Форум Рідного Міста

GTA IV попадає в книгу рекордів Гінеса.

Agent86 - 15-5-2008 у 19:44

Адміністрація Книги рекордів Гінеса днями оголосила про те, що гра Grand Theft Auto IV, реліз якої відбувся наприкінці минулого місяця, побила два рекорди, ставши "самою швидко реалізованою грою протягом 24 годин", "розважальним продуктом, зібравшим найбільший прибуток протягом першої доби з початку продажів", як повідомляють у блозі GameSpot.

Нагадаємо, що за перший тиждень з початку продажів Grand Theft Auto IV було продано мільйонів копій і принесла її творцям близько 500 мільйонів США. Отже, GTA IV побила безліч рекордів як у ігровий, та і у кіноіндустрії. Так, досі грою, що принесла найбільший прибуток протягом одного тижня, вважалася Halo 3, що вийшла в світ восени минулого року. За сім днів із моменту релізу гра принесла корпорації Microsoft близько 300 мільйонів США.

Що ж до кінобізнесу, то рекорд у цій сфері належить фільму "Пірати Карибського моря 3", тижневий показ якого приніс у скарбничку творців 406 мільйонів.

Натомість, самою швидко продаваною книгою визнана "Гаррі Поттер і Дари смерті", що вийшла торік і яка принесла автору і видавництву 220 мільйонів доларів протягом першого дня.

http://www.compulenta.ru