прес-конференції повідомили організатори фестивалю.

Передуватиме офіційному відкриттю фестивалю виступ "Ukraine.Julian Thomas & Friends". Ексклюзивний концерт, який поєднає на одній сцені класичну музику, джаз та блюз, відбудеться 30 квітня на площі Ринок.

А уже безпосередньо під час "Флюгерів Львова" вкотре у Львові можна буде почути українських джазменів "Dzyga Imagine" (Україна), "Dzyga Jazz Quartet" (Україна) та "Open Blues Band" (Україна)", "Ken Vandermark Proekt" (США), українські етно-гурти "Бурдон", "Русичі", "ДримбаДаДзига" та "Гуляйгород". Останній колектив відомий більшості спільним альбомом з "Тартаком", до речі, обіцяє привезти до Львова пісні переселенців з регіонів, затоплених Кременчуцьким водосховищем.

Окрім того, львів’яни матимуть змогу почути віденський міський шансон у виконанні австрійського гурту "Heimwehtropfen". Також вперше до Львова приїде група з Литви "Vоlki Bekesh".

Традиційно на "Флюгерах …" своє дійство творить Юрко Іздрик. Минулого року він спробував зіграти під час фестивалю фортепіанний концерт, а цьогоріч спільно з поетесою Галиною Крук Іздрик презентуватиме "Пісні країни OS", що поєднає тексти, мультимедію та музику.

І нарешті, одним з найбільш очікуваних заходів фестивалю стане традиційне уже "Прокидання "Мертвого Півня" з Юрієм Андруховичем, що відбудеться 4 травня о 10.00. До речі, це буде єдиний концерт "Флюгерів Львова", вхід на який буде платним - квиток коштуватиме 30 грн. Ця подія, за словами організаторів, поєднає у собі світову прем’єру "Кримінальних сонетів" Андруховича та презентацію нещодавно записаного "Півнями" диску "Вибране народом".

Джерело: http://zaxid.net/newsua/2008/4/22/172712/