Форум Рідного Міста

Ресторана мережа програла в карти // Мінюст США звинувачує українськ...

Agent86 - 15-5-2008 у 22:59

Вчора на офіційному сайті міністерства юстиції США з'явилося повідомлення про пред'явлення обвинувачення українському хакеру Максиму Ястремскому, який перебував міжнародному розшуку, та двом його спільникам. Вони обвинувачуються у зламі сховищ інформації внутрішнього користування американської мережі ресторанів Dave & Busters і продажу третім осібам конфіденційних номерів кредитних і банківських карт їхніх клієнтів. Зараз Максим Ястремский перебуває у одній із в'язниць в Туреччині і очікує рішення місцевої влади про його екстрадицію до США, - повідомляє "Комерсант".

У понеділок асистент генерального прокурора США по кримінальному сектору Еліс Фішер заявила про пред'явлення звинувачень у незаконному заволодінні конфіденційною інформацією і мережевому шахрайстві українському громадянинові Максиму Ястремскому та двом його спільникам – естонцю Олександру Суворову і американцю Альберту Гонсалесу.

Згідно з повідомленням, розміщеному на офіційному сайті міністерстві юстиції США, український громадянин Максим Ястремский, відомий у комп'ютерному світі як хакер "Максик", разом із двома спільниками зламав термінали зберігання конфіденційної інформації американської мережі ресторанів Dave & Busters і отримав дані, що необхідні для зняття грошей з персональних кредитних карток її клієнтів. Він продавав ці дані третім осібам, завдаючи збитки фінансовим установам, що видали кредитні і дебитні картки.

Американське слідство встановило, що у травні минулого року Максим Ястремский і донеччанин Олександр Суворов запустили в електронну систему кожного ресторану мережі "шукача" – маломасштабную програму, яка перехоплювала й записувала внутрішні сигнали між комп'ютерами. У одному з таких ресторанів програма зберегла конфіденційні дані про 5 тис. кредитних і дебитних карт, що згодом призвело до фінансових збитків банкам, що видали ці картки у розмірі $600 тис.

Зараз Максим Ястремский перебуває у одній із в'язниць Туреччини, куди його доставили після затримання у липні 2007 року. США направили турецькій владі офіційний запит про екстрадицію обвинувачуваного. Секретна служба США називає хакера "Максика" одним із найбільших продавців викрадених даних про кредитні і банківські картки, що будь-коли діяли у світової мережі. Турецька преса повідомляла, що під час затримання на комп'ютері Максима Ястремского знайшли дані про мільйоні кредитних карт, які пов'язані з цим обвинуваченням. Його спільник Олександр Суворов був затриманий у березні нинішнього року по запиту США поліцією Німеччини. Третій обвинувачуваний – Альберт Гонсалес – очікує вердикту суда у в'язниці міста Маямі.

За словами генерального директора Українського процесингового центру Антона Романчука, така схема незаконного зняття інформації з терміналів зчитування карток у ресторанах України малоефективна, оскільки "ці термінали не пов'язані безпосередньо з процесінговим центром і банком, що видав клієнту платіжну картку". "Стан справ з безпекою власників карток у Україні більш стабільний, ніж, наприклад, у Європі. Там кількість злочинів у електронної сфері значно вища",– заявив Ъ пан Романчук.

джерело: http://ain.com.ua/index.php?itemid=6910

Тарас Сокальський - 19-5-2008 у 19:16

ЯСТРЕМСКИЙ МАКСИМ АЛЕКСАНДРОВИЧ 310554 27.09.1986 ЛУГАНСЬК ЗАРІЧНИЙ 4 0 30
А що, як на неповних 22 роки -- успішна кар'єра:baddevil::baddevil::baddevil: