Форум Рідного Міста

Гіперлогічне

Рост - 23-4-2008 у 16:02

Або варіативна логіка дорожнього руху

Правдиво :)

Марія Вибранівська - 25-4-2008 у 07:44

:lol:

Andreas - 25-4-2008 у 11:37

Може й правдиво, але автор чомусь повен ілюзій щодо Заходу. "Автобан під колесами, Мерседес над колесами..." - ХА! Такого на тому автобані інколи побачити можна...
Нагадую - автобан, то дорога така, зустрічні смуги якої розділені двома паралельними низенькими огорожами (ну і корчі ростуть на тій роздільчій смузі), кількість смуг в кожному напрямку не меньне 2-х, з правого боку кожного напрямку укріплене узбіччя для аварійної зупинки. Обмеження швидкості для легковушек немає (для ваговозів – 100 км/год), за виключенням деяких ділянок. Перехресть немає. Пішоходів та велосипедистів не повинно бути... але час від часу зустрічаються. Ось Вам і "Захід". А раз електрифікованого інвалідного візка обігнав...
А що таке "Фальшфарер" знаєте? Перекладається - "фальшивий водій", але не в сенсі "підробний". Це той, хто на автобані по зустрічній смузі їде. Заїжджає такий „герой” на паркпляц при автобані, розвертається і вискокує всім назустріч! Кажуть, на спір то роблять, а хтось – помилково, перемикає в людини щось в голові, хоч я собі того не уявляю... Я особисто таких не бачив (і не дай Бог побачити), але по радіо чую майже щоденно – „На такому-то автобані на такій-то ділянці фальшфарер, обережно”.
Навіть анекдот місцевий є на цю тему:
По автобану їде чоловік, в кермо вчіпився, аж руки сині стали, піт тече з нього і радіо слухає: „Увага, увага, на автобані з’явився один ідіот-фальшфарер”. Чоловік бурмоче під ніс: „Який там „один”! Та тут їх сотні!”
А раз їду, доганяю величезну фуру, яка лівими колесами по правій смузі їде, а правими вже далеко „залізла” на те укріплене узбіччя, що, в принципі, заборонено. Заснув водій, думаю, чи що? Швиденько обганяю, дивлюся в дзеркало – ні, не спить,...газету читає. На швидкості 100 км/год!
А коли ті самі фури йдуть по 5-6 штук з дистанцією 5 метрів? Спробуй вискочити на автобан з розгонної смуги! То вони так соляру економлять – передній бере на себе опір повітря, інші троха меньше пального витрачають. Бо соляра ж 1,4 євро за літр! Особливо колишні „брати” по СРСР прибалтійці то люблять робити.
А в місті? На жовтий їдуть всі, на червоний теж дехто проскокуює, особливо французи. А француженкам за кермом взагалі правила не писані і знаків для них не існує.
Фокуси з аварийними вогнями і відкритим капотом (на місцях, де зупинка заборонена) старі, як ті аварійні вогні.
Так що на рахунок „Заходу” автор явно погарячкував. Нічим „не гіршій” Захід від кол.СРСР.

Andreas - 25-4-2008 у 12:25

О, та там купа коментарів чудових, про "закордон" в тому числі...