Форум Рідного Міста

В квітні доля спаму в поштовому трафіку перевищувала 85%

Agent86 - 15-5-2008 у 20:09

Компанія "Лабораторія Касперського" підбила підсумки аналізу активності спамерів в інтернеті минулого місяця.

Як повідомляється у опублікованому цього тижня звіті, у квітні частка спаму в поштовому трафіку загалом становила 86,2%. Це трохи нижче за аналогічний показник за березень і поза перший квартал вцілому. Найнижчий показник спаму спостерігався 28 квітня і становив 68,6%, найвищий було зафіксовано 9 квітня і становив 93,9%. Шкідливі файли і посилання на заражені веб-сторінки минулого місяця були у 0,76% електронних повідомлень, тоді як посилання на фішінгові сайти були у 1,3% всіх листів.

За даними "Лабораторії Касперского", найчастіше користувачам Всесвітньої мережі у квітні траплявся сспам з рекламою медикаментів і послуг у сфері охорони здоров'я. Кількість таких повідомлень становило 16,4% від загального обсягу спаму. Практично так само часто минулого місяця зустрічався спам, пов'язаний із освітою - їх у спам-трафіці досягл 15,6%. Третє місцк займає реклама дешевих копій дорогих товарів - 11,6%.

Спеціалісти зазначають, що у Рунеті збільшилася кількість розсилок з пропозицією оплатити послуги за допомогою SMS-повідомлень, надсилаючи на короткі номери. Неважко здогадатися, що в багатьох випадках гроші не надходять за призначенням, а йдуть в кишеню шахраїв. З іншого боку, "Лабораторія Касперского" зазначає появу російськовного спаму із пропозицією завантажити антивірусне програмне забезпечення. Під виглядом таких програм шахраї поширюють трояни, шпигунські модулі тощо.

У цілому нині, наголошують фахівці, з наближенням літніх свят і відпусток частка спаму в основному потоці поштового трафіку поступово знижується. Разом з тим, "Лабораторія Касперского" зазначає подальшу криміналізацію спаму.

джерело