Форум Рідного Міста

Ватикан дозволив вірити в прибульців і у Великий Вибух

Agent86 - 14-5-2008 у 18:57

14 травня 2008 року

Головний астроном Ватикану Хосе Габріель Фунес вважає, що людина, яка вірить у Бога, може допускати можливість існування розумного життя на інших планетах, повідомляє Reuters. Фунес очолює Обсерваторію Ватикану, і також є головним науковим радником Папи Бенедикта XVI.

За його словами, такої можливості не можна виключати вже хоча б тому, що у Всесвіті є безліч галактик, які складаються з величезної кількості зірок з планетними системами. Він, при цьому, сказав, що, мабуть істоти які населяють їх, набагато більш досконалі, ніж люди.

Що ж до віри в Бога, Фунес вважає, що коли Господь створив на Землі безліч різноманітних живих істот, він також міг створити їх на інших планетах. Астроном запропонував називати інопланетян "нашими інопланетними братами", оскільки вони також є частиною Творіння.

Фунес сказав, що можливо людська раса є "заблудлою вівцею" у Всесвіті. Можливо, вважає він, інші розумні істоти з інших планет залишилися у мирі із Господом.

Що ж до Великого Вибуху, то ватиканський астроном не заперечує і цієї теорії та навіть вважає її найімовірнішою відправною точкою існування Всесвіту, та заодно вважає цю подія є частиною Божого задуму. "Будучи астрономом, я - не перестаю вірити в Бога і в те, що він є творцем Всесвіту. Наше існування - зовсім не випадковість. Ми - діти люблячого Батька," - говорить він.

джерело http://www.compulenta.ru

Андрій Пелещишин - 14-5-2008 у 19:50

Дуже несподівана заява щодо інопланетного розуму. Я вражений.
Неприємно вражений.

Лєна Дадукевич - 24-9-2008 у 05:39

я примно вражена, що у папи є справжній астроном.
цікаво, чи є така людина у православного ієрарха?


Dmy - 24-9-2008 у 11:44

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лєна Дадукевич
я примно вражена, що у папи є справжній астроном
А чого, раптом? Ви вважали, що Папа мешкає у джунглях, голиться сокирою і харчується слимаками? Тим паче, що астроном-то не "у Папи", а у Ватикані, а для Папи він лише науковий радник, цілком можливо навіть, що не за додаткові кошти.

Андрій Пелещишин - 24-9-2008 у 12:08

А що, справжні астрономи знайшли уже інопланетний розум?

Demyan - 24-9-2008 у 13:56

Віра - це те що людині як особистості ніхто не може позволяти ніхто не може забрати додати відняти чи ще щось. Віру людина вибирає сама в що вірити в що не вірити і все. Жоден президент жоден папа жоден асторнавт не має права казати - можете вірити в це а в це ні.
А ті хто слухають когось тих хто каже в що вірити - це маріонетки..мені шкода таких людей.
Я можу прислухатися до висновків, до доказів, до пояснень - і відповідно них сформувати свою віру...а якщо людина слухає іншу яка каже їй в що вірити а в що ні .....ну що ж слухатйе тоді й далі :sing: а я буду вільним у виборі віри.

Ярема П. - 24-9-2008 у 13:58

А чим ти неприємно вражений? Всім відомо, що колись церква була змушена признати, що земля кругла. Потім що не сонце обертається навколо неї, а вона навколо сонця. І т.д. і т.д. Тепер церква зробила хід конем - признала то, про що ще на разі сперечаються вчені. Напевно, щоб потім інопланетян, якщо вони знайдуться, під своїм крилом притулити :baddevil:

Андрій Пелещишин - 24-9-2008 у 14:09

Хоча би тому, що всі розмови про інопланетян вважаю профанацією. А якщо колись таки на них натрапимо (чи вони на нас), напевно до нинішніх процесів і міркувань це не матиме стосунку. І не факт, що тоді взагалі щось матиме значення.
Але моє враження щодо церкви поправлилося. Таки виглядає, що це позиція окремого чоловіка.

Ярема П. - 24-9-2008 у 14:55

Читати всім оригінальну статтю: http://www.reuters.com/article/scienceNews/idUSL146364620080514?fee... . Досить обережна і водночас смілива заява. Причому, помітьте, авторитет церкви не підважується. І про інопланетян сказано обрежно - так, про всяк випадок.

Dmy - 24-9-2008 у 17:48

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Demyan
А ті хто слухають когось тих хто каже в що вірити - це маріонетки..мені шкода таких людей
Ну і хто тут кому "каже в що вірити"?

Іван Каренко - 27-4-2011 у 18:11

Ну так про інопланетян - це обдумування на крок вперед. Мовляв "давайте одразу все що у вас є, ми дозволимо в це вірити, аби в маййбутньому не повертатись до нашого консерватизму й помилкових суджень" :D

Ігор Мацевич - 7-8-2011 у 22:11

Якщо детально вивчити всю неканонічну християнську літературу, та уважно вдивитись в християнське образотворче мистецтво, то висновок про існування іншопланетних цивілізацій сам напрошується.

Oleksij Kulko - 8-8-2011 у 21:24

Цитата: Початково розміщене учасником Ігор Мацевич  
Якщо детально вивчити всю неканонічну християнську літературу, та уважно вдивитись в християнське образотворче мистецтво, то висновок про існування іншопланетних цивілізацій сам напрошується.
На висновок це трошки не тягне, як образотворчість може напряму вказувати на "іншопланетність" цивілізації? Янголи, наприклад, теж в буквальному сенсі належать не лише до цієї планети.

Ігор Мацевич - 9-8-2011 у 19:46

Як завгодно!:



Приєднаний файл: php0XezSO (163kB)
Цей файл був завантажений 529 разів


Руслан Кравець - 9-8-2011 у 19:58

Чи не могли б Ви дати коментар до приєднаного файлу - ким і коли ці картини писані, де зберігаються?

Ігор Мацевич - 9-8-2011 у 20:32

Я замінив попередньо прикріплений файл на той самий, але вже з описом.