Форум Рідного Міста

Білл Гейтс дає $45 мільярдів за Yahoo

Роман Голощук - 1-2-2008 у 16:14

Розробник програмного забезпечення Microsoft Corp. запропонував купити Yahoo! Inc. приблизно за $44,6 мільярдів.

Пропозиція на 62% перевищує вартість цінних паперів Yahoo, що володіє найвідвідуванішим веб-порталом у США, на закриття торгів 31 січня.

Microsoft і Yahoo вивчали можливості для спільної роботи наприкінці 2006 року і початку 2007 року. При цьому Yahoo відмовилася від пропозиції Microsoft про її покупку рік тому.

"У нас велика повага до Yahoo, і разом ми зможемо пропонувати усе більш захоплюючий набір рішень для споживачів, видавців і рекламодавців, оскільки будемо краще позиціоновані для конкурування на ринку онлайн-послуг, - заявив головний виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер.

Докладніше тут: http://www3.pravda.com.ua/news/2008/2/1/70848.htm

P.S. Хочуть конкурувати з Google?

Тарас Задорожний - 1-2-2008 у 16:15

Коли побачив новину теж подумав про конкуренцію з Гуглом. Але невідомо.

Microsoft відмовилась від купівлі Yahoo

Agent86 - 9-5-2008 у 00:30

Ціни акцій Інтернет-компанії Yahoo впали на 17% після того, як корпорація Microsoft відмовилася від намірів її придбати. Купівля не відбулася, оскільки сторони не змогли дійти згоди щодо вартості угоди. Керівник Microsoft Стів Болмер у листі керівнику Yahoo Джеррі Янгу офіційно повідомив його про відмові від намірів купити інтернет-компанію. Спочатку сума угоди становила $44,6 млрд, але керівництво Yahoo вважає, що Microsoft недооцінює її. За словами Болмера, його корпорація була готова сплатити Yahoo $47,5 млрд - тобто $33 за акцію.

У Yahoo ж, за його словами, наполягали на сумі неменше від $53 млрд, що становить $37 за акцію. На думку експертів, акціонери можуть звернутися до суду на керівництво Yahoo через відмову від продажу компанії. Microsoft хотіла придбати Yahoo, щоб конкурувати з Google, яка домінує на ринку інтернет-реклами. У 2007 року обсяг цього ринку становив $40 млрд, а до 2010 року він, як очікується, виросте вдвічі. У листі Стіва Болмера главі Yahoo, розміщеному з сайті Microsoft, виражено співчуття з приводу невдалої угоди. "Ми досі вважаємо, що ця угода була б вигідною як Microsoft і Yahoo, так і для всього ринку.

Попри те що, що ми підвищили свою пропозицію на $5 млрд, Yahoo відмовилася піти назустріч, - говориться у листі. - Старанно усе зваживши, дійшли до висновку, що фінансові вимоги Yahoo нам невигідні і, діючи у інтерасах акціонерів і працівників Microsoft, ми відзиваємо нашу пропозицію". Стів Болмер заявив, що Microsoft самостійно, без Yahoo, досягне своєї мети, хоча для цього їй знадобиться більше часу. У заяві після відмови Microsoft від купівлі, голова Yahoo Рой Босток назвав пропозицію Microsoft "відволікаючою увагу".

BBC News

Agent86 - 19-5-2008 у 21:59

"Microsoft знову хоче купити Yahoo! "
Про це повідомляє агентство АР 18 травня.

"Microsoft розглядає і вже запропонувала Yahoo! альтернативу, яка передбачає операцію з Yahoo!, але при цьому не йдеться про купівлю компанії цілком", - сказанов в заяві корпорації.

Проте подробиці нової пропозиції не розкриваються.

У Microsoft підкреслили, що не мають наміру повторювати зроблену раніше пропозицію про купівлю компанії, яка було відхилена Yahoo!. Проте керівництво Microsoft не виключає можливості в майбутньому все ж цю пропозицію повторити, у випадку якщо відповідні домовленості будуть досягнуті з акціонерами обох компаній.

Керівництво Yahoo! зазнає тиск з боку акціонерів на чолі з мільярдером Карлом Іканом, який 15 травня зажадав відновлення переговорів з Microsoft про продаж пошуковика і пригрозив зміщенням Ради директорів.

За словами джерел агентства в Microsoft, представники компанії не вели ніяких переговорів з Іканом стосовно даного питання.

1 лютого 2008 року корпорація Microsoft запропонувала акціонерам Yahoo! продати свої акції за 44,6 мільярда доларів (тобто 33 долари за акцію), що було на 62 відсотки вище за ринкову вартість компанії на той момент. Проте, Рада директорів Yahoo! відповіла відмовою, запросивши додатково 5,5 мільярдів доларів(37$ за акцію).

джерела: http://www.ua-admin.com/
http://news.1plus1.ua

Андрій Пелещишин - 19-5-2008 у 22:13

Наскільки я знаю, зараз власники Yahoo хочуть змінити раду директорів за те, що ті не згодилися на вигідну угоду