Форум Рідного Міста

30 років спаму

Андрій Пелещишин - 30-4-2008 у 11:07

30 років тому, 1 травня 1978 року маркетолог фірми DEC здійснив розсилку небажаного електронного листа адресатам мережі Arpanet. Усього и даними розсилка охоплювала біля 400 адресів.
З текстом цього пам'ятного листа можна ознайомитися тут
http://www.templetons.com/brad/spamreact.html#msg
Там же ж є і тодішні реакції користувачів на цей спам. Досить жорсткі я для абсолютно нового феномену, з вимогою блокування хоста. Чесно кажучи, мене це наштовхнуло на думку, що можливо, цей випадок був не перший, а "перший задокументований".
Можливо, щоправда, що поява таких розсилок була прогнозованою, і люди уже усвідомлювали їх небезпеку (за аналогією з паперовим спамом).

http://it.ridne.net/spam30year

Павло Жежнич - 30-4-2008 у 20:32

Навіть нема на кого в суд подавати за "винахід" спаму та його теперішню кількість, бо фірми DEC вже не існує:).

Андрій Пелещишин - 30-4-2008 у 20:48

HP замість нього

rost - 1-5-2008 у 07:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
мене це наштовхнуло на думку, що можливо, цей випадок був не перший, а "перший задокументований".

А з чого видно, що то був хоча би "перший задокументований"? Судячи з переписки спам був вже добре знайомим явищем. Користувач Jake навіть береться класифікувати спамерські повідомлення "There are two kinds of message that have been frowned upon on the network. These are advertising of particular products and advertising for or by job applicants."

Коли явище беруться класифікувати, воно вже мусить бути досить поширеним. З переписки очевидно, що згадане повідомлення такого типу було вже далеко не першим.

Андрій Пелещишин - 1-5-2008 у 08:29

Напевно, маєте рацію