Форум Рідного Міста

Google додала нові функції в редактор Spreadsheets

Agent86 - 15-5-2008 у 20:21

Компанія Google, як повідомляється в блозі з сайту Blogspot.com, розширила функціональність редактора електронних таблиць Spreadsheets, що входить до складу офісних додатків Google Docs.


Діалогове вікно Google Spreadsheets (зображення із російського сайту Blogspot.com)

Зміни стосуються функцій спільної роботи з документами. Донедавна для редагування чужої електронної таблиці необхідно було отримати від її автора спеціальне запрошення з секретним кодом і ввійти в аккаунт Google. Тепер при необхідності савтор документа може зробити його доступним для будь-якого користувача Інтернету. Для цього через меню редагування додатку Spreadsheets досить поставити відмітку навпроти пункту Anyone can edit this document WITHOUT LOGGING IN ("будь-хто може редагувати цей документ ще без входу до системи"). Після активації даної опції електронна таблиця перетворюється на wiki-сторінку, доступну кожному користувачу Мережі.

Варто додати, що нещодавно Google розширила можливості пакета Google Docs. Зокрема, були поліпшені засоби пошуку і обміну документами з іншими передплатниками сервісу Google Docs, і також вдосконалена система друку. Крім того, з'явилася можливість переглядати електронні таблиці в автономному режимі, без підключення до інтернету.

джерело