Форум Рідного Міста

Вісім найкорисніших напоїв

Роман Голощук - 11-5-2008 у 12:41

Ніщо не може повністю замінити потребу людського організму у звичайній воді. Вона – найбільш правильне й корисне джерело вологи. Проте існують й інші напої, які постачають наш організм корисними речовинами. Медики, як повідомляє УНІАН, виокремили вісім таких.

Зелений чай. Він знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У ньому міститься багато флавоноїдів, поліфенолів та антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої дії й нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, який зміцнює кістки та благотворно впливає на зуби.

М’ятний чай. Допомагає впоратися з розладом шлунка, полегшує коліки, сприяє травленню, допомагаючи їжі рухатися через шлунково-кишковий тракт. М’ята володіє протиспазматичною дією, знімає болі в м’язах і м’язове напруження.

Молоко з одновідсотковим умістом жиру. У молоці містяться складні вуглеводи, білки та трохи жиру, тому цей продукт засвоюється поволі – і ви відчуваєте ситість протягом певного часу. Завдяки складним вуглеводам рівень цукру в крові залишається стабільним. Кальцій міститься в молоці разом із вітаміном D, тому добре засвоюється. Понад те, кальцій допомагає клітинам спалювати жири, отже, молоко сприяє нормальному зниженню ваги.

Соєве молоко. Воно знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Харчові волокна та білки, що містяться в соєвому молоці, знижують рівень “поганого” холестерину і тригліцеридів. Проте, якщо захочете повністю замінити коров’яче молоко на соєве, вам не вистачатиме кальцію та вітамінів А і D. У такому разі можна купувати соєве молоко, збагачене цими мікроелементами. У сої містяться фітоестрогени, які, ймовірно, пов’язані з ризиком виникнення раку грудей. Якщо у вашій родині були випадки цього захворювання, то доцільність уживання соєвого молока краще обговорити з лікарем.

Гарячий шоколад або какао. Вони поліпшують настрій та убезпечують від виникнення серцево-судинних захворювань. У какао міститься безліч поліфенолів, які захищають клітини від дії вільних радикалів. Уживання гарячого шоколаду збільшує виробництво гормону серотоніну, низький рівень якого негативно позначається на настрої.

Томатний сік без солі захищає від багатьох форм раку. Продукти переробки свіжих помідорів містять лікопен у більшій концентрації, ніж самі плоди. Лікопен асоціюється зі зниженням ризику виникнення раку таких органів: ротової порожнини, легенів, шлунка, печінки, молочних залоз, шийки матки, ободової та прямої кишки. Крім того, лікопен захищає серце від дії вільних радикалів, тим самим знижуючи ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань.

Журавлинний сік запобігає захворюванню ясен, допомагає впоратися з інфекціями сечовивідних шляхів. Проте в соку найчастіше міститься цукор, тому або вибирайте 100-відсотковий сік без цукру, або вживайте не більш ніж склянку на день.

Апельсиновий сік. Вітамін С, що міститься в ньому, підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, серед яких катаракта й рак. Апельсиновий сік – відмінне джерело фолієвої кислоти, необхідної для запобігання дефектам розвитку плоду.

Олена Мусієнко
Джерело: http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/05/08/31043/

P.S. А що п'ють Форумці? Крім пива, звичайно ;)

Андрій Пелещишин - 11-5-2008 у 15:52

Не повірите, але я люблю зелений чай з м'ятою :)

Hanor Narasson - 11-5-2008 у 18:06

А пиво?:wow:

Андрій Пелещишин - 11-5-2008 у 20:14

Пиво я люблю, але не є 100% упевнений у його корисності.
Остання моя думка з цього приводу є тут
http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=6320

Nazar - 12-5-2008 у 10:05

М'яту сприймаю у будь-якому прояві, окрім жувальних гумок. З зеленим чаєм також моє фаворитне.
Я мабуть пияк, бо маю потяг до вина сухого червоного марочного...
А окрім перерахованого чув багато чого корисного про лимонний сік з водою.

Тарас Задорожний - 12-5-2008 у 10:49

Добре... А де чистий спирт?

Ярема П. - 12-5-2008 у 11:17

Це як він має бути корисний, всередину чи зовні???

Роман Голощук - 12-5-2008 у 12:23

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Тарас Задорожний
Добре... А де чистий спирт?


Про алкогольні напої та коктейлі є тема ось тут: http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=2018#pid19198

Марія Вибранівська - 13-5-2008 у 13:31

Корисні при:
-застуді - гаряче вино (червоне) з медом, і - в ліжко, пропотіти;

- кашлі - гаряче пиво теж з медом. Звичайно, можна і бузину, запарену на молоці, але пиво то є пиво.

Demyan - 14-5-2008 у 10:11

Взагалі ці питання можна обговорювати і обговорювати.

Висновок я маю один: що одному корисно то не обовязково буде іншому корисно.