Форум Рідного Міста

Великобританія скаржиться на Microsoft Європейської комісії

Agent86 - 14-5-2008 у 18:44

Великобританія скаржиться на Microsoft Європейської комісії 14 травня 2008 року, 14:00 Текст: Володимир Парамонов

Британське агентство з питань комунікацій і технологій у сфері освіти (BECTA) звернулося до регулятивних органів Європейського Союзу із скаргою на корпорацію Microsoft.

За повідомленням Associated Press, агентство BECTA вважає, що поява нового формату Office Open XML, який застосовується за умовчанням в пакетах 2007 Microsoft Office System і Office 2008 for Mac, перешкоджає нормальній конкуренції на ринку. BECTA вважає, що Microsoft приховує технічну інформацію щодо Office Open XML, у результаті конкуруючі розробники неспроможні створювати продукти, повністю сумісні з цим форматом.

В жовтні минулого року організація BECTA вже направила скаргу в Управління законної торгівлі Великобританії у відношенні офісного пакета 2007 Microsoft Office System. З іншого боку, Агентство з питань комунікацій і технологій у сфері освіти порекомендувало школам не підписувати ліцензійної угоди з Microsoft, оскільки корпорацію звинувачують у противоконкурентній практиці. Організація BECTA заявляє, що Microsoft не забезпечила у продуктах таку ж саму підтримку конкуруючого формату OpenDocument Format, як свого формату Office Open XML. Тим самим було Microsoft, як стверджують, змушує споживачів продовжувати купувати програмні рішення корпорації.

Цього разу BECTA хоче допомогти Європейської комісії у проведенні розслідування проти Microsoft за обвинуваченням у противоконкурентній діяльності. Представники Microsoft заявили, що виконують всі вимоги антимонопольного законодавства і готові співпрацювати і з Єврокомісією, так і з британською організацією BECTA.

http://www.compulenta.ru