Форум Рідного Міста

Навіщо людям ручки від туалетних замків?

Андрій Пелещишин - 23-4-2008 у 20:40

Зробили в мене в корпусі ремонт усіх туалетів. Добре зробили. На середньоєвропейському рівні. Запустили в роботу. Усе супер.
За пару тижнів воно усе почало нищитися. Сьогодні хтось в кабінках ручки від замочків повідламував. Дверки не зачиняються.

Звичайно, це викликає сміх. Особливо обговорення на форумі такої теми.

Але насправді я не про це. Я про вандалізм. У мене таке враження, що значна частина ресурсів іде на усунення збитків від вандалізму. Може якби не він, рівень життя був би вже давно як в Європі, не залежно від "стратегічного курсу".
Просто диву даюся.

Юрій Сєров - 23-4-2008 у 20:44

А пообписувані якимись незрозумілими символами щойнопоремонтовані будинки?

Demyan - 24-4-2008 у 10:31

А я нічого дивного не бачу. Це у нас така культура, так би мовити "незвичні традиції". Не тре рівнятися на Європу або ще щось. Це всеодно що муха рівняється до слона.
В кожній нації є щось своє одні їдять на підлозі інші щось ламають відкручують...
Зараз скажете що треба виправлятися що треба змінюватися...але я думаю що це ніколи не змінеться це в нас в крові...передалася нам така погана традиція і нічо не зробиш.

Ярослава Заяць - 24-4-2008 у 17:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин

Але насправді я не про це. Я про вандалізм.


Справді, чому так? Минулого літа якісь добрі душі недалечко біля нас на дитячому майданчику нові качельки встановили, лавочки. Я туди свою малу водила. А цього року ті качелі з м"ясом вирвані, інакше не скажеш. І від лавочок дошки повідривані. Малій 4 роки. І воно дивиться очима своїми прямо в душу і питає: мамо, а чому великі хлопчики качельки поламали? :(

Юрій Сєров - 24-4-2008 у 17:17

Не погоджуся відносно того, що нація така.
Коли ж наші потрапляють за кордон, вони там такого не роблять?
Це швидше відсутність законопослушності і законобоязливості. ЯКби знали, що впаяють штраф так з 1000 грн. від якого не відкрутишся за 20-ку, то не робили б того.

Ярема П. - 24-4-2008 у 20:17

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не погоджуся відносно того, що нація така.
Коли ж наші потрапляють за кордон, вони там такого не роблять?
Це швидше відсутність законопослушності і законобоязливості.


Вони б то робили. Але навколо них ніхто не робить цього, того і вони так само. Ефект стада спрацьовує, рухаєшся разом із стадом. Зато якщо ж за кордоном проживає в одному районі більше українців, то відповідно і появляються поломані лавочки, запльовані тротуари і т.д. - стадо помінялося...

Demyan - 25-4-2008 у 08:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Не погоджуся відносно того, що нація така.
Коли ж наші потрапляють за кордон, вони там такого не роблять?


Де ви бачили таке? я часто їзжу і сам і з туристами нашими...все що відкручується відкручують все що можна присвоїти (рушники, мила, сірники, запльничкі..) з готелів присвоюється....сам бачив як ламали пісуари з фотоелементами на питання для чого відповідь - щоб вони не лінилися натискати кнопки....таких випадків бачив цілу купу, за кордоном ми навпаки стаємо активними, а то "в сусіда корова а в мене нема".
Я вже мовчу про наших заробітчан.
Гіди завжди попереджують і наголошують на цьому. Окрім того тому в готелях хороших наших людей не дуже люблять. Бо коли хтось що присвоїть в хорошому готелі краще закриють очі на це аніж будуть кричати. Я відверто розмовляв не з одним менеджером і вони признавалися мені в цьому.
В них навіть таке ходить всвому колі. Після звільнення номера:
- українцями: треба в номер відправляти сантехніка, маляра і столяра;
- росіянами: вище сказене плюс мішки для склотари, бо відїзд відмічають буйно;
;)

Юрій Сєров - 25-4-2008 у 11:07

Та я теж бував, але такого не помічав. Ні з туристами, ні з діаспорою.

Demyan - 25-4-2008 у 13:28

Найпростіший експеримент - коли їдуть наші туристи в автобусі єврокласу - коли всі сядуть і поїдуть, подивіться, що роблять люди: Починають клацати, крутити, а якщо щось не включається то починають силою, бокові ручки крутять вертять пхають ламають а потім в когось щось не працює і той зі злості собі на память щось відкрутить.
Хоча гіди як правило знають це і розказують але не завжди помагає...нація така....:rolleyes: